Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 294
  • 884
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте. Микробиологията в лабораторията на болница Вита, а ПСР теста, лекарката го изпрати в лаборатория Лина, ако не се лъжа.

# 241
Здравейте. Според Вас на какво може да се дължи отрицателен ПСР тест на секрет и положителна микробиология на урина, направени в един и същи ден. След това започнах да се лекувам с доксициклин, но получих алергична реакция и преминах на Сумамед. След месец направих микробиология и беше отрицателна. Трябва ли да направя и ПСР (при условие, че беше отрицателен), за да съм сигурна?
Благодаря.
И моята микробиология беше чиста за разлика от положителния ПСР за уреаплазма, така, че мисля, че зависи какво точно сте изследвали. Обикновената микробиология не улавя по сериозните бактерии до колкото знам. Така, че на въпроса, би следвало вече да имате два отрицателни резултата и да няма нужда да пускате пак.
В случая жената има положителна микробиология на урина и отрицателен пср на секрет . Не обратното. Което е странното, по-често микробиологиите не улавят, но пср да.

# 242
За PCR се доверявам на Геника.

# 243
  • София
И аз се боря с уреаплазма парвум, но и аз съм на ниско лечение, само шест дни Вибромицин. Много ми е зле от него, постоянно ми се повдига, една нощ и не спрях да повръщам. Може и да е от комбинацията със стимулацията, но не мога да стана от леглото.

Не знам какво да предприема, бях в подготовка за ЗЕТ, спряхме заради висок прогестерон. Иначе днес ми е шести ден на Вибромицин, не ми беше изписал пробиотик, но си взех Лактажин, дано не е късно. Доволна съм от лекаря за инвитрото, не, че имам резултат, но не искам да го сменям. За уреаплазмата обаче не сме пускали антибиограма, ПСР-и тн. Не знам как да подходя, че може би ми трябва 2.5 пъти по-силно лечение, доколкото ви чета.

Лекарят ми е на мнение да си действаме със ЗЕТ, защото уреаплазмата може да се проточи. На мен също не ми се чака, постоянно отлагаме заради здравословно състояние. Въпросът ми уреаплазмата няма ли да убие плода?

Този път ще му кажа, че ще пусна Фемифлор в Геника, а не при него. А за антибиограма, доколкото разбирам трябва втора проба на друго място, нали? Там не правят? А то като днес ми е последно хапче, а след около 11-14 дни ще ми е след чист ден, има ли смисъл толкова скоро да пускам изследване? Някое ще покаже ли? Няма как да чакам повече дни заради инвитрото. Също и дъллтг курс въобще възможен ли е в моя случай, може ли трансфер на антибиотик?

П.п. До миналия месец не бях пила антибиотик никога и си мислех, че ще мине бързо, не бях наясно с уреаплазмата, но постепенно ми се изясняват нещата

# 244
Лекувай я както ти е казал и не се притеснявай. Ние с мъжът ми я излекувахме с един курс Авелокс за 7 дни.

# 245
  • Сф
До колкото съм чела уреаплазмата е опасна за една бременност, може да доведе до аборт в краен случай.
Чака се поне месец след края на лечението, за да пуснеш контрола.
В темата четох, че пускат антибиограма със стерилна урина

Дописвам - миналата седмица бях на профилактичен АГ от работа и пуснах влагалищен и цитонамазка. Още не е минал месец след края на лечението с доксициклина и затова не пуснах и уреаплазма в Геника. Но цитото излезе 2ра група с цирвицит ;/ Душичката ми се сви, до сега винаги съм била 1ва група..... .. спешно търся лекар, навътре с полово предавани болести за консултация.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 23:42 от Miraj*

# 246
Здравейте Simple Smile

Какво точно изследване на урината се прави, за да се провери за Уреаплазма и/или Микоплазма?
Как точно се нарича изследването, за да си направя?

# 247
Здравейте Simple Smile

Какво точно изследване на урината се прави, за да се провери за Уреаплазма и/или Микоплазма?
Как точно се нарича изследването, за да си направя?
Микробиологична посявка на стерилна урина, с антибиограма за микоплазма и уреаплазма.

Носиш в лабораторията стерилна първа сутрешна урина, като трябва максимално време да е минало от последното ти ходене до тоалетна. Ако имаш навика да ставаш към 4 часа, тогава се измиваш и даваш тази урина, а не тази в 7 часа, когато ставаш по принцип. Прибираш в хладилника и сутринта носиш в лабораторията.

# 248
Микробиологична посявка на стерилна урина, с антибиограма за микоплазма и уреаплазма.

Носиш в лабораторията стерилна първа сутрешна урина, като трябва максимално време да е минало от последното ти ходене до тоалетна. Ако имаш навика да ставаш към 4 часа, тогава се измиваш и даваш тази урина, а не тази в 7 часа, когато ставаш по принцип. Прибираш в хладилника и сутринта носиш в лабораторията.
Благодаря за отговора Simple Smile

Аз изследвах наскоро стерилна урина и излезе чиста - нищо не се изолира.
Може ли в такъв случай да разчитам, че нямам уреаплазма и микоплазма или е необходимо и друго изследване?
И ако да - какво? Цервикален секрет или влагалищен?

# 249
Аз си пуснах Фемифлор плюс на урина след сто и пет чисти урокултури и на ДНК-то всичко лъсна, вкл. и как е. колито ми е 97% от бактериалния състав в урината. Ако имате оплаквания и ви излизат чисти тестове, може би се ориентирайте към ДНК изследване.

# 250
Цервикален по-добре, взет от гинеколог, и е най-добре да се направи PCR изследване.

# 251
Аз си пуснах Фемифлор плюс на урина след сто и пет чисти урокултури и на ДНК-то всичко лъсна, вкл. и как е. колито ми е 97% от бактериалния състав в урината. Ако имате оплаквания и ви излизат чисти тестове, може би се ориентирайте към ДНК изследване.
Как така на Фемолфор на урина? Това изследване не е ли само с вагинален и цервикален секрет?

А каква е разликата между Фемофлор плюс и само Фемофлор?
Четох, но се обърках...

# 252
Здравейте момичета.Включвам се в темата с голямо притеснение.Снощи ми излезе резултат от ДНК аналиЗ, положителен за уреаплазма. След една извънматочна бременност и едно кухо яйце си пуснах изследването за тромбофилия,там също имах 3 мутации,едната високорискова.Назначиха ми изследванията и излезе тази уреаплазма.След извънматочната бременност ми беше назначено такова изследване и тогава всичко беше наред.Но въпросът ми е дали,защото беше микробиология тогава преди две години,а не както сега PCR, дали съм имала тази инфекция толкова време и не съм я лекувала и не съм знаела,че я имам.При мен няма никакви симптоми и оплаквания,но прочетох,че често протича безсимптомно.Много съм объркана и притеснена,очаквам резултати и от останалите изследвания и съм на консултация за обсъждане на резултатите.Правим опити за бебе от 2 години,забременявам,но от там нататък нещо не е както трябва.С един и същи партньор съм от 6 години и не съм наясно от къде сега тази уреаплазма се е появила,ако сме я имали от преди това дали ще се излекува изобщо 😞 Доцент Конова ми назначава изследванията и ще ги коментирам с нея,имам и доверие,но все пак ми стана доста отчаяно,ако две години сме губили време и не сме открили този проблем след всички изследвания при останалите лекари.

# 253
Здравейте момичета.Включвам се в темата с голямо притеснение.Снощи ми излезе резултат от ДНК аналиЗ, положителен за уреаплазма. След една извънматочна бременност и едно кухо яйце си пуснах изследването за тромбофилия,там също имах 3 мутации,едната високорискова.Назначиха ми изследванията и излезе тази уреаплазма.След извънматочната бременност ми беше назначено такова изследване и тогава всичко беше наред.Но въпросът ми е дали,защото беше микробиология тогава преди две години,а не както сега PCR, дали съм имала тази инфекция толкова време и не съм я лекувала и не съм знаела,че я имам.При мен няма никакви симптоми и оплаквания,но прочетох,че често протича безсимптомно.Много съм объркана и притеснена,очаквам резултати и от останалите изследвания и съм на консултация за обсъждане на резултатите.Правим опити за бебе от 2 години,забременявам,но от там нататък нещо не е както трябва.С един и същи партньор съм от 6 години и не съм наясно от къде сега тази уреаплазма се е появила,ако сме я имали от преди това дали ще се излекува изобщо 😞 Доцент Конова ми назначава изследванията и ще ги коментирам с нея,имам и доверие,но все пак ми стана доста отчаяно,ако две години сме губили време и не сме открили този проблем след всички изследвания при останалите лекари.

Jaienvie, много е сходна и моята история. Преди горе долу 2 години и половина - извънматочна, година след това мисед...Пуснах много изследвания, оказа се, че имам уреаплазма, отново като теб без симптоми / макар, че напоследък май се проявяват/. И аз открих тромбофилия. В един момент много се бях отчаяла, но ще ти кажа на теб да не го правиш, защото си на прав път Simple Smile Повечето лекари, при които съм ходила ми казаха, че уреаплазмата е възможно да е причина за извънматочната бременност. Щом вече си открила причините за проблема - чудесно. Остава само да се справиш с тях. За тромбофилията - ще ти изпишат терапия при положителен тест за бременност, а за уреаплазмата - надявам се да попаднеш на правилният лекар, който ще ти помогне много бързо Simple Smile Не унивай, горе главата Simple Smile

# 254
  • Пловдив
Здравейте,

Преди две седмици бях на гинеколог и ми взеха секрет за микробилогия (според мен влагалищен). Действието се развива в Пълмед. Излезе ми положителен за уреаплазма. Като това ни хвърли в чуденка с партньора ми. Не пих антибиотиците, предписани ми тогава. Сложих си Гиназол с уреда и Макмирор крем на входа на влагалището (само с пръсти). Цикълът ми също дойде и мина.
Две седмици по-късно посетих друг гинеколог и ми пусна цвервикален ДНК в Геника. Отрицателен за уреаплазми и микоплазми.
Мислите ли, че е объркване или кремчето е играло роля. Според втората гинеколожка тези гиназола не играе никаква роля и няма да е дало отражение.

Общи условия

Активация на акаунт