Нежно мама цунка, ОКТОМВРИйска мъничка муцунка!

• 15 884
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
Gallea жалко ,че е трябвало да премите през тези перипетии ,но важното е Митко сега е добре .От тук нататък само радост Peace
КРЪЦ честита месечинка на ЦЕЦКО smile3525 smile3525 smile3525 smile3525
Относно статията такива жени не трябва да раждат горките им дечица! Cry Cry Cry
Аз си взех кантарче и голички и гладни тежим само 4кг. значи за  41дена сме качили само 800гр.КОТЕ и ние сме като вас финнички.Мерих преди и след кърмене хапна си към 130мл. но след това повърна.Според педито си е в нормата, засега няма да изпадам в паника.

# 151
  • Откъм Варната
Ангелина ааа на опашката, бабата вече го е сватосала за една мома от остров Бали или Бари  newsm78, която на лято щяли да я водят тук при баба и в БГ, и двете баби от сега се гласят да ги разхождат из морската градина Joy

# 152
Ох, завърти ме ежедневието и докато се обърна, вие сте изписали почти цяла тема! Сега да наваксам набързо с пожеланията:
Кръци, честит рожден ден на патерица! Ние също празнувахме на 6-и ноември - тогава ни е рожденик наш татко. Да ви се оплача - не успях дори подарък да му купя тази година. Но той най-големия подарък си го получи авансово  Grinning Заради бебо дори не планирахме тържество, само че в последния момент си уредих гледане на малкия и поканихме семейство приятели на кръчма. Беше много приятно разведряване от монотонното ежедневие. И уж поводът беше рождения ден на голямото момче, а най-много подаръци получи малък Иванчо.  Laughing Така сме ние майките - умираме да пазаруваме за наши и чужди дечица.
Оска, честито и на тебе! Направо ме запали за ритуала. Трябва ли предварителна уговорка със свещеник, или направо отиваш в църквата на деня?
Много поздравления и за именниците - здраве, живот и много късмет! Моята мама също празнува на Архангел Михаил.
Честита рожба и на мама Мирена! Малкият е с размери като по учебник - да е жив и здрав и все така прилежно да наддава!
Ако съм пропуснала някого - не е от лошо. Аз определено също страдам от "placenta brain" Embarassed

Сега по "деловите въпроси":
Пентаксима ми го препоръчаха трима педиатри - явно в София не споделят вижданията на колегите си от Бургас. Така че ще я купим и ще я поставим, но на третия месец. Така било по-добре - доверявам се.
Вигантола съм го купила, но ще го давам чак като навършим месец.
За коликите (май вече почват) съм купила Саб Симплекс, но досега съм давала само 2 пъти. Моля, споделете кога трябва да се почувства ефекта. Иначе намерих 2 начина да му набутвам капките - с лъжичка наведнъж, както пише в инструкцията и с биба-залъгалка на порции. И по двата начина добре ги приема. Остава и да подействат... Давам и чай за колики на Милупа. Ваньо определено го харесва, но не мога да преценя дали има файда от него. Аз също си го пийвам, но коликите ми продължават. Не знам дали от литрите айрани, които изпивам или от операцията - май второто.
По въпроса за забелването на пишлето - и аз четох противоречивите гледни точки в Интернет, но нашата педиатърка е "за", таткото категорично настоява да го правя и вече действам успешно по въпроса. Даже имам похвала от докторката с определението "смела майка". Вече почти изкарвам главичката и редовно чистя белия лепкав секрет, който се събира под кожичката. Не плаче - явно не го боли.
За ноктите - и на мене ми казаха да не ги режа преди първия месец, но днес мисля да му направя маникюра с помощта на пиличка, защото редовно се разкрасява по лицето, а и мене ме драска неприятно по и без това изтормозените гърди.
Още не съм му взела акта за раждане - много ми е трудно да излизам в работно време, а вечер, като има кой да гледа детето, общината не работи. Защо пък трябва да ходя лично, не мога да разбера?! Този, който е измислил реда, сигурно не е имал малко дете!
За мерките и теглилките - май не наддаваме много в абсолютна стойност, но пък детето ми изглежда добре. От няколко дена се мерим на кухненската везна - много сладко-смешно е малкото ми коте като го натикам в купата да се теглим  Heart Eyes. Сложила съм снимка в албумчето.
С разрешението на мама Амина качих и снимката на малката красавица Деа.
Това е от мене за сега. Хайде, да взема и малко работа да посвърша...

# 153
за петвалентната ваксина ни казаха че не пасва с нашия график на слагане и неставала поради тази причина, но сме поръчали тази с мъртав щам която е само дифтерия тетаннос коклюш , само като си спомня как треперих като  слагаха на по-голямата ми дъщеря, постоянно я следях за странични ефекти неможех да мигна Cry много са гадни като неможеш да си позволиш а знаеш че има по добро нещо за детето ти - ужасно е  #Cussing out

# 154
Моми4ета,я ме светнете по въпроса за ваксините.Какъв е графика.В моя картон като гледам е така.
1 ваксина.При раждането.антихепатитис Б
2 На 2 месеца.Difteria,Tetanos,Tos frina(acelular),H. influenza B,Polio inactiva,Meningococo C,Hepatitis B.
И после следват на 4 месец,на 6 месец и т.н.
Oба4е аз ви гледам ,4е се ваксинирате преди двата месеца и се обърквам.Може пък да е разли4на политиката на ваксинирането в разли4ните държави Thinking,но не смятам,4е би трябвало да е така.Нали критерия за здравето трябва да е общ навсякъде Thinking

# 155
Добър ден и от нас!
Честит месец на бебе Цецко!
Честити имени дни и рождени дни на всички, които пропуснах! Просто тези дни нещо не смогвам със задачките.
И ние бяхме на мерене и теглене и сме пораснали с 5см и наддали 1,150кг! Много съм доволна!
Фрики, струва ми се, че ваксините при вас са различни от нашите в Бг.
Да попитам майчетат, които нямат кърма дали някоя си продава помпата, защото скоро ще ставам леля та за снаха ми. От толкова време чакам това щастие и сега тръпна в очаквмане на моя племенник! Joy
Някоя от раждалите в Шейново има ли мнение за Мадлен Китанова?
Хера, направо съм любена в камината ви! Май ще ви идваме на гости в студенитеу зимни дни Wink
От нас с Мартин мнооого целувки!

# 156
фрики за съжаление критерия само в българия и румъния е занижен, само тук държавата рискува здравето на децата ни ш имам съседка чието дете е инвалид след поставяне на ваксината дтк, и не само че те задължават да я сложиш но и не помагат по никакъв начин след стореното зло  Cry вярно е че риска в проценти е по голям ако не се ваксинира детето но щом има по добра ваксина - трябва веднага да се поеме от държавата , защото имайки едно дете инвалид съвсем се губи шанса за повече от тричленно семейство-и накрая след 20 -30 години ние ще се размием като нация - или циганите ще си останат - за тях помощи и компромиси какви ли не  #2gunfire

# 157
  • София
   Здравейте мами,
има опит за последен протест за промяна на тълкуването на закона за завареното положение . С това изменение се увеличават дните, през които майката получава 90 % от средният й осигурителен доход от 135 на 315.
   Може да ни подкрепите на         http://www.bgpetition.com/promeni-kso/index.html
   Повечето от вас не ги засяга този проблем, но ще сме благодарни на вашата подкрепа!
   Ако можете да намерите и още майки, бащи, съпрузи които да подкрепят ще е от полза. Важното е да опитаме!

# 158
Здравейте момичета!
Нямам много време да пиша, но исках да ви кажа, че вече с Благо сме си в къщи и се възстановяваме след операцията. Операцията премина успешно и съм много благодарна за грижите на целия персонал на Пирогов. Благовест изглежда по-добре и се надявам скоро да започне да похапва хубаво. Мама е недоспала заради денонощното седене над креватчето, но постепенно ще влезна в релси. Много ви благодаря за подкрепата!  Hug
Също така искам да ви почерпя по случай месечинката на Благовест!   party023 beer3 beer cook cook
Лека вечер и много  Hug !

# 159
Евелинка толкова се радвам за вас, голям герой е малкия Благо. Бързо възстановяване Hug
иначе аз минавам само за малко, нещо едната ми гърда се препълни и ми се появяват буци и ме боли ooooh! сега пратих мъжо за зелце та да видим. от това цедене, за да не ми е напрегната ме заболя и зърното като суче малката усещам, че не ми е конфортно, но избягвам да и давам от шише, че после ще ми откаже гърдата.
Миньонче защо си мислиш, че трябва лично да ходиш newsm78, при нас таткото ходи да го вземе и то преди седмица и повече.
поздрави за сега от нас, че започнаха коликите

# 160
Евелинка, много се радвам, че сте вече у дома и че сте добре. Нека от тук нататък да нямате проблеми  bouquet Честита месечика на малкото ти съкровище Hug

Мами, ние бяхме много нахокани на консултацията Embarassed Бебчо много се е нагушил - качил е за месец 1,500 #Crazy при положение, че го мериха чисто гол. За сантиметрите е в норма, 2 сантиметра е пораснал, но много сме се уяли Mr. GreenА аз си мисля,че не качваме, нещо че смених памперса  Crazy Та сега на диета, каза ми повече от 120 да не давам на хранене поне две седмици още Whistling

За пишата от днес почваме забелване. Малко ме е шубе, но трябва  Naughty
Ноктите досега ги пилех, от вчера ги изрязах с нокторезачка и стана много добре, а и по-лесно и бързо е от пиличката

Миньон
много се смях като видях Ваньо в купата  Grinning Душичка как си седи милото, голям сладурко Heart Eyes

Хайде чао и лека вечер Hug

# 161
Евелинче, радвам се, че операцията е минала успешно и вече сте си в къщи! Да влизате бързичко в ритъм! baby_neutral
Ние с Ники се храним на 3-3,5 часа, но не ми остава много за цедене, дано се увеличи кърмата с нарастването на неговите нужди.... Tired Почти непрестанно спинка и кротува....

# 162
  • Откъм Варната
Боже момичета онази луда жена пребила и 7 месечното бебенце  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 163
Сега имам малко свободно време - Благунчо ми заспа и сядам да попиша.
Кръц Кръц, честит рожден ден на патерици! Да си жива и здрава и да правиш все такива хубави странички! И честита месечинка на твоя хубавец! smile3525
Честито на новообебилите се мами и от все сърце им желая дечицата им да са здрави и весели!    bouquet
Gallea, пожелавам ти повече никога да нямаш такива премеждия!
Ужасни преживявания имах и такова нещо на най-големия си враг не бих пожелала...
Миналата седмица Благо започна да ми повръща силно, на фонтан, след всяко хранене. То беше ходене по болници и лекари, пробни кърмения, глупости - разправяха, че съм го давела с кърмата и други дивотии. Детето прежълтя и никак не изглеждаше добре. В петък вече и двамата с Благо ревяхме, чудехме се с мъжа ми какво да правим. Обадих се на Нина и и казах до къде сме я докарали. Тя директно ни каза да отиваме в кърмаческото в Пирогов. Там като го видяха и поставиха за 5 минути диагнозата. Това било много често срещано заболяване при момченцата. Обясниха ни, че е вродено, но не е генетично обусловено - просто при някои деца се случва. И отсякоха - операция. Много съм благодарна на д-р Боева и д-р Георгиев - човекът остана след нощна смяна за да оперира Благо в неделя и да не чакаме до понеделник. В събота вечер постъпихме. Ако знаете как плаках, повече от него. Включиха момченцето ми на системи и му сложиха сонда. Най- мъчно ми стана като една от сестрите подхвърли, че бил недогледано дете  Twisted Evil . В такъв момент, когато едва се крепях само това ми трябваше. После д-р Боева и Нина трябваше да ме успокояват, че не съм виновна аз за състоянието на Благо. Изкарахме ужасна нощ и на сутринта рано го оперираха. Върнаха ми го веднага - всичко на всичко го взеха само за 1 час. После от следобеда ми дадоха да го храня от шише, първо по 10 грама и на всеки 3 яденета увеличавах. Вчера за първи път го храних от гърда. Той е много прежълтял, има тежка жълтеница в момента. Това е нормално при деца с пилорна стеноза и е един от признаците на заболяването - Благо беше прекарал жълтеницата и изведнъж пак изби - как не разбраха докторите цяла седмица  #Cussing out . Билирубинът и в момента му е много висок и в понеделник като му махат конците пак ще му вземат кръв за изследване. Но вече съм си вкъщи и съм по-спокойна. Кърмата ми значително понамаля, но Нина ме окуражава, че като се успокоя ще се възстанови. Дано да е така. Тя идваше всеки ден и ме боцна няколко пъти с окситоцин заради гърдите. Тези инжекции са малко неприятни, но поне имат ефект.  Вчера като ми казаха, че си отивам в къщи направо не повярвах!
Искам много да ви благодаря за подкрепата в такъв труден за мен момент!  Hug Получих много обажадания и sms-и от вас, а и ме трогнахте като изчетох написаното и хубавите пожелания за бързо възстановяване!  Благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пт, 10 ное 2006, 10:36 от evelinar

# 164
Евелина,Благо,добре дошли!!!!  bouquet  bouquet Убедена съм,че това е първия и последен път на такива премеждия и за двамата!!!
Галеа,много си преживяла,от тук на татък всичко ще е ок!!!  bouquet  bouquet
По Нова тв в новините имаше репортаж за Акция Буркан.Дано даде ефект....

Общи условия

Активация на акаунт