Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изневяра. И живота след това.

 • 8 557
 • 238
 •   1
Отговори
# 30
 • соросоиден либераст
 • Мнения: 11 836
Особено, когато единият партньор е решил да отсъства за дълго

Възможно е тя да е приела и изживяла това като изоставяне 

Особено, когато има да гледа две деца

# 31
 • Мнения: 2 673
Да и го върне, да тръгне по к..ви и той, чувал съм, че при някои помага за преодоляване на ситуацията.

# 32
 • Мнения: 25
Значи, много ме кефят такива. Поради тази причина човек хубаво трябва да прецени за какво ще учи и къде иска да се реализира. Не може и агнето цяло и вълка сит. Особено ако говорим за млади хора. Ми аз примерно правя секс по два пъти на ден. Ако мъжа ми го няма с месеци, примерно, кво правим? Не съм аз тази, която му е избирала професията, а той е бил този, който е премислил и този минус, като се е хващал на тая работа. Ако не искаш някой друг да оправя жена ти\мъжа ти, си налягаш парцалите и си седиш дома. Това е все едно аз да започна да пътувам и да накарам мъжа ми да ме чака с месеци или седмици, без да прави секс. Абсурдно е. Нито съм наивна, нито съм глупава, за да си мисля, че някой е длъжен да търпи липсата ми (физическа и емоционална), само защото аз съм избрала професия, свързана с дълги отсъствия от дома, или защото не съм си мръднала грам задника като млада и сега нямам друг избор, освен да пътувам, за да изкарвам добри пари. Не съм чела цялата тема, но мога да дам съвет, понеже съм от морски град и масово познавам моряци. Еми човек, или свикваш, или си сменяш професията. Инак, варианта е да ти изневеряват. А по-лошия е да не го правят, но да трупат недоволство с години и накрая пак до раздяла се стига. Това са личните ми наблюдения над много хора. Пък и, замисли се, ако жена ти няма чувства към този човек, а е само за секса, не е чак такава драма. Може да стигнете до някакъв консенсус. Ако има чувства обаче, няма какво да се направи, защото това значи, че жена ти чувства повече емоционална липса докато те няма и тоя проблем не се решава, особено ако смяташ да продължаваш да отсъстваш.
Другото, което не разбирам е, защо крайно моногамни хора се хващат да работят нещо, което ги отделя от половинката им и защо хора, които имат нужда от постоянна емоционална близост, се хващат с пътуващи. Не си ли ги говорите тея неща, като тръгвате да правите деца, на сляпо ли го карате? Авторе, седнете и си поговорете с жена ти, ама много сериозно и откровено, понеже от вашите грешки ще страдат децата, а те не са виновни за тъпотиите ви. А това са тъпотии, провокирани от липсата на откровена комуникация.

П.с: Хората винаги са си изневерявали, а това че жените изневеряват по-малко е пълен мит. Просто е по-лесно да хванеш, че ти изневеряват в днешно време. Авторе, ако жена ти е добра майка и домакиня, ако нищо не ти липсва докато си си вкъщи и ако тя не е силно влюбчива и е оправна жена, моя съвет е да не си разваляш семейството. Хората имат потребност от секс и близост, вродено ни е просто, колкото и да не си го признаваме, също не сме и моногамни същества, поне повечето. Семейството е над тези неща. Но определено трябва да поговорите открито за нуждите си, след като страстите утихнат. А сега ще ти кажа нещо, което ми казваше баба ми: "Не секса с други провая семейството, а любовта към трети човек". Това е страшното. Гледай да не стигне до там, другото е поправимо.

# 33
 • Мнения: 46
Това не е просто изневяра,това е връзка.По написаното от теб,не виждам как би го превъзмогнал,ще те гложди,няма да простиш.Дори и ти да си хванеш любовница,за да й го 'върнеш',както някои правят,няма да ти 'олекне',няма да забравиш.Ти познаваш себе си най-добре,ти можеш да прецениш доколко може да живееш така с постоянни съмнения.
И аз съм на мнение,че когато има деца,човек трябва да помисли добре.Вярвам,че човек стига да иска може да се промени и когато си струва давам отново шанс.

# 34
 • Мнения: 566
Особено, когато единият партньор е решил да отсъства за дълго

Възможно е тя да е приела и изживяла това като изоставяне 

Особено, когато има да гледа две деца

Така е. Прибирал се почти всяка седмица - значи към два пъти месечно, а тя гледа децата сама. Не знам децата на колко са, но не й е лесно и на нея.

# 35
 • Агент под прикритие
 • Мнения: 10 986
Изневярата си е изневяра. Дали еднократно, защото си бил под влияние на алкохол, дали еднократно за поставяне на ултиматум на другия да се замисли, дали периодично при нужда, дали периодично "за спорта", си е все същата демонстрация на отношение.

Забавно е човек да чете съвети как да "не разваляш семейство", което вече е такова...

# 36
 • Мнения: 10 488
Da be.
Поредният, вмъкнал във втория си пост колко е богат и т. н.  И чака на пусия.
Поне напиши подробности как си я хванал и т. н.

# 37
 • Мнения: 566
Колко да е богат. Богатите взимат семействата си и се преместват.

# 38
 • Мнения: 12 822
Особено, когато единият партньор е решил да отсъства за дълго

Възможно е тя да е приела и изживяла това като изоставяне 

Особено, когато има да гледа две деца
Докато й праща пари и се връща всяка седмица? Просълзих се. Горката.

# 39
 • Мнения: 9 364
Ами седнете и поговорете защо се е стигнало до тук. И съм от онези старомодници дето смятат, че да се появи трети във връзката никога не е виновен само единия.
Да осигуряваш някого материално не означава, че си добър съпруг. В България се смята, че ако жената стои у дома и гледа децата е вид глезене и някакво велико благо дадено от мъжа на съпругата и тя трябва да е благодарна до кле е жива. В други държави ще се разведат и той ще плаща издръжка докато тя си прави каквото иска и с когото иска пак без да работи.
Авторе, сега е още прясно и емоциите са нереални. Изчакай, поговорете, пробвайте и ако ще е само заради децата да сте заедно направете договорките си.

Не изключвай варианта жена ти да е влюбена, че и обичана и също заради децата да стои в брака ви. Не пресолявай манджата, защото може да е напълно възможно да си грабне шапката, децата и да се пренесе при другия. Такава развръзка още повече ще те нарани.

Относно децата има един лаф "Щом е в моята кошара - мое е!" И те съветвам да се придържаш към него. Детето е твое щом го обичаш и си поел ролята на баща. И да направиш тестове и да се окаже, че не е твое ще спреш да го обичаш и мислиш ли? Не си причинявай подобни неща ...

# 40
 • Мнения: 3
Angel_wing,

благодаря ти за мъдрия съвет, оценявам го.

overthehorizont

благодаря и на теб, явно имаш доста богат възглед върху нещата, и като се замисля имаш право.


Спирам, тъй като взе да става прекалено.


Бъдете здрави!

# 41
 • Мнения: 9 364
Мост, звучиш интелигентно и усещаш как трябва да постъпиш. Последния ти пост звучи като, че ти си осигорявал всички блага, а тя е била домакиня с достаъчно свободно време явно. Ако е наистина така - картинката е ясна и колкото по-скоро се махнеш, толкова по-доре ще е за теб. Децата няма да загубят баща си, все ще се разберете как да съвместявате гледането им с майка им. Ако тя обаче работи и допринася за благото наравно с теб, може би е добре да попремислиш още малко и най-вече: да бъдеш честен със себе си и да видиш знаците,които явно си пропуснал. И най-важното: не се самобвинявай!

И защо ако тя не е работила и е залитнала по друг да се маха автора на мига?
Ама ако е самостоятелна финансово и няма да и накриви на капата и най-вече да я смачка материално ако я напусне - то тогава трябва да помисли къде са се оплескали нещата?

Защо това дали тя работи или не е ключово?

# 42
 • Мнения: 11 505
Дорис, за мен е доста показателно това жената дали работи (или се занимава с нещо смислено) или не (изключвам периода на майчинство). Наясно съм, че има много семейства така, някои оттях все пак и успешни, но масовата картинка е, че неработещия в двойката е зависим, което неминуемо води до дисбаланс и неудовлетвореност. И ако тотално не оценява благата, които му се дават (респективно - от уважение поне да не изневерява), то не виждам кой знае каква любов да има в такава връзка.  Дори и жените на богатите, на които не и им се налага да работят - също намират занимание, в което да се развиват и тн., а не стоят домакини в къщи доживотно. Дали случаят на автора е такъв - не знаем, но е повод да се замисли поне.

# 43
 • Мнения: 9 364
Тази жена оставена в страната да е майка и баща на 2 малки деца, да поддържа цяло домакинство, да пазарува, готви, чисти, слага, дига и търчи покрай децата - лекари, тренеровки, градини/училища, сутрешни и следобедни разходки, физическо и емоционално внимание на всеки и т.н. въобще не мога да си я представя като лентяйстваща домакиня! Ако и работи и е поела цялото семейство на гърба си - ами има моя респект.
Превръщайки се в "кажи на майка си" и поемайки до безкрай всички функции на родителите и членовете на семейството направо я разбирам как ако се е влюбила е дръпнала шнура "Майната му, каквото стане".

Не мога да приема че е любов, ако се поражда от благодарността, че ти носят пари у дома, за да му гледаш децата и поддържаш дома и му готвиш. Благодарност, че те хранят и издържат -  може да имаш, но любов за такова нещо не мисля, че пламва.

# 44
 • Мнения: 2 307
Ами като не ти харесва положението, се махаш. Пък после се влюбвай колкото си искаш.

Общи условия

Активация на акаунт