Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 288
  • 884
  •   2
Отговори
# 225
Помолете им се за рецепта, защото една такава инфекция може да доведе до аборт или до безплодие. Успех.
С неговата рецепта го купувате,така правим повечето хора, когато на един се изолира инфекция.
Аз пак да кажа - физически е невъзможно да си купя антибиотик без рецепта.

Не живея в България и не е възможно да си го купя без рецепта или с чужда такава.
Благодаря ви за отговорите.

# 226
Аз пак да кажа - физически е невъзможно да си купя антибиотик без рецепта.
На мен аг ми изписа на името на партньора ми - взех го от аптеката без проблем. Или просто пратете мъжа си да вземе наново.

# 227
Винаги пият и двата партньора, тестовете не са на 100% достоверни, на мъжете често не им излиза. Даже се изненадах, че при вас е обратният вариант. Ако е имало секс без презерватив/орален, шансът да не сте си предали бактерията е уникално малък. Да ви пратят по човек от България.

# 228
Подкрепям написаното, че трябва и двамата да се лекуват. Ние с моя мъж имахме късмет да се излекуваме с един курс с доксициклин, но задължително пробиотик и нещо противогъбично. Моята АГ пропусна да ми изпише противогъбично и съответно хванах Кандида след това. Хубаво е да се направи и една цветна снимка след лечението за да се провери за възможни последици, а те не са малко.

# 229
Здравейте, дами!
Бременна съм и ми откриха Уреаплазма парвум. Предписаха ми антибиотик Азакс по следната схема: 2 по 500, още 6 дни 1 по 500. Вчера го почнах, но без да погледна рецептата (помнех, че са две хапчета първия ден), пих по 1 таблетка на 12 часа, а май е трябвало наведнъж две да изпия. Фатално ли е? Да го продължавам ли останали 6 дни на 24 часа или няма смисъл, като съм объркала първият ден?

# 230
Аз мисля, че антибиотик си се пие на 12 часа, не наведнъж така или иначе. Ако на рецептата е 2х1 си е на 12 часа. Може да се консултирате и в аптека.

# 231
Щеше да бъде написано 1*1000, ако трябваше едновременно да се пият според мен. 2*500 означава два приема по 500 мг.

# 232

Това е рецептата, момичета. Дано е така, както казвате и както съм го пила, че се притесних.

# 233
Не се притеснявай, правилно си го пила. Много е 1000 мг на един прием, бременна си при това. Добре е сега да продължиш с прем сутринта, а не вечерта. Реално третата таблетка да е 12 часа след втората.

# 234
Много благодаря!

# 235
1000 мг не е малко, точно така се пие (и аз така го пих първия ден), но сам няма да махне парвума така или иначе. Комбинира се с друг антибиотик, за уреалитикум - доксициклин, май и за парвум.

# 236
VSSh е бременна, да не забравяме.
В рецептата е 2*1, а не 1*2.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 23:32 от 🧡 Clo 🧡

# 237
Здравейте. Според Вас на какво може да се дължи отрицателен ПСР тест на секрет и положителна микробиология на урина, направени в един и същи ден. След това започнах да се лекувам с доксициклин, но получих алергична реакция и преминах на Сумамед. След месец направих микробиология и беше отрицателна. Трябва ли да направя и ПСР (при условие, че беше отрицателен), за да съм сигурна?
Благодаря.

# 238
Здравейте. Според Вас на какво може да се дължи отрицателен ПСР тест на секрет и положителна микробиология на урина, направени в един и същи ден. След това започнах да се лекувам с доксициклин, но получих алергична реакция и преминах на Сумамед. След месец направих микробиология и беше отрицателна. Трябва ли да направя и ПСР (при условие, че беше отрицателен), за да съм сигурна?
Благодаря.
Здравейте, в коя лаборатория пускахте пробите?

# 239
Благодаря.
И моята микробиология беше чиста за разлика от положителния ПСР за уреаплазма, така, че мисля, че зависи какво точно сте изследвали. Обикновената микробиология не улавя по сериозните бактерии до колкото знам. Така, че на въпроса, би следвало вече да имате два отрицателни резултата и да няма нужда да пускате пак.

Общи условия

Активация на акаунт