Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пъзели - 34

 • 4 008
 • 222
 •   5
Отговори
 • София
 • Мнения: 2 765
Предколедна тема хо-хо-хо Simple Smile Ето я и предишната

Пъзели и аксесоари купуваме online от:
ozone.bg
store.bg
Orange
tablegames.bg
puzzlemania.bg
Booktrading
Малчугани
КомсеД
ХИПОLand
pazeli24.eu
emag.bg
Продажба и размяна:
Facebook Puzzles Bulgaria Sales
Facebook Пъзели
olx.bg

Идеи за по-лесно редене на пъзели:
Скрит текст:
Дневната светлина е най-подходяща.
“Аз си разделям парчетата по форма (с две ръбчета, с три ръбчета, с три дупки, с четири ръбчета, с четири дупки) и пробвам всяко едно, докато намеря което пасва.”
“Първо редя рамката, след това подреждам каквото мога и фона винаги оставям за накрая. Обикновено винаги има нещо изпъкващо и по-ясно, започвам от него, карам докъдето мога и така.”
“Аз първо отделям и редя рамката, после (зависи от пъзела) отделям някои по-ярки петна от картинката и ги сглобявам. Чак когато останат еднородни по цвят големи петна подреждам парченцата по форма и търся съвпадения на детайли. Ако е съвсем еднакъв фона е голям кошмар, тогава остава пробването едно след друго.”
“Аз след като направя рамката винаги се хващам за участъци със светли и открояващи се цветове, по-лесни за намиране и редене – червено, розово, жълто. След това си изкарвам еднотипните части на отделни купчинки, шарки като плочките или листата на дърветата, тях ги търся една по една на картината, защото често една част влиза на няколко места. Ако не успея много да напредна с едната купчинка я зарязвам и почвам другата. За небето и аз така правя, групирам с еднакви връхчета, то като всичко е един цвят няма как иначе ”
"Иначе и аз така правя, вадя крайните, правя рамката и после почвам откъдето ми е кеф. Нямам кой знае какво сортиране."
"Аз също вадя крайните и почвам от рамката. Понякога ако има големи фигури го отделям, или голямо небе, вода, но иначе рядко сортирам. Обаче първо нареждам в сортер кутии всички парчета да ги виждам и тогава почвам реденето. Около час вероятно отнема цялата работа.Аз също вадя крайните и почвам от рамката. Понякога ако има големи фигури го отделям, или голямо небе, вода, но иначе рядко сортирам. Обаче първо нареждам в сортер кутии всички парчета да ги виждам и тогава почвам реденето. Около час вероятно отнема цялата работа."
"Аз си избирам някой елемент (сграда, паваж, вода, небе, цветя) или цвят ако има по-специфичен, и докато заделям рамката, заделям и него. Общо-взето, каквото лесно разпознаваемо набележа, гледам да отделя с първото преравяне"
"Аз имам сортер (6 отделни купички са) и сортирам всички части, основно по цвят. Така че сортирането на всичките 1000 части понякога наистина идва тегаво."
"С първото преравяне отделям рамката и още някой цвят, който доминира или ми се струва лесен. Рамката после редя последна, супер лесно е така 😆
Голямата част от парченцата си остават в кутията и там си ровичкам и бърникам. Затова и харесвам по-големите размери кутии, да има повечко място. Нямам нерви да подредя в тавички всички части наведнъж."

Килимчета, сортери, папки, плоскости:
Скрит текст:
“Килимче и аз съм имала и не е удобно. Преди редях на твърда плоскост шперплат.”
“Аз също си купих килимче миналата година, но не виждам полза от него. Колкото и стегнато да го навивам, при развиване пак ми се разместват парченцата. Абе, не ми е удобно и събира прах в гардероба.”
“И моето килимче, взето още преди 7-8 години, седи прибрано. Използвах го тогава, че нямаше къде да редя - слагах килимчето върху една ламарина с по-големи размери, а нея върху леглото и редях така. Лесно се пренасяше с ламарината отдолу, не съм го навивала. Но сега не го ползвам, вече имам маса, на която да редя и ми е удобна. ”
“Моето килимче е с един надуваем цилиндър (диаметър около 15 см), около който се навива. Е, разместват се по няколко парченца, но на повечето им няма нищо. Върши ми работа”
“Нашето го дават до 3000 части, но все пак зависи от големината, де. Засега сме доволни, разместват се при навиване, но мъничко. Има си и едни лепки, които да го държат стегнато в навито състояние. Иначе аз много се изненадах, че е чист филц, т.е. излиза скъпичко за парче филц, но пък върши работа. Парченцата застават мирно отгоре му и не се разместват. ”
“Аз имам килимче. Никак не съм доволна, съжалявам, че го купих. При навиване неизменно се размества нещо, особено в началото на реденето, когато няма много запълнено място с парченца. Аз редя върху мукава, на кухненската маса. Изобщо не го махам, просто като реша, че повече не ми се реди за деня слагам отгоре още една мукава и мятам покривката. Спокойно си ползваме масата. И на другия ден донареждам. ”
“Килимчетата за подреждане (които се навиват на руло) са много удобни.”
“И аз съм доволна от килимчето за редене.”
“Килимче недолюбвам, разкарах едно. Но пък аз имам къде да държа пъзел без да ми пречи. Не се налага да го прибирам.” (февруари 2021)
“Моето килимче е най-евтиното възможно и 3000-кът например малко трудно се навива; но с до 1500 части този проблем го няма. Проблемът на килимчето е най-вече в това, че събира много прах и косми. Но определено за съхранение си върши добре работата - дори и да е дълъг тубуса, все има къде да го сложи настрана човек. А и отделените, но ненаредени части няма нужда да ги прибираш, защото и тях завиваш с вече сглобеното.” (февруари 2021)
“За какво ти е килимче   Едно парче фазер върши чудесна работа. Не е тежък. А е достатъчно твърд да можеш да го местиш” (февруари 2021)
“За пръв път използвах папката за редене и съм много доволна и от нея. В първия момент ми се стори прекалено огромна и тежка, но вече й свикнах.” (февруари 2021)
“Килимчето идва с тубус, около който се навива - не прибираш пъзела в кутията, ами го навиваш на руло около тубуса. После като развиеш, парченцата си седят където са били (е, понякога може да се наложи да донаместиш някои). С папките идеята е същата - събираш папката и оставяш настрана, после отваряш и продължаваш от там, докъдето си стигнала.” (януари 2021)
“Папката  е Jumbo. Доволна съм и от нея, и от тавички.”  + “С абсолютно същите папка и тавички съм и съм много доволна.” (януари 2021)
“Моето е на 10г,признавам,че последните 3-4г не съм редила. Лепят се по него боклуци, защото плата е такъв, но и аз го ползвам върху масата, та не ми пречи това му свойство. Но и частите от пъзела се лепят и когато е по-малък (1000) и си обърна всички части, не се налага повече да си ги редя. Само навивам и развивам.” (януари 2021)
“Аз имам килимче до 1500 части и папк до 1000. Първата папка, която си взех ми беше много голяма, защото со отваряше на страни. След това си взех такава, която се отваря на горе и е много по-удобно. Та най-добрия вариант, който измислих беше, да редя на килим по-големите и на папка от 1000 части.” (януари 2021)
“Аз от папката съм много, много доволна. Разнасям си я по стаите. Удобно се реди на нея. Като приключа с реденето, затварям и я прибирам някъде да не пречи. Преди едната ми маса вечно беше заета. Аз редя пъзели от 1000 части и моята папка е за толкова. За 3000 части няма да ти свърши работа”  (януари 2021)
“Аз си поръчах една дъска за редене, но нещо не съм много доволна. Изработена е от някакъв велур, който се гъне по края, не е опънат добре и все трябва да си намествам парчетата от рамката на пъзела. Освен това не могат да се преместват като наредя някаква част и искам да я сложа на мястото й в пъзела. Аз си мислех, че ще е твърда, а тя се огъва като я оставя изправена и подпряна някъде, та сега ми е проблем и къде да я държа” (януари 2021)
“Аз ползвам сортерите на Heye https://www.ozone.bg/product/heye-80590-puzzle-sorter/?utm_sourc … aign=cybermonday.
Първо не ми заемат много място, след като приключа реденето, защото просто си събираш кутиите една в друга. И второ имам по-голяма площ и по-добра видимост на самите частички.“ (април 2021)
“Аз имам зелените сортери. Удобни са, но са ми малки. По-удобни са ми от кутиите от стари пъзели, защото са по-плитки. Само ако можеха да са по-големи. Иначе накрая се нареждат един върху друг и не заемат много място.“ (април 2021)
“Аз си купих сортери от Джъмбо 6бр.за 6лв.Довечера след работа мога да ти ги снимам.Червени за на цвят.Едно към едно с тези на Art Puzzle,само цвета е различен.“ (април 2021)
“А последно редя в тези куфарчета или кожени папки, много са ми удобни. Хем лесно съхраняваш и прибираш, разнасяш където искаш и е удобно.”
“Вземам няколко кутии от телефони, парфюми, малки и плитки. В тях си разпределям частите  по цветове. Като започна даден цвят или област изсипвам кутийката в капака от пъзела и така ги намирам по-лесно частите.”
“На мен килимчетата не са ми удобни. Редя на дебел картон 5 мм.( от Слънчоглед, струва 1.50, има и малко по-дебели. Държа го върху секцията и не ми пречи. В Практикер и Бриколаж също има плоскости, от които може да се отреже, по-тънки са и съответно по-леки от ПДЧ.”
“Ние ползваме една ПДЧ плоскост. Проучвахме я от Baumax, като зависи, колкото голяма си поръчате е различна цената. Нашата е с размери за пъзел от 2000 части и беше около 12 лв., но е тежичка. Мъжа ми я мести, защото на мен ми е тежка, но пък не се огъва и т.н. Може би някакъв шперплат също би ви свършил работа, но той се огъва и не знам дали могат да му кантират ръбовете, за да не ви закача дрехите и т.н.”
“Аз моите 1000 части и по - малко ги редя на тези корковите или белите с маркер дъски. Има в Джъмбо. Супер удобни са ми, защото имат ръбче и не падат части, средните са ми ок. Малко трудно се носят от стая в стая, но е ок. По - големи редя на килимче, частите разделям в стари кутии от пъзел.”
"По идея взета някъде из нета (може и от тази тема да е, не помня) съм си купила 5 най-обикновени табли, с приблизителен размер 30/40 см., които ми стигат идеално за пъзели от 1000 части. Ако малко не ми достигне, ползвам и кутията на пъзела. Много е удобно и прегледно, а като реша, че няма да редя повече ги слагам една в друга, в тях кутията и върху дъската на която редя. Така не заемат място и си чакат сортирани до следващото редене. Много е удобно и препоръчвам."
"Аз ползвам кутии от пъзели с различни размери. Дъното на кутията влиза точно в капака. После ги слагам една в друга."
"Аз съм със сортерите на Heye, които са кутии като за пъзел, но на принципа на матрьошките - всичките се побират в една."
"И аз съм със същите сортери на Heye и много си ми харесват точно защото мога да си виждам парченцата."
"Аз сортерите не ги харесах, не ми бяха удобни. Сега редя с таблички, слагат се една върху друга и не заемат много място. Моите са от Икеа около 2лв бройката." (април 2021)
"Нашите сортери са капаци от кутии за обувки Simple Smile Напълно безплатно и с различни размери." (април 2021)
"Отначало редих без сортери, но откакто ги имам, мога да кажа, че ми е по-прегледно и май ми е по-лесно." (юни 2021)

Какво правим с пъзелите след като ги наредим:
Скрит текст:
Рамкираме ги:
Пъзелът успешно може да се сложи в рамка и без да е зaлепен!!!
Преди да се сложи в рамка пъзелът може да се залепи със специално лепило за пъзел, което се маже върху лицето на пъзела и имат консервиращ ефект. Ако един ден решите, може да разделите пак парченцата и да си го редите наново.
Не препоръчваме C200, защото е възможно от него пъзелът да се деформира.
“Точно с С200 си съсипах няколко двехилядника и умирам от яд. Проблемът е, че като започне да съхне лепилото и да се изпарява водата от него, хартията се нагърчва.”
“Сигурно ще ви се стори странно, но аз ги лепя с двойнозалепващо тиксо. Става супер здраво и трайно. След като си съсипах няколко страхотни пъзела с лепила, се отказах от тях. Аз го редя върху мукава. Като го наредя отгоре слагам още една мукава. Защипвам с щипки за пране от всички страни. Хващам цялата конструкция и я обръщам на обратно. Като махна сега горната мукава пъзелът остава върху долната, но с гърба нагоре. Покривам с ленти тиксо. После махам горния им слой и остава лепкавата повърхност нагоре. Мятам отгоре мукавата и хубаво приглаждам с ръце отгоре. После го обръщам, с макетен нож изрязвам излишната мукава отстрани. После слагам рамка, даже без стъкло. Така налепените ми пъзели траят много време вече, а тия с лепилата се нагърчиха. А някой, които съм лепила с лепило за пъзели, което е вътре в кутията на самия пъзел, се разлепят, според мен не е достатъчно здраво това лепило. За себе си съм открила варианта с тиксото и не смятам да го сменям.”
“Аз ги лепя с двойно залепващо тиксо върху дебела хартия и така ги слагам в рамката. Държи си добре и досега не съм имал проблеми. Само веднъж съм слагал и отпред лепило, но няма кой знае каква разлика. Предполагам зависи и от пъзела, ако са доста хлабави парчетата може да има нужда от допълнително залепяне.” (март 2021)
“Аз също ползвам двойнозалепящо, върху мукава ги лепя. Вече няколко години ми висят по стените, нямам проблеми. А един, който се прецаках да го намажа с Ц200, целия ми се нагърчи и трябва да го изхвърля. 3000 парчета... “ (март 2021)
“Аз ги лепя с лепилото на Джъмбо върху лицевата част и после слагам импровизирана закалка/от тел/ и окачам иначе рамки готови мисля ,че в Джъмбо съшо има едни големи” (март 2021)

Рамки за пъзели:
Рамкираните пъзели закачаме на стени, за да красят интериора ни. Може да се свалят и подменят с други наредени за разнообразие. Подаряваме ги или ги даваме за благотворителност.
Обикновено за пъзел от 1000 части трябва рамка с размери 50х70, а за 2000 части 70х100, но гледайте винаги какво пише на кутията.
Пъзелът може да се сложи в рамка и без стъкло или плексиглас отпред!!
Рамки по поръчка:
“Рамки по поръчка правят в разни ателиета за рамки и в Mr. Bricolage (скъпи са там).”
“Ако искаш, пробвай в ателието, в което аз рамкирам. Собственичката е художник и дава съвети, но не ги натрапва, рамките са на много приемливи цени. Казва се Галерия Апри, намира се срещу Операта в един безистен.”
“Аз си поръчвам рамките в едно малко магазинче за сувенири в уличките под Чаталджа във Варна.”

Рамки от IKEA: https://www.ikea.bg/products/decoration/frames-pictures/frames/
Рамки от  Mr. Bricolage: https://mr-bricolage.bg/interior/kartini-i-ramki/ramki/c/007002002
Рамки от Jusk: https://jysk.bg/dompotrebi/dekoraciya/ramki

Клипс рамки:
“Аз слагам моите в рамки с клипсове. Не се налага никакво лепене, много удобно и лесно.” https://mr-bricolage.bg/interior/kartini-i-ramki/klipsove/c/007002005[
“... рамки клипс 50/70 от Бриколаж в София. Ето произволна снимка отзад с клипсовете, макар да не са сложени всички (в сайта на Бриколаж не се вижда добре), съответно може да се постави и вертикално, и хоризонтално, отпред е просто стъкло със същия размер. Използвам ги и за 1000 части и за 2000 в следващия размер, възможно най-евтиния вариант са за мен! И стоят добре, понякога пъзела не е с точните размери на рамката, тогава лепя отдолу или бял, или черен изолирбанд, иначе се вижда кафявото.. но зависи от картинката.“ (април 2021)

Прибираме нареден в кутията:
“Ето прибирането стъпка по стъпка - изрязваме парче картон с големината на кутията, ако искаме хартия между слоевете пъзел, изрязваме няколко. Разделяме пъзела на парчета, влизащи свободно в самия картон - да не стърчи. Пъхаме парчето картон под пъзела. Внимателно повдигаме парчето, разделяйки парченцата по ръбовете с ръка докато цялото голямо парче остане върху картона. Сега вече е безопасно да го преместим в кутията. Леко издърпваме картона. Процедурата се повтаря, докато всички парчета са в кутията.”

Разваляме и прибираме отново в кутията:
За да го наредим отново някога - “нещо като да прочетеш любима книга за втори път”.
За да го подарим, продадем или дадем за благотворителност – коледни базари и пр.

Лепим и си ги събираме цели:
“Слагам ги един върху друг. Чакат рамка или подарявам.”
“Нареждам, залепям и ги слагам на статив за рисуване един след друг. Според настроение изваждам един и слагам отпред.”
Ако не се слагат в рамка, пъзелите може да се изкривят и изметнат.

Мненията ни за различни марки пъзели:
Скрит текст:
Anatolian
“Категорично мога да кажа, че на Анатолиан не ми харесват, а не са никак евтини. Твърде лъскави са, лесно започват да се белят и не се захващат едно за друго. ”  
“Аз пък на Анатолиан хич не ги харесвам пъзелите като качество. Веднъж редих един и ми се лющеха парченцата отгоре, хем съм добра в реденето и не съм ги пробвала по много пъти. От тогава не купувам техни вече колкото и да ми харесва картинката.”
“При мен няма проблем с лющенето на парченцата, но наистина сравнение с Educa и Ravensburger качеството не е добро. ”
“Анатолиан и Касторланд лично аз не ги харесвам като качество.”
“Веднъж редих Анатолиан и аз лично няма да повторя. Много лесно се протъркваше боята на парченцата. Пробваш 1-2 пъти дали парченцето пасва на съответното място и започва да се бели по ръбовете.”
“.. хареса ми изображението, качеството не е добро, а не са никак евтини.”
“Не съм доволна, частите са хлабави и не си пасват хубаво.”
“нали питаше за Анатолиан, дали големите им са с един плик части? Е, 3000 парчета са в един - тъкмо отворих кутията. Не знам как ще го редя този, няма разпечатана картината, а даже на кутията  изображението не заема целия капак” (март 2021)
“Чудесно качество, разкошни цветове, удоволствие до последното парченце”  (февруари 2021)
“Започнах си и Анатолиан-а, харесва ми и ще купувам още техни. Като качество има какво да се желае - от дебел картон са парченца, но има тук-там някое наранено, а и не влизат съвсем добре едно в друго (но в никакъв случай зле!). Приятно се реди, добре се различават нюансите на цветовете, засега всяко парченце пасва само на едно място (дали това е хубаво или не, всеки сам с решава; на мен ми е все тая като цяло). Мнооооого ми хареса, че има поставка за капака, за да си го гледа човек удобно (иначе все ми падат върху пъзела).” (февруари 2021)
“Приятен за редене, малко хлабав, няколко парченца имат бели връхчета.” (февруари 2021)
"Свърши моята мъка с 3000-ка на Anatolian. Според мен сглобката е по-зле от на Educa, тъмните цветове бяха ужас за редене, а да види човек детайли по картинката на кутията - абсурд.  Но пък е красив!" (април 2021)
"За първи път правя пъзел на марката, чак щях да се разсмея като пипнах парчетата. На фона на Шмидт, Блубърд, Мистър пийс, които ги правих напоследък все едно са от тоалетна хартия." (юни 2021)
"Този на Анатолиан беше с едни тънички парченца, някак не ме убеди да искам да купя друг на марката, но не беше зле." (август 2021)
"Един Анатолиан съм редила и много се лющеше боята на парченцата, това ме отказа от марката." (август 2021)
"На Anatolian 1000 части при мен беше окей, но 3000 беше много хлабава сглобка, с това го помня." (август 2021)
"Доста приятен на пипане, хубави, плътни и чисти парченца." 6.09.2021

ART Puzzle
“ART puzzle не ми допадат много като качество”
“.. много са хубави парченцата.”
“Да допълня за ART puzzle защо не ми допадат. Лично мен ме оставят с усещането за евтин картон. Имам един светещ техен нареден, не свети особено ярко на тъмно. Парченцата са лъскави и ми беше трудно да го редя на лампа. Стандартни форми на парченцата.”
“Ето и един 3000 от мен на Art puzzle, беше в две торби чудех се дали да ги смеся и така да го редя, но реших, че може да има причина да са в отделни пликове. Като цяло беше лесен и приятен за редене, но многото чисто бели части ми бяха крайно досадни. Много от частите пасват на едно и също място, включително и белите. Хареса ми, че там където се делят двете половини парченца та са по-дълги от останалите. Но надали бих си купила друг на марката, този ми беше подарък” (март 2021)
“Хубаво качество и цветове.” (януари 2021)
"Не бях редила Art puzzle досега. Качеството беше поносимо, не му беше супер хлабава сглобката. Но някои части май бяха с леки дефекти. Не ми хареса единствено, че 99,9% от парчетата бяха стандартни (не знам как се казват, тези които са с две изпъкнали и две вдлъбнати срещуположни), никакво разнообразие." (април 2021)
"Също за пръв път редя техен. Хареса ми доста, а и са по-евтини от Piatnik. Въпреки монотонните цветове, без проблем го наредих и беше приятно. Един от малкото, които доста поносимо редих на изкуствена светлина. Пак ще взимам техни." (април 2021)
"Аз съм много зарадвана от Art puzzle - първо редих този с пишещата машина, който обаче е някаква стара колекция и ми изпадна във ФБ групите. Хареса ми, макар да не беше Уау. Веднага поръчах два от Озон, та в петък пристигнаха и почнах първия. Разликата в качеството направо ме тресна по главата - дебели парченца, много по-малко миризма, няма недоизрязани, изображението е прилично и спокойно успявам да се ориентирам кое какво е; кофтито е, че картинката на кутията не изпълва целия капак. Сглобката е добра, макар и да не е Schmidt. Обаче за цената си определено си заслужава" (май 2021)
"Явно при Арт пъзел всичко опира до партина.От едната крайност в другата" (май 2021)
"Сглобката беше леко хлабава и някои парчета ставаха на 2-3 места, но беше лесен за редене. В интерес на истината имам още един подобен на тази марка/купувам от Турция, ако това има значение/ и нямах такива впечатления.' (юли 2021)
"Определено Арт пъзел няма да ми влязат в топ 10 на любимите марки, но не са и идеално зле. Имат хубави картинки, така че ще се купуват." (август 2021)

Black Sea Puzzles
“Какво да ви кажа....като цяло по-скоро ми хареса. Сглобката е леко хлабава, но това не ме притеснява толкова. Честно казано малко повече ме подразни качеството на изображението. Нямам идея дали е желан ефект, но шевицата например стои една такава леко размазана, сякаш е уголемена от изображение с ниска резолюция.” (март 2021)
“Влизам да похваля пъзелите на Black Sea. Много приятен за редене.” (февруари 2021)
“Браво на Black sea puzzles и за листовката с картината, и за информацията, която са дали за нея на кутията, и за торбичката за многократно ползване. Само сглобката можеше да е малко по-плътна, но и така е прилична.” (февруари 2021)
“Отворих единия ,за да видя как е и доста ми хареса.За първи път виждам с плакат и многократна торбичка за събирането му след нареждане” (февруари 2021)
"Цветовете са много красиви и наситени, но сглобката е ужасно хлабава. Съвсем леко да го закачиш с ръкав и се разваля. Не бих си купила друг. Но пък кадифената торбичка е страхотна." (април 2021)

Bluebird
“Започнах да редя пъзел на Bluebird, за пръв път май се сблъскам с тази марка. Изобщо не съм очарована, на моменти части трудно пасват,  лек натиск и се разпадат съседните фрагменти. Цвят на водата върху кутия е син, в действителност е розово-лилав. Малък размер на кутия за мен е недостатък.” (март 2021)
“Mарката на пъзела с цветето е Bluebird. Беше приятен за редене. На живо е по-красив отколкото на снимката. По принцип за мен водеща е картинката, не марката. Но откъм качество има какво още да се желае.” (март 2021)
“Моят първо леко ме разочарова, че имаше неразделени части, но иначе ми хареса. Матов е.” (март 2021)
“Ето един Bluebird от днес, нямам оплакване от качеството, но кутията вярно много малка   едвам го прибрах след това“ (март 2021)
“Включвам се и аз с два пъти по 1000 части на Bluebird. Не са ми любима марка от гледна точка на качество, но са много красиви!” (март 2021)
"За първи път редя на Bluebird, хареса ми." (юни 2021)
"Парченцата изобщо не бяха онези дребосъци като на 3000-ка. Самият пъзел страхотен за редене, бих казала по-скоро от по-занимателните и не твърде лесни (но не и труден)." (август 2021)

Buffalo
“Като кутии най-много ми допадат тези на Konigspuzzle и Buffalo - 1/2 на стандартните кутии за 1000 части.”
"Успях да сложа ръце върху един Buffalo. Понеже в групите във фб са основно американци много често гледам техни пъзели и съм си харесала много. Първоначалното усещане обаче е леко разочароващо. Прекалено ми е лъскав и гланциран, иначе изглеждат дебели парчетата поне, не е като Galison. Но явно гланцираните просто не са моето нещо." (юни 2021)
"Аз си се мъча с Бъфало-то. От качеството не съм доволна, но и картината се оказа в пъти по-трудна отколкото предполагах." (август 2021)
"От марката не съм доволна и трудно бих повторила. В САЩ много ги редят, но и цените им там са различни. За тук просто не си струва. За по-малко пари мога да си взема, която и да е хубава марка и да ми е кеф реденето. Този пъзел дойде в супер малка залепена кутия, без никакви пластмасови опаковки, което всъщност е плюс за мен. Частите са дебели, което също е хубаво. Но това гланцово покритие не можа да ми хареса. За капак сглобката беше твърде стегната, частите почти пасваха на други места и като объркаш беше истинско мъчение да се опиташ да извадиш частта без да нарушиш покритието. В по-острите ръбчета започва да се лющи от само себе си. Внимавах доколкото можах  като го редих, но все пак след още няколко нареждания ми се струва, че ще стане на нищо този пъзел. Та така, в моята класация отива някъде на дъното. Сега ме е страх да го разваля, за да не го повредя, а и не знам как ще успея да го натъпча в кутията отново."

Castorland
“Аз слагам Касторланд безспорно най-зле като качество.”
“Касторланд на мен ми харесват, цветовете са ярки, съвпадат си частите и няма никакви проблеми. “
“На Касторланд съм редила един от 2000 части и нямам никакви забележки. И като качество на печата, дебел картон и вид на парченцата. Доволна съм.”
“А Касторланд ме изненадаха приятно с това, че при пъзел 2000 части парченцата бяха разделени в два пакета от по хиляда части. Все едно редиш два пъзела от хиляда части! ”
“Аз Касторланд съм ги отписала отдавна, защото не ми хареса качеството на пъзелите им. Но може би ще преосмисля нещата.”
“Аз пък винаги съм била много доволна от пъзелите им. А пък съотношението качество-цена е повече от отлично.”
“Аз имам много пъзели на Касторланд и ми харесват. Съотношението цена-качество е добро и имат хубави и разнообразни картини. Единственото, което не ми харесва е, че частите са по-дребни от на Едука например.”
“Пъзелите от 3000 части, вътре са 2 пакета х1500 части всеки, но са по-дребни от нормалната големина. Пъзелите 2000 части са в два плика по 1000 с нормална големина!”
“За съжаление не е така. Имам един с едни кораби 3000 части точно на Кастроланд. Елементите са доста по-малки от други марки.”
“1500 редих на Castorland, бяха в един плик, но по-малки на големина от 1000те части. Общата големина на пъзела беше с 2-5см по-голям от стандартен 1000 части.”
“Да, на Касторланд имам от 500 и 1000части и там големината е нормална, вече  при тези от 1500 части стават по-малки, както и при този от 4000части( 3 плика и наистина са по-малки от обичайното като плочка на нокът, подарък ми е, нямам място къде да го подредя), за 2000 части не знам, нямам такива. До 1000 са с нормална големина.”
“На Касторланд изображенията са хубави, цветовете са ярки и си съвпадат добре частите. Много добро качество за парите, които даваш.”
“По мое мнение най-зле са пъзелите на Касторланд.Много лошо качество н картона.Те са и много евтини.”
“Аз лично нямам забележки към Castorland, редила съм техни пъзели, не са се отличавали като кой знае колко качествени или некачествени. Нормални пъзели, за мен поне. Много ми допадна, че когато редих техен пъзел 1500 части, размерът му в готов вариант беше съвсем малко по-голям от стандартния 1000 части, т.е. самите парченца бяха по-малки. Не прекалено малки, за да е неудобно, просто по-малки от стандартните. Избягвам пъзели от 1500 части и нагоре именно заради мястото ми за редене, и този пъзел ме изненада много приятно, че е възможно на същото място да се побере и по-голям пъзел от 1000 части.”
“Доволна съм от качеството на Castorland, хубаво си пасват частите, цветовете са наситени.”
“Хареса ми, качеството е добро, парчетата не пасваха на повече от едно място (винаги се опасявам от това и затова го отбелязвам като плюс, когато всичко е наред). Някои части бяха труднички за мен.” (февруари 2021)
“Касторланд са ми с тънки парченца за вкуса. Аз не бих си го причинила повече…” (февруари 2021)
“Castorland наистина е окей като цена/качество, но май скоро няма да ги повторя аз.” (януари 2021)
“Парчетата пасват добре на мястото им, цветовете са хубави, доволна съм засега” (януари 2021)
“И аз съм доволна от съотношение цена-качество.” (януари 2021)  
"В два плика по 1500. Техните пъзели винаги са били в два плика 2000 и 3000ч" (май 2021)
"На Castorland съм редила два и са били доста прилични. Единственото, което не ми е много ОК е това, че са по-тънки." (август 2021)
"Та снощи започнах един от пъзелите - този на Кастораланд и бях много много приятно изненадана - никакви стружки, здраво залепени парчета, които не се разпадат, парчетата си влизат само на техните си места. Сигурно извадих късмет, но качеството изобщо не е лошо. Като минус мога да кажа, че парчетата са доста малки, аз съм свикнала на големи плочки явно." (август 2021)
"Аз ако направя сравнение между Кастораланд и Анатолиан, по един съм редила от двете марки, Кастораланд е много по-добре." (август 2021)
"Започнах единия Касторланд. Приятно съм изненадана. Никакъв прах в кутията, парченцата са една идея по-тънки от това, което харесвам, но са здрави, добре изрязани, личи си къде пасват и леко матови. Ще взема да ги реабилитирам. Предвид ниската им цена май ще се радваме на съвместна работа оттук нататък." (август 2021)

CherryPazzi
“Много ми хареса качеството.Изображението е перфектно,няма нито една неразделена или повредена част в плика.
Няма прах в кутията,частите са дебели и матови,няма отблясъци при редене.Сглобката е перфектна,вдигнах целия пъзел без да го лепя.Стегната достатъчно,но не прекалено,че при разваляне да те е страх да не се повреди.” 11.2021


Clementoni
“Аз не харесвам Клементони.”
“Те са ми на второ място по лошота. Но имат някакви колекции, които се водят хай качество и се доближават до по-добрите.”
“От Клементони също съм доволна, но не съм вземала от лидълските. От тази марка и Trefl имам най-много наредени и съм доволна.”
“Редили сме с децата много на Trefl и Clementoni, добре са и те като качество.”
“Има флуоресциращи пъзели на Клементони.”
“Такаа , да си споделя: след като ми липсваше една частичка, реших да си купя втори комплект от същия пъзел, защото исках да си рамкирам готовия пъзел. Та купих си го. Оказа се че матрицата е различна. Можете да си представите изражението ми. Да уточня че става въпрос за евтина марка: Клементони. Може би при другите марки е по друг начин и са с еднакви матрици - не знам.”
“Пъзелът не беше на фокус, трябваше да се дръпна, за да видя картинка, измъчи ме. Веднага го подарих на приятелка.”
“… на който дори на кутията си пише, че е high quality. Ами то е удоволствие да го редиш, всяко парченце си пасва на мястото, парчетата с голяма дебелина, гланцирани и на дебел картон” (февруари 2021)
"В началото се отчаях, защото ми се стори, че няма никаква сглобка, но после се оказа, че всъщност много добре си пасват парчетата. Възползвах се от лекия релеф на картона, за да ориентирам самите парчета в едно направление и това много ми помогна за нареждането." (май 2021)
" и трите пъзела са High Quality Collection , защото те са им с най-доброто качество.
Аз съм доволна от качеството. Частите си пасват, само където им е мястото; хубаво изрязани са; сглобката им е добра; леко гланцирани са; цветовете им са по-наситени отколкото излизат на снимките, които съм качила." (юли 2021)
"Добре беше, не е топ пъзелът, но определено от добрите." (август 2021)
"[…] на мен Clementoni ми прилича на Anatolian, може би са малко по-тънки парчетата. Пак са така лъскави, заслужават си за цената. По-евтини от Anatolian. Хлабава сглобка, но си влизат по местата и не е толкова трудно да видиш, че някоя част не е там." 14.09.2021

Cobble Hill
“Уникални нестандартни форми! Парченцата са достатъчно дебели и влизат с лекота на мястото и няма някакви луфтове между тях.”
“Парченцата пасват добре едно с друго, но е трудно да ги сглобиш. Трябва да се натисне повечко, не хлътват както Ravensburger или Educa например, а когато ги натиснеш, има опасност горния слой с картинката да се отлепи. Прекалено скъпи за това си изпълнение, според мен.”
“.. с шантавите форми на частите. Мислех, че ще се реди по-лесно, но далеч не е така. Иначе пък пасват страхотно и са много стегнати. Може да се вдигне без проблем.“
“Имах картинка вътре само в кутия на Cobble hill.” (февруари 2021)
“Качеството на Cobble Hill ми допадна, не беше нещо уау, но си беше доста добре. В класацията ми ги нареждам пред Gibsons основ но заради нестандартните парченца, които ми допаднаха.” (януари 2021)
"Само хвалби съм срещала за тази марка, така че се бях подготвила за невероятно изживяване. За съжаление леко се разочаровах. По личното ми усещане нито сглобката е чак толкова плътна (пъзелът лесно се разваля и не може да се повдигне без да се разпадне), нито т.нар. нестандартни парчета ми доставиха очакваното удоволствие, по-скоро ми беше натоварващо реденето заради тях. Освен това този ръб отдолу ми е леко неприятен на пипане. Бях се подготвила да им изкупя половината каталог, защото изображенията са ми по вкуса, но май ще си помисля още. Плюсовете - много приятно оформление на горната страна на парчетата и самата кутия, матово "ленено" покритие, стои луксозно и приятно на пипане. В кутията имаше листовка с цялата картина (пъзелът е детайл от нея) и подробности за художника." (юни 2021)
"Толкова плътно влизат парчетата,че мога да си го вдигам и нося така,без изобщо да го лепя.Стигнала съм до извода,че е въпрос на партида,защото имам много техни пъзели.Някои са хлабави,някои са трудни за разваляне,толкова плътна сглобка имат." (юни 2021)
"Супер доволна съм, всички похвалили ги са били съвсем прави - и качеството, и разпечатаното изображение, и това, че рамката няма как да я объркаш - супер е. За нестандартни части вече имам две любими марки" (юли 2021)

Corner piece
"Аз съм доволна от качеството. Единственото, което ме дразни е, че снимката на кутията е малко отрязана винаги от едната страна и не е цялата. Иначе от качеството съм доволна, мисля, че е английска марка, само от там съм ги взимала." 7.10.2021

DIECO
“Парченцата са нормални като размер и форма; тънички са, но здрави; цветовете са много добри, леко матови и не лъщят. Като минус - хлабави са и някои части влизат на повече места, даже на финала установих, че две части са на грешни места и ги размених. Като цяло съм доволна, бързо го наредих, картинката е забавна.” 10.2021

DINO
“Нещо не ми хареса марката...няма плакат. Картината на кутията с ужасно качество, нищо не се види. Сглобката е малко хлабава и се дразнех, но после ми мина. Прах има бая, като се има предвид, че е сортиран доста пъти...и имаше недоразряза и няколко парченца..” 10.2021

D-Toys
“Пъзелите D-toys според мен са много гадни, защото са с лошо качество. Имах 2, единия го наредих с триста зора, другия го почнах и го прибрах веднага и двата ги продадох. Нямах търпение да се оттърва от тях.”
“Аз пък съм много доволна. Може би зависи коя серия са. Аз редя едни забавни. Страхотно качество са ,никакви проблеми не съм имала с парчетата.“
“D-Toys са с много лошо качество. Не препоръчвам да купувате на тази марка!”
“D-Toys са отвратителни пъзели. Никога не си купувайте такива. Толкова са гадни, че дори не пожелах да го наредя и директно отиде в кофата.”
"И D-Toys ме впечатли, но силно негативно поради хлабавите си парчета и това, че едно парче пасва на доста места."
"Марка, която никога повече няма да купя е D-Toys, прецаках се да си взема един, защото са евтини, изнервих се жестоко още на рамката и го прибрах. Ще го редя все пак, но повече определено няма да поръчвам, сглобката беше  кошмарна. Странното е, че за дъщеря ми бях взимала един на D-Toys, 100 парчета и си беше хубав." (май 2021)
"D-Toys ето това е нещо страшно. Бях си купила един, нещо с Венера беше и някакви нейни дружки, редих 2 часа рамката, разтреперах се от нерви и го събрах в кутията" (май 2021)
"Като цяло не е никак лош: нямаше много прах, има хубав картон. Единствен недостатък е, че имаше някои парчета с деформирани ъгълчета, снимала съм най-сериозно повреденото - може да се поправи с малко лепило." (август 2021)
"Проблемът идва от това, че парчетата понякога не си пасват добре едно с друго, дори когато са на правилното място. Сякаш ръбовете не са съвсем чисто срязани, знам ли... Получава се размиване на усещането дали едно парче е точно за там, или не. някои от парчетата имаха дефекти на най-горния (цветния) слой - изглеждат сякаш хартията се е разкъсала още в процеса на производство"
"Изобщо не съм очарована от качеството им, особено като ги сравнявам с други марки, с които вече имам опит." 20.09.2021

Educa
“От началото на м. Януари до миналия петък /15.03/. редих един пъзел на Едука. Същите оплаквания имам. Еднакви части и в същото време липсващи други парчета. Отказах се и го прибрах в кутията. “
“Но Едука принципно би трябвало да са добре изрязани.”
“… само не ми харесва, че частите са му гланцирани и много отразяват светлината на лампа.”
“Едука напоследък са подобрили качеството, или така ми се струва.”
“На кутията имаше показано, или в сайта как да преброиш кое парче липсва и ми го изпратиха безплатно.”
“Ама при тях пък го има момента, че слагат логото си отпред и реално в горен десен ъгъл едно квадратче просто липсваше от изображението” (март 2021)
“-Бърз въпрос - на Едука и на Анатолиан 3000 части в една или в две торбички е?
-Educa от сега продаваните, е в една торбичка. И нямаше лепило към пъзела.” (март 2021)
“На Едука пъзелите ми харесват, от години ги редя.” (февруари 2021)
“Само един от 2000 части съм редила, на Educa, и парченцата бяха в един плик.” (февруари 2021)
"Днес напреднах с дракона на Едука. За първи път редя пъзел на тази марка и може би няма да повторя - много хлабава сглобка, лесно се разваля. Иначе цветовете и частите ни харесват, картината също, но при всяко бутване се разваля. Доста дразнещо..." (април 2021)
"Според мен не винаги са били така Educa, но по някое време им е паднало качеството. Бях намерила един стар, купен преди години (ама 3-4, не повече) и прибран с целофана още в мазето. Та, наредих го януари месец и сглобката беше мнооого по-добре от тези на Educa, които си купих впоследствие. Жалко, но и на мен ми писна и затова сега ги избягвам (поне за известно време)" (април 2021)
"Повече на Едука не бих си взела, въпреки хубавите картини. Повече на Едука не бих си взела, въпреки хубавите картини." (юни 2021)
"Почнах една Едука. Веднага си припомних защо толкова обичам тази марка. Здрави, дебели, лъскави парченца, когато влизат едно в друго направо изпитвам удоволствие." 1.09.2021
"Доволна съм от марката. Много хубави цветове, дебел картон, сглобката е хлабава, но в никакъв случай не пречи." 15.09.2021


EuroGraphics
“На Eurographics - последно два на групата Kiss и беше истинско удоволствие, защото всички части бяха нестандартни! Като качество бих казала, че са ок, задоволително. Цветовете на кутията бяха малко по-различни от реалните.“
“На EuroGraphics имат много странни парчета.”
“Първият пъзел, който редя с толкова шантави елементи, почти няма нормални! Мислех, че ще е по-лесно, ама май съм сбъркала!”
“За Eurographics съм с лошо мнение, след като ми се падна чисто нов пъзел с отлепени от парченцата си картинки. Наложи се да ги лепя аз. Гладки парченца, блестят. Имат и различни от стандартните парченца.”
“Трети пъзел на EuroGraphipcs редя и все така продължавам да харесвам нестандартните им части, но ми се искаше качеството да е една идея по-добро като изрязване на частите и твърдост.”
"Започнах един Eurographics. За толкова години редене на пъзели не бяха ми попадали толкова шантави като форма и размер части. Не че се оплаквам, забавно е. Но имаше доста стружки/прах в кутията както и неотделени едно от друго парчета при рязането. Бях набелязала още три от тази серия, но ще си ги спестя определено." (август 2021)
"Беше истинско удоволствие!" 6.09.2021
"За първи път редя Eurographics. В началото парчетата ми се сториха доста добри, хубава дебелина, приятно леко матирано покритие, по нищо не отстъпваха на Cobble Hill. Но докато си сортирах започнаха да ми правят впечатление разни неща. Например на места частите бяха прекалено тънко изрязани, включително на едно място имаше липсваща част от парчето, но да речем, че съм чела и по-лоши неща за марката и предвид, че дефектните парчета не бяха много го преглътнах. По-неприятното за мен се оказа самото качество на картината, по-конкретно цветовете и остротата. Нямам идея дали е проблем при печата или снимката не е с добро качество, а може би и двете. На места картината беше много размазана, никаква острота. А за цветовете мога да го обясня само по фотографски, снимката е ужасно шумна. Цветовете в по-тъмните части са ужасно грозни" 3.10.2021

Enjoy
"С удоволствие мога да споделя, че останах много доволна от качеството на пъзела. И за мен беше първия на тази марка. Частите не са тънки, удобно дебели, ако мога така да се изразя хах, пасват си само и единствено на определеното място, няма как да направиш грешка. Сглобката е супер, не се разпада, дори първо ми беше странно, че едва ли не трябва да натиснеш с малко сила, за да влезе. Цветовете са супер. Няма никакъв прах от частите. Нямаше нито една повредена част в плика. На мен определено ми допадна. Опитайте. Дано да не съм ви подвела.  При интерес, мога на снимам отблизо частите. Между другото, ако си харесам друга картинка на тази марка, ще си го поръчам със сигурност." 10.2021
“За пръв път рядя на марката, хареса ми, частите бяха достатъчно дебели и сглобката е хубава” 11.2021

Falcon
“Falcon - картинките ми харесват много, но не съм доволна от качеството. За пръв път ми се случи да имам и едно липсващо парче от нов пъзел, а на сайта им пише, че не пращат замени” (март 2021)
“Не бях редила на Falcon (Озон го продаваха за Jumbo, но карай) и много ми хареса. Преди малко, преди да го разглобя, направо го вдигнах вертикално - досега само за Scmidt знаех, че е такава сглобката” (февруари 2021)
"Страхотно качество!!!" (май 2021)
"Разочаровах се от Falcon, че в нов пъзел имаше доста съединени участъци и смачкани парчета" (юни 2021)
"Аз редих на Falcon 3 пъзела един след друг и бяха уникално качество,  направо по-добри от Bluebird,  но всички бяха малки от 500 части." (юни 2021)
"Значи точно за Фалкон идвах да пиша, май май това са най-качествените пъзели, които съм редила. Чудех се между Bluebird и Falcon, но е определено Falcon. Няма такава сглобка и дебел картон, просто нищо повече не може да иска човек, в пакета няма една стружка. Засега бях редила само по 500 части на Фалкон - такива имаше на промоция пролетта в Озон, но сега си взех от групите един 1000 части - същото качество." (август 2021)

Galison
“Един много пролетен пъзел на живо е още по-красив, с много наситени цветове. Качеството му е страхотно, мога да го вдигна целия, всяко парченце си пасваше на точното място. Голям кеф за редене! Имаше две, три парченца много леко деформирани, но успях да ги изгладя с тежка книга.” (април 2021)
“Започнах Galison. Забавна картинка, приятна за редене, парченца не са много тънки, има и постер, хубави цветове. Недостатъци - мнооого малка кутия, съответно има няколко прегънати парченца. Което за тази висока цена, дори с намаление, е необяснимо. И за пръв път получавам пъзел без фолио, от Озон казаха, че така са всички на тази марка.” (март 2021)
“Наредих го с голямо удоволствие и много бързо, върви лесно заради цветния градиент, също така парчетата са достатъчно индивидуални и не пасват на чужди места. Парчетата влизат едно в друго много плътно, едва ли не с щракване. Разбирам защо имаше мнение за ниско качество на тази марка в предишната тема, но не мога да кажа, че съм напълно съгласна. Просто пъзелът е различен от обичайния стандарт. Сега повечето пъзели са с дебели парчета с грапава горна повърхност (тип "ленен" картон), а този пъзел първо е с гладка и леко гланцова повърхност, и второ, дебелината на парчетата е много по-малка от обичайното за другите марки, които съм редила. […] Но, тази "тънкост" на парчетата се компенсира от тяхната здравина, много усилия се иска за да се изкриви или прегъне някое парче. Не че съм пробвала, но в процеса на редене и разваляне нямаше никакви поражения. Въпреки че на пръв поглед са много хилави, всъщност парчетата са твърди и здрави.” (март 2021)
“Парчетата на моя бяха малко по-тънки от това, на което съм свикнала (Ravensburger, Heye, Schmidt). Не супер тънки, че да не става за редене, но по-тънки и на мен не ми допадна. Гланцирани и от двете страни, което също не ми хареса, но може и да не е моето нещо. Моят си имаше и други недостатъци, но няма да ги описвам пак, смятам, че бяха по-скоро изключение.” (януари 2021)
"Имаше голям процент проблемни парчета - разлепени или нагънати, пак лепихме много. Мъжът ми толкова се възмути, че написахме писмо на производителя да се оплачем от ниското качество. Не се изложиха с грижата за клиента и предложиха да ни го заменят, но ние отказахме, защото не ни се хабят нерви за евентуална митница с пратка от САЩ." (юни 2021)
"Голямо удоволствие, кратко за жалост, защото пъзелът сам се редеше. Цветовете са фантастични" 2.09.2021

Gibsons
“Досега не бях виждала пъзел с толкова дебел картон, като на Gibsons. Отначало ми беше странно, но свикнах и се изкефих много:) Кутийката му е малка (не заема място), а вътре си има разпечатана картинката - много удобно, защото можеш да си я въртиш накъдето ти трябва.” (януари 2021)
"Вчера завърших един на марката беше отврат!!! Всички части ставаха навсякъде, а най-трудно пасваха на точното място. Само 500 части беше, а рамката успях да я подредя цялата почти накрая, просто всичко влизаше навсякъде. Чак дъщеря ми, която е на 4 и уж помага взе да мърмори 😂
Да не говорим колко разлепени парчета имаше. Питам, за да знам дали да рискувам друг път с тази марка. Направо съм бясна." (май 2021)
"Много съм доволна от качеството на пъзела и марката. Сигурно по-дебел картон като този на Gibsons не съм виждала. Редила съм поне 3-4 пъзела на марката - по-рядко ми харесват картинките. Доволна съм много. Частите си пасват, само където им е мястото. " (май 2021)
"на мен ми харесват пъзелите на Gibsons. Дебели парчета, добра сглобка, много приятни за редене. Този ми беше вторият и имам още 2 от тази марка да си чакат реда." (юли 2021)

Gold puzzle
“Eдинственото което не ми хареса е, че имаше много неразделени части, които ако се опиташ да разделиш се къса картона в задната част. Иначе съм доволна и ще си поръчам пак при намаление.” (март 2021)
“Този е на gold puzzle 1000 части, на живо е много по-красив, частите са доста лъскави и си пасваха на точно определените места. Много приятен за едно следобедно редене. Имах и пакетче с лепило/прах в кутията, като на гърба и е описано как да се използва.” (февруари 2021)
"В момента редя този на Gold puzzle https://www.ozone.bg/product/gold-puzzle-inspiration/
Този път нямам забележки от към качество, нямах нито една съединена част за разлика от предишния с рибките, където имаше доста слепени части. Но много бавно се реди, гланца допълнително ме затруднява с отблясъка, който се получава." (април 2021)
"Мен гланца изобщо не ме бърка, въпреки че редя предимно вечер." (април 2021)
"Отлично качество, не е от най-лесните за редене, но много красив" (април 2021)
"Gold Puzzle са доста добри за бюджетна марка, редила съм само един, някаква картина, но определено си беше добро качеството, при все че самият пъзел си беше труден" (май 2021)
"вдигнах го целия и нищо не падна; парченцата са гланцирани, но може да се редят и на изкуствена светлина." (юни 2021)
"Само да добавя за пъзела на Голд, единствената ми забележка е, че реално картинката цветово не отговаря на пъзела" (август 2021)
"Качеството е безупречно!" 31.08.2021
"Трети реда на Gold puzzle и съм много доволна от качеството. Не ми пречи, че са гланцирани парчетата, даже го намирам като плюс, защото гланцът е допълнителна защита и парчетата не могат да се надраскат лесно. Сглобката за мен е перфектна, нито е хлабава, нито е стегната. Цената на Gold puzzle е много добра." 16.09.2021

Heye
“Heye са с много, много добро качество!”
“Моите всички Heye - много са хубави, но някои части пасват на няколко места.”
“Напоследък купувам доста Heye и качеството на частите и цветовете са страхотни, 1:1 с кутията. Някои от кутиите са триъгълни.”
“Аз съм очарована от качеството - и цветово, и на самите елементи.”
“Да, Неуе са качествени. Имам няколко.”
“Heye много ми харесват като качество, но адски шантави картинки имат.” (март 2021)
“И един забавен и доста лесен на Heye, Пазар, 1000 части. Много приятен за редене, повече, отколкото предполагах.” (март 2021)
“За Heye разбрах, че имат плакати само в триъгълните кутии. Доста са големи, на мен ми харесват, може да се разгледа по-детайлно картината.” (февруари 2021)
Heye също слагат плакат поне на тези от 2000 части. (февруари 2021)
"Един Heye 1000 части, приятен беше за редене." (април 2021)
"Пазарът" на Heye обаче ме впечатли силно и за това дадох гласа си за него. (април 2021)

Jumbo
“За сега харесвам най-много пъзелите на jumbo falcon deluxe”
“Като качество най-много ми допадат тези на Ravensburger, следвани плътно от Jumbo.”
“Аз съм наредила 3 черно-бели пъзела на Ешер на марката Jumbo, доволна съм от качеството като цяло.”
“Редих (2х1000 части) и е много добър като качество!”
“И аз наскоро редих един от 2000 части от тази марка, като изключим, че някой части не бяха разделени качеството си е добро.”

King
“Единствено съм ужасно недоволна от King. Тънък картон, странни части и недобро качество на снимките.”
“На мен Кинг не ми харесаха, че пръстите ми се усещаха като мазни, след като пипам парченцата.”
“За мен най-странни за сега са King. Много тънък картон и ако не редиш на маса е супер изнервящо.”
"Няма прах никаква в кутията. Но картинката на капака не става за сравнение, кутията е малка, картинката още по-малка. В добавка сякаш последния половин-един см не е на картинката и малко трябва да гадаеш за рамката. Някои парчета пасват на повече от едно място и тези всички неща за мен са негативи. Картонът е добре пресован иначе, не се повреждат парченцата като ги разделяш, но е по-тънък отколкото харесвам аз. На кантар съм за по-нататък, трябва да е изключителна картинката за да купя пак. " (август 2021)

Master Pieces
“Не съм много доволна от качеството. Частите не прилягат хубаво една към друга.” (февруари 2021)
"Много са ми любими и на мен Master pieces" (май 2021)
"Парчетата са лъскави (вижда се и на снимката), наситени цветове. За първи път редя на тази марка, хареса ми" (май 2021)
"Заслужаваше си теста на Master pieces - хареса ми много" (юли 2021)
"Тези дни си мислех коя ми е любимата марка, може би са Master pieces, много са ярки и цветни и със стегната сглобка" (юли 2021)
"Сега сме започнали втория от серията на Master pieces, който имам и е може би най-качественият пъзел, който съм редила досега. Никакви стърготини, страхотен печат, толкова дебели парчета не съм виждала, като коледни курабии са" (август 2021)
“Последно редихме този на Masterpieces-останах очарована от качеството“ 31.08.2021
“Master pieces 750. Очарована съм от марката по отношение на по-големите пъзели. Тези от 300 парчета не ми допаднаха твърде, но този и по-големите да. Определено ще купувам още. Твърди, достатъчно дебели и доста гланцирани парчета. Може би не са перфектни, но са много мои“  18.09.2021
“За първи път редя тази марка и за първи път редя 750 части. Парчетата не бяха нито много дебели, нито много тънки, средна работа. Гланцови, което не ми е любимо, но пак не бяха много лоши. Сглобката беше сравнително хлабава, нямаше прах.“  25.09.2021
“Всъщност пъзелът се оказа много добър -  локвата всъщност е много хубав цвят на старо злато, цветовете са наситени, без да са ярки. Частичките са леко матирани, за разлика от предишните пъзели на тази марка, които съм редила, и това също е голям плюс според мен“ 30.09.2021
“Досега не съм редила на Мастър пийс, но в кутията изглеждат добре парчетата, матови. Останах изненадана от размера на кутията- доста малка за 1000 парчета, снимана в сравнение с Трефл. Обаче си има плакат на картината.“ 30.09.2021
“Пъзелчето обаче ме изненада много приятно, въпреки че кутията му е супер невзрачна. Стегната сглобка, сладурски парчета, направо сам се редеше, никаква прах.  Единственото кофти беше, че няма плакат, а кутията е твърде малка за да гледаш картинката от нея.“ 9.10.2021

Neon puzzle
“Марката е Neon puzzle,турски са,качството е добро.Бих казала стандартна дебелина на частите,леко гланцирани,  стегната сглобка.“ 8.09.2021

New York puzzle
“Частичките са дебели и добре изрязани. Не знам при големите пъзели дали ще е така“ 18.09.2021

Piatnik
"За пръв път редя техен - хареса ми като цяло, но не ми хареса съотношението цена/качество. Цената му беше като за Eurographics примерно, но качеството не беше толкова добро. Прилична сглобка, но по-тънки парченца и не добре изрязани; например доста части от рмаката бяха не просто съединени, а буквално недоизрязани и ъгълчетата им трябваше аз да ги разделям (но пък не се увредиха парченцата)." (април 2021)
"Ето ги най-накрая вратите на Piatnik,  които се оказаха страхотни - нито много дребни, нито прекалено шарени. За първи път редя марката, сглобката прилича на Шмидт." (юли 2021)

Pomegranate
“Първото ми впечатление е много добро. Хубава кутия, от плътен картон, малко по-малка от размерите на стандартен хилядник на Ravensburger например. Вътре парченцата са в плик със закопчаване, който обаче първо трябва да се среже много близо до лентата за закопчаване. Парченцата се побират точно в кутията, няма излишно място. Възхитена съм от парченцата - матови, но наистина матови, а не като тези на Ravensburger и Schmidt например - лъскави, но с "браздички". Няма отблясъци, цветовете са добри, наситени. Усещането за парченцата обаче е лошо - все едно редя по-лошо качество, няма го онзи "perfect fit", който е задължителен за Ravensburger и Schmidt.“
“Много съм доволна, голямо удоволствие за редене беше. Парчетата са дебели, с много приятно матово покритие, пасват само на своето си място и толкова плътно, че пъзелът може да се изправи вертикално без никакъв проблем. Торбичката е с цип, прибрах си го обратно в нея.” (февруари 2021)

Ravensburger
“Като качество най-много ми допадат тези на Ravensburger, следвани плътно от Jumbo.”
“На Ravensburger също наредени 10-тки - не сме имали проблем с тях, задоволително качество, здравина и цветове.”
“За Равенсбургер мога да кажа още, че парченцата са матирани, пасват чудесно, добре изрязани са и цветовете са прекрасни. В допълнение ще кажа, че ако имате проблем с липсващо парченце от пъзел, можете да им пишете и ще ви съдействат. Имах такъв случай - нов пъзел с липсващо парче (не е загубено, просто липсва). Писах - пращат ми нов пъзел, защото няма как да ми изпратят парченце. Стандартни форми на парченцата.”
“Сега съм подхванала един нов вид пъзели серията Escape. Вътре има правоъгълни парченца, които допълват рамката, но не са важни за самия пъзел. Предполагам, че за загадката после ще са важни. Картинката на опаковката е различна от това, което ще се получи, има някакви загадки, има и плик с отговор”. “Наредих 2 досега, на първия му реших и загадката, сега съм заседнала на последните няколко загадки на втория пъзел...”
“Равенсбургер ме разочарова с качеството” (март 2021)
“Предполагам,че няма да са точно 3000,защото при Равенсбургер 1000ч са 1008,1500-при Равенс са 1530.Нямам обаче опит с по-големите как са бройките” (февруари 2021)
"Равенсбургер - хубави плътни парченца, ярки цветове" (юни 2021)

Schmidt
“Добре си пасват парченцата, хубаво изрязани.”
“Смело мога да заявя, че много ми хареса и с удоволствие ще си поръчам и други от серията.”
“На Trefl и Schmidt също много харесвам качеството, особено вторите. Последните техни пъзели, които си бях купила, бяха съвсем леко матирани отгоре и като ги наредя не блести светлината върху тях гадно, както блести върху гланц. ”
“От Schmidt имах много по-големи очаквания. Голяма част от парченцата на техен пъзел, който редих, бяха недобре изрязани - с парченца от последния, долен слой хартия, останал във вдлъбнатинките за снаждането с други парченца. Когато се опиташ да го махнеш, се къса и част от хартията на самото парченце.”
“На Шмид са матирани.”
“За Шмидт да добавя, че парченцата и на трите пъзела, които съм редила от тази марка, бяха много добре изрязани. Нямаше остатъчни ръбчета картон никъде. Цветовете са 1:1 с тези на кутията, парченцата са матирани, пасват чудесно и не се чудиш дали на същото място ще паснат още 3 парченца. Стандартни форми на парченцата.”
"Наистина са със страхотно качество." (юни 2021)

Springbok
"частите са голеееееми, здрави, няма мърдане. Но крайният резултат е по-голям спрямо другите пъзели от 1000 частите. В началото ми беше странен." 11.10.2021

Step Puzzle
“Имам няколко пъзела на Step от други серии. Аз ги харесвам, но имай предвид, че парченцата са тънки.” (февруари 2021)
"По-отвратителен пъзел не беше ми попадал. Рядко се случва да си кажа "Ама аз май съм потресена". Снимките са на парченца, които все още не съм разделяла - така са си още при отваряне просто. Повечето се обелват отзад, без значение колко внимателно махаш недоизрязаните "стърчилки". Картонът, както предполагате, е тънък, а сглобката е хлабава. Никога повече Step puzzle, особено пък за цената на Gold и за по-висока цена от Trefl." - "от всички пъзели които показах на Step само един още не съм редила и съответно не съм го отваряла, но никой от другите не е изглеждал така" (юни 2021)
"Трудно се редеше. Частичките ставаха на повече от едно място. На няколко пъти преправях рамката. Нямам спомен с друг пъзел на марката да се е случвало това." (юли 2021)

Sunsout
“Аз съм редила един на Sunsout и ми хареса - парченцата бяха нестандартни, но пасваха само на тяхното си място.” (януари 2021)
“Аз мога да се отчета с 3 пъзела на SunsOut. Бяха много приятни за редене” (януари 2021)
Отворихме един пъзел на SunsOut и съм много неприятно изненадана, парчетата са отрязани все едно ги е дъвкала бясна катерица, такова чудо не съм виждала. Сигурно е от партидата, защото съм редила на марката и всичко е било супер. 22.09.2021
“Много съм доволна в крайна сметка, защото ме поизмъчи без да беше някакво страшно издевателство вече ( обаче парчетата си бяха рошави). Другото, което не ми харесва по принцип на тази марка са ужасните, ама ужасни кутии.“ 29.09.2021
“Редила съм няколко на SunsOut с нестандартни части и не съм имала  забележки.“ 22.09.2021

Trefl
“Трефл също са чудесни, като качество според мен са по-добри от Касторланд.”
“Повечето детски пъзели в къщи са Trefl - страхотни са.”
“Редили сме с децата много на Trefl и Clementoni, добре са и те като качество.”
“На Trefl и Schmidt също много харесвам качеството, особено вторите. Последните техни пъзели, които си бях купила, бяха съвсем леко матирани отгоре и като ги наредя не блести светлината върху тях гадно, както блести върху гланц.”
“Аз съм много доволна от качеството.”
“На мен на Trefl засега най ми харесват, нито ми блещят на лампа, а и цветовете се виждат ясно.”
“Трефл също са с матирани парченца, добро качество, пасват чудесно. Стандартни форми на парченцата.”
“Аз не съм много доволна от пъзелите Trefl. Редила съм няколко техни с 1000 части. Картината на кутията е супер, а самият пъзел не е така ясен. При увеличаването на снимката се получава вероятно... Само централната част съответства напълно.”
Mмного е приятен, хубави цветове, реди се бързо.” (март 2021)
“…Trefl, направи ми впечатление, че сглобката е по-плътна (може да се вдигне лесно целия пъзел, почти като Schmidt) и си викам "еее, явно колекция 2021 е с подобрено качество", И поглеждам, на кутията пише Premium quality; но нямам идея дали и друг път съм купувала техен дето да се води premium.” (февруари 2021)
“Не са лоши. Аз съм купувала на дъщерята. Сега май има един Трефл около 200 парчета, не отстъпва на големите.” (февруари 2021)
“У нас имаме детски Трефл с различно качество - най-много ми харесват тези, които са в рамка - най-компактни са за съхранение, и като качество са много добри. Имаме и разни със спорно качество - напр. един с макси части от тънък материал, частите дойдоха огънати, на места се редят трудно, заради огъването.” (февруари 2021)
“Всъщност на Trefl единствено сглобката им е кусур (но не проблематична, според мен) и това, че 3000-ка няма разпечатано изображението.” (февруари 2021)
“Като цяло съм по-скоро приятно изненадана от Трефл. Парчетата са малко по-тънки за моя вкус и като цяло не е нещо особено, но съотношението им цена/качество не е никак лошо” (февруари 2021)
"Много добро е качеството на Trefl, Premium Quality е без забележки." (юни 2021)
“Започнах папагала, че ми беше много интересен с това спирално редене. Ами какво да к

Последна редакция: нд, 21 ное 2021, 21:23 от ToniShu

# 1
 • Русе
 • Мнения: 449
Благодаря,Тони!
Да я напълним с много красоти:grapes:.Озон няма да отварям, защото сигурно ще направя поръчка

# 2
 • Мнения: 4 579
Добро утро Blush Попадна ми някаква група във фейса само за големи пъзели. Та започнах сутринта с мерене на 40-хилядника на Равенсбургер Joy Но няма да се събере на масата, а на земята толкова парчета някак не ми е оферта.
Някъде бях чела, че да редиш пъзел с 1000 части и такъв с 2000 е различно по трудност. Да наредиш 2000 не е два пъти по-трудно от 1000, а по-скоро 4 пъти. Не знам дали е вярно. Аз с тази идея си взех 1500 части, въпреки че едвам го събрах, надявах се да ми отнеме малко повече време реденето. Но то беше такова удоволствие с Равенсбургер, че само за 4 дни замина и той. А самият пъзел го търся сигурно от година, бях го видяла в амазон, но все не случвах на нормална цена. И сега като го видях в озон го поръчах веднага.

1500 части
Sidewalk Fashion
Ravensburger


Озон и аз не смея да го отварям в момента, чак се чудя кога най-сетне ще свършат намаленията, че да вляза да разгледам спокойно Joy Вчера някой постна нареден Бамби, детето го посочи и каза, че иска този пъзел...как да устоя Weary Стои в количката сега, ако не бяха сменили безплатната доставка щях да го засиля, но сега седя и се чудя.

# 3
 • София, България
 • Мнения: 2 854
Бухтичка, точно този пъзел, въпреки че е 1500 части смятам задължително да си го купя, не сега, но по-натам на някое друго намаление, много ми харесва. Видях, че смяташ да го задържиш, но ако си промениш мнението случайно, имай ме предвид.
Мери, аз съм също много любопитна за тези пъзели на New Yorker, не те подкокоросвам, ама ако ги купиш, бих ги взела след това от теб.
HighSpeed, няма да те учуди, но аз същите пъзели ( трите на Фалкон, които уж нямаше да дойдат) даже ги бях сложила в кошницата.

# 4
 • Варна
 • Мнения: 64
Вчера се включих и аз в реденето на влаковете. Ето го напредъкът:Мисля как да продължим реденето на масата, може би ще минаваме през строителния днес за плоскост, че на пода много рисково с двама тичащи и скачащи. Не че не могат да я обърнат тази плоскост де.

Бухтичка, на пода също няма да го събереш струва ми се. Аз се чудех дали в офиса ни ще стане.... ако изхвърлим бюрата има шанс. Laughing

# 5
 • Варна
 • Мнения: 31 606
Бърз Мастър 550.

# 6
 • Мнения: 4 579
Бухтичка, на пода също няма да го събереш струва ми се. Аз се чудех дали в офиса ни ще стане.... ако изхвърлим бюрата има шанс. Laughing
Аа, целият няма да се събере и на земята, да Joy Някъде извън къщи трябва да е. На мен мисълта ми беше за отделните части, те са 10 по 4000, но уви.

Мона Лиза, записах те и теб, но си втора на опашката.

# 7
 • София
 • Мнения: 890
Мини пъзел 1000ч. Много ми харесват тези пъзели. Много части на малко пространство.  Така не преча на никой. Редя го на Икейска табла за легло.

# 8
 • Мнения: 2 153
The quilt shop, 1000 части на Falcon

Много красив, не е труден, но не е и от най-лесните

# 9
 • Варна
 • Мнения: 31 606
Ох, момичета, вижте какво мярнах из групите...

# 10
 • Русе
 • Мнения: 449
Ох, момичета, вижте какво мярнах из групите...


Аз мога да спретна поне 4 такива елхи.Срам ме е.Rolling Eyes И чакам от Озон още 7 броя.Трябва да не отварям сайта в близките няколко години,че да успея да наредя всеки пъзел,който имам.

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 10:22 от Зори

# 11
 • София
 • Мнения: 1 301
Взех си едната пратка от Озон с две фалкончета и още нещо. В сряда - една по-голяма, не знам защо я забавиха.
https://www.ozone.bg/product/pazel-falcon-ot-1000-chasti-falcon- … tage-1000-pieces/
https://www.ozone.bg/product/falcon-a-winter-in-london-1000-pieces/

# 12
 • София, България
 • Мнения: 2 854
Взех си едната пратка от Озон с две фалкончета и още нещо. В сряда - една по-голяма, не знам защо я забавиха.
https://www.ozone.bg/product/pazel-falcon-ot-1000-chasti-falcon- … tage-1000-pieces/
https://www.ozone.bg/product/falcon-a-winter-in-london-1000-pieces/

Сали, този първият смятах да го купувам по-натам, ако го продаваш след като го наредиш, моля те да ми го запазиш.
А няма да ти казвам как ме хвна яд сега, вторият Фалкон го имам нов, неразпечатан и не смятах да го редя, защото ми е много сложен.

Моята поръчка дори не я пакетират още, заради глупавата книга от един тийн комплект, която се чака от доставчик.

# 13
 • София
 • Мнения: 1 301
Мона Лиза, ще ти го запазя. Не така демотивиращо за Лондон Laughing ще го метна на един картон и бавно и славно ще го наредя....някога Laughing

# 14
 • Мнения: 318
Този зимен Лондон е прекрасен. Мона Лиза,  извини ме, но според мен си струва поне да направиш опит да го наредиш, и по-сложни си показвала, а виж каква красота е.

Най-после след дълга суша мога да се похваля с нареден пъзел - показван е неколкократно, но все пак ето го:


Magic Bay, Trefl, 1040 части, спирална серия. Изцяло е вдъхновен от темата, защото изображението е точно от тези, които по принцип не харесвам, но като го видях тук, все пак си го взех и не съжалявам - много приятно и интересно се реди, не е прекалено труден.

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 14:40 от Ghibli

# 15
 • Мнения: 2 153
Стига бе, не изглежда толкова труден Фалкон. Има толкова много сгради, че като наредиш тях и половината пъзел е готов. После водата, хората и си готова

# 16
 • Русе
 • Мнения: 449
Мона Лиза,няма да се отказваш от лондонския Falcon.Страхотен е,даже съм на ръба да си го поръчам(дано устоя на изкушението)
Gihibl,и аз много харесвам тези спираловидни пъзели.Не са чак толкова сложни и като потръгне става много приятен за редене.Аз имам цялата серия без този,който си показала,но не е мой тип картинката
Отивам след малко да си взема първата пратка от Озон,другите две са в оакване на спедиция.

# 17
 • София, България
 • Мнения: 2 854
Навихте ме да се опитам да го наредя, но ще е като дойде декември.
Сега завършвам много лесния Фалкон, който реално се реди сигурно за 2 часа, но аз нямах никакво време тези дни и после сме избрали с Джо един морски на Haye в ужасна огромна триъгълна кутия.

# 18
 • София
 • Мнения: 2 765
Аз днес чакам двата поръчани (ура!). Иначе здравето ми взима този мини пъзел с плодовете... не знам дали е успея да го завърша, ама го мъча, че ми е подарък и голям мерак!

# 19
 • Срещу планината:)
 • Мнения: 74
И моята пристигна Simple Smile Party Time

https://www.ozone.bg/product/pazel-enjoy-ot-1000-chasti-puzzle-1 … blossoming-bower/
https://www.ozone.bg/product/pazel-new-york-puzzle-ot-1000-chasti-peacock-kimono/
https://www.ozone.bg/product/pazel-sunsout-ot-1000-chasti-keith- … sters-of-the-sun/
https://www.ozone.bg/product/eg-travel-suitcases/

+ подаръка Nerd

Всичките марки са нови за мен. Този с куфарите дойде с доста странно фолио завит, все едно е бил разопакован, но реших ,че не ми се занимава да пускам оплакване..

# 20
 • Варна
 • Мнения: 31 606
Някой по групите много я похвали тая марка Enjoy. Ще взема да я пробвам някой ден.

# 21
 • Срещу планината:)
 • Мнения: 74
Някой наскоро беше качил едни Рози на същата марка, адски красиви. И също се беше изказал много добре.
Този ми навява толкова романтика и нежност.

# 22
 • София
 • Мнения: 1 301
R_Dew,  Слънчевите  момичета на  SunsОut  е пъзела, за който писах, че няколко пъти го слагам и вадя от количката. Последно не го поръчах заради размера му, сигурно ще се ядосвам после, защото е с ограничена наличност.

# 23
 • София, България
 • Мнения: 2 854
Много харесвам SunsOut, имам от миналата Коледа сигурно поръчан един пъзел, на който дядо Коледа си суши чорапите, непременно ще го наредя този декември.

R_Dew, най-труден ми се вижда този с куфарите. Чакам с нетърпение некой да каже нещо за тези пъзели New York.

# 24
 • Срещу планината:)
 • Мнения: 74
R_Dew,  Слънчевите  момичета на  SunsОut  е пъзела, за който писах, че няколко пъти го слагам и вадя от количката. Последно не го поръчах заради размера му, сигурно ще се ядосвам после, защото е с ограничена наличност.

Не съм обърнала внимание на размера.
Аз си избирам пъзелите повлияна от нещо. Специално този си го избрах, защото дочитах един  роман, чието действие се развиваше и в Африка Smile


R_Dew, най-труден ми се вижда този с куфарите. Чакам с нетърпение некой да каже нещо за тези пъзели New York.

А според мен ще е лесен, заради многото акценти по различните куфари. Ще видим де.
Този пролетния според мен ще е по-труден.

# 25
 • София, България
 • Мнения: 2 854
Ето го Фалкона:Сега започвам този:

https://1001puzzle.com/pazl_heye_1000_detaley_otdykh_na_poberezhe.html

Нямам логично обяснение защо съм го купила, изобщо не е по мой вкус.

# 26
 • Срещу планината:)
 • Мнения: 74
Ето го Фалкона:Сега започвам този:

https://1001puzzle.com/pazl_heye_1000_detaley_otdykh_na_poberezhe.html

Нямам логично обяснение защо съм го купила, изобщо не е по мой вкус.

 Явно тогава нещо ти е трепнало Smile Носи някакво забавно настроение.
Да съм честна аз не бих го погледнала. Satisfied

# 27
 • Мнения: 3 639
Пишете вие, пишете! А аз не съм видяла новата тема и се чудя какво е това затишие. ☺️😊😀
Гледам ви пъзелите във ФБ и се чудя защо не ги качвате и в темата 😀
Мона Лиза, още не съм поръчала, но ще го направя от любопитство.

# 28
 • Варна
 • Мнения: 31 606
Аз пък тоя Фалкон бих го наредила с кеф. Мона Лиза, какво ще го правиш? Правилно ли схванах, че не го харесваш или е ставало дума за друг пъзел?

# 29
 • София, България
 • Мнения: 2 854
Аз пък тоя Фалкон бих го наредила с кеф. Мона Лиза, какво ще го правиш? Правилно ли схванах, че не го харесваш или е ставало дума за друг пъзел?

Не, става въпрос за този в линка. Поне детето го харесва. Joy

# 30
 • Мнения: 318
И аз го имам този плажния на Heye, и понякога го гледам със същата мисъл - "теб пък защо съм те купила" 😆 Мисля, че някой го беше показал нареден във фейсбук, може би тогава съм го харесала. Та, искам да кажа, че може би ще изглежда по-добре нареден 🙂

А триъгълните кутии са красиви и нестандартни, но също така много непрактични при липса на място. Някой намерил ли е решение как да се съхраняват по-компактно?

R_Dew, твоят с цветята е според мен страшно труден, цялата дясна половина е само цветове и клони. Иначе е много хубава картината.

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 18:43 от Ghibli

# 31
 • Срещу планината:)
 • Мнения: 74

R_Dew, твоят с цветята е според мен страшно труден, цялата дясна половина е само цветове и клони. Иначе е много хубава картината.
Според мен ей този е още по- тегав
https://www.ozone.bg/product/pazel-black-sea-puzzles-ot-1000-cha … t-veneta-docheva/
Една приятелка го има и ми го е обещала, когато някога го нареди. Отпочнала е ама каза, че е бая тегав. 😂

# 32
 • Мнения: 4 579
И аз го имам този плажния на Heye, и понякога го гледам със същата мисъл - "теб пък защо съм те купила" 😆 Мисля, че някой го беше показал нареден във фейсбук, може би тогава съм го харесала. Та, искам да кажа, че може би ще изглежда по-добре нареден 🙂

А триъгълните кутии са красиви и нестандартни, но също така много непрактични при липса на място. Някой намерил ли е решение как да се съхраняват по-компактно?

Аз съм го редила този на Heye, аз си го харесвах Smile Но по принцип си падам по такъв тип претрупани илюстрации, да откривам забавните елементи. Даже малко съжалявам, че се продаде толкова бързо.
Скрит текст:
Съхранявах ги в пликове със затваряне, а кутиите бях разтворила и сплескала...надявам се да ме разберете. Така стават плоски и не заемат много място.

Бамби пътува все пак...компания за безплатната доставка му прави Спящата красавица от Томас Кинкейд на Шмид.

Мона Лиза, вярвам, че ще се справиш Blush Когато ми е труден някой пъзел просто хващам някое парче и го локализирам по картината на кутията къде се намира. Като се понатрупат и почва да се нарежда.

# 33
 • Варна
 • Мнения: 31 606
Един полски Блубърд 1000. Поозори ме малко с тези сходни цветове.

# 34
 • Мнения: 2 153
Puzzle Tangerine Aroma, 1000 части на Trefl

# 35
 • София
 • Мнения: 409
И моята поръчка дойде, този път скромно Simple Smile, но имам и още една с книги Simple Smile

# 36
 • Варна
 • Мнения: 64
Ето ги пак нашите влакове:

Скоро ще трябва да ги местя някъде. Купихме плоскост от талашит, но не обърнах внимание че от едната страна не е лакирана и се праши. Трябва да я запечатаме някак преди употреба Thinking

# 37
 • Мнения: 4 579
1000 части
Woodland Magic
Elena Essex


Като цяло беше много приятен за редене, но от качеството сякаш очаквах мааалко повече. Не беше нещо фрапантно, но все пак…цветовете на пъзела, кутията и плаката бяха всичките различни. А от рамката имаше една част, която стоеше супер хлабаво сякаш не си е на мястото. Имаше и части, които влизат на грешни места. Дебелина, сглобка и покритие бяха задоволителни, не са топ, но съвсем прилични.

https://youtu.be/dj0Yl_50q4E
А този ми скри шапката. Изобщо не мога да разбера как успя да сортира толкова части и как му е останал гръб след толкова часове наведен. На мен ми е досадно сортирането на 1000 части, как изобщо се сортиран 42000 и то с такава прецизност 😮

Току-що ми звъннаха от Еконт - пратката ми не се побира в Еконтомата 😄 Аз го очаквах и затова им оставих бележка на озон, но явно не са обърнали внимание да измерят пратката.

# 38
 • София
 • Мнения: 1 301
Готова съм за път. Cobble Hill  1000 части.

# 39
 • София
 • Мнения: 2 765
sali, ти нали уж малки пъзели редеше, пък нещо напоследък май сериозно си захванала по 1000 части Wink да очакваме ли скоро и някой 1500 части?

# 40
 • София
 • Мнения: 1 301
Тони, на стари години задобрях Laughing и поумнях Laughing Реших да мина на 1000, новите ми покупки са само такива, имам няколко по 500 неотваряни, които ще отметна. На този етап 1500 са ми много, а нямам и къде да ги редя, да не говорим за дворче и домашно направена дъска за редене Laughing

# 41
 • София
 • Мнения: 2 765
Ама забелязах аз, че си минала на следващо ниво Wink за 1500... ти така казваше и за тези от 1000 Stuck Out Tongue

# 42
 • София
 • Мнения: 1 301
Понеже знам, че ви е страх да поглеждате в Озон, да ви докладвам - има някакви нови пъзели с разни фентъзи, вещери и подобни страхотии. Марката не ми е известна - Good Loot, цената е солена - 40 лв. за 1000 части. Горното е само за сведение Laughing

# 43
 • Варна
 • Мнения: 31 606
Супер! Фентъзи картинки на пъзели не ме влекат, така че няма да се наложи да отварям и да преглъщам високата цена Simple Smile

# 44
 • София, България
 • Мнения: 2 854
Книгата най-после се е появила и предполагам утре ще ми дойде поръчката, направо си изчаках чакането.
Няма вече промоции в Озон, този път не ги влачиха 1 седмица след обявения край на кампанията.
Сали, труден или лесен беше, нали знаеш, че и аз го поръчах.
Всички се отказахме от малките пъзели, много задобряхме групово.

# 45
 • Мнения: 3 639
Готова съм за път. Cobble Hill  1000 части.Sali, с този имаш ли намерение да се разделяш Wink

Аз вчера докато се натуткам и те махнали намалението. Ще чакам по-добри времена за Ню Йорк

# 46
 • София, България
 • Мнения: 2 854
Разгледах новата марка, пари да ми дават няма да я редя.

Мери, по-натам ще купим да пробваме New York.

Аз чета ударно сега едни книги, които трябва да връщам в библиотеката, но пък и като погледна плажа и някак не ми се реди. Joy

# 47
 • Мнения: 5 219
Току що пристигнаха два огромни кашона от Озон. Даже не съм ги разопаковала още. Дано мога да се похваля скоро с наредени красоти.

# 48
 • София
 • Мнения: 1 301
Сали, труден или лесен беше, нали знаеш, че и аз го поръчах.
На мен много ми хареса, забавен е, не ме затрудни, или пък аз съм станала много добра в реденето ( и много скромна Laughing ) Качеството няма какво да описвам, всяка частичка точно и само на мястото си, изобщо - удоволствие.

# 49
 • Мнения: 3 639
Мона Лиза, аз май от теб първо поисках караваните. Извинявам се, ама забравям, а и не си записвам какво съм поискала от групата.
Всеки, от който съм харесала и поискала пъзел за купуване, да ми пише без да се стеснява. С една дума - помнете какво съм поръчала от вас и ми напомнете в подходящо време 😊

# 50
 • София, България
 • Мнения: 2 854
Мона Лиза, аз май от теб първо поисках караваните. Извинявам се, ама забравям, а и не си записвам какво съм поискала от групата.
Всеки, от който съм харесала и поискала пъзел за купуване, да ми пише без да се стеснява. С една дума - помнете какво съм поръчала от вас и ми напомнете в подходящо време 😊

Не, не си ги искала караваните май, а пък и Сали ги е наредила вече, аз кой знае кога догодина ще ги редя. Вземи ги  от Сали.

# 51
 • Мнения: 1 165
Както си мислех, че този път съм пас, снощи по нощите, какво ми стана не знам, но напоръчах тези Simple Smile

https://www.ozone.bg/product/jumbo-falcon-village-life-2x-1000pcs/
https://www.ozone.bg/product/cobble-hill-51831-santa-s-playtime/
https://www.ozone.bg/product/gold-puzzle-clown-s-dream/
https://www.ozone.bg/product/mini-pazel-black-sea-puzzles-ot-54- … -kucheta-na-keya/

Време за редене почти нямам, привърших този на Heye.
Приятен и забавен беше. Ще кача реална снимка малко по-късно.Скрит текст:

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 19:16 от vox

# 52
 • Варна
 • Мнения: 31 606
Сега коледни намаления ли чакаме?

# 53
 • София
 • Мнения: 2 765
Ох, дееее... ама то има нови на Eurographics и на Aantolian! Защо сега, а?! За пръв път виждам в Озон Eurographics над 1000 части

# 54
 • Мнения: 2 153
Сега коледни намаления ли чакаме?
Сега трябва да блокирам сайта на озон, защото само добавям в любими. Още не ми е дошла последната поръчка, а нямам никакво място къде да ги слагам. А съм почнала едно Heye, което кой знае колко време ще ми отнеме, изглежда много сложен

# 55
 • Варна
 • Мнения: 31 606
Абе и аз днес поразчистих поредния рафт, че да има място за кутиите...

Пък като нямате място, харизвате ми ги. Аз имам много 😋

# 56
 • Мнения: 318
Сега коледни намаления ли чакаме?

Сега забравяме що е то пазаруване на нови пъзели 😁

Пристигнаха ми китайските пъзели днес, слагам снимки в спойлер. Много са сладки и също така май ще са много трудни. А на озонци се нервирам, защото поръчката ми още е на етап "изчаква събиране", а уж утре ми е датата за доставка.
Скрит текст:
Кутиите са много по-малки от стандартното на дължина и ширина, но са по-високи. Колбите са с нормален размер.


# 57
 • София
 • Мнения: 2 765
Ghibli, и моята стоя в "изчаква събиране" няколко дни и след това получих sms от Спиди преди да й сменят статуса Wink Ще дойде, къде ще ходи поръчката й с поръчка!
От тези китайци само на втория бих се навила аз, другите ми изглеждат твърде трудни (ама аз с моите боровинки и малинки, в момента нищо по-еднообразно не искам да виждам) Grinning

Скрит текст:
Забравих да се похваля - негативни са ни тестовете и днес, вече се считаме свободни хора.

# 58
 • Варна
 • Мнения: 31 606
Аз наредих с дъщерята един Кобъл Хил, само 350 части, но много му се накефих. За първи път редя на марката. Шантави форми на частите, а самият пъзел отгоре започва с огромни парчета, а в дъното вече са съвсем нормални. Предполагам, че не всички Кобъли са така, този понеже е почти детски сигурно затова е такъв. Пък може и да греша. Определено ще повторя марката.

# 59
 • Срещу планината:)
 • Мнения: 74
HighSpeed, различно е. Като най-скорошен е прословутите пайове на марката
Може да се види  двете парчета от двата комплекта единия е доста по - малък.

# 60
 • Мнения: 29
Два пъзела от последните дни. Много съм доволна от този на gibsons. Страхотно качество на частите, а картинаката е супер сладка. Вторият е мини пъзел от Минисо и също е доста добър. 😍

# 61
 • София, България
 • Мнения: 2 854
Кристина, уникално хубави пъзели!

Все се каня да ви питам, мяркали ли сте някъде пъзели, ама не съвсем бебешки с барбароните, Франклин, Петсън и Финдъс, Пипи, Карлсон...? Повръща ми се вече от героите на Дисни.

# 62
 • Варна
 • Мнения: 31 606
Кристина, Гибсъна ще го задържиш ли?

# 63
 • София
 • Мнения: 1 301
Все се каня да ви питам, мяркали ли сте някъде пъзели, ама не съвсем бебешки с барбароните, Франклин, Петсън и Финдъс, Пипи, Карлсон...? Повръща ми се вече от героите на Дисни.
Мона Лиза, видях това, но може би госпожицата ти е малка за Вълшебникът от Оз.
https://www.ozone.bg/product/the-wizard-of-oz-family/ 

# 64
 • Мнения: 5 219
Аз се хвърлих на този https://www.ozone.bg/product/pc-enchanting-fairy-1000pcs/, но се оказа доста сложен. Все още не мога да му направя рамката. Ще опитам утре на дневна светлина, че сега на лампа не мога да виждам хубаво нюансите.

# 65
 • Мнения: 4 579
Вчера си взех пратката от черния петък, чакам Бамби и Спящата крадасавица и вече имам нови в количката Rolling Eyes Какво се загледах в Озон и открих, че и на Gibsons май имат малко зареждане, някои изчерпани са пак налични и разни коледни загледах.
А вчера като взех кашона нетърпеливо го отварям и на дъното му ужас...части от пъзел разпръснати Scream Едното мини (с еднорозите) беше отворено и някои частите разпилени. Добре, че като извадих всичко и ги събрах май няма липсващи, броих ги два пъти и ги изкарах 54.

HighSpeed, много интересен този на Cobble Hill с променящите се части, аз имам само хилядарки и те не са така.

Ghibli , те не бяха ли за Коледа Smile Или сега ще ги почваш?

# 66
 • София, България
 • Мнения: 2 854
Sali, ,задължително го слагам в любими този пъзел, много е хубав, благодаря!

Бухтичка, отивам да ги видя тези нови Gibsons, стана ми толкова любима марка, че в последната ми поръчка имам само 1 Master pieces и 2 Gibsons.

Аз днес ще помъча още малко морския пъзел и ако съвсем нищо не става ще го прибирам, не е сложен, просто не ме вдъхновява да го редя.

# 67
 • Мнения: 29
Кристина, Гибсъна ще го задържиш ли?
Мисля да се разделя с него след извстно време.

# 68
 • Варна
 • Мнения: 31 606
Интересувам се, така че имай ме предвид Simple Smile Ако не го купя дотогава на някое поредно намаление...

# 69
 • Мнения: 2 153
И аз много го харесах, но съм го пуснала и в списъка си за подарък от secret Santa, та не смея да го взема. Ще си изчакам първо подаръка за Коледа:)

# 70
 • Срещу планината:)
 • Мнения: 74
Стартирала съм това

Взех го преди време от приятел с идеята да го наредя набързо и да го върна. Е мина повече от година и аз все го отбягвах. И сега като го почнах разбирам защо😂 всичко ми се слива. Отделно, че и гланц и блести.
Ще пробвам да намери поне големите пастели пък дано се отприщи реденето.

# 71
 • Русе
 • Мнения: 449
Успях да си събера всички поръчки от Озон, равносметка на парите няма правя Sweat


# 72
 • Мнения: 318
Ghibli , те не бяха ли за Коледа Smile Или сега ще ги почваш?

Бяха уж изненада за Коледа, но се разкри, а пък и нали нямам какво да редя 😄

Вече имам готова рамка:


Зори, супер придобивки. Всички без първите два в някякъв момент са ми били в списъка за купуване. Много им се чудих на гърдестите мадами, но в крайна сметка се отказах от тях 🙂

kristinaapopova, хареса ми малкото пъзелче 🙂

R_Dew, нямам съмнение, че ще го покажеш готов съвсем скоро.

Vox, аз виждам огромна разлика между картинката и наредения пъзел, много по-добре изглежда в готов вид, някак по-обемно.

Тони, радвам се, че всичко е наред при вас.

(Извинете ме за чаршафа...)

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 11:36 от Ghibli

# 73
 • Мнения: 1 261
Аз захванах един 2000 на Heye и мъката продължава (много ми е неудобна тази големина на пъзела). Рамката не е закрепена, за да не изпада от дъската, че е на ръба...

# 74
 • Мнения: 1 165
Ghibli, така е, даже снимката не стана хубава, защото е на светлина от лампа. Колебаех се дали да я слагам или да изчакам уикенда, когато мога да снимам на дневна светлина.
Озон, защо така се бавят при теб?! Аз днес получих поръчката, която направих в понеделник късно вечерта.

# 75
 • Мнения: 318
Ей сега попитах в чата на Озон какво става, защото все още стои със статус "изчаква събиране". Поръчана е на 18.11 вечерта, според потвърдителния имейл трябваше да дойде днес. Отнемало много време да я съберат, защото била голяма. До 1-2 дни щяла да е при мен. Точна дата на доставка не можели да ми кажат. Накрая благодарих и служителката ми отговори "за нищо", ами права беше 😡

Много съм подразнена и се надявам чувството да не ми мине скоро. Малка почивка в пазаруването от тях ще ми дойде чудесно.

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 14:09 от Ghibli

# 76
 • Мнения: 1 261
И аз имам поръчка от 19, която стои на Изчаква събиране, но аз не бързам.

# 77
 • Мнения: 2 153
И аз имам поръчка от 19.11, която също стои на изчакване на събиране

# 78
 • Мнения: 1 440
Здравейте, страхотни пъзели сте показали, адмирации! Аз тепърва започвам да се занимавам, преди няколко дни наредих първия са пъзел от 500 части, което за мен си беше предизвикателство. Тези с 1000 и повече части много ми харесват, но още не се престрашавам. От промоцията на Озон поръчах още 2 с 500 части, покрай Коледа може да се престраша и за по-голям...
Ето го първото ми предизвикателство (за съжаление с две загубени части)

# 79
 • София
 • Мнения: 1 301
Взех си последната поръчка от Озон и съм бясна на себе си. Къде съм спала и не съм видяла размера на един пъзел, не знам. Не съм погледнала даже, че пише larger pieces. Хич няма и да го разопаковам даже Rage
https://www.ozone.bg/product/pazel-white-mountain-ot-1000-chasti … ic-1464pz-444038/

# 80
 • София, България
 • Мнения: 2 854
И моята чака събиране, но и аз не бързам.
Ghibli, и аз им се бях ядосала на Озон, но общо взето положението е - оти че се косиш, като че ти мине Joy

Сали, страхотен пъзел, аз лично дори с вглеждане не видях къде пише, че е с по-големи части.

# 81
 • Мнения: 1 165
Явно при по-големите поръчки има забавяне.
Другият път да си знаете, на три по-малки /шегувам се, момичета/ Hug

shark, супер пъзел. Жалко, че липсват части Sad

# 82
 • Русе
 • Мнения: 449
Взех си последната поръчка от Озон и съм бясна на себе си. Къде съм спала и не съм видяла размера на един пъзел, не знам. Не съм погледнала даже, че пише larger pieces. Хич няма и да го разопаковам даже Rage
https://www.ozone.bg/product/pazel-white-mountain-ot-1000-chasti … ic-1464pz-444038/
Sali,в момента редя един на марката.На мен ми харесват частите.Ако много ти харесва картинката,разопаковай смело.В снимка ти пускам сравнени частите на White Mountain с част от пъзел Клементони.Дано успееш да придобиеш представа за големината

# 83
 • Срещу планината:)
 • Мнения: 74
И моята чака събиране, но и аз не бързам.
Ghibli, и аз им се бях ядосала на Озон, но общо взето положението е - оти че се косиш, като че ти мине Joy

Сали, страхотен пъзел, аз лично дори с вглеждане не видях къде пише, че е с по-големи части.

Мона Лиза, Горе в дясно пише Simple Smile
Сали, Иначе какъв е проблема като са по-големи? Нямаш, място ли?
От снимката на Зори не са фрапантно по-големи .Не се коси. Щом си харесала картинката, значи удоволствието от редене няма да намалее Relieved

Отворих да видя марката, на всички пише ,че са larger pieces.

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 16:09 от R_Dew

# 84
 • София
 • Мнения: 2 765
Вижте и размерът на нареден пъзел - предполагам, че там й е проблемът на sali Simple Smile Заради забивката във форума накрая без да искам съм клъцнала на първа страница мненията ни за White mountain (в другата тема ще коригирам), но е обсъждано, че размерите им са по-големи. Не че това е първото, което гледа човек, като поръчва!

# 85
 • Русе
 • Мнения: 449
Вижте и размерът на нареден пъзел - предполагам, че там й е проблемът на sali Simple Smile
Аз разбрах,че частите са проблем.Размера на готовия пъзел е 61см/76см.

# 86
 • София
 • Мнения: 2 765
Ахахах, като се обади sali, ще разберем какво сме разбрали ахахаха

# 87
 • София
 • Мнения: 1 301
Работата е там, че този пъзел беше предназначен за подарък (не от нашата игра). Знам, че човекът харесва марката, но не обича прекалено големи пъзели. Затова отпада като вариант за подарък, а мен толкова ме е яд, че и за себе си няма да го оставя, в този смисъл написах, че няма даже да го отворя. Тони ме е разбрала, аз не уточних - ядосвам се не на по-големите части, а на по-големия размер на наредения пъзел.

# 88
 • Мнения: 88
Аз в новата тема с оплакване. Пристигна ми поръчката, а отдавна ми се редеше "Антична карта на света", та реших първо него до отворя. След като разгледах за варианти в Озон, видях на Клементони и Арт. Хем на втората марка изображението ми харесваше повече, хем може би заради малко повечето негативни отзиви, в крайна сметка поръчах Клементони. Вчера го отварям и още при разделянето на частите - кошмар, а е от вида "High quality". Толкова неизрязани части скоро не ми бяха попадали, хартията се къса ужасно, някои части бяха просто неразделими, та за да ги запазя, накрая просто спрях да ги разделям. В хода на реденето работите пак са зле. Много хлабава сглобка - ако случайно допреш с ръка вече наредени части, те се разделят, сигурно 3 пъти пререждам едно и също поради тази причина. Много се разочаровах, чак ми идва да го зарежа..


В крайна сметка не знам дали не прекалявам с претенциите, имайки предвид цената, но пък си е неприятно, де. И за де не е съвсем негативно - много хубави поръчки от всички ви! Heart Eyes

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 18:33 от marissa.

# 89
 • Варна
 • Мнения: 31 606
Сърце юнашко не трае Simple Smile

# 90
 • Мнения: 1 261
Красив и не изглежда труден:)

# 91
 • Варна
 • Мнения: 31 606
Не, много приятен беше за редене. Фалконите са новата ми любима марка и смятам малко по малко да изкупя още доста от тях. Ще си ги стискам и редя по много пъти. Като видя кутиите една върху друга на рафта (точно срещу леглото ми са, топ локация) и ми става много хубаво на душичката Simple Smile

# 92
 • Мнения: 3 639
Готова съм с единия от пъзелите, които ми изпрати Йоана. Много цветен и приятен за редене. Качвам 2 снимки - с и без светкавица. Истинските цветове са по-наситените и по-ярки.
Пращам на следващия мераклия, като пускам за редене и този със сърничките.
Speed,  много красив този магазин за цветя!# 93
 • Мнения: 29
Готова съм с единия от пъзелите, които ми изпрати Йоана. Много цветен и приятен за редене. Качвам 2 снимки - с и без светкавица. Истинските цветове са по-наситените и по-ярки.
Пращам на следващия мераклия, като пускам за редене и този със сърничките.
Speed,  много красив този магазин за цветя!
Нареждам се на опашката 😍

# 94
 • Бургас
 • Мнения: 41
Не знам дали тук е мястото да питам, но освен пъзели класически аз харесвам пъзели като тия от Игри на Волята - куб, плъзгане. Някой нещо подобно видял ли е и къде?

# 95
 • София, България
 • Мнения: 2 854
HighSpeed, наистина е прекрасен този Фалкон, изобщо аз няма нито един Фалкон, който да не харесвам.

Сали, не се ядосвай, подари пъзела, картинката е страхотна, ще му се зарадват. Снощи 3 пъти ми се искаше да ти се обадя по телефона, за да споделя мъките си по слагането на Млечния зъб в рамката. Joy Неандерталец виждали ли сте? Същото - охках, пъшках, ръмжах, минах поне 10 фази на изумление (като например, че има фолио на плексигласа отпред) и накрая борбата на баба Илийца с кола да набутам всички пластове без да разместя пъзела и да успея да закопчая рамката. По едно време даже детето се отчая и ми вика - Мамо, няма да успеем! Joy

# 96
 • Мнения: 137
Здравейте, страхотна тема. Много харесвам пъзели, но за съжаление не ми остава мн време да редя. Сега обаче мисля да си поръчам, харесах си един страхотен коледен от 1000 части в пъзел мания и там пише че доставката е 13 лв. ... Това наистина ли е така, вие поръчвате ли от там и можете ли да ми кажете някой магазин, от който мога да си избера физически без зелен сертификат.

# 97
 • Мнения: 2 153
Така е от там. Можеш да провериш физически или онлайн в https://www.ozone.bg/, там е един от магазините с най-голям избор.

# 98
 • Мнения: 4 579
Започнах деня с поръчка, но не на това, което очаквах.
Бях се засилила за четирите сезона от Вал Голдфинч на Гибсън - https://www.ozone.bg/product/woodland-seasons-2000pc-puzzle/

От няколко дни ми е в количката, днес си отварям списъка с любими, той ми беше добавен там и гледам, че не е наличен. Викам си странно, сигурно са го добавили като нов артикул, защото в количката го има. Чак по-късно осъзнах, че аз исках варианта с 4Х500, а този, който имат в момента е 1 от 2000 😂
А междувременно се сетих, че този Вал Голдфинч има и коледен пъзел, много симпатичен, но не съм го засичала тук наличен. Викам си я да погледна в амазон, имаше го, 15 паунда…не много евтино, но не и твърде скъпо. Сложих го в количката ама един пъзел само малко ми се видя, викам чакай да видя дали няма да си харесам нещо друго. И се натресох на този Равенсбургер -  https://www.amazon.co.uk/dp/B08X4P58PG/ref=pe_27063361_485629781_TE_item
Влюбих се от пръв поглед, сложих в количката и…само този не можели да ми го доставят на адреса на превозвача, другия може 😳 Честно ви казвам поболях се. Открих тъмната страна на пъзелите, толкова се разтревожих. Веднага почнах да мисля различни варианти, слава богу, успях да отстраня проблема и пуснах поръчка (само на този, отказах се от Голдфинча). Сега остава само да чакам, че в момента не е наличен и може и след месец-два да го пратят. Само да дойде 🙏

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 09:16 от Бухтичка

# 99
 • Мнения: 2 153
Много е красив коледния Дисни на Равенсбургер. Ще си заслужава чакането

# 100
 • София
 • Мнения: 1 301
Мона Лиза, пъзелът не е само песен, трябва си и тежък физически труд Laughing Сега гледах какво съм ти обяснявала за рамката, 'ми аз съм пропуснала думата "фолио" Laughing Трябваше да звъннеш снощи,  половин България учи и работи дистанционно, та едно рамкиране ли няма да преборим по телефона. Важното е, че резултатът е налице.
Aleksa 133, аз съм купувала веднъж от пъзел мания, по скоро ми поръчаха. Питай в групите във фейсбук дали някой не поръчва, евентуално да те включи.
Бухтичка, много хубав Ravensburger, за пръв път виждам подобна картинка.
От мен нещо коледно, Galison 500, много симпатичен и чак обидно лесен за редене.

# 101
 • Мнения: 1 186


High, mery - много красиви пъзели! Явно и двете сте на вълна "40-те години в Америка" Grinning
Много готин период, времето на Мерилин Монро, Ролс-Ройса, джайва и детективските филми Simple Smile Поне на мен ми навява такива асоциации, нещо такова:

# 102
 • София
 • Мнения: 2 765
Аз пък набелязаните в Амазон ги дебна да видя в петък на какви цени ще са Grinning нещо откак разбрах що пари съм потрошила за година, и ми стана скръндзаво... (освен това с ММ избираме генератор за като ни спре тока и ще хвръкне една сума)

# 103
 • Мнения: 1 186
Принцесата и дракона:

# 104
 • София, България
 • Мнения: 2 854
Змей Горянски, този по-горният, ретро пъзелът, на коя марка е?

Тони, в кой Амазон следиш пъзелите? Аз само веднъж намерих едни Eurographics, които си заслужаваха, защото бяха нови по 4 паунда и това беше.

# 105
 • Варна
 • Мнения: 31 606
Мона Лиза, май ретро картинката не е пъзел...

# 106
 • Мнения: 108
Не знам дали тук е мястото да питам, но освен пъзели класически аз харесвам пъзели като тия от Игри на Волята - куб, плъзгане. Някой нещо подобно видял ли е и къде?

Плъзгащ пъзел с цифри

https://logicbg.com/product/plazgasht-pazel-s-tsifri/

Плъзгащ пъзел с картинка (на сайта има и други картинки)

https://logicbg.com/product/mecho-puh-plazgasht-pazel/

Пъзел-Танграм

https://logicbg.com/product/darven-multi-pazel-tangram/

Пъзел, който се нарежда отвътре навън

https://www.ozone.bg/product/pazel-krag/

Ханойска кула

https://logicbg.com/product/hanoyska-kula/

Пъзел с картинка (като тези големите, които ги редят по 2 човека. Най-пресен пример - битката за територя в Понеделник, последният пъзел, който беше нареден от Неделчо и Андрей)

https://logicbg.com/product/zabavna-detska-igra-pixy-cubes-3-v-1/

# 107
 • Мнения: 1 186
Змей Горянски, този по-горният, ретро пъзелът, на коя марка е?
Мона, да, както и High е вече е писала преди мен, ретро картинката не е пъзел Simple Smile

# 108
 • София
 • Мнения: 2 765
Мона Лиза, в UK-ския гледам и евентуално от там или от испанския ще поръчам. Срещам такива, които в Озон ги няма, но ще поръчам само ако си заслужават (тоест, ако цената не идва над озонската) или ако ги има в испанския, че братовчед ми работи в тамошния и има 10% отстъпка Grinning

# 109
 • София, България
 • Мнения: 2 854
E, жалко, хубав пъзел щеше да е!

Тони, много "дашни" тези от Амазон, 10%.

# 110
 • Варна
 • Мнения: 31 606
Тони, много "дашни" тези от Амазон, 10%.

Те май колкото по-големи са, толкова по-стиснати.

Скрит текст:
Всяка втора година си купувам нов чохъл за мотора, понеже в летния сезон стои на открито и от слънце, дъжд и прочие, настоящият се скапва. Една година реших да дам повече пари за нещо уж по-качествено и си взех от немците, Louis. За моторджиите тия са алфата и омегата, продават от пиле мляко за всичко свързано с моторите - от палатки до дрехи, каски и части за мотор. Купих. Не изкара даже и едно лято. Направих рекламация и на ония им се скъса от сърцето един ваучер за 5 евро отстъпка при последваща покупка. Та толкова за дащните...

# 111
 • София
 • Мнения: 1 301
Скучая и разглеждам за n път пъзелите в Озон. На някои пише black friday топ оферти. Това как да го разбирам - че ще има още един черен петък, че това са най-търсените от изминалия черен петък, или просто още не са изчистили надписите? Пробвах с покупка - не ми дава отстъпка.

# 112
 • Русе
 • Мнения: 449
Скучая и разглеждам за n път пъзелите в Озон. На някои пише black friday топ оферти. Това как да го разбирам - че ще има още един черен петък, че това са най-търсените от изминалия черен петък, или просто още не са изчистили надписите? Пробвах с покупка - не ми дава отстъпка.
Вероятно не са изчистили надписите.Дано да няма още един black friday,че като си знам слабите ангели....

# 113
 • София
 • Мнения: 2 765
Е, той май има 10% откак стана мениджър... Все пак, компанията не е известна с добрите си работодателски практики Grinning Лошото е, че днес и утре им е Black Friday, а аз нямам намалени пъзели в списъка. За сметка на това, вче си харесах един тон други глупости и сега ще трябва някак да се удържам да не напоръчам вази, хранилки за птички, одеало за пикник и торби за отглеждане на картофи (май само акордеон още не се изкушавам да си купя) Grinning
HighSpeed, напомни ми за онзи от Озон, който искаше да ме компенсира с 3 лв, докато се ориентира за стойността на дефектните пъзели и ги направи на цели 8 лв Grinning

# 114
 • Мнения: 40
Агент 007, тук. Имам една добра или лоша новина за вас, вие сами преценете как ще ви се отрази. Доколкото разбрах, от другата седмица започвали коледните намаления в Озон. Весела Коледа на всички… Cold Sweat
А иначе нали ви писах как само „обмислям“ идеята да си подаря пъзел за спомен от първата заплата. Такава още няма, но имаше намаления и сърце ми не трае. Черният петък е виновен, аз не. Та си поръчах на 18-ти пъзел, очакваше се да дойде на 23-ти, но още на 20-ти в 6 часа сутринта беше пристигнал и ме чакаше в Еконт. Ето го и него вече нареден.

Castorland от 1000 части - Вдъхновенията на Лондон

# 115
 • Мнения: 1 261
Така и предполагах😁 Този съм го редила, много е красив:)

# 116
 • София, България
 • Мнения: 2 854
Агент 007, тук. Имам една добра или лоша новина за вас, вие сами преценете как ще ви се отрази. Доколкото разбрах, от другата седмица започвали коледните намаления в Озон. Весела Коледа на всички… Cold Sweat
А иначе нали ви писах как само „обмислям“ идеята да си подаря пъзел за спомен от първата заплата. Такава още няма, но имаше намаления и сърце ми не трае. Черният петък е виновен, аз не. Та си поръчах на 18-ти пъзел, очакваше се да дойде на 23-ти, но още на 20-ти в 6 часа сутринта беше пристигнал и ме чакаше в Еконт. Ето го и него вече нареден.

Castorland от 1000 части - Вдъхновенията на Лондон

Леле, голямо браво за пъзела, аз не можах дори рамката да наредя. Иначе е супер красив.

# 117
 • Русе
 • Мнения: 449
Коледни намаления ли чух? Cold Sweat Отивам да напълня кошницата

# 118
 • София
 • Мнения: 1 301
Bella98,тайно се надявах да се включиш с информация. Агентът ни се оказа " на ниво" Laughing Kато гледам, обмислянето за подарък от първата заплата не ще да е било дълго, след като пъзелът вече е нареден. А щом не си получила заплата още, значи той е бил от аванса, а на заплата - нов Laughing

# 119
 • Мнения: 1 440
Много красиви пъзели на последните страници!

Има ли фенове на Discworld? Много ми се иска такъв пъзел, но е 19,50 паунда ... https://www.discworldemporium.com/games-toys/590-granny-weatherw … age-jigsaw-puzzle
Да сте попадали на по-евтини версии?

# 120
 • София
 • Мнения: 2 765
Чак фен не съм, та не съм търсила конкретно такива пъзели. Но ето тези и двата ги взимам от воле, ако има кой да ги намали на по 10 паунда всеки Grinning
https://www.discworldemporium.com/games-toys/407-unseen-universi … ary-jigsaw-puzzle
https://www.discworldemporium.com/games-toys/711-the-chalk-jigsaw-puzzle

# 121
 • София, България
 • Мнения: 2 854
Усещам ви какво правите - отворили сте Озон и се стягате за Коледните намаления. Joy

И аз като Ghibli не издържах и им писах в чата да им тегля една благословия - поръчка за над 200 лева, артикула, който чакаха дойде на 22ри и оттогава ни вест ни кост. Щели да спазят срока до 29ти. Питам ги какво налага поръчката ми да е на изчакване от 22ри до днес и да не е събрана, при положение, че всичко е налично - и той не знаел Joy Накрая му казах, че ставаме двама, които нямаме представа защо, но като пиша на представител на Озон съм се надявала да получа отговор, който да не е все едно си говоря сама. Joy За финал ги заклеймих, че ми бавят поръчката, защото вече съм  я платила и му праснах един палец надолу и ... чакам Коледните намаления Joy

П.П. Пак са взели да качват намаленията, виждам ги в Любими!

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 16:38 от Мона Лиза

# 122
 • Мнения: 29
Разделям се със следните пъзели, ако някой има интерес.


# 123
 • Мнения: 4 579
Кълна се, влязох само да си изпразня количката от онзи с 2000 части и какво да видя - пак намаления 😱 Някои от списъка с любимите ми са даже повече намалени иииии….ще трябва да поръчам още нещо май.

# 124
 • София, България
 • Мнения: 2 854
Кълна се, влязох само да си изпразня количката от онзи с 2000 части и какво да видя - пак намаления 😱 Някои от списъка с любимите ми са даже повече намалени иииии….ще трябва да поръчам още нещо май.
Изчакай, според мен тепърва качват намаленията, но да ...

# 125
 • Мнения: 1 261
Подстрекателки 😋

# 126
 • Мнения: 2 153
Леле, всичко ми е намалено. Още чакам поръчката обаче от 19.11. Стои на Подготовка за спедиция. Поне вчера се е раздвижила, вчера са я опаковали, така че се надявам да дойде всеки момент. Явно са имали супер много поръчки. Не мисля да взимам обаче нищо, наистина не смогвам да редя. Преди се ограничавах с мястото, което имам за пъзели, сега вече и то е пълно. Докато не освободя място, няма да купувам повече.

# 127
 • Мнения: 4 579
Изчакай, според мен тепърва качват намаленията, но да ...
Извинявай, каза ли нещо? Не разбрах защото съм заета да прехвълям от любими в количката 😂

# 128
 • Мнения: 318
При мен стаусът е "поръчката се сортира" и нямам никкаво желание да пускам нова. Ура 😄

Така или иначе, ако ще поръвам отново, мисля да е от "Малчугани". Имат още няколко нови пъзела на CherryPazzi, не знам дали сте ги видели. Много ми харесват всичките.

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 18:54 от Ghibli