Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 275
  • 884
  •   1
Отговори
# 180
Baby_Girl*, пуснах, защото четох, че при някои не се маха напълно, а само отслабва и изследванията не го хващат, и исках да съм сигурна, защото мисля за дете, вече имам един мисед и извънматочна /подозирам, че може да са от нея/...и отделно започна да ми се пишка често, както беше преди с нея. 3lena, Gynophilus + вагинален душ по схема...Ходих при лекар, който ми повтори 2 пъти едно и също лечение доксициклин 10 дена и левокса за 7, след което бях отново положителна,  та реших да пробвам и с този лекар..

# 181
Ох, Мираж, разбирам те много добре, ей сега ще ти пусна едно лично да не спамя темата.
Авокадо, вагиналните душове се доказаха като абсолютно противопоказни според модерните медицински проучвания, защото още повече нарушават нормалната микрофлора и подпомагат заформянето на инфекции. Някои гинеколог като ми ги каже и съм чао, повече не се виждаме, защото ми става ясно, че последните 20 години явно нищо не е прочел, че да си разшири/обнови знанията. Не стига че няма да помогнат за разрешаването на вече съществуваща инфекция, ами, е много вероятно и някоя нова да образуват.
Хубаво си направила, че си пуснала пак - наистина не винаги излизат, особено ако е на микробиология - абсурд. Аз имам от близо 2 години вече проблеми и всичките микробиологии са чисти...

# 182
Здравейте на всички. И аз съм уреаплазма паврум и назначено лечение само с  Азакс за 3 дни. Като чета тук направо се плаша!!! Моят случай е следният януари бях с ковид и после март с грип А от детето, в следствие на това според доки направих бактериална вагиноза, която излекувах успешно, но уви не си допих биозин фемина понеже заминах на море и сега съм с кандида албиканс!!! Та пуснах си и изследвания в геника, иначе не съм имала други оплаквания, не съм имала цистит никога, кандида и вагиноза преди боледуването може би само 2 пъти в живота да съм имала, а аз съм на 37г, като цяло не боледувам и не пия антибиотик, и бам Уреаплазма паврум направо ме уби. А тя доки ми вика няма проблем не е нещо страшно щом нямате оплаквания и сте имали нормална бременност значи всичко е ок ама все пак един антибиотик ще изпиете. Само, че като ви чета вас ми става лошо!!! Сега какво да правя да искам още антибиотици ли? На всичко отгоре от петък пак съм с ковид и след 48ч Т39,6 вече не знам какво още ще ме тръшне.  Прикачам изследванията и рецептата!
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 10:18 от AnMary

# 183
?!
Да не те плаша, но Азакс за 10 дни и след десет дни почивка Макропен, на 8 часа за 11 дни и ... месец след приключване на лечението, парвум си излезе в изследванията. Сега и с Кандида се боря.

# 184
Ох направо ужас. Аз кандида вече си имам. Видях тук схеми с антибиотици та се чудя сама ли да си ги предписвам, какво да правя 😱

# 185
Смени лекаря и задължително лечение за партньора ти.

# 186
Сега съм под карантина и се чудя да го почвам ли изобщо тоя Азакс? Кажете в София към кой доктор да се обърна? То това чудо като гледам няма лечение!!! Иначе как си вземате антибиотиците без рецепта от аптека?

# 187
Няма такова нещо. С рецепта от АГ си бяха моите. Ама и аз ще сменям доктора. Въпреки, че ми казаха нещо, което не знам колко е вярно, от друг лекар го чух. Да изчакам шест месеца след лечението и тогава да пусна контролни, не след месец. Можело да съм ги изтрепала, но на PCR теста да продължат да излизат. На микробиологията нищо, освен кандида, но тя е от втория АБ, въпреки Микомакса. Късно се усетих, какво се случва.

# 188
Можело да съм ги изтрепала, но на PCR теста да продължат да излизат.
Ако тестът е RT-PCR, не може.

# 189
  • София
Момичета,  записвам се при вас.
След аборт в късна седмица направих Фемофлор в Геника и излезе уреаплазма, при положение, че миналата година преди процедура е изследвана и беше отрицателна. Партньор не съм сменяла....
След аборта се сдобих с БВ, която мина с един курс Лактажин. След разговор с лекаря ми изписа само Сумамед 4 таблетки през ден и контрола след 30 дни. След прочетеното тук ми се струва ааааадски малко това лечение. Планираме трансфер ноември и ми е много пристеснено.
На всичкото отгоре имам положителен резултат и на IGG на хламидии...
Смятате ли, че с един курс ще мога да ги унищожа и двете и какъв пробиотик ще ми препоръчате да си взема при приема на антибиотика?

# 190
Axenia аз опит с уреаплазмата нямам и човек като види тук какво е писано му се завива свят. За хламидията, какво ти изписаха? Аз преди много години имах хламидия, откриха ми я в Пирогов. Там лекарите видяха нещо на ехографа и ми пуснаха изследвания. Минах курс от само 5 дни, но не помня името на антибиотика, неможах да го открия и в една аптека ми дадоха генерик! Тогава един приятел наскоро завършил медицина, ми каза, че за да изчистя тая гад ми трябва изключително силна имунна система и ми даде Цитросепт. Аз го пих заедно с антибиотика, но сега гледам, че с антибиотик не трябва да се взема. Иначе само с тези 5 дни антибиотик убих гадината, пробиотика беше някакъв обикновен,  питай в аптека да ти препоръчат. Пих цитросепта 3 месеца, тогава беше отвратителен, но сега новата формула е доста приемлива на вкус! Сега пак съм си взела, а и с тоя Ковид ще ми дойде добре! Иначе на мен за уреаплазма парвум  ми изписаха само 3 дни Азакс.  Аз реших първо да трепя гъбите с полижинакс глобули, биозин пробиотик и цитросепта и после след 10 дни ще го почна антибиотика. Та да видим какво ще стане. Успех ти желая и не се отчайвай!

# 191
  • София
Миналата година преди процедура ми излезе хламидията ама само антителата и тогава ми изписа за 3 дни дни Азакс. После контролата пак си беше положителна. Тогава док. ми каза, че много бавно спада тази стойност и щом съм пила антибиотика не е проблем, особено щом не е в ц.секрет. Аз гъби нямам, нямам и никакви симптоми за каквато и да е инфекция...
Обаче загубих бебето в 17г.с след спукан околоплоден мехур и търся причината...
Пия витамини Опти ова, не знам дали действат като имуностимулатор, обаче факт е, че откакто ги пия от нищо не съм се разболявала, а работя с хора.
Биозин мама пиех докато съм бременна, но мога да погледна и за другите им имуностимулатори.

# 192
Момичета,  записвам се при вас.
След аборт в късна седмица направих Фемофлор в Геника и излезе уреаплазма, при положение, че миналата година преди процедура е изследвана и беше отрицателна. Партньор не съм сменяла....
След аборта се сдобих с БВ, която мина с един курс Лактажин. След разговор с лекаря ми изписа само Сумамед 4 таблетки през ден и контрола след 30 дни. След прочетеното тук ми се струва ааааадски малко това лечение. Планираме трансфер ноември и ми е много пристеснено.
На всичкото отгоре имам положителен резултат и на IGG на хламидии...
Смятате ли, че с един курс ще мога да ги унищожа и двете и какъв пробиотик ще ми препоръчате да си взема при приема на антибиотика?

При всеки е различно, няма как да ви кажем дали ще можете да ги унищожите с този курс лечение...Аз лично вече съм на трето различно лечение. От всичко прочетено до тук съм на мнение, че е хубаво да се пусне антибиограма, за да видите все пак на кои антибиотици реагира и да я изчистите преди следващите опити. Съжалявам за загубата ви...Аз също имам две загуби, в 7ма седмица. Пускали ли сте си изследване за тромбофилии? При мен се оказа, че имам, нискорискова е, но предполагам, че в съчетание с уреаплазмата се е стигнало до тук...Успех ви пожелавам, не се отчайвайте Simple Smile

Да допълня, може да погледнете препоръчителните изследвания след неуспешна бременност за диагностициране на евентуален проблем и предотвратяването му в бъдеще тук: https://www.bg-mamma.com/?topic=1413101

# 193
  • София
А знаете ли в коя лаборатория правят антибиограма?
Аз съм след 4ти опит ин витро, имам купища изследвания, четох и другата тема, всички изследвания от там са ми правени. Имам нискотискова мутация, но бях на клексан от преди трансфера.
 Миналата година пак си правих за уреаплазма,  но не Фемофлор и беше отрицателна.
Целта ми е да ги излекувам преди следващия трансфер, защото не искам да загубя друг ембрион, защото са ми малко и не мога да си позволя проба грешка.

# 194
Във всяка лаборатория мисля могат да направят антибиограма, но секрета се дава за микробиология, не за днк изследване. Тоест не става в геника.

Общи условия

Активация на акаунт