Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 212
  • 884
  •   1
Отговори
# 135

Здравейте! Аз излекувах уреаплазма от първия път с 5 дни ципробай венозно и 14 дни вибрамицин. Това беше през януари. Доста време се влачих с течение и неприятно кафеникаво зацапване. Основният ми проблем е болката в клитора, която се появи в самото начало. Беше непоносима, а сега остана чувствителен при душ и дори минимално докосване. Някой изпитвал ли е подобно нещо?
При мен от лявата страна срамната устна ме болеше.
До там че за един ден ме боля и целия нерв на крака.
Тъй като лекарите ме гледаха умно преди да разберат какво ми е, си самоназначих невробекс тъй като четох че моя вид уреаплазма/ уреалитикум/ точно нерви засяга.А беше нетърпимо.
Пия го от месец него и ми е доста по -добре .
Подозирам, че и при теб може да е засегнат нерв.
Като отида сега на преглед ще говоря с лекаря.
Другият препарат за който се сещам е Уримил.
Но все пак все още вярвам че лекарите разбират повече.

# 136
При мен нещата се влошиха след лечение с метронидазол. Имам парене и в двата крака, но милгамата не помага. Никъде не съм чела, че уреаплазмата засяга нерви. Пълен кошмар

# 137
При мен нещата се влошиха след лечение с метронидазол. Имам парене и в двата крака, но милгамата не помага. Никъде не съм чела, че уреаплазмата засяга нерви. Пълен кошмар

"Инфекцията с уреаплазма, която не се лекува в продължение на няколко месеца, може да се разпространи в други части на тялото, като стави, нерви и мускули и "
Моята докато я откриха мина месец .
Тъй като имах много ярки симптоми.
Даже преди да ми пуснат изследвания бях на невролог.
Първият гинеколог , който не беше в час ме  прати, каза че е не е по неговата специалност, но не ми пусна изследвания.
Просто не спирай да се ровиш по темата докато не си съвършено здрава.
Аз съм на този принцип.

Просто това е урок, който трябва да преминем.
Изводите за себе си вече ги знам, сега и ако лечението допроработи ще е чудесно.
И така консултирай се и все пак ако пиеш нещо по продължително от тези добавки ще ти повлияе .Мое мнение.
При мен беше неописуемо.
Не можех са стоя седнала, направо нз как работих.
Сега остана остатъчна болка.
Невробексът го пия от три седмици.
Кураж и всичко ще се нареди.

# 138
Невробекс е слаб препарат, по-добре Невраксил или Уримил плюс.

# 139
Здравейте и аз се боря с уреаплазма и кандида от предишни антибиотичи. Имах предишно лечение с Авелокс за 7 дни за уреаплазма. Не спряха оплакванията по време на лечението/парене, сърбеж, често уриниране/. От антибиотика получих Кандида.
На 18.06. бях на преглед при д-р Ангел Налбански и ми изписа лечение:
Флуомизин:
1 ден: вечерта правите влагалищна промивка, намокряте леко една таблетка Флуомизин и поставяте във влагалището;
2 ден: вечерта една таблетка Флуомизин;
3 ден; промивка и поставяте Флуомизин;
4 ден: вечерта една таблетка Флуомизин;
5 ден: промивка и поставяте Флуомизин;
6 ден: последна таблетка Флуомизин;
8 ден: промивка, за да се отмият остатъците от таблетките.

АРИЛИН след цикъл
1 ден: вечерта се прави влагалищна промивка и се слага една свещичка Арилин дълбоко във влагалището;
3 ден: вечерта една свещичка Арилин във влагалището;
5 ден: вечерта влагалищна промивка и една свещичка Арилин;
7 ден: вечерта една свещичка Арилин
9 ден: влагалищна промивка да се отстранят остатъците от свещичките.

Флоражин свещички след два цикъла
1 ден: промивка с дамски душ вечерта и поставяте една глобула във влагалището;
2 ден: поставяте една глобула във влагалището вечерта;
3 ден: поставяте една глобула във влагалището вечерта;
4 ден: промивка с дамски душ и поставяте една глобула във влагалището вечерта;
5 ден: поставяте една глобула във влагалището вечерта;
6 ден: поставяте една глобула във влагалището вечерта;
7 ден: поставяте една глобула във влагалището вечерта;
8 ден: промивка с дамски душ.

Не ми изписа никакъв антибиотик. Приключих с Флуомизин и чакам да ми дойде и приключи менструацията, за да почна с Арилин. Нямам оплаквания засега.

Бихте ли казали какво мислите за лечението от д-р Налбански. Малко се съмнявам без антибиотик
Дали да си взема антибиотик? Вибрамицин и азотромицин?

# 140
Здравейте и аз се боря с уреаплазма и кандида от предишни антибиотичи. Имах предишно лечение с Авелокс за 7 дни за уреаплазма. Не спряха оплакванията по време на лечението/парене, сърбеж, често уриниране/. От антибиотика получих Кандида.
На 18.06. бях на преглед при д-р Ангел Налбански и ми изписа лечение:
Флуомизин:
1 ден: вечерта правите влагалищна промивка, намокряте леко една таблетка Флуомизин и поставяте във влагалището;
2 ден: вечерта една таблетка Флуомизин;
3 ден; промивка и поставяте Флуомизин;
4 ден: вечерта една таблетка Флуомизин;
5 ден: промивка и поставяте Флуомизин;
6 ден: последна таблетка Флуомизин;
8 ден: промивка, за да се отмият остатъците от таблетките.

АРИЛИН след цикъл
1 ден: вечерта се прави влагалищна промивка и се слага една свещичка Арилин дълбоко във влагалището;
3 ден: вечерта една свещичка Арилин във влагалището;
5 ден: вечерта влагалищна промивка и една свещичка Арилин;
7 ден: вечерта една свещичка Арилин
9 ден: влагалищна промивка да се отстранят остатъците от свещичките.

Флоражин свещички след два цикъла
1 ден: промивка с дамски душ вечерта и поставяте една глобула във влагалището;
2 ден: поставяте една глобула във влагалището вечерта;
3 ден: поставяте една глобула във влагалището вечерта;
4 ден: промивка с дамски душ и поставяте една глобула във влагалището вечерта;
5 ден: поставяте една глобула във влагалището вечерта;
6 ден: поставяте една глобула във влагалището вечерта;
7 ден: поставяте една глобула във влагалището вечерта;
8 ден: промивка с дамски душ.

Не ми изписа никакъв антибиотик. Приключих с Флуомизин и чакам да ми дойде и приключи менструацията, за да почна с Арилин. Нямам оплаквания засега.

Бихте ли казали какво мислите за лечението от д-р Налбански. Малко се съмнявам без антибиотик
Дали да си взема антибиотик? Вибрамицин и азотромицин?
Според мен без лекар не взимай антибиотик.
Ако трябва консултирай се с друг.
Още съм по пътя на лечение, не мога да кажа кое е правилно.
Дотук изчетох, че се лекува сомо с антибиотик.
На някои момичета и други неща са им изписвали.
Но сама не бих си купила лекарство без да ми е изписано.

# 141
Здравейте
Искам да си пусна изследване на стерилна урина за уреаплазма, за да видя дали е положителна или отрицателна. Антибиотик съм пила началото на май месец. Питах три лаборатории и все ми казват че не можело с урина да се изследва уреаплазма.
Аз ли бъркам нещо или просто в Стара Загора не правят такова изследване?
Тук четох че си пускате с урина
Моля за съвет

# 142
Според моята АГ, със стерилна урина се прави изследване, при условие, че е засегната пикочната система. Иначе, с цервикален секрет.

# 143
Здравейте
Искам да си пусна изследване на стерилна урина за уреаплазма, за да видя дали е положителна или отрицателна. Антибиотик съм пила началото на май месец. Питах три лаборатории и все ми казват че не можело с урина да се изследва уреаплазма.
Аз ли бъркам нещо или просто в Стара Загора не правят такова изследване?
Тук четох че си пускате с урина
Моля за съвет

Здравей, аз съм пускала изследване за уреаплазма от урина - в лаборатории Лина и Ситилаб /звънях на Цибалаб за да питам кои са им партньорите за моя град/, но погледнах, че в Стара Загора ги няма тези две лаборатории. Но както каза Clo - и аз знам, че с каквато проба е намерена уреаплазмата, с такава трябва да се провери и след лечението. Моята беше намерена с цервикален секрет, с такава проба пусках и след лечение да проверя резултата. Но пусках и урина за себе си, за да имам и антибиограма / моята лекарка твърдеше, че за уреаплазма няма антибиограма, аз исках положителен резултат да не пия пак насляпо антибиотици/.

# 144
Здравейте, ноември лекувах уреаплазма парвум само с един курс АБ, но да подчертая прясна инфекция хваната веднага. Курсът ми беше 1 седмица миноциклин. Според моята гинеколожка напълно достатъчно и не е нужна антибиограма. За парвум най-добрите АБ били тетрациклинова група. Т.к. бях чела много, че е кратко лечение, си допих аб..т.е. 9 дни някъде на своя глава. Мъжът пи само 7:) Контролата мина на 40 дни, беше чиста. Поне засега нямам никакви проблеми.

Т.к не можах да взема час за гинеколог веднага, щом усетих симптоми отидох самичка на урина в геника, а и си имах сериозни подозрения. Аз цистит никога не съм имала. Засякоха я. Няколко дни по късно след прегледа, занесох и цервикален. И на него излезе. След това съм правила контрола само на цервикален.

Успех и не се отчайвайте. Докато нямам проблем и дискомфорт изобщо не смятам и да ходя на допълнителни контроли и да се взирам.

И също така силно вярвам, че излезе ли на урина ще излезе и на цервикален, затова се казва пикочно-полова система. А и какво е значението, като така или иначе трябва да се пие АБ.

# 145
Здравейте момичета !
Да попитам приемането на дамски пробиотик има ли общо с верността на теста за уреа и микоплазма и трябва ли да се чака да има отстояние между двете или няма общо ..

# 146
Няма общо. Аз от януари до сега не съм спирала да пия дамски пробиотик.

# 147
Момичета в групата за гъбички не са много активни.Та... да попитам Вас.Какви  са изследванията за мъжете за да се разбере дали има гъбички?

# 148
Преди като се е случвало, и са ми изписвани хапчета,партньорът също е пил.
Не се е изследвал.

# 149
Момичета в групата за гъбички не са много активни.Та... да попитам Вас.Какви  са изследванията за мъжете за да се разбере дали има гъбички?
Микробиология или Андрофлор в Геника. Ама колко ще излязат тия гъбички... Най-добре е май уролог да го види. Аз имах почти една година покрай сто и единия ми антибиотика - никъде не излязоха, накрая в Геника на ДНК-то. Обаче ми се е случвало гинеколозите да кажат: "да, бе, има, аз нали виждам".

Общи условия

Активация на акаунт