Отговори
# 255
Знам, че успеваемосттае ниска. Имам обаче други съмнения, заради това исках да разбера има ли въобще поне едно момиче, което да е успяло при д- р Шефкетова.

# 256
  • София
Имаме молба, ако има такова, да се похвали от кой опит е станало.

# 257
Вече не съм и пациентка, но когато аз поисках инсеминации, докторката директно ми каза, че това е просто един полов акт в медицинска среда и не се различава от естествените опити, които си правим вкъщи. Единственото, което инсеминацията може да преодолее е фактор свързан с шийката, но нито мъжки фактор, нито ендометриза, нито тубарен фактор (особено пък тубарен фактор), нито нищо. В България се правят най-често при неизяснен стерилитет, заради кандидатстване по фонда.
Успеваемостта от инсеминациите изобщо не е показателна за способностите на лекаря. И съм и благодарна, че ме посъветва да не правя и ми спести още месеци мотаене и съответните разходи.
Излезе и статистиката от успеваемостта и от инвитро процедури и за моя голяма изненада направо е избухнала с 55% бременности при инвитро. Което вече си е показателно. Имат и почти всички методи за мъжки фактор, не правят единствено зона селекция (не съм 100% сигурна, че я нямат, но не съм срещала метода в сайта им).
Но от личния ми опит категорично не препоръчвам за инвитро на естествен цикъл, там са гола вода...Съжалявам, че не направих стимулация (както ме съветваше), а загубих толкова време с опити за естествен, но бях подведена от супер позитивните коментари от пациентки именно за естествен цикъл при нея.

# 258
Аз като я питах за инсеминация директно ми отговори ,че в моя случай няма да има  успех и това е само губене на време и пари. (С пкя  и ИР съм)

# 259
Аз като я питах за инсеминация директно ми отговори ,че в моя случай няма да има  успех и това е само губене на време и пари. (С пкя  и ИР съм)

При мен стана същото

# 260
Здравейте на всички! На първо място ви пожелавам успех и скоро да се преместите всички в темите за бременните. Аз влизам с едно въпросче за една моя позната, която трябва да тръгне по този път и исках да попитам колко време се чака за час при д-р Шефкетова? Благодаря отново и успех на всички!

# 261
Здравейте на всички! На първо място ви пожелавам успех и скоро да се преместите всички в темите за бременните. Аз влизам с едно въпросче за една моя позната, която трябва да тръгне по този път и исках да попитам колко време се чака за час при д-р Шефкетова? Благодаря отново и успех на всички!
Почти не се чака. Може би най-много седмица. Успех!

# 262
Почти не се чака. Може би най-много седмица. Успех!
Благодаря! Успех и на вас! Д-р Шефкетова ми прави първия и успешен за мен трансфер през 2010 г., беше още стажантка, после имах и проследявания при нея и останах доволна. Приятна и позитивна.

# 263
Момичета доктор Шефкетова в Токуда ли преглежда или в другата болница на Околовръстното?

# 264
Момичета доктор Шефкетова в Токуда ли преглежда или в другата болница на Околовръстното?
В Токуда на 9ет.

# 265
Момичета, според моя близка (създателка на един от общинските фондове за финансово  подпомагане за ин витро) все по-рядко се случвало в Токуда при Шефкетова и Райков да има успешно забременели и родени деца по подобни програми 😶 това, което ми каза е, че когато се прави Ин витро по програма, "Шефкетова не получава никакви пари, различни от месечната и заплата" и това по нейни наблюдения играе голяма роля.
Някоя от вас има ли подобни наблюдения? В статистиката  ми направи впечатление, че за 2019-2020г Токуда има:
- брой финансирани процедури : 40
- бременности със сърдечна дейност: 22
- брой раждания : 14
-брой родени деца :16

# 266
Момичета, според моя близка (създателка на един от общинските фондове за финансово  подпомагане за ин витро) все по-рядко се случвало в Токуда при Шефкетова и Райков да има успешно забременели и родени деца по подобни програми 😶 това, което ми каза е, че когато се прави Ин витро по програма, "Шефкетова не получава никакви пари, различни от месечната и заплата" и това по нейни наблюдения играе голяма роля.
Някоя от вас има ли подобни наблюдения? В статистиката  ми направи впечатление, че за 2019-2020г Токуда има:
Амая, те май тогава започнаха да работят, нормално е да не са много. Може и да греша де, но май там някъде беше.
Колко пари получава не знам, но се съмнявам, защото иначе защо да сключва договор с фонда?

# 267
Амая, те май тогава започнаха да работят, нормално е да не са много. Може и да греша де, но май там някъде беше.
Колко пари получава не знам, но се съмнявам, защото иначе защо да сключва договор с фонда?

Всъщност, те май не сключват
Не съм много запозната, но тъй като исках да съм при нея, ми обясниха, че трябва да си подам документите и при одобрение ще подам молба за смяна на клиниката и доктора.
Реших да попитам, защото от както ми го казаха го мисля постоянно.
Попринцип тя беше моят избор и съм страшно раздвоена. И все по-често срещам негативни коментари и недоволни дами тук 🙁😟

# 268
За това дали получава екстра пари или не, не мога да кажа. На мен ми беше странно, че точно в деня, който започвах инвитрото по Фонда, Шефкетова се опита да ме убеди да направим самофинансиран опит на ЕЦ. Това беше меко казано странно, защото и бях пациентка от няколко месеца, а ми го каза в последната минута. Аз отказах и направихме опит със стимулация по Фонда. Стимулацията мина добре, не казвам нищо в този аспект, резултатът беше отриц. Просто ми стана странно това "предложение" в посл. момент.

# 269

Всъщност, те май не сключват
Не съм много запозната, но тъй като исках да съм при нея, ми обясниха, че трябва да си подам документите и при одобрение ще подам молба за смяна на клиниката и доктора.
Реших да попитам, защото от както ми го казаха го мисля постоянно.
Попринцип тя беше моят избор и съм страшно раздвоена. И все по-често срещам негативни коментари и недоволни дами тук 🙁😟
Имат договор с фонда https://www.car-bg.org/clinics.htm. Нужно е прехвърляне, ако вече имате издадени документи за друга клиника.
Аз не искам да я защитавам, мина една година от опита ми, така че не ми е прясна информацията, но аз съм благодарна на нея и екипът ѝ и дори ако опитът ни не беше успешен, пак щях да съм при нея.

Общи условия

Активация на акаунт