Диане 35 и ПКОС косопад

• 447
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, извинявам се, ако вече има подобна тема. Наскоро ми установиха завишени нива на андрогените, тестостеронът ми е почти в граници, но андростендионът ми е значително завишен, ТСХ и женските хормони са в норма. Причината да се изследвам беше засилен косопад в последните месеци, а по принцип имам установена поликистоза от 4 години, но лекарите винаги са ми казвали, че е лека форма (идвало ми е всеки месец, макар и понякога да закъснява с по 7-10 дни) и досега не бях имала симптоматика. Та този път гинеколожката ми предписа Диане 35, като уж и косопадът трябвало да се повлияе. Това е и въпросът ми към вас, какви са впечатленията на тези от вас с поликистоза/андрогенен косопад от приема на хапчетата, повлия ли се косопадът изобщо и приблизително колко време отне? Наясно съм,че противозачатъчните само временно потискат проблема, но в случая друго не ми остава. Ще съм благодарна на всякакви мнения!
п.с. Пропуснах да спомена, на 22 съм, нямам други симптоми като окосмяване или проблеми с инсулина, слаба съм и спортувам, единствено съм с мазна кожа.

# 1
  • Sofia
Здравей. Пих миналата година Диане 35 за период от 3 месеца. Аз също съм на 22. На мен лично ми ги предписаха да ми се изчисти кожата на лицето / забавното е че никога не съм имала акне /. Хапчетата не са нещо кой знае какво. Не исках да ги пия но уви наложи се. Иначе и аз имам поликистозни яйчници намираха ми ги миналата година май месец.

# 2
Ако се доверявате на билки, по-добре опитайте с бял равнец. Диането на мен ми беше докарало хипертония на вашите години, от която стигнах до хапчета за кръвно, докато лекарите се сетят че е от него. Вярно е, че страничните ефекти се проявяват сравнително рядко, но за съжаление понякога се проявяват.

Общи условия

Активация на акаунт