Торта от кроасани?

  • 33 242
  • 65
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5 250
Преди време бях чела някъде как се прави торта от кроасани,но не се сещам къде  ooooh! Моля ви ако някой е правил такава торта да пише  Praynig

# 1
  • Мнения: 1 187
Аз съм правила ето така:
Вземаш 3-4 кроасана и ги нарязваш на филийки, нареждаш ги в намазнена тавичка.Разбиваш 3 яйца с 500мл. прясно мляко и 1 ч.чаша захар-с тази смес поливаш кроасаните и печеш на водна баня.

# 2
  • София
  • Мнения: 3 906
Ето тук е рецептата :

http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?p=45272&highlight=%EA% … E0%F1%E0%2A#45272

Дала я е Renci - след средата на страницата, още надолу.

# 3
  • Мнения: 5 250
Благодаря момичета точно това исках да прочета

# 4
  • Мнения: 180
тъкмо направих такава.в къщи я обожават, а на милата ми половинка в класацията тази тортичка е на първо място  Laughing

Продукти:
захар за карамелизиране
3 кроасана с шоколад
6 яйца
2 ч. ч. захар
1 ванилия
1 л прясно мляко
Приготвяне:
На дъното на формата за кекс слагам карамелизираната захар. Отгоре нареждам кроасаните, нарязани на филиики. Останалите продукти разбивам с миксер и изсипвам сместа отгоре. пече се на водна баня като крем карамел.

Обикновено се получава доста добре. Като изстине и се стегне обръщам в табла или там каквото имаш подходящо.

# 5
  • София
  • Мнения: 3 906
Rus0koska,

Няма ли яйца в тази торта? Защото 3 кроасана не могат да попият 1 литър мляко.

# 6
  • Мнения: 180
има 6 аз съм ги писала.прочети пак  Stuck Out Tongue

# 7
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Цитат на: Rus0koska
тъкмо направих такава.в къщи я обожават, а на милата ми половинка в класацията тази тортичка е на първо място  Laughing

Продукти:
захар за карамелизиране
3 кроасана с шоколад
6 яйца
2 ч. ч. захар
1 ванилия
1 л прясно мляко
Приготвяне:
На дъното на формата за кекс слагам карамелизираната захар. Отгоре нареждам кроасаните, нарязани на филиики. Останалите продукти разбивам с миксер и изсипвам сместа отгоре. пече се на водна баня като крем карамел.

Обикновено се получава доста добре. Като изстине и се стегне обръщам в табла или там каквото имаш подходящо.

А 2 чаши захар не са ли много  Thinking

# 8
  • Мнения: 180
мисля че не. поне у нас ще ме линчуват ако е с по-малко  bash , но и по моя вкус е добре. Само че иамйте предвид че моите чаени чаши са сравнително малки, не са като тези които продават на една бройка.почти на половина са

# 9
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Цитат на: Rus0koska
мисля че не. поне у нас ще ме линчуват ако е с по-малко  bash , но и по моя вкус е добре. Само че иамйте предвид че моите чаени чаши са сравнително малки, не са като тези които продават на една бройка.почти на половина са

Аааа, това е друга работа, аз щото си карам с голямата бака  beer2

# 10
  • Мнения: 180
тогава наистина ще е много  Wink

# 11
  • София
  • Мнения: 3 906
Цитат на: Rus0koska
има 6 аз съм ги писала.прочети пак  :-P


Извинявай. Четох поне 4 пъти, но явно все през ред...

# 12
  • Мнения: 180
мами, само внимавайте с печенето, че аз нещо не сам я опекла съвсем и малко се поразля като я обърнах   Embarassed

# 13
  • София
  • Мнения: 3 328
Цитат на: Radina
Преди време бях чела някъде как се прави торта от кроасани,но не се сещам къде  ooooh! Моля ви ако някой е правил такава торта да пише  Praynig

Тъкмо днес ми попадна такава рецепта пред погледа, но беше наименована крем-пита, а не торта /което си е почти същото,де Simple Smile /.

Ето я:

ПОРЦИИ: 8

ПРОДУКТИ:
1 л. прясно мляко
8 големи яйца
1 1/2 ч.ч. захар
2 ванилии
3 готови кроасана
 
ПРИГОТВЯНЕ:
В кръгла форма за торта сложете 1/2 ч.ч. захар и карамелизирайте. Още докато е горещ карамела наредете на дъното разрязаните на две по дължина кроасани (за да могат да залепнат по дъното на формата) и оставете да изстине карамела.
Разбийте яйцата с 1 ч.ч. захар до пълното разтваряне на захарта. Добавете прясното мляко с добавените към него ванилии и внимателно разбъркайте. Изсипете 1/2 от млечната смес върху кроасаните, изчакайте малко да попият и изсипете останала част. Печете на водна баня при 180 - 200 градуса. След като е готов извадете от фурната и оставете формата още 15 мин във водата. След като поизстине обърнете върху тортена форма.

Рецептата се води американска, но може пък и да не е Laughing Мисля тази вечер да се опитам да я направя, но като използвам продълговата тавичка от йенско стъкло - струва ми се, че ще бъде по-лесно да се отлепи печивото при обръщането.

# 14
  • Мнения: 3 927
Цитат на: Rus0koska
мами, само внимавайте с печенето, че аз нещо не сам я опекла съвсем и малко се поразля като я обърнах   Embarassed


А защо не сложиш желатин???? Така дори с нож може да се реже....

# 15
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Че желатина може ли да се пече? И колко пакетчета за тая доза ще трябват? Embarassed

# 16
  • Мнения: 3 927
може, може.....винаги слагам на сладкиша с кроасани, но не спазвам мерки....яйчената смес ми е на око: около 500-600 мл мляко и 3-4 яйца, слагам 1 пакетче желатин и той ми е достатъчен.

# 17
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Цитат на: Taneto
може, може.....винаги слагам на сладкиша с кроасани, но не спазвам мерки....яйчената смес ми е на око: около 500-600 мл мляко и 3-4 яйца, слагам 1 пакетче желатин и той ми е достатъчен.

Хммм, хитър номер, мисля да се възползвам, благодаря ти, Тане   love001

# 18
  • Мнения: 180
Цитат на: Taneto
Цитат на: Rus0koska
мами, само внимавайте с печенето, че аз нещо не сам я опекла съвсем и малко се поразля като я обърнах   Embarassed


А защо не сложиш желатин???? Така дори с нож може да се реже....



страхотна идея. мерси. ще пробвам  Grinning

# 19
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Вкъщи тази торта се радва на голям успех. Правя я по описания вече начин, но с малката разлика, че слагам малки кроасанчета- много повече ми харесва така, пък и вида и е по- преставителен.  Wink

# 20
  • Мнения: 1 533
Erica,

как печеш тая чудесия. На колко градуса? На високо или на ниско слагаш тавата?
Никога не съм правила крем-карамел!

# 21
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Цитат на: _kalina_k
Erica,

как печеш тая чудесия. На колко градуса? На високо или на ниско слагаш тавата?
Никога не съм правила крем-карамел!


1. Карамелизирам първо захарта в ийенско стъкло- котлона да е на средна степен, бърка се с лъжица до като се разтопи захарта- много се внимава да не почне да чернее и да пуши, че горчи после.
2. Веднага щом се разтопи слагам кроасанчетата- много гот става ако някои са с шоколад, а други с крем.
3. После изнасям на терасата до пълно изтиване.
4. През това време забърквам сместта от 5 яйца и 500 гр. прясно мляко+ една чаша захар+ 1 ванилия или есенция от ром. (моето ийенско е от по- малките, ти ако имаш по- голямо може да увеличиш продуктите пропорционално) Това с миксера на хомогенна смес
5. Изсипвам при кроасаните и карамела
6. Слагам ийенското в тава със студена вода
7. По- средата на фурната  Embarassed
8. На 200 градуса, ключа на "отгоре и отдолу"
9. Внимава се водата в тавата да не заври. При нужда се изгребва малко от горещата и се прибавя студена (на тези градуси не съм правила такава операция)
10. Като се зачерви отгоре е готово ( за сигурност проверявам с намокрен нож- ако е готово по ножа няма нищо)
 Grinning

# 22
  • Мнения: 1 533
newsm51

Ей така обичам да ми обясняват!!! Grinning

Преди време ренци като пусна рецептата я пробвах, обаче явно не съм залепила добре кроасаните или не съм изчакала да изстине, защото като сипах сместа, те изплуваха отгоре, въпреки това ги сложих да се пекат, когато се зачервиха, сместа отдолу беше сурова, като върнах да допека, сместа се опече, обаче кроасаните прегоряха. Падладях и се изнервих!

Сега тъкмо ходих да напазарувам кроасанчета и мляко и почвам, радвам се че си ми отговорила навреме. Ще докладвам ако се справя. Ако пак се изложа - само на теб на лични Laughing

# 23
  • Мнения: 1 533
Направих го и стана страхотен!!!

Да му се невиди и сладкиша, скоро няма да имам очи да припаря в темата за зелевата супа в Красива мама Embarassed

# 24
  • вляво от асансьора
  • Мнения: 1 262
Желатин се слага задължително(е,поне аз така я правя) и после нямаш никакви проблеми с обръщането Bulb

# 25
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Цитат на: _kalina_k
Направих го и стана страхотен!!!

Да му се невиди и сладкиша, скоро няма да имам очи да припаря в темата за зелевата супа в Красива мама Embarassed


Бравооо! Гордея се с теб!  Grinning   Hands Clap   party023

# 26
  • Мнения: 5 250
Направих всичко както сте го написали,но.......ми се отлепи горната част на корасаните и изплува отгоре  ooooh! Така ли става или аз нещо сбърках и май нищо няма стане от това ми творение   Sad Какво сбърках  Thinking

# 27
  • Мнения: 3 927
Само част от кроасаните или целите?!
Нищо, на мен ми се е случвало да се отлепят целите и да изплуват отгоре, но след изпичане и обръщане на сладкиша върху чиния се получава още по-добре....кроасанчето е отдолу (аз щото слагам от малките), отгоре е сместта и втечнилия се карамел. и ако сложиш една топка сладолед отгоре, става фантазия Simple Smile

# 28
  • Мнения: 5 250
Гостите ми много я харесаха тортата (или кремкарамела с кроасани незнам как трябва да се каже  Wink ) Нищо че изплуваха парченца от кроасаните ,успя да се опече хубаво и стана много вкусно  Simple Smile

# 29
  • София
  • Мнения: 767
И аз да се похваля.. Wink ,направих тортата на Ерика  и стана страшно вкусна и много ефектна!Ометохме я за броени минути и останахме със сладки спомени! Grinning
Рецептата е съвсем точна,за сведение,тортата се пече около 50 мин.
Мерси!

# 30
  • София
  • Мнения: 3 328
Тортата е прекрасна, стана много вкусна и красива, но, уви, я погледахме за кратко време. Е, все пак не за гледане я бях направила Laughing

# 31
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 708
Направих я по рецептата на Ерика. Стана фантазия, но ни дойде по сладичка. Следващия път ще сложа 1/2 чаша захар на 1/2 л. прясно мляко. Решила съм да опитам и с козунак.  Laughing

# 32
  • Мнения: 1 533
Откакто го направих успешно преди няколко дни, ме побъркаха в къщи. Само вчера го правих 2 пъти и изобщо не успя да пренощува в хладилника! Laughing

# 33
мисля днес да я направя тази торта и искам да попитам желатин като се слага разтваря ли се предварително във вода?
благодаря

# 34
  • Мнения: 3 927
Цитат на: Anonymous
мисля днес да я направя тази торта и искам да попитам желатин като се слага разтваря ли се предварително във вода?
благодаря


да, разтвори пакетчето в няколко супени лъжици вода и остави да набъбне, после го нагрей на водна баня да се втечни, но без да завира, после го остави малко да се охлади и преди да се е сгъстил го добави към яйчената смес....
и пак се повтарям, купи желатин на Др. Йоткер - той е сигурен!

# 35
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Цитат на: _kalina_k
Откакто го направих успешно преди няколко дни, ме побъркаха в къщи. Само вчера го правих 2 пъти и изобщо не успя да пренощува в хладилника! Laughing


Кали, за да не им писне, можеш да направиш следното: вместо кроасани слагаш плодовете от компот от кайсии или праскови- става също толкова страхотно, макар и съвсем различно на вкус и малко по- леко.

# 36
  • Мнения: 1 533
Цитат на: Erica

Кали, за да не им писне, можеш да направиш следното: вместо кроасани слагаш плодовете от компот от кайсии или праскови- става също толкова страхотно, макар и съвсем различно на вкус и малко по- леко.


Ще го пробвам и това, но се съмнявам да им писне, пробвала съм да им предлагам спагети до изприщване, не са им писнали още.
Мерси за идеята. Heart Eyes

# 37
  • Мнения: 1 770
Цитат на: _kalina_k
Цитат на: Erica

Кали, за да не им писне, можеш да направиш следното: вместо кроасани слагаш плодовете от компот от кайсии или праскови- става също толкова страхотно, макар и съвсем различно на вкус и малко по- леко.


Ще го пробвам и това, но се съмнявам да им писне, пробвала съм да им предлагам спагети до изприщване, не са им писнали още.
Мерси за идеята. Heart Eyes


Хаха  Laughing Това за спагетите ми е много познато - няма изприщване от тях у дома. Току ги попитам какво искате за вечеря - спагети. И аз все аре деее, писнаха ми тези спагети......
Иначе утре на 14-ти и аз ще пробвам тази кроасанена идилия, нищо че възлюбения днес замина за чужбина за месец. С дъщерята ще ядем и ще си говорим за мъже  Wink

# 38
  • Мнения: 373
Цитат на: Rus0koska
тъкмо направих такава.в къщи я обожават, а на милата ми половинка в класацията тази тортичка е на първо място  Laughing

Продукти:
захар за карамелизиране
3 кроасана с шоколад
6 яйца
2 ч. ч. захар
1 ванилия
1 л прясно мляко
Приготвяне:
На дъното на формата за кекс слагам карамелизираната захар. Отгоре нареждам кроасаните, нарязани на филиики. Останалите продукти разбивам с миксер и изсипвам сместа отгоре. пече се на водна баня като крем карамел.

Обикновено се получава доста добре. Като изстине и се стегне обръщам в табла или там каквото имаш подходящо.
Ами момичета, как я обръщате изстинала??Не са ли залепени кроасаните към твърдия карамел? (Тъп въпрос, ама... Embarassed

# 39
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Долче Вита, няма страшно- отлепва се от раз!  Grinning

# 40
  • София
  • Мнения: 3 906
Да добавя за мамите, които слагат желатин като мене. За да се извади лесно тортата, потопете дъното на тавата в топла вода за около минута. Вади се без никакъв проблем.

# 41
  • Мнения: 3 927
Цитат на: DolceVita
Ами момичета, как я обръщате изстинала??Не са ли залепени кроасаните към твърдия карамел? (Тъп въпрос, ама...


ами, твърдия карамел като се опече на водна баня и се остави да отлежи малко в хладилника (все пак е по-добре така) се втечнява!

# 42
  • Мнения: 373
Цитат на: Taneto
Цитат на: DolceVita
Ами момичета, как я обръщате изстинала??Не са ли залепени кроасаните към твърдия карамел? (Тъп въпрос, ама...


ами, твърдия карамел като се опече на водна баня и се остави да отлежи малко в хладилника (все пак е по-добре така) се втечнява!
ООООООООО, не знаех...Мерси!!! Laughing

# 43
  • София
  • Мнения: 3 328
Цитат на: Taneto
Цитат на: DolceVita
Ами момичета, как я обръщате изстинала??Не са ли залепени кроасаните към твърдия карамел? (Тъп въпрос, ама...


ами, твърдия карамел като се опече на водна баня и се остави да отлежи малко в хладилника (все пак е по-добре така) се втечнява!

И да не го слагаш в хладилника, пак се втечнява, тъкмо това е хубавото - като обърнеш тортата, течният карамел я облива и става много вуксно. Аз не слагах желатин, и пак стана, не се разпадна тортата. Сигурно защото доста време я запичах и стана стегнат крем-карамелът.

# 44
  • Мнения: 4 358
Цитат на: Erica
1. Карамелизирам първо захарта в ийенско стъкло- котлона да е на средна степен........
Ерика, имам един принципен въпрос - направо на котлона ли слагаш йената или ползваш поставка за йенски съдове за котлон?
Веднага ми изниква и още един въпрос - с керамичен плот ли си?

# 45
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Цитат на: tedi_b
Цитат на: Erica
1. Карамелизирам първо захарта в ийенско стъкло- котлона да е на средна степен........
Ерика, имам един принципен въпрос - направо на котлона ли слагаш йената или ползваш поставка за йенски съдове за котлон?
Веднага ми изниква и още един въпрос - с керамичен плот ли си?


Направо на котлона. Не знаех, че съществуват дори поставки за ийенско. Не ми е керамичен плота, обикновен котлон, такъв един ...метален  Embarassed , честно не знам от какво е направен, но не го включвам на най- силно, за да не прегори карамела ако нещо се заплесна.

# 46
  • Мнения: 4 358
Питам, защото ме е малко страх да слагам йена директно на котлона... мерси за отговора  Grinning

# 47
  • Мнения: 948
Теди и аз на котлона си я слагам, но не на загрят котлон. Един път ( преди години) гръмнах йена и оттогава си ми е обица на ухото Rolling Eyes

# 48
  • Мнения: 211
Искам да попитам за карамела. Каква е тайната хем да е течен хем да не е прегорял.Защото аз веднъж като го направих той се втвърди и след това не ми се спомня как го чистих около 2 седмици. И още нещо правих я тази торта, но кроасанчетата така и не искаха да потънат след многобройни опити да ги удавя така си останаха на повърхностт акато корабчета и леко попрегарят. Confused:  Thinking защо така знаете ли?

# 49
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Цитат на: tanitka
Искам да попитам за карамела. Каква е тайната хем да е течен хем да не е прегорял.Защото аз веднъж като го направих той се втвърди и след това не ми се спомня как го чистих около 2 седмици. И още нещо правих я тази торта, но кроасанчетата така и не искаха да потънат след многобройни опити да ги удавя така си останаха на повърхностт акато корабчета и леко попрегарят. Confused:  Thinking защо така знаете ли?


Слагаш кроасанчетата ВЕДНАГА след като махнеш карамела от котлона, така той е още течен и горещ и кроасаните залепват за него.
А, за да не прегориш карамела, можеш да го бъркаш постоянно или да сложиш две суп. лъжици вода.

# 50
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Значи аз наскоро правих тази торта(Ерика-10Х за насърчителните обяснения Simple Smile ) и се сетих да боцна кроасанчетата в още топлият крем-карамел и така да реша проблема с изплуването....Да, ама не. Изплуваха си като стой та гледай.
Но имам НОВА идея за този сладкиш. Правиш си крем-карамела в тимбалчета и там слагаш по едно кроасанче. Когато го направя ще докладвам какво се е получило!  Simple Smile

# 51
  • Мнения: 211
Благодаря за съветите.Ще пробвам в най-скоро време( довеч Stuck Out Tongue ера) .

# 52
  • Мнения: 948
Цитат на: Шани
Значи аз наскоро правих тази торта(Ерика-10Х за насърчителните обяснения Simple Smile ) и се сетих да боцна кроасанчетата в още топлият крем-карамел и така да реша проблема с изплуването....Да, ама не. Изплуваха си като стой та гледай.
Но имам НОВА идея за този сладкиш. Правиш си крем-карамела в тимбалчета и там слагаш по едно кроасанче. Когато го направя ще докладвам какво се е получило!  Simple Smile


И на мен ми изплуваха, нищо, че с карамела бяха на камък...Както сложих тавата да се пече, явно карамела взе да се втечнява преди да се е сгъстил крема и те едно по едно заизскачаха на повърхността
Сега идеята ми е, да направя обилно карамел за да не е много тънък пласта...Може така да се закрепят на дъното, докато крема се втвърди.

# 53
  • Мнения: 217
И АЗ НАПРАВИХ ТАЗИ ТОРТА И НАИСТИНА МНОГО НИ ХАРЕСА .СЛОЖИХ И ПАКЕТЧЕ ЖЕЛАТИН И ТОРТАТА СЕ ОБЪРНА БЕЗ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ

# 54
  • Мнения: 496
Цитат на: Dafna

И на мен ми изплуваха, нищо, че с карамела бяха на камък...Както сложих тавата да се пече, явно карамела взе да се втечнява преди да се е сгъстил крема и те едно по едно заизскачаха на повърхността
Сега идеята ми е, да направя обилно карамел за да не е много тънък пласта...Може така да се закрепят на дъното, докато крема се втвърди.

Dafna,
Наведнъж ли изсипваш сместа от мляко и яйца? И на мен ми изплуват, когато я излея цялата. Ако слагам малко, изчаквам да се поеме от кроасаните, пак слагам смес, изчаквам ... и така 3-4 пъти, не ми изплуват.

# 55
  • Мнения: 373
До колкото разбирам на 6 яйца и 1 л. мляко смагате 1 ч.ч. -1 1/2 ч.ч. мляко. Бярно ли е? А колко от тази захар карамелизирате?

# 56
  • Мнения: 948
Цитат на: mimi flax
b]Dafna[/b],
Наведнъж ли изсипваш сместа от мляко и яйца? И на мен ми изплуват, когато я излея цялата. Ако слагам малко, изчаквам да се поеме от кроасаните, пак слагам смес, изчаквам ... и така 3-4 пъти, не ми изплуват.


Да, наведнъж я изсипах... Много ти благодаря Sunglasses  Страшно мило, защото иначе пак щях да я оплескам. Embarassed

# 57
  • Мнения: 180
Цитат на: DolceVita
Цитат на: Rus0koska
тъкмо направих такава.в къщи я обожават, а на милата ми половинка в класацията тази тортичка е на първо място  Laughing

Продукти:
захар за карамелизиране
3 кроасана с шоколад
6 яйца
2 ч. ч. захар
1 ванилия
1 л прясно мляко
Приготвяне:
На дъното на формата за кекс слагам карамелизираната захар. Отгоре нареждам кроасаните, нарязани на филиики. Останалите продукти разбивам с миксер и изсипвам сместа отгоре. пече се на водна баня като крем карамел.

Обикновено се получава доста добре. Като изстине и се стегне обръщам в табла или там каквото имаш подходящо.
Ами момичета, как я обръщате изстинала??Не са ли залепени кроасаните към твърдия карамел? (Тъп въпрос, ама... Embarassed


кроасаните не са залепени за дъното, защото като изсипеш отгоре сместа тя е много течна и изплуват.и после като обърнеш те са като основа , а отготе е крем карамел и карамела се разлива върху него Wink

# 58
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
Цитат на: Erica
Цитат на: _kalina_k
Erica,

как печеш тая чудесия. На колко градуса? На високо или на ниско слагаш тавата?
Никога не съм правила крем-карамел!


1. Карамелизирам първо захарта в ийенско стъкло- котлона да е на средна степен, бърка се с лъжица до като се разтопи захарта- много се внимава да не почне да чернее и да пуши, че горчи после.
2. Веднага щом се разтопи слагам кроасанчетата- много гот става ако някои са с шоколад, а други с крем.
3. После изнасям на терасата до пълно изтиване.
4. През това време забърквам сместта от 5 яйца и 500 гр. прясно мляко+ една чаша захар+ 1 ванилия или есенция от ром. (моето ийенско е от по- малките, ти ако имаш по- голямо може да увеличиш продуктите пропорционално) Това с миксера на хомогенна смес
5. Изсипвам при кроасаните и карамела
6. Слагам ийенското в тава със студена вода
7. По- средата на фурната  Embarassed
8. На 200 градуса, ключа на "отгоре и отдолу"
9. Внимава се водата в тавата да не заври. При нужда се изгребва малко от горещата и се прибавя студена (на тези градуси не съм правила такава операция)
10. Като се зачерви отгоре е готово ( за сигурност проверявам с намокрен нож- ако е готово по ножа няма нищо)
 Grinning

За първи път я направих и стана страхотна.Браво! Laughing  Laughing  Laughing

# 59
  • Sofia
  • Мнения: 21 625
Я да извадя и аз една 'потънала' тема  Grinning.
Здравейте момичета !
Питането ми е основно към Русокоската и към тези , който са пекли успешно с неудавени кроасанчетата .
Та понеже на мен ми по - харесва идеята те да изплуват от горе и след изпичането , когато се обърне , да имам за основа кроасаните , отгоре крема и най - горе карамела , който се разлива  Crazy ммммм.....
Питам ; по - долу на фурната ли да пека или е друг чалъма , за да не прегорят кроасаните ?

Благодаря !

# 60
  • Мнения: 750
Та понеже на мен ми по - харесва идеята те да изплуват от горе и след изпичането , когато се обърне , да имам за основа кроасаните , отгоре крема и най - горе карамела , който се разлива  Crazy ммммм.....
Питам ; по - долу на фурната ли да пека или е друг чалъма , за да не прегорят кроасаните ?

Благодаря !

Освен, че слагаш съдовете по-ниско във фурната, печеш сладкиша, покрит с алуминиево фолио. Чак когато е почти готов, откриваш за малко (4-5 минути), за да зарозовее отгоре.
Илюстративен материал на резултата и липсващото парче Simple Smile

# 61
  • Sofia
  • Мнения: 21 625
Страхотно Спаске !  Grinning
Много тенк ю и за съвета и за снимката ! Heart Eyes   bouquet
Точно така ми се иска да изглежда !

# 62
  • Мнения: 2 550
Рецептата е супер. Днес и това правих. Освен , че е много вкусно направих тортата и без много телесни повреди - само едно изгаряне от котлона, едно от карамела и едно почти разбиване на зъбче от миксера:))).

Мноооооого вкусно!

# 63
  • София
  • Мнения: 6 743
Момичета СТРАХОТНИ СТЕ!Мъж ми има РД и мисля да я направя - дано не се изложа!
Спаскееееееееееееее, мерси за снимкитеееееееее!
Ерика  Heart Eyes  bouquet
Спаскееее, а я сподели с нас питата която е на снимки при тортата  Praynig Praynig Praynig

# 64
  • Мнения: 680
аз пък я правя така:във форма за кекс се сипва малко карамелизирана захар залепят се малки кроасан4ета с карамели се залива с :4-5 яица,1 4аена 4а6а захар,1 ванилия,500-600мл.прясно мляко
пе4е се в загрята фурна на водна баня.

# 65
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
Тази торта е невероятно вкусна!

Общи условия

Активация на акаунт