Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

КИБЕРТОРМОЗ

 • 5 386
 • 62
 •   1
Отговори
# 45
 • София
 • Мнения: 14 679
Не са точно свободни голите снимки. Били са само за него и нея, а не за цялата рода. Гадно е...
Иначе да, другото са относително несъществени неща.

# 46
 • Мнения: 4 850
Не са точно свободни голите снимки. Били са само за него и нея, а не за цялата рода. Гадно е...
Иначе да, другото са относително несъществени неща.
Казвам, че кибертормоз няма. Недоказуемо е и, че точно този човек е направил профилите...С една дума: морално погледнато е гадно, но е факт. Толкоз. Не се снимаите по гащи е извода. Може би за лични данни могат да се хванат.

Вероятно имат цел тези хора, която е различна от това да показват авторката. Бих заложила на дело за род.права, за да не излезе детето от БГ и да не се прекъсне контакта с бащата...мътна и кървава и вероятно грозна работа двустранно.

# 47
 • Мнения: 18
Аз реално исках само да разбера има ли и други като мен, които са се сблъскали с това нещо, какво сте предприели и съответно как се развиха нещата... А тук се започна едно избиране между мъж и дете, как може 8г. да не съм си сменила паролата, как сама си пиша от фалшиви профили, как пък видиш ли сама съм си направила тези снимки и т.н...

# 48
 • гр. Варна
 • Мнения: 486
Не търся съчувствие, а мнение по определена тема.
Мнението ми е, че няма киберпрестъпление.
Скрит текст:
Цитат
1. Нерегламентиран достъп до компютърно-информационни ресурси, унищожаване и промяна на компютърни данни, разпространение на пароли и заразяване с
компютърни вируси, извършване на атаки за отказ от услуга/DDoS, обезобразяване на интернет сайтове и ресурси/deface;
2. Финансови измами в интернет и кражба на виртуална самоличност;
3. Нарушаване на авторски и сродни права;
4. Производство, държане и разпространение на порнографски материали с непълнолетни лица, проповядване или подбуждане към дискриминация, насилие
или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност;
5. Устройване на онлайн хазартни игри без надлежно разрешение на Държавната комисия по хазарта
Относно снимките първо се жалвайте в Комисията за защита на личните данни.
https://www.cpdp.bg/
Добре е да прочетете статията на адв. Петкова> https://petkovalegal.com/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1 … %B5-%D1%81%D1%8A/

# 49
 • Мнения: 4 850
Аз реално исках само да разбера има ли и други като мен, които са се сблъскали с това нещо, какво сте предприели и съответно как се развиха нещата... А тук се започна едно избиране между мъж и дете, как може 8г. да не съм си сменила паролата, как сама си пиша от фалшиви профили, как пък видиш ли сама съм си направила тези снимки и т.н...
Еми последните две изречения са факт. Пароли, достъп, профили са си ваша отговорност. Вашата сигурност в интернет е ваша грижа, а не на трети лица. Кибертормоз  и т.н при вас няма.
Работя като доброволец по отношение на кибернасилие и разпространение на определен вид снимки и информация та си знам какво преследваме. И не е това, което описвате.
Вие описвате една битова драма пренесена в нета. От морална гредна точка е кофти, но толкова.
Единствено и само можете да се хванете за снимка, които никога не сте качвала в нито една соц.мрежа, но ги е качил човека, който ви тормози и то по закона за личните данни и да търсите адм. отговорност. Наказателна не. Обаче и веднъж да сте ги качила, пратила и т.н…всичко приключва.

# 50
 • София
 • Мнения: 14 679
А по IP адрес не може ли да се види кой е направил фалшивите профили?

# 51
 • Мнения: 4 850
А по IP адрес не може ли да се види кой е направил фалшивите профили?
Дори и да се види, има ли престъпление по смисъла на кибертормоз и насилие?

Нека сме точни: киберсигурност се занимават с престъпления, а не с битови драми.
За да се заровят в IPта и т.н. трябва да има защо. Едно е да гониш мрежа за детска порнография, финаносва измама или дирктен тормоз със заплахи и т.н., друго е да те занимават с Гошо, дет направил профил на Пенка. Разбирате ли разликата?Те IPта се ловят ей тъй....ако някой има мозък да ползва прокси или най - елементарното - обществен wifi ?
Фалшив профил се сваля от пратформата, в която е направен. Ако е ФБ пишеш на супорта, ако е друга пак.
Пак казвам морално може да е кофти, но тук няма няма реален законов казус.

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 11:50 от MeMyselfI

# 52
 • София
 • Мнения: 14 679
Ясно, благодаря за разясненията. Полезно ми е за обща култура, ако не друго.
Разбирам, че може да е тормоз, но не кибер.

# 53
 • Мнения: 4 850
Ясно, благодаря за разясненията. Полезно ми е за обща култура, ако не друго.
Разбирам, че може да е тормоз, но не кибер.
Само мога да кажа: не се снимаме по гащи. Ако ползаме облак - не държим там много лични снимки. Подбираме си партньорите Simple Smile Сменяме регулярно пароли, ползваме двойна сигурност при логин. Не си запазваме важни пароли в браузъра - никога.
В крайна сметка дали Пешо ще говори на хората, че Мима изневерява или ще го пише е все едно. Пешо е глупак. Но ако го приказва на познати няма как да го осъдим нали?

Единствено снимките по бельо могат да са причина за една жалба и пак казвам, само ако не са изпращани/качвани от самата авторка, преди да ги качи бившия. Качиш ли снимка сам, то ти си съгласен...знаем.

# 54
 • Мнения: 18
Такаааа... Развитие някакво явно има... Преди малко бях потърсена от служител на реда, с който говорихме по темата, тъй като от прокуратурата има изпратено писмо. Изискват се някои документи /скрийншотове, кореспонденции, IP адреси, с които разполагам/, разговор със свидетел, с мен също и с ответната страна.

# 55
 • Мнения: 18
Скрит текст:
В крайна сметка дали Пешо ще говори на хората, че Мима изневерява или ще го пише е все едно. Пешо е глупак. Но ако го приказва на познати няма как да го осъдим нали?

Можем, разбира се, ще го съдим за клевета.
Абсолютно. Но не и по смисъла на тормоз. Това ми е мисълта. Има морално право авторката да е засегната. Има право и за снимките по бельо. Ако го привикат да си поговорят може да му помогне да се спре.

Пак казвам на авторката нещо съвсем извън питането: бъди на щрек за дело за род.права или нещо подобно, особено ако искаш детето да дойде при теб извън БГ и си внесла иск. Това поведение на бившия, ако е новост точна на там мирише!

Ако знаете в какви случай прокуратурата не намира проблем, ще разберете за какво говоря. Имаше случай на “тонове” портографстки снимки. Идентифициран човек, IPта, съобщения и нищо. 3 месеца размотаване за нищо.
Аз имам водено дело за родителски права още през 2018г и спечелено. Имам водено дело за домашно насилие над мен детето ми и отново спечелено и в момента разполагаме със защита издадена от съда.
Говоря за това: “ другото е съда да замести подписа на бащата, за да мога да взема детето си при мен.”
Смятам, че поведението на бившия ви не е случайно и не цели просто да ви потормози.
Извън питането ви е, но просто имайте едно на ум! Да не би да си фабрикува “доказатества” за друго.
От жалбата за кибертормоз не чакайте чудеса. По - вероятно е да ви пратят в трета глуха.
Преди тази жена да се появи в живота му, той не е бил толкова смел никога! И не си е позволявал подобни неща... 200% съм сигурна, че това са нейни глупави идеи, защото тя го ревнува много от мен, но няма как да не контактувам с бащата, когато се налага... Все пак общо дете имаме. Лятото малкия беше там и сряза ръката си, бащата ме потърси, защото бяха в спешното и му поискали ЕГН на детето, но той не го знае... После беше луд скандал "Ко занимаваш мъжа ми ма? Знаем, че сме ти много интересни, но на теб не ти е никакъв, че да си вреш носа!"
Известно време след това отново детето е там и се оплаква, че го боли корем 2 дни и му казва "Обади се на мама, защото искам да ми купиш същите хаппенца, които тя ми дава",а той не ми звъннал, че тя щала да се сърди. И много такива малоумни истории.... Това нормално ли е?

# 56
 • Мнения: 4 850
Техните лични отношения са си тяхна работа. Не вярвам хем да го ревнува, хем да го занимава с теб, за да правят това.
Освен тя да ги прави тези неща, без той да знае. Или двамата да са в играта заради споменатото дело за извеждане на детето.
И в двата случая не е за кибертормоз историята, но е гадна и далеч зад профилите.

# 57
 • Мнения: X
Жалби в ГДБОП и добър адвокат. Влезе ли в прокуратура - ще има дела и още как.

# 58
 • Мнения: 116
Имала съм подобен опит. Обиди и заплахи на лични (месинджър) от непознат психологически нестабилен мъж, явно и употребяващ наркотици. От един общ форум, започна да ме тормози и дасажда на лични. Когато реших да го отсвиря, почнаха заплахите. Подадох сигнал в полицията със скрийншотове на заплахите. Доколко разбрах, го намерили и привикали от едно сливенско село, предупредили го официално и му блокирали всички профили в социалните мрежи и нямал право да отваря такива поне 6 месеца. Повече не прочетох нищо от него. Понеже нямах интерес да се занимавам с дело, по мое желание прекратиха на тоя етап. Успех!

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 13:35 от ЛейдиРоуз

# 59
 • Наоколо
 • Мнения: 160
НЕКА ВСИЧКИ ЗНАЯТ

Противозаконно е бившият ти партньор да те заплашва, че ще те дискредитира като публикува твои интимни снимки или видеоклипове в интернет или че ще ги изпрати на приятелите и семейството ти, ако не се поддадеш на негови искания.

Не се поддавай на рекет, а сигнализирай в МВР.

Сигналът можеш да подадеш в Районното управление по местоживеене или към отдел Киберпрестъпност при ГДБОП на тел. 0885 525 545 (от 09:00 до 17:00 часа) или на имейл report@cybercrime.bg

Полицаите могат да задържат рекетьора и да изземат и проверят техническите средства, с които разполага.

С помощта на адвокат можеш да заведеш дело и да осъдиш насилника.

По Чл. 213a НК за заплаха за разгласяване на позорящи обстоятелства, за което наказанието е лишаване от свобода от една до шест години и глоба от хиляда до три хиляди лева.
По Закона за защита от домашното насилие за психологически и емоционален тормоз.
Ако насилникът изпълни заканата си и разпространи материалите, може да бъде съден:

По Чл. 159 НК за разпространение на порнографски материал чрез информационна или съобщителна технология, за което се наказва с лишаване от свобода до две години и глоба от хиляда до три хиляди лева.
Можеш да поискаш и обезщетение за нанесените морални щети, които включват претърпените притеснения, унижения, страх, засягане на честта и доброто име, уронване на авторитет и престиж, издаване на интимна тайна и т.н. Размерът на обезщетението за неимуществени вреди  се определя от съда по справедливост, съобразно всеки конкретен случай. Обезщетението за неимуществени вреди може да бъде претендирано по гражданскоправен ред пред граждански съд, ако вредата е в резултат на правонарушение. Може да се иска и от наказателен съд в случай, че увреждането е резултат от престъпление.

И последно, но не на последно място НЕ СТЕ САМИ! ♥️

Общи условия

Активация на акаунт