Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 286
  • 884
  •   2
Отговори
# 195
Аз съм пускала антибиограма единствено на урина - има в Цибалаб, Лаборекспрес. В Геника със сигурност нямат такава опция.

# 196
  • София
Значи, нося стерилна урина в една от двете и казвам, че искам антибиограма така ли?
Извинявам се за глупавите въпроси, обаче за пръв път ми се случва и направо не знам какво да правя...

# 197
Трябва да уточниш, че е за уреаплазма обаче.

# 198
Да, казвате, че искате да си пуснете изследване за уреаплазма с урина И антибиограма. Но все пак като си изберете лаборатория във вашия град, съветвам да проверите в нета дали пускат антибиограма.
Аз съм проверявала за
Лина - https://www.lina-bg.com/izsledvaniya/mikoplazma-ureaplazma.html,
Цибалаб - https://www.cibalab.com/products-department.php,
Лаборекспрес https://laborexpres.com/vidove-izsledvaniya-tzeni/kategoriya/mik … plazma-ureaplazma

# 199
  • София
Много Ви благодаря. Явно ще е в Цибалаб, защото съм от София, а другите доколкото видях нямат лаборатория тук.

# 200
А знаете ли в коя лаборатория правят антибиограма?
Аз съм след 4ти опит ин витро, имам купища изследвания, четох и другата тема, всички изследвания от там са ми правени. Имам нискотискова мутация, но бях на клексан от преди трансфера.
 Миналата година пак си правих за уреаплазма,  но не Фемофлор и беше отрицателна.
Целта ми е да ги излекувам преди следващия трансфер, защото не искам да загубя друг ембрион, защото са ми малко и не мога да си позволя проба грешка.

В лаборатория Рамус правят антибиограма

# 201
На урина не винаги излиза въобще, че имате тази инфекция. В токуда от цервикален секрет правят антибиограма за уреаплазма, може и в други ЛЗ.
Много Ви благодаря. Явно ще е в Цибалаб, защото съм от София, а другите доколкото видях нямат лаборатория тук.

# 202
Здравейте и аз съм положителна за уреаплазма от вчера и ми изписаха АБ Авелокс 10 дни заедно с противогъбични. Днес го купих, ама чета страничните ефекти и направо ми става лошо от сега…. Изчетох всички стари теми и видях, че много малко хора са го пили. Не знам какво да правя да го почна ли да търся ли второ мнение?! С всички прегледи, изследвания и лекарства вече станаха 400 лева за една седмица като всичко тръгна от подобни на цистит симптоми - парене, болка и често пишкане и изведнъж - уреаплазма.

# 203
Няма смисъл да се хакате с Авелокс още от началото. 14 дни вибрамицин х 2 на 12 часа последван от 1000мг азитромицин 12 часа след последното хапче вибрамицин и после три дена на 24 часа 500 мг азитромицин. Това е схемата с най-висока успеваемост. Изпитана е от много хора. Моксифлоксацин е втора линия, пие се 14 дни, не 10, и наистина дава странични ефекти. На мен ми разби стомаха. Преди това приемах левофлоксацин и развих временна невропатия и болки в мускулите и ставите, та не мога да кажа дали моксифлоксацинът е играл някаква роля, но по принцип и при него това го дават като по-чест страничен ефект. И все пак май е по-усъвършенствия от двата хинолона, та може и да ви се размине.

# 204
Monika r, ако се съмняваш потърси още едно лекарско мнение, за да потвърди изписаното лечение.
И по лекарска схема се пие лекарство, което и да било, въпреки всички мнения на момичета тук.
Успех с лечението !

# 205
  • София
Здравейте,
Бихте ли изказали мнение относно този резултат от Фемифлор+ в Геника, правен след сериозна дисбактериоза, в следствие на прием на антибиотици. До сега Уреаплазма е била отрицателна, а сега има наличие, както и кандида.  Според АГ не е необходимо лечение, което ми се струва неадекватно просто.
Благодаря!

# 206
Здравейте ! Това ми са резултатите от изладванията.
Изписани са ми Flagyl 5x 1 , lactagyn - пробиотик и Clindomycin 300 mg 3х1 - съжалявам ако съм ги изписала грешно, но току що ми ги изписаха и не съм ги взела още. Мислих да отида на второ мнение, като чета тук не става само с 5 дни на антибиотик.

[/img]

# 207
Редактирах ти поста, за да се видят снимките.
Здравейте ! Това ми са резултатите от изладванията.
Изписани са ми Flagyl 5x 1 , lactagyn - пробиотик и Clindomycin 300 mg 3х1 - съжалявам ако съм ги изписала грешно, но току що ми ги изписаха и не съм ги взела още. Мислих да отида на второ мнение, като чета тук не става само с 5 дни на антибиотик.

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 23:28 от 🧡 Clo 🧡

# 208
  • София
Здравейте,
Бихте ли изказали мнение относно този резултат от Фемифлор+ в Геника, правен след сериозна дисбактериоза, в следствие на прием на антибиотици. До сега Уреаплазма е била отрицателна, а сега има наличие, както и кандида.  Според АГ не е необходимо лечение, което ми се струва неадекватно просто.
Благодаря!

И аз бях отрицателна за Уреаплазма, а след аборта и многото антибиотици излезе положителна. На микробиологията след контролния преглед бях с БВ, за която ми изписаха само Лактажин.
 Не твърдя, че антибиотиците са причина за уреаплазмата,  но партньор не съм сменяла...
Сега за нея ми изписаха на 2, 4, 6 и 8 ден от МЦ по 1 таблетка Сумамед 500 и контрола след 30 дни, така че ще дам обратна връзка след това.
Много се надявам да се излекува с един курс.

# 209
Здравейте! Възможно ли е при единият партньор да има уреаплазма и при другия да няма? При ММ излезе наличие и според доктора е сигурно, че и аз имам, но при мен резултатът е отрицателен.

Общи условия

Активация на акаунт