Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • По света и у нас
 • Мнения: 499
Питането е генарално за нещата с които хората са се сблъсквали в ситуация с партньор с деца от предни бракове. Искам да чуя как вие виждате нещата. Аз не се тормозя, просто споделям. Освен това някои родители се само саботират във връзките си защото на знаят как да съчетават връзка всичко.

# 31
 • волно калдъръмче
 • Мнения: 5 591
От опит - по темата. Ти?
Моля, упъти ме къде се разкзва за това защо се е развел новият мъж на примадоната, по своя инициатива ли се е развел и пр детайли, така важни за душичката твоя.
Първо, писала съм под някакво изказване, което дори не е твое, че да ти влизам в обяснителен режим.

Второ, представила съм нещата по възможно най-шаблонния начин и точно в този момент не съм имала предвид конкретния случай. От последния пост на ПримаДонна виждам, че целта на темата й е точно тази.

И трето, не ми пука дали четеш с разбиране.

# 32
 • Мнения: 15 213
Да де, шаблонният начин - по вина на мъжа. Аз даже него мога и без да го чета.
Wink

# 33
 • волно калдъръмче
 • Мнения: 5 591
Да де, шаблонният начин - по вина на мъжа. Аз даже него мога и без да го чета.
Wink
За голяма част от разводите са виновни мъжете. Не ли? Не знам защо зацикли на вината за развода, когато аз имах предвид вина пред детето.
Моля, упъти ме къде се разкзва за това защо се е развел новият мъж на примадоната, по своя инициатива ли се е развел и пр детайли, така важни за душичката твоя.

https://bg-mam.ma/p/1388559/43853770
Скрит текст:
Благодаря ти за настоятелността да се изясним, може да не съм била много ясна. Цитатът е, за да не съм голословна и да не почнеш пак да увърташ.

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 18:41 от Вяра

# 34
 • Мнения: 15 213
Ти цитираш себе си, гледам. Това вече го четох.
Де да знам, за моя развод “виновна” съм аз, мъжете рядко напират за разводи.
Говориш за вина пред детето, в тема, в която изобщо не иде реч за това.

# 35
 • Мнения: 713
Скоро не бях чела такива глупости. По-често разводите са били заради мъжа, как пък не!
Единственото, което съм написала е, че трябва да си голям егоцентрик, за да не се съобразяваш с децата на партньора си.

# 36
 • Мнения: 2 798
Не съм стигала до етап, да запозная мъж с младежа.
В началото, след развода се случи да говорим по темата и инициатор беше детето. Тогава заяви, че ще се радва ако срещна.
Сега се хващам, че мисълта ме плаши! Все си казвам има време. Догодина ще отлети и ще имам време за всичко.
Дали?! Всичко е в главата.
Едва ли има правила. Действаш според хората, чувствата си/им.
Формулата за всеки микро свят важи само за него.

# 37
 • Мнения: 4 295
А човекът с децата, който решава да се обвърже, не е толкова голям егоцентрик, понеже?

# 38
 • По света и у нас
 • Мнения: 499
Дарсия, ти за абсолютно всичко ли се консултираш първо с децата на мъжа ти?
Или има неща които си решаваш сама.

# 39
 • Мнения: 13 026
Дарсия, ти за абсолютно всичко ли се консултираш първо с децата на мъжа ти?
Или има неща които си решаваш сама.
Разбира се, даже  са с предимство преди нейните.

# 40
 • София
 • Мнения: 56 707
Нещата са прости - тя иска да командва всички, включително иска да командва неговото дете/деца, само че той да "снася" командите вместо нея. Но той не слуша и се съобразява с детето си, всъщност както е редно да става. Партньори се менят, но децата си остават родни.  Правилното е "не се бъркай в отношенията между партньора и детето му". Няма как да приема, че партньор, който не е другият родител на децата е по-важен от децата. Новият партньор утре може да изчезне от картинката, той е временен персонаж, особено когато се намесят интересите.

# 41
 • Мнения: 15 213
Примадоннна, и други, някои семейни, никога неразвеждани, други - без деца, но свръх надълбоко в проблематиката, нали сте наясно, че при жива майка, втората жена на бащата е някакси никоя. Няма как да очаквате той да подходи към децата си точно, ама баш, досущ като нея. Що? Щото тска сте казали. 😂😂😂

# 42
 • Мнения: 713
Децата на моя мъж са си моите деца, хахаха, не съм от разведените с втори брак.
Би било добре да сте по-добри мащехи, Нина и Примадона

# 43
 • Мнения: 1 832
И аз се зачетох в заглавието на темата, била съм в тази ситуация, но от другата страна, тоест, децата са моите. Имала съм партньори, които са се жалвали, че децата ми сякаш саботират връзката ни, не показват нужното уважение към нас. Винаги съм им казвала, че аз проблем с децата нямам, доволна съм и от уважението и от послушанието им, а ако не съм, не се колебая да го изразя, така че си е техен проблем да намерят общ език с детето. Единственият съвет, който съм давала, единственото валидно правило е Обичай ги тези деца, те могат да различат фалша и нямат повод да слагат розови очила или да правят компромиси, така че просто ги обичай и само тогава ще получиш същото обратно. Нямам други правила за децата, били те мои или не.

# 44
 • волно калдъръмче
 • Мнения: 5 591
Излишно е да се преекспонитат нещата по такъв грозен начин. Те не се налагат, нито пък вземат решения, които ще са в ущърб на децата. Убедена съм, че се и грижат за тях.

Толкова ли е важно детето да демонстрира неуважение с отношението си "аз майка си имам, ти пък коя си, че да ми казваш"? Не че не сме обсъждали и други подобни случаи. С подобен казус преди време имаше някакаква потребителка с името Даскалка. Ама там нещата бяха брутални.

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 23:20 от Вяра

Общи условия

Активация на акаунт