Отговори
# 270
Изобщо не съм забелязала подобно нещо. Това дали аз ще им дам парите или фонда ще им ги преведат не би следвало да ги вълнува. На мен ми каза при първия преглед направо да си подавам документите. И да, 2019 - 2020 им е първата година с най-малко процедури.

# 271
Всъщност 55% бременности при инвитро е безумно висок резултат. Даже май е най-висок от всички клиники.
При мен лично не е имало никакво значение дали ще съм с фонд или самофинансиран, когато сме обсъждали какво ще правим. Даже аз държах много на самофинансирани опити на ЕЦ, а тя ме убеждаваше през цялото време за стимулация (за което казваше да кандидатстваме по фонда).

# 272
Всъщност 55% бременности при инвитро е безумно висок резултат. Даже май е най-висок от всички клиники.
При мен лично не е имало никакво значение дали ще съм с фонд или самофинансиран, когато сме обсъждали какво ще правим. Даже аз държах много на самофинансирани опити на ЕЦ, а тя ме убеждаваше през цялото време за стимулация (за което казваше да кандидатстваме по фонда).

Сравнение с други клиники, според статистиката не са никак в класацията.
Ясно е, че със всеки подхода е различен.
Реших да попитам, защото съм разколебана и не знам как да взема правилното решение.
Само искам да вметна, че от както писах тук, получих три лични съобщения, от дами, които не желаят да влизат в спорове по темата, поради различни виждания за Шефкетова.
Моля ви, не натрапвайте толкова настойчиво мнения.
Все пак сме тук за обмяна на информация 💁

# 273

Сравнение с други клиники, според статистиката не са никак в класацията.
Ясно е, че със всеки подхода е различен.
Реших да попитам, защото съм разколебана и не знам как да взема правилното решение.
Само искам да вметна, че от както писах тук, получих три лични съобщения, от дами, които не желаят да влизат в спорове по темата, поради различни виждания за Шефкетова.
Моля ви, не натрапвайте толкова настойчиво мнения.
Все пак сме тук за обмяна на информация 💁
Според мен точно в тази тема по-настойчиво пишат хората против Шефкетова, но както и да е, и на мен не ми се спори.
Едно време и аз бях на твое място, но ставаше въпрос за друга клиника и друг лекар. Единствения съвет, който мога да дам в случая е - щом имаш съмнения, намери лекар, на когото имаш пълно доверие. За мен беше Шефкетова, но това не означава, че за всички е тя.

# 274
Момичета, аз търся добър репродуктивен лекар и се насочих към д- р Шефкетова, за това влязох в темата. До скоро посещавах лекарка в Щерев, от която не останах очарована, може ли препоръки от вас, дали съм се насочила правилно?

# 275
Момичета, аз търся добър репродуктивен лекар и се насочих към д- р Шефкетова, за това влязох в темата. До скоро посещавах лекарка в Щерев, от която не останах очарована, може ли препоръки от вас, дали съм се насочила правилно?

Както можеш да забележиш, всяка една от нас е на различно мнение и с различен опит от посещенията си при нея.
Аз също започнах да ходя при нея с голямо доверие, ентосиазъм и надежда, но в един момент всичко се промени (за мое огромно съжаление) при една от срещите ми с нея останах доста разколебана и несигурна в случващото се и сега хем искам да продължа при нея, хем не знам дали е правилното решение.
Дано при теб всичко да по тръгне и продължи добре 🍀

# 276
Amayaa, дано не Ви засегна, но мнения като Вашето ми се струват меко казано странни. Една жена казала... Сякаш ѝ е виждала фиша за заплатата. Търсите мнения на нейни пациентки тук, но положителните не ги приемате. Натрапвали сме ги. Все пак всеки е прав за себе си, спрямо собствения си опит.

# 277
Amayaa, дано не Ви засегна, но мнения като Вашето ми се струват меко казано странни. Една жена казала... Сякаш ѝ е виждала фиша за заплатата. Търсите мнения на нейни пациентки тук, но положителните не ги приемате. Натрапвали сме ги. Все пак всеки е прав за себе си, спрямо собствения си опит.

Това не е просто една жена 🙄 умишлено не споменавам името и. И точно тази жена работи заедно със Шефкетова. Почти съм сигурна, че повече от вас я познават дори. Не става въпрос да и гледа фиша 🤦‍♀️ мисля, че на всяка една от нас и е ясно как се случва финансирането по програмите. Не искам да изпада в подробности. В грешка сте, ако мислите, че съм Против Шефкетова. Явно не сте чели предишните ми коментари, запитвания и похвали!
Просто дойде момент, в който се появяват съмнения. И искате или не, тя също допринася за тях. Не съм нито първата, нито последната на която отговаря еднозначно, объркващо или не ясно. Хайде да бъдем реалистки, мили дами 😘 в началото аз също бях много спечетлена и се кълнях, че тя е моят човек.
Още повече, аз не съм се отказала от нея! Просто събирам мнения. Преди моят коментар имаше други за инсиминация. Какво лошо!?

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 23:08 от Amayaa

# 278
Явно аз съм една от малкото, които не знаят как се случва финансирането по програмите. 🤔 Кандидатства се в ЦАР или в Столична община, която предлага единствено програма за донорство. Мнението Ви за нея е вече изградено и едва ли някой тук ще го промени. Както е написала Fairytale11, щом имате съмнения, намерете лекар, на когото имате пълно доверие за тези толкова важни неща.

# 279
Не исках да пиша в тази тема, но явно дойде момента. Аз също с дебелото си досие и обиколила повечето клиники в София, търсейки подходящ лекар се доверих на д-р Шефкетова. Изглеждаше ми млада, мотивирана да се докаже с новия екип, новооткрито отделение, турска клиника. Тези факти натежаха. Спед няколко естествени бременносттии последвали аборти и 4 неуспешни инсеминации, тя ме насочи за хистеро и лапароскопия при д-р Велева, която перфорира матката ми. Причината за операцията Т-образна матка. След което стартирахме инвитро по фонд.
 Първото неуспешно, нямахме замразени ембриони за втори траснфер. Последва второ инвитро, отново неуспешно. Причината не се знаеше. Според екипа им нямаше такава. Преди третия опит направих ера тест, направихме две пункции за да може да има повече яйцеклетки, съответно ембриони. Накрая остана само един, на който направиха пид. Нямаше изследване, което съществува и да не бяхме направили. Резултата от пид, които получих беше “препоръчва се трансфер”. Започна подготвка за трансфер с блокираща инжекция. Резултата беше Отново неуспешен. След всеки опит вдигаше рамене и казваше, че няма обяснение и че ще коментира с екипа как ще процедираме занапред и обаждане още не съм получила, а минаха месеци. За информация всяка стимулация беше с различни медикаменти. Наистина изглеждаше, че търси варианти и променя подхода. Поисках снимки на ембрионите, за да мога да приложа към досието си, но така и не получих. Също така незнаех качеството на ембрионите, които трансферираха. /Чувала съм от приятелки разни 4АА/, моите бяха “много са хубави” и до там.
Реших да отида в Турция на консултация. Направих отново снимка на тръбите и матката и за моя голяма изненада формата на матката нямаше никаква разлика преди и след операцията, освен че е перфорирана. Съвсем тактично ме питаха защо се е наложило да правят освен хистерото и лапароскопия, та дори това се е знаело още преди операцията, за да се планува. Искат снимки на Е-нямам. Питат защо последния трансфер с блокираща инжекция-нямам обяснение. В съшата клиника правят хистероскопии, но казаха, че за моя случай ще ме изпратят при проф., който е специалист по такъв тип “специфични матки” в друга клиника.
За сравнение при стимулацията в Турция извадиха 17 зрели я от 17 фол, а в Бг от 8 фол-4 зрели я. Но разликата беше, че там от 5ти до 13ден всеки ден ме викаха на преглед, работеха събота и неделя и се стараеха да не изпуснат фоликулите. Получавах подробна информация за всичко. А не като тук “ходи купи тази инжекция “и бам блокираща, после чаках цикъл 70дни.
Изводите оставям за вас….
За мен просто в Бг имат  желанието, но нещо не им достига. Не работат в събота и неделя, няма на кого да се обадиш, ако нещо се наложи. Не чуствах сигурност. Но съм сигурна, че направиха всичко, което можаха, просто то не е много.

# 280
Атакама, съжалявам, че сте минали през това. Знам, че има и такива случаи. Знам, че един лекар не успява при всички. Знам, ще има недоволни и дори претупани. Въпреки това аз не съм от тях и няма как да изкажа различно от мнението, което имам. Иначе знам, че има и други случаи. Просто не мисля, че е редно да се пише само лошото или само доброто. Изобщо не казвам, че Шефкетова е перфектния лекар и решава проблемите на всички и допада на всички. Не, казвам, че на мен ми допадна и на мен ми помогна. От там нататък - всяка двойка трябва да си намери лекар, на когото вярва и се доверява.

# 281
  • София
Момичета, аз като нейна пациента подходих в началото с пълно доверие. Лекарката е толерантна, позитивно настроена и изглежда ентусиазирана. Проблемът не са двете неуспешни инсеминации при нея. Знае се, че при много жени не се получава нито от 1вия, нито от 2-рия път, още повече като наближаваш 40. Проблемът е, че според мен в момента на процедурата казва на всички едно и също, т. е ни лъже "фоликулът се пука в момента". А овулацията я усетих лично аз и в двата случая часове по-късно. Втората инсеминация даже си я беше планирала без оглед на спукан фоликул. Още преди да ме прегледа тоя ден, който не се знаеше, че ще е овулацията, дойде ембриоложката при мен да ме пита нещо за материала, който беше подготвила, а уж не се знаеше дали ще има инсе на тоя или на следващия ден! После последва "фоликулът се пука в момента", а овулация усетих чак по-късно през нощта. После не ни вика да види дали действително се е спукал. Според мен си наглася процедурите когато за нея е удобно. Не искам да стигам до там да я обвинявам, че нарочно изпуска точния момент. Факт е, обаче, че нито една жена не се похвали тук с успешна инсеминация при нея.
Така че за мен нещата са ясни - другите два опита ще ги правя в друга клиника, ако се стигне до ин витро - също. Пациенти не се печелят само с пресилен позитивизъм, а с откровеност и запазване на доверието. Всяка решава спрямо опита си. Аз се опитвам да бъда максимално обективна спрямо моя. На всички желая успех, при нея или при друг лекар, важното е да имаме накрая желания резултат!
С много позитивно мнение оставам за доктор Райков. Не само умее да прави добре цветните снимки, но дава цялата изчерпателна информация по крайната диагноза, която е база на по-нататъчното лечение.

# 282
Здравей те. Да се включа и аз по темата за пациентите на доктор Шефкетова. Така първо малка пред история. Със съпругата ми се опитваме от 12 г за дете. Много лекари, различи диагнози, но в крайна сметка резултат 0.Последния лекар който посетиха си казах, че това наистина е последния, но какво се оказа че той,, разбра,, какъв е проблема. И така последва лапароскопия и се разбра че съм със запушени и изкривени тръби и напълно непроходими. И ми каза единствения начин е инвитро. И се започна едно търсене четене и така се стигна до д-р Шефкетова. Харесех я много, млада, амбициозена с нови технологии и процедури. И си казах това е. Записах си час, консултация беше бърза но обстойна. Останах много доволна отгори на въпросите ни. С една дума перфектно беше всичко. След 2 или 3 посещения ни каза да направим някой генетични изследвания и аз си помислих старае се жената, браво. Всичко каза че е добре и за по сигурно да замрази материал преди стимулацията и после да даде свеж за по сигурно. Ок направихме го. Почнахме стимулацията за 10 дни, добре понесох всичко и резултата беше 12 яйцеклетки. И всичките пълни. На следващия ден ми се обадиха ембриолозите да ми кажат че след оплождането са останали само 8.На 3 дем ми се обадиха, че трансфера ще е на 5 ден и че са останали само 4.Вкараха 2 и трябваше да останат 2.След отрицателен резултат на 15 ден отидох при нея да ми каже какво правим след това. И отивам си аз с надеждата, че си имам там двечки, ноооо не не тя ми казва че ги няма вече. И аз като попарена. Попитах как така и тя е нали са ти се обадили. И аз й казвам вие мислите ли, че ако са ми се обадили ще идвам да питам кога ще правим втори опит. Извика ги да ги попита какво е станало и те ами сигурно нещо се е объркал и сме забравили да се обадим. Няма съжалявам, нимя нищо. После започна тя да ми разглежда досието и ми заявява, че не само материята на мъжът ми не бил качествен, но и моите яйцеклетки не са били много ок. Просто съм в потресе от всичко. Хора сме грешим, но сега излиза че това което сме имали като оплодени ембриони все едно е било боклук. Тогава защо са вкарани като не са били качествени, защо тя не е видяла. И ми заяви да си подам на ново документи за втори опит. Няма обяснение няма нищо, просто като сте готови елате. Това е. Знам че не съм единствената ама айде сега. Сериозно се замислям за смяна на клиниката, защото не съм сигурна дали и втория опит няма да е същият. Съжалявам за дългия пост, но явно още съм ефектирана от случилото се. Но май май няма да вторият ни опит там. Но ако има доволни стискам палци да ви се получат нещата, може би аз съм била просто инцидент.

# 283
Roziiii

И при мен се случи нещо подобно. Както имахме 8 оплодени изведнъж се оказаха 6 и когато отидох за трансфер изведнъж някак си бяха станали 4 без никой да знае какво се е случило.  Минаха с номера, че аз нещо не съм разбрала като са ми се обадили. до сега не съм го споделяла тук, понеже мислех, че наистина аз не съм разбрала, въпреки че всеки път питах, но вече се съмнявам, че проблема е друг.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 12:16 от lady25

# 284
Roziii, моят съвет е, ако имате финансова възможност, не си губете времето тук, а директно в Турция. Това, което описваш е меко казано несериозно

Общи условия

Активация на акаунт