Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Делене на сметки

 • 17 433
 • 997
 •   1
Отговори
# 225
 • София
 • Мнения: 31 790
В началото аз бях голямата разсипница, той ме научи да си правя сметка, да се съобразявам със семейството, да ценя парите, да говорим за пари, да ги разпределяме разумно - всичко! И така беше дълго време...

И изведнъж - всичко се разпадна пред очите ми. Пуф!

Да, и аз познавам семейни хора, които сякаш живеят на друга планета. Затварят си очите, харчат си нещо си и какво става като цяло - не ги интересува.

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 11:33 от Rockstar

# 226
 • Мнения: 2 281
Отклонявам се и влизам в темата на Роки.
Не е ли възможно просто да сте се разминали в чувствата и да го е ударил през просото. Извинявай, че го коментирам, искам да кажа, когато човек е влюбен и държи на другия проявява усилие да се промени и да му се хареса. Когато нещо се пречупи, това старание изчезват.
Ето ти си си променила отношението и навиците. ,

# 227
 • Мнения: 15 213
Не го обвинявй само него. Това  всичко не се разпада ей така.

  # 228
  • София
  • Мнения: 31 790
  Нека останем в темата за финансите.

  Както става в душата му почти съм се отказала да гадая.

  # 229
  • Мнения: 6 981
  В началото аз бях голямата разсипница, той ме научи да си правя сметка, да се съобразявам със семейството, да ценя парите, да говорим за пари, да ги разпределяме разумно - всичко! И така  бяхме към 15 г.

  И изведнъж - всичко се разпадна пред очите ми. Пуф!
  Всеки може да се промени. Било криза на средната възраст, нов човек в живота, нова страст, залитане в някакви зависимости... Дет' се вика, и на мен може да ми се случи да залитна нанякъде. Тия неща по хората ходят.
  Та не да се цепят стотинките, но малко от малко да има поне някакъв общ поглед върху ситуацията.

  # 230
  • Варна
  • Мнения: 2 946
  Здравейте!Интересно ми е да разбера как си изготвяте месечния бюджет с половинките и делите ли си разходите?
  С моя приятел живеем заедно от две години и по принцип сме стигнали до консенсус,че наема го разделяме,както и сметките,а пазаруването за храна и консумативи и двамата пазаруваме.Главно пазарувам аз храна,защото готвя и той винаги когато се прибере от работа ми оставя някакви пари на масата и казва : “Оставил съм ти парички.”
  Когато съм на работа той пазарува и готви.Пазарува перилни препарати.
  Имаме и обща касичка,в която слагаме пари и след това ходим на почивка например.Реално нямаме общ бюджет и двамата мислим,че все още е рано да имаме такъв.Помагаме си взаимно общо взето.В много случаи разбира се той плаща сметката,когато ядем навън или сме на кафе.И двамата сме шофьори и понякога той зарежда колите,понякога аз.
  Аз мисля,че това е ок.
  Имам приятелки,които са си разграничили разходите един вид.Аз плащам това,ти това.Коментирали сме си и двамата сме на мнение,че това е глупаво.
  Вие как мислите?
  Аз помощ не виждам. Делите си разходите горе долу по равно. Ако имате горе долу еднакви доходи, то това за мен не е помощ.
  Няма умно, глупаво, правилно и грешно. Всяка двойка сама си решава.

  # 231
  • някъде там
  • Мнения: 1 647
  Интересна и актуална тема. От близо 1 година след един скандал ММ изиска всичко да е 50/50, сметки пазар, почивки и така. Уточнявам, че доходите ни не са съпоставими, а и аз имам ипотека, за жилището в което живеем заедно. Приех го, въпреки множеството съпротиви, които имам. Аз съм пестелив човек, той често ме определя че купувам най-евтините, въпреки че и с това не съм съгласна. Той не е от хората, които умеят да си правят сметката и да преценя сметките за ток или вода. От цялото пазаруване основната грижа да има сготвена храна и продукти за това осигурявам аз. В последните месец и половина бе болен от ковид, бяхме в карантина, баща му почина от ковид и се посъбраха неприятни събития. Казва, че няма настроение да пазарува и през цялото това време аз пазарувам изцяло. Включвал се е частично за някоя сметка. Онзи ден на рождения ден на детето той поиска да му платя сметката за телефона, а аз имах само 20лв. на картата в очакване на заплата и съответно ги бях оставила за всеки случай. Попитах го дали е спешно, при което последва скандал как ми пожелавал "да не оставам с 20лв". Не прояви никакво разбиране или пък отношение, че е деня на детето му, макар и не толкова празничен. От тогава съответно продължавам аз да осигурявам храната вкъщи, той пазарува 1 път за 2 седмици. Няма да влизам дълбоко в детайли. Ще ми е интересно мнението Ви в ситуацията, дали не съм в грешка или ...Благодаря !

  # 232
  • пустинята Гоби
  • Мнения: 2 696
  В грешка си, че го тъпиш. Нали всичко искал да е 50/ 50. Той защо не пазарува? Ти му плащаш ипотеката и храната, а сега наглеца иска и сметките му да покриваш. Не се оставяй с 20 лева при такъв търтей вкъщи.

  # 233
  • Мнения: 3 660
  Кучето скача според тоягата. И ти така - като имаш пари, плащай. Само се чудя за чий ти е такъв мъж.

  # 234
  • Мнения: 4 739
  Доколкото разбрах живее в твое жилище. Багажа пред вратата, сменяш ключалката и чао.

  # 235
  • София
  • Мнения: 31 790
  И кое точно е 50/50 като то плащаш ипотеката и пазаруваш, а той си стиска парите?

  # 236
  • Мнения: 2 281
  Маймунка, първо това не е 50/50.
  В ситуация си да плащаш и да търпиш лошо отношение.
  Второ помисли откъде идва това негово желание за промяна. Първопричината каква би могла да е?
  Сметката на телефона се плаща в определен период, а не на момента. Т е. той ако не е имал пари за сметка го е знаел по-рано, а не точно когато и ти си без пари.
  Има много какво да се каже но ти най - вече трябва да си с широко отворени очи за ситуацията.

  # 237
  • Мнения: 1 718
  Аз от цялото нещо схванах, че освен детето си започнала да отглеждаш и мъжа си.

  # 238
  • някъде там
  • Мнения: 1 647
  Ситуацията сега е деликатна заради смъртта на баща му, изпаднал е в депресия казва, че за нищо няма желание. Без душа съм била като не съм му помогнала, а съм мислела са празника на детето.
  Дори имаме проблем с механизма на спалнята, помолих го да звънне на негов приятел, но ме отряза че не му е до това и нямал нищо против да намеря човек и да си го оправя.
  И да жилището е на мое име, както и ипотеката.

  # 239
  • София
  • Мнения: 2 630
  50:50 не е точно ти да плащаш всичко. Като няма желание да се занимава, сппретни един месечен бюджет по пера и да ти даде половината на заплата. Не че ще ви реши проблемите, но да речем че е в депресия и има надежда.

  Общи условия

  Активация на акаунт