Нежно мама цунка, ОКТОМВРИйска мъничка муцунка!

• 15 893
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
Привет, момичета! И аз се включвам в отбора на пишещите с една ръка - Ники днес нещо будува повечко, а аз не съм ви чела от седмица. Роди се на 30,10. СЛед 5 дни в болницата и супер внимателни грижи от страна на екипа на "Св.София", вече сме си в къщи  и свикваме едни с друг. Батко Рад и много всеотдаен в грижите и страшно се радва на малката мишка.
Радвам ес, че Блага на Евелинчето се оправя!
Поздрави от нас и до скоро включвае....че гладене ме чака newsm78

# 106
Радвам се,4е Благо се възстановява добре.4акаме Евелинка отново при нас,когато се успокой.
Барабана,аз на небцето на Андрес забелязвам същата бяла то4ица.В 4етвъртък съм на педи и ще питам.
Днес трябваше да излизам да оправям разни неща,но яко ме гони мързела и се кътам удома Mr. GreenСега гледам форума и след малко пак лягам,4е моя 4овек дето го хвалех онзи ден как се събуждал през ноща на 3 4аса така от две нощи върти майка си намалкия пръст.Събужда се понякога на два 4аса да яде и после като го оставя в леглото му се по4ва едно пъшкане,едно протягане Heart Eyes... Whistling.Като го вземе мама на ръце,заспва на секундата и като го оставя в леглото му пак същия филм.Ина4е си има и друг номер.Огладнява и запо4ва да пла4е за ядене то4но в момента в който аз запо4вам да ям Confused.
От утре запо4ваме да ходиме на гимнастика за бебета.Всяка сряда по два 4аса,да видим дали ще му хареса Laughing.Казаха ми да нося само една хавлия,после ще се от4итам как е минало.Вие какви упражнения правите?
Ве4е имаме две пижамки който са ни умалели Mr. Green,дано в 4етвъртък като го мериме да е наддал пак Praynig
Отивам да се изтегна на канапето,4е като ги гледам и Андрес и ку4ето как сладко спят,съвсем ми се затварят о4ите.

# 107
Отчете се на бързо и беж да те няма...не става така Naughty почерпи..я кафенце я биричка Rolling Eyes Mr. Green

Черпя кои с каквото душа му сака и на живо ако дойде във Варна, ама само се кани  newsm62 и камина имала и винце, че ме уцели и по болното място от всички вина аз само маврудец пия Wine Glass, та май аз ще идвам в Загората  Whistling

Леля Зеля,стига с тоя Маврудец,че жажда ме подхвана...А и тая камина..Ще ви дойда аз на гости,та да видиш кой обича винце и биричка... Joy Joy

ами грижи нямаш, не знам на Хера камината каква е, ама аз реално имам печка, тия дето ги продават с водна риза и стъкло отпред и към нея парно в цялата къща Crazy, ама има и огин и вино, пу за мен пък биричка, само елета пък и тез дни има кои и децата ви гледа, ще ги оставим на бабин дом  Hug

# 108
  • Стара Загора
Зелче идвай...виното мавруда е от мен Mr. Green Явно с тебе имаме един и същи начин за отопление...и ние сме на камина с водна риза Flutter
С ей туй винце се почерпих когато се роди втората ми племеница и тогава ми беше последния цикъл Mr. Green Туй на снимката е моята чаша Crazy
А това е камината ни.

# 109
Да мина да се отчета и аз докато са ми дали свободно   Mr. Green
Радвам се за малкия Благо ,хайде вече да се прибират в къщи и вече да я карат без аварийно Hug
Както сте ги размахали тез вина и тез камини искам да се включа и аз ,оставете моля чашка и за мен Mr. GreenЩе донеса мезето по сварено свинско краче Crazy
И на мен като кърмя зърното ми е леко сплеснато, това значи ли че не кърмим правилно??
Валка браво че сте се преборили с жълтиничката ,да видим ние тези дни каква ще я свършим.На цвят кипра вече го докара ,но изследванията ще си кажат тежката дума Tired
Дано се по оправи това време че вече ми се спука душата в къщи ,а как ще я караме зимата не ми се мисли ooooh!
Мамита искам да ви питам вие кървите ли още там от доло  Embarassed.Защото аз още да  с една чиста и ясна кръв,не е обилно но не е и малко.Та се чудя нормално ли е още или да вървя на дофтор newsm78

Последна редакция: вт, 07 ное 2006, 16:50 от ^buba^

# 110
Привет.. днес тоталната каша продължава..
Кърмим се и после АМ, но само 2 пъти е доядал днес .. Хера за биберона с най-малката дупка 0м да му е гадно .. дори се замислям за лъжичка - 30 мл не са чак толкова много..
Днес приложих нова тактика за коликите пак го слагам на гърдата като се разкисне за 2-3 мин заспива, но после в леглото кротува макс 20 мин и пак писва smile3511 smile3511
За бялата точица на небцето - всички бебенца я имат и  не е гъбички.. абе педито обясни какво е, но не запомних

# 111
пък на мен ми изглежда като черта ,а не точка -това на небцето.
и нашата педи каза,че вс. го имат.

коте, дохранвай с лъжичка! и ние даваме масимум 30-40гр. ,но сме двама-един държи ръцете и млякото, друг храни. първо става голямо мазало, но после се свиква.   ами то от биберона направо си капе яко. после как ще иска да дърпа сам.     винаги докато го храним с лъжичка ,започва да търси цица и аз ту му давам по единият начин ,ту по другият дкоато доближим нормата.     голям зор е, но си струва-детенцето не губи мерак за сучене.

# 112
  • Откъм Варната
Абе момичета как видяхте чак на небцето точки, чертички,  #Crazyаз не мога да сваря да погледна там.

Да ви се похваля пораснали сме, ама от много баби и прабаби и таткото даже малко сме го претоплили, всички пускат печката все му било студено аз после след тях ходя и я спирам, иди им обяснявай че не трябва толкова топло.

Херка тез очички дето ги хареса сини трябва да са ама дали ще станат незнам.

# 113
влизам да ви се похваля бебка днес и боцнаха дупето и беше голям герой разплака се само като я боцнаха и като я гушнах веднага спря
теглиха ни дупендела вече сме 4400 а е 54 см висока , казаха ни да захранваме с сокче вече но аз поспорих току му налея акъл както се казва на доктора,
и да ви се оплача аз лепнах вирус гърлото ми все едно имам заседнало топче , ужасно боли - слагам тантум верде и пия чай , казвайте на вас какво ви дават като лекарства да пиете / кои са разрешени като се кърми/ и аналгин главата ми ще се пръсне още малко ужасно боли, неможело парацетамол за съжаление ама нашият лекар честно немога да му вярвам толкова
 буба аз също още се чистя но не с кръв а леко мътно някакво гнусно течение и то отвреме на време, с първата ми щерка се чистих 45 дни и то доста кървях допоследно - така и не разбрах дали е нормално, но на 5-6 ден ми изпадна нещо  отдоло все едно родих наново - голямо колкото дедазнам дроба все едно ми падна, мислих че е съсирена кръв но така и не ми казаха , може и да не са ме били изчистили добре и затова да съм кървяла толкова, отиди на лекар ако найстина е силно, опасно е аз треперих защото се сещам как се спогледаха като липсваше парче плацента и замълчаха - може да си спестяват работа или травма в/у мен но ако има риск по добре да ти направят едно почистване / кюртаж ли беше нещо такова/

леля зеля като гледам твоя мъник все едно моята щерка гледам много си мясат  Mr. Green да не сме рода
 имам предложение но херка ще ми връчи следващата темичка на мен май  Mr. Green давайте да водим статистика и за кое бебе как расте / като целта не е кое ще стане най дебелко / ами просто не само родени и килца ами  и табличка с килцата не бебоците, може всяка мама да си я попълва поотделно само да направим таблица за да се вкарат данни, незнам херка да каже може да е глупава идея но ей така ми дойде

а който пие винце ще завиди на херка найстина , не е лош избора 98 е още по пивко, аз запасите от ас мавруд свуршвам първо, другите се позастояват, сега едно розе плацикам ама тези дни ще трябва да го допием че ще стане на оцет, херка камината палите ли я често и пуши ли ви - мен мъжо ме мина с това обяснение а аз толкова исках каминка вкъщи, на вилата се разтапям от кеф с винце и ушав отсини сливи пред каминката / аз разреждам  Mr. Green че 40 кила лесно се замотват /

Последна редакция: вт, 07 ное 2006, 19:43 от krissie

# 114
Здравейте, днес ни боцнаха и плакахме съвсем мъничко -голямо юначе.
Говорих за Пентаксима хич не я и беше чувала ,но ходих в аптека и ми разясника всичко и ще си я поръчаме.
И ние наддаваме малко за 13дена  300гр. ,дано да наваксаме.При нас режима си е същия-5,30,9,12,15,18и 21ч.
Заспиваме към 23ч и се будим м/у 4,30 и 5,30ч.
Слава богу колики нямаме ,или са много слаби плачка само като му се папка.
Лека вечер на всички мами и бебечета.

# 115
  • -
Здравейте от нас!Минавам на бързо,че Мария ми лежи на коленете и реве.....след малко ще се къпем и трябва да съм много бърза Simple SmileДнес ходихме да ни теглят-качили сме 550гр за 15 дни и вече сме 4,800 и 62см.Доктора каза да не давам сокчета...аз не че съм се и засилила,но нали повечето препоръчват.И Мария има на небцето бяла точка още от болницата,но не знам какво е това newsm78.Другата седмица ще ходим на ваксина-я кажете има ли странични ефекти тая ваксина за хепатита-температура или нещо друго и къде се бие?
Айде да бягам аз че оревахме квартала вече Mr. GreenХубава вечер от нас!

# 116
Здравейте, мамчета!
Не съм се появявала скоро, но пък сега имам прекрасен повод да скоча на компа. Пак съм щъркелче и съм щастлива да ви кажа, че си имаме още един момък в листата!
Вчера, 6 ноември, мама Myrena е родила момченце. Малкият мъж е 3 500г., 50см.. И двамата са добре. Все още не са сигурни за името, но каквото и да е, да е жив и здрав малкия юнак!     bouquet

Поздрави на всички!
Обещавам да пиша тези дни

# 117
  За болни и кърмещи-то4но парацетамол изписват при нас-т.е.панадол.Още от болницата с 3 дневно ме обезболяваха-явно не е вредно.
   Аз съм ,,за,,таблица -да видим кой е по- по- най !

# 118
valka77 няма странични ефекти  bouquet

# 119
Привет и от нас! newsm44
Честито на всички мини, малки, големи и още по-големи рожденици!
Да са живи и здрави, много радости да носят!!!
 newsm51
Браво на Благо и мама!  вече само хубави неща   bouquet
И аз съм една от несмогващите мами , все не остава време ....ако се добера до РС-то попрочитам малко и пак бягам Weary

Коликите и нас ни тормозят жестоко, пием и двете чайове, но ефекта от тях май не е голям. От вчера сме на САБ и днес да чукам на дърво поспиваме вече не по минути а по час-два... За капак на всичко снощи не можеше и да диша - направо милата хърка и свири . Притесних се, не можах да разбера от носа ли е или от гърдите, че днес отидохме да ни чуят със слушалката. Оказа че че гърдите са чисти, просто в нослето има засъхнали скретчета. Пратих татито след работа да купува овлажнител, защото от тази есен сме с климатик и си мисля дали не е от това.

Питах за Вигантола - и нашето доки каза като навършите месец. 

valka77 -  Колко дена с тая жълтеница, аз днес като си тръгвах вече от доки и ме пита дали идавам още гликоза. Аз естествено, както тя ми каза купих една банка и като я изпи вече не съм давала. А доки ми каза да взема още една и да й давам, че е жълтичка още. А изследвания освен в болницата не са ни правили. Може би ни е лек стадий, ама пък толкова време??? Shocked   

Мами, аз също съм разпитала за Пентаксима и смятам такава ваксина да слагаме, друг е въпроса, че имам следното инфо от една мама: Нашето доки в началото я препоръчала, "радвала" се на ваксината, но на втория прием и е обяснила, че нейните ваксини ще ги довърши, но вече  отказва да я слага, защото от ХЕИ-то и направили проблем newsm78 ама подробности не знам. Та аз ще я купя и като наближи време ще се пробвам да видя как ще реагира доки, в краен случай другаде ще ни я сложат.

Стана много дълго, ама сега ми се ми е паднало Blush

Целувки на всички  love001

Общи условия

Активация на акаунт