Отговори
# 225
Здравейте, момичета! Пожелавам, от все сърце, всяка да прегърне скоро, своето мечтано бебче! И аз се записвам с първи пост в темата. Пациент съм на д-р Шефкетова от септември месец  (2021). Подготвям се в момента за инвитро с ДЯ от Овобанк. Нещата при нас се позабавиха, защото за яйциклетките се чака 3-4 месеца, наложиха се повече изследвания и прегледи при други специалисти(заради вродена тромбофилия и тромбоза при Ковид), разболях се за втори път от Ковид. Най-накрая  яйциклетките пристигнаха и дойде момента този месец за поставяне на инжекцията с дикапептил депо.
На почти 45 години съм, с напълно изчерпан яйчников резерв, цикълът ми вече идва максимум вднъж на три месеца, супер оскъден. Имам две нормално заченати и родени деца, от двама различни мъже. С втория ми съпруг много искаме още едно детенце, но не се получи и се решихме на стъпката с инвитро с ДЯ. Освен моя проблем имаме и мъжки фактор, материалът му е подвижен, но със силно влошена морфология. Все пак Шефкетова ни успокои, че ще се намерят достатъчно качествени сперматозоиди за оплождането. Това ми е първо инвитро и съм притеснена най-вече, защото не съм наясно какво ми предстои, а докторката не е особено подробна в обясненията.
Като цяло наблюденията ми от нея са положителни, много е мила и внимателна при прегледите. Настроена е винаги много положително и успява и на мен да го предаде това усещане. Както написах не е особено многословна и прегледите минават бързо, като често аз оставам все с нещо неясно Simple Smile На рецепцията са любезни, но не са особено подготвени по различните казуси. Често не вдигат телефона на рецепцията, а това е единственото място за контакт и с докторката. Очудена съм и от цените, които споделяте, защото вторичните ми консултации с нея винаги са били по 50 лв.

# 226
И аз аз се чуствах все едно не ми обеснава достатъчн, но като отмина процедурата осъзнах, че всъщност не е имало кой знае какво за казване просто съм била панирана😅 дефакто си обеснява всичко, просто в нашите обърканиглави, което е напълно нормално в такива моменти, се върти идеята, че трябвя да има още нещо.

Иначе за инсеминациите - те имат успех около 15-20% май. Когато исках да правим такива Шефкето любезно ми обясни, че с нашия мъжки случай нямам никакъв смисъл. Аз все пак на стоях за една, но тя се оказа права все пак.

# 227
Моята първа инсеминация беше успешна (но не се разви след това, та не знам дали се брои), след това имах 2 неуспешни и директно преминах на инвитро

# 228
Здравейте момичета,  пациент съм на др Шефкетова от септември. Опитваме за бебе от 3 години без успех  
Със спкя съм и ИР , при мм няма сериозни отклонения в спермограмата (Аз юни правя 23г , мм е на 29г) .
Правихме 3 месеца стимулация с летрозол 2х1 от 3ти ден , първият път направих 2 дф един от ляво и един от дясно , следващите 2 пъти само по 1 .
Живот и здраве на следващия цикъл ще правим инвитро .
Въпросът ми е има ли момичета със същата диагноза успели от първият опит?
Благодаря предварително и успех ! ❤

# 229
  • София
Като гледам мн по-млада си от мен и пак е неуспешно. Чудя се дали тия Я, които се развиват след тая стимулация с фемара са качествени? Четох за другия препарат - клостибелгит май беше, че развивал мн Я, но после се пръскали в момента на оплождането...

# 230
Като гледам мн по-млада си от мен и пак е неуспешно. Чудя се дали тия Я, които се развиват след тая стимулация с фемара са качествени? Четох за другия препарат - клостибелгит май беше, че развивал мн Я, но после се пръскали в момента на оплождането...
Аз от 6 месеца прием на фемара имах само 3 пъти О . Летрозол ми действа повече . При мен качеството не е окей заради ИР .

# 231
  • София
А мислила ли си, че фемарата може да влошава, а не да подобрява положението? Аз и с фемара и без фемара, обикновено си развивам един ДМ, само че с фемарата "избуява" до 22 см още на 10-тия ден!

# 232
Найстина ли когато приемаш летрозол или фермара не са качествени фоликулите. Понеже аз приемах и найстина нямаше ефект. Някой запознат ли е. И ако има от двете страни по-голям ли е шанса. Някъде четох, че ако се спуканит първо от ляво, тази от дясната страна става не годна. Вярно ли е?

# 233
  • София
От опит - май е така. Аз последния път направих ДФ "шампион" отляво, 22 мм на 10-11 ден. Този от дясно беше 13 мм и после спря да расте и си остана толкова. Дефакто си направих един, както при нормална овулация.

# 234
Привет момичета. Аз също имам 1 извадена яйцеклетка миналата седмица след прием на Летрозол. Правих стимулация с хапчета, защото естрадиола беше завишен и нямаше как да се почне стимулация с инжекций. Давали ли са ви мнение как може да се свали нивото на естрадиола?

# 235
  • София
Балансиране с прогестерон във втората половина от цикъла предполагам? За този проблем летрозола е ефикасен, защото подтиска синтеза на естрадиол.

# 236
Здравейте,
А някоя от Вас била ли е с кломифен цитрат?
Два месеца с него и вадим по 1 Я. Не ме притеснява, че е само 1, а дали качеството е по-добро.

# 237
Доколкото съм чела Кломифен оказва негативно влияние върху рецептивността на ендометриума. Тоест намалява шансовете за имплантация, като влияе зле на ендометриума, но и увеличава шансовете за забременяване, ако направите няколко фоликула. Не е добре да се използва продължително, защото увеличава рисковете от рак, затова си има норма колко месеца може да се опитва с медикамента. Тези неща докторката ги има предвид и ги преценява, така че няма страшно.
Преди години, когато започнах да пиша във форума, имаше една дама с която вървяхме почти паралелно като лечение при друг лекар. Наложи се да и извадят едната тръба и след операцията лекарят и назначи стимулация с Кломифен. Направи 5 фоликула в двата яйчника и забременя естествено с едно бебе.

# 238
Аз пих 3 месеца Кломифен по схема. С всеки изминал месец дозата се увеличава. И трите месеца имам по 1 яйцеклетка само, за качество не мога да кажа, защото ендометриозата може и да ми скапва качеството.

# 239
  • София
Привет, аз вчера направих 3ти зет с последния 3-дневен ембрион, дано ни е на късмет Simple Smile Този път с лепило, всичко мина добре. Трансферът е 410 лв., лепилото 100 лв. Аз съм много доволна дотук и от прегледи и от назначена терапия, която се сменя или допълва всеки път за конкретния случай. След декапептил депо спряхме функциите на яйчниците, резултатите от хормони бяха на долна граница като в менопауза, започнах отново естрофем, утрогестан, добавихме дуфастон, сега и медрол по-висока доза, натаспин. Всички изследвания са ми в норма, не знам ако и този път е неуспешен какво ще правя...сигурно ще си взема почивка от следваща стимулация, не зная колко време може да се изчака. Заповедта от фонда ни изтича през юли, дали трябва преди това да я започнем или може и по-късно (евентуално с ново кандидатстване по фонд)....?

Общи условия

Активация на акаунт