Нежно мама цунка, ОКТОМВРИйска мъничка муцунка!

• 15 887
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
  • -
Ангелина честит имен ден!Само хубави мигове в живота-здраве и любов в семейството!^buba^честита ви месечинка!Аmelia ние вече сме на 1месец и 18 дена и чак сега ни премина жълтеницата.Дано при вас да преминава по-скоро,че нас искаха да ни приемат в болницата-давай глюкоза,може и чай от шипки/има много вит.С/.Честито бебче на мама Myrena!
За еднократната помощ-аз дадох номера на сметката на мъжа ми и се надявам да няма проблем-никой нищо не каза по въпроса...... newsm78 и не ми задържаха оригиналния акт за раждане,само написаха че е изплатена помощта и ми го върнаха.Парите казаха,че ще ги преведат след 15.11.Нощес големи ядове брах с моята Марийка...като се събуди в 2,30 и аз реших че няма да и давам да яде,само чай...до 4,30 не мигна и тогава вече я нахраних.Повече такива опити няма да си правя Twisted Evil #Crazyкогато реши детето само ще се откаже от нощното хранене.Тука времето е хубаво и отиваме да скитаме из парка Simple Smile

# 136
Момичета, не мога да ви се нарадвам. Дори малко ви завиждам как се оправяте с всичко. Аз като дърта първескиня се плаша от какво ли не и се карам с майка си, която помага по най-различни начини.  Така и не мога да разбера, къде бъркам. Детето няма никакъв режим - едва ли не на 3,5 - 4 часа го будя да яде, че сам само вечер се събужда. За наблюдения върху небцето и реч не може да става, докато се опитвам да монтирам силикона, да го убедя, че това е яденето и т.н. Отделно, че като ме види ревва, защото почвам да капя капки в очите и в носа и понякога и в устата. Разбирам го детето, но сърцето ми се къса. Нокти не режа - лекарката каза да слагам ръкавици, рано било за рязане. Не мога да го окъпя като хората - страх го е от водата и се гъне във всички посоки, а като го обърна по гръб реве. Отделно, че е доста по-жилав, отколкото мога да удържа с моята дископатия. Та ме е страх, че ще го изтърва. Спирам с оплакванията, че съвсем мъчно ще ми стане за мене си.
Колко време капахте Тобрекс в очите? А тези, които са родили със секцио - ходихте ли на гинекологичен преглед, че май моята лекарка иска да си го спести. Как чистите секретите от носа, че много рядко ги изкарвам с физиологичен разтвор и книжни фитилчета. Как ги обличате децата, че май като слушам майка си го претоплих.
И поне малко полза да има от мен -
За болните - лекарят ми каза, ако кърмя мога да пия само парацетамол 3 пъти по 1 и 1000 мг вит С за 24 часа. Ако ще пия аналгин да е течен и то след като накърмя, следващото кърмене го пропускам и само цедя и хвърлям - в млякото има разпадни продукти от аналгина.
Вигантолът ни го дадоха на 1 месец по 2 капки дневно.
За коликите от вчера давам Бейбинос по 5 капки и като че ли има ефект - успива го, нали е като мастика.
От 3400 г при раждането и 3350 при изписването сега е 4300 и лекарката каза, че е добре и че естествено хранените бебета рядко имат режим.
Да не досаждам повече. Лека вечер на всички.

# 137
Привет мамчета и бебоци!!!
Днес е мой ред да ви почерпя- имам си трима именника -синче, мъжле и татко

и сега отивам да потягам масата за тържеството..
При нас днес нещата са долу-горе добре.. до момента съм дохранвала 2 пъти с лъжичката по 10-20 мл..ако можем и от тях да избягаме съвсем ще е добре.. Praynig Hug

# 138
     4естито на вси4ки имащи поводи най рзли4ни.
     Относно ноктите.Ами аз още не съм ги рязала,защото много ме е страх.Пък и нали казват 4е преди да навърши месец нетрябвало,така 4е голя маникюр сме завъдили.Днес купих ножи4ка(нали в4ера навршихме ве4е месеца) и 4акам татето за да видим кой ще се престраши Mr. Green.
     Днес ходихме за първи път на гимнастика за бебета.Мама много добре си изкара.Бяхме 5 бебета с мамите и някой татковци също.Само 4е другите бебоци са по големи и ние сме назад с материала Mr. GreenИ бебо по средата огладня и трябваше да се храним:lol:.После пък шумно напълни пампата и трабваше да я сменяме.Взехме и едни листа с напе4атани в 4ернобяло неща като спирала,големи то4ки,квадрати,който трябва да се показват на бебо,за да запо4ва да се концентрира(доколкото е възможно на тази възраст).Едното от упражненията е да се навие една хавлия на руло и се слага корем4ето на бебо отгоре,а кра4етата да докосват земя и да се у4и да се отблъсква(много лека полека).Така отгоре,отгоре го обяснявам,но с  общи думи много полезна инфо ми се стори,пък и се вижда 4е бебоците добре си го изкарваха между много дрънкалки,надуваеми топки и подобни.Освен упражнения дават и ценна инфо по други въпроси.Днес например стана въпрос ако детето трябва да се даде на градина преди 3 год(тук отпуската по май4инство е само д 4етвъртия месец на бебо),в кой месеци е най подходящо да се направи.Та така,добре си изкарахме.

# 139
Честит имен ден на Ангелина и честити именници на КОТЕ-много здраве любов и късмет!

# 140
Мале и аз сутринта се чудих какво забравих, а то било да Ви почерпя за Именния ден.Сега се извинявам и Ви предлагам по едно парче   cook.

# 141
  • София
И от мен една голяма почерпка по случай именния ми ден. Днес бебока направи точно 40 дни и по случая ходихме на църква да ни четат т.нар. чиста молитва. Беше много приятно...
Иначе при всеки удобен случай сме по градинките - моят бебок нещо не иска много да спи вкъщи. Лъжа го понякога, но често пъти не се получава.
Иначе папкаме, пълним памперсите и вече се усмихваме с едни широоооки усмивки за радост на мама и тате.
Това е от нас - лека вечер!

# 142
  • Бургас и някъде на изток в Лондон
Здравейте момичета
честито на тези които днес имат повод и празнуват.
Днес ходихме на консултация и сме надали 880 гр за месец и сме 3880 кг и сме 55 см.Не ни ваксинираха защото имаме някакви пъпчици и това пречело да ни бият ваксината.Изписаха ни витамин C и калции.Питах педи за вигантол няма ли да ни изпише каза ,че щом сме на смесено хранене беба си набавяла необходимото количество от АМ. newsm78 newsm78 Също питах и за Пентаксима петвалентната ваксина и на мен както каза Amelia ми каза педи че имали забрана  от ХЕИ да я бият.Мами от другите градове при вас така ли е? Tired TiredВиждам че и Амелия е от Бургас явно това е практика в момента тук.Моля ви ако някой знае да ми каже  Praynig Praynig защото аз смятам да слагам от нея а педитата се опъват.Парадокса е че след 1.1.2007 се спира ваксинирането с ДТК която в момента се полага от касата и ще бъде заместена точно с Пентаксима.Това ме навежда на мисълта че искат да си пробутат живата ваксина  ДТК която никъде по света не се слага освен в България и Украйна.Ох не знам вече то бива здравеопазване то бива простотия ама то туй на нищо не прилича.Българска работа.

# 143
  • Откъм Варната
Добро утро поспаланки, аз ли съм първа тази сутрин, бебо нещо много поспалив е станал снощи като го нахраних след банята чак сутринта в 6 часа, и то аз трябваше да го будя да хапва, а гърдите ми така боляха заради пропуснатото нощно хапване, цедух цедих, направо не си е работа, искрено съчуствам на тези които цедят за да хранят бебоците, аз от цедене сега още повече ме болят #Crazy

Лек ден на всички  love001

Ето албумчето със всички снимки до сега на бебко http://www.snimka.bg/album.php?album_id=75259

Момичета поредния ужас http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=100709&cid=1&eid=890/  #Cussing out #2gunfire

Последна редакция: чт, 09 ное 2006, 08:48 от KaliMa

# 144
  • Стара Загора
Кали и аз съм оцъклена като теб ама модствам из форума Crazy
Иначе за статията..думи нямам. Аз като жена борила се със стерилитета направо настръвам съвсем...на тази жена не трябва да и се дава детето Twisted Evil

# 145
Добро утро и от нас с малкото Цвете Hug

Днес ставаме на един месец и искам и аз да почерпя  baloni smile3510 baloni

Искам да честитя и имения ден на всички празнуващи newsm51 smile3525 newsm51 - малко със закъснение Blush

Днес ще ни мерят и теглят и довечера, ако смогна ще пиша колко сме. ще ни слагат и ваксина, та да ви попитам - вдига ли бебчето после температура, като реакция от ваксината?

И друго да питам мамите, които не кърмят. Кога се предполага, че трябва да ни дойде цикъла.Мише, ти роди и по-рано от мен, как си? На мен лохиите ми свършиха и сега съм в очакване. Дано да е скоро, че съм кълбо от нерви и чак аз не се трая вече Mr. Green

Моя сладурко от две вечери пропуска едно хранене и му се падат по 5 на денонощие, като яде по 130-140мл. на хранене. Ката си хапне в 18 часа, после в 24 часа и после чак 6 сутринта. Но аз пак не мога да се наспя, защото е неспокоен милия от тия колики и само стоя  и го гледкам Heart Eyes

Херка, забелвате ли пишата и боли ли го Sad Това нашия тати ще го прави,че аз не смея

А по въпроса за статията, ако сега тоя изрод ми е пред очите, ще я убия. Трябва да се съдят такива родители. Детенцето е необратимо увредено психически, миличкото, много мъчно ми стана. smile3518

Лек ден от нас засега и излизайте на разходка, че няма да има скоро време хубаво временце Hug

# 146
  • Стара Загора
Кръци честит ви месец  bouquet Иначе тази ваксина не реагират въобще...само малко ще си поплаче...ама като го гушнеш минава. Аз се мая за втората ДТК...там вече могат да вдигнат температура.
С пишората се занимава нашия тати. Не го боли..мен май по ме боли като гледам Blush иначе Славчи върти очичките и обикновенно след това се изпишва Mr. Green

Последна редакция: чт, 09 ное 2006, 10:23 от Хера

# 147
Честита месечинка Кръц Кръц  bouquet
Много ми стана жално за дечко милия Cry

# 148
Честита месечинка на Цветелин!!!  bouquet  bouquetМного да расте за радост на мама и тати!!!
КалиМа,с Анастасия много ти харесахме бебока и ще идваме да го искаме Grinning GrinningТова след 20 години де Grinning
За статията-нямам думи!! Колко жени мечтаят за детенце,а този изрод има 4 и ги използва за да взима пари и на всичкото отгоре бие до припадък! За детенцето Hug и дано се пооправи психически Praynig

# 149
Здравейте момичета,
най-после да намеря малко временце,нещо ми е много трудно да се справям още,може би защото е минала само една седмица откакто сме си в къщи.
Големи перипетии преживяхме с малкия Димитър.Раждането ми трябваше да се предизвика ,понеже преносвах вече 6-ти ден.Всичко мина нормално за което много съм благодарна на моя лекар,мъчих се само 8 часа.Проблема дойде после -мига на щастието ми беше много бързо помрачен,след като видях че малкия има чревца извън коремната кухина.Оказа се ,че сме се родили с вродена аномалия ,която се среща изключително рядко-omphalocele.Oще на третя час след раждането детето ми беше оперирано.Слава богу всичко мина добре,но аз изживях най-големия си ужас.Милото ми бебче как трябваше да започне своя живот.От тук натам се надявам живота му да е изпълнен с по-малко трудности и да има безгрижно детство.На всички майчета,които имат подобни перипетии пожелавам всичко да бъде наред и с хубав край.Evelinar надявам се всичко да е вече наред с вас и малкич Благо да се възстановява добре.Ние се възстановихме много бързо,лекарите казаха че новородените са много жилави и борбени и бързо се възстановяват,но трябва да се пазят много.Ние сме вече на 22 дена ,но още не сме излизали на разходка,страх ме е,въпреки че времето е хубаво днес.Изоставаме и с ваксините ,още не сме ги направили заради продължителното ни лежане в болницата,където пък от своя страна не поеха никакъв ангажимент да ни ги направят.Сега чакам педиатарката ни да се заеме с това,но се притеснявам че времето си минава и да не закъснеем.
Иначе относно режима на хранене на бебо-за сега се опитжам на 3 часа,но той такасладко спинка милия ,че понякога го оставям и повечко,около 4 часа.И коликите ни мъчат вече и аз давам капки на Sab Simplex и чайче на Хип,и аз си пийвам от чая за кърмачки на Хип.Но това си е период който трябва да израстем.
В общи линии това е моят разказ момичета и съжалявам ,че се включвам толкова късно-но просто ми трябваше време,а и се чуствамтолкова изморена и недоспала.
От сърце ви желая лек и спорен слънчев ден с малките съкровища.Целувки Hug

Общи условия

Активация на акаунт