Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №23

• 22 482
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
Мехмет даде идея да се провери в сервизите за колата на човека, който удари Сание и Гюлтен и това ще е следата, която ще ги доведе до Чолак.

Акадир посъветва Лютвие да забрави миналото, да мълчи, за да живее. Голям съветник се оказа. А Лютвие посъветва Зюлейха да не се пали, защото беше готова да отиде при Акадир, защото той е  убиец, на когото без да му мигне окото е убил Фекели и тогава Фикрет ги чу. Сега Акадир и Бетюл да му мисли. Бяха прави да не му кажат. Лютвие се страхува да не направи нещо безразсъдно и е права.  Фикрет не я чува. Ще направи някаква глупост, после пак да се чудят как да го спасяват.

# 541
Цитат
Хакан попита Зюлейха дали чувства неудобоство от присъствието му във фирмата, но тя така студено ме каза, че това е и негова фирма. Изказа й съболезнование, защото знаеше, че тя обичаше много и двете. Попита има ли някакво развитие за колата на онзи, който ги блъсна. Тя каза, че няма, но  даде идея да се провери в сервизите, защото няма как да я кара в това състояние.
По превода на Якут Зюлейха се е сетила. Simple Smile

# 542
Вахап е най-опасен, защото е психично болен, има проблеми с гнева и няма съвест, той е психопат.
Чолак е мръсник, но поне има някаква елементарна "спирачка" и попречи момчето от кафенето да бъде пребито. Чолак ще съжалява, че е приел Вахап. И май, ще се усети скоро.
Интересно, какво ще прави АКадир сега? Много фронтове, много заплетена ситуация.
Вахап-Чолак; АКадир-Шермин-Бетюл; Хакан сякаш е сам, защото при него "совите не са това, което са", Фикрет-Зюлейха-Лютфийе. АКадир беше изнуден от Бетюл, заради самоличността на Хакан. Хакан знае за смъртта на Фекели и има пряка връзка със ситуацията, защото именно неговото истинско име не трябваше да излиза наяве...за това и беше убит Фекели. Как Хакан може морално да се разграничи от това?!
Какво стана с филма за наркотиците и Фикрет? Разбрах, че уж пратиха филма в Анкара за оглед и там ще видят, че е фалшифициран. Четин сигурно е дал показания. Стана ясно, че са минали дни от погребенията.
Полиция няма ли в тази Чукурова? За щяло и нещяло прибират за разпит, а онзи Вахап ясно заплаши в центъра на града всички хора, които са купували земя на Чолак - да я връщат, иначе ще пострадат. И никой от органите на реда не дойде или впоследствие не извика Чолак за разпит. Прокурорът не се ли усети, че онзи му се подиграва.

# 543
Нашите очаквания са толкова дълги, че много се изненадах, когато Лютвие разказа всичко на Зюлейха без да пропусне нищо. Наистина се изненадах. Даже и за отиването до Испарта каза, и за касетата с наркотиците.
Дана, ще чакаме хабер от Анкара, надявам се да не забравят касетата както забравиха Шади.

Якут, много благодаря за превода! Flowers Bouquet

# 544
Цитат
Хакан попита Зюлейха дали чувства неудобоство от присъствието му във фирмата, но тя така студено ме каза, че това е и негова фирма. Изказа й съболезнование, защото знаеше, че тя обичаше много и двете. Попита има ли някакво развитие за колата на онзи, който ги блъсна. Тя каза, че няма, но  даде идея да се провери в сервизите, защото няма как да я кара в това състояние.
По превода на Якут Зюлейха се е сетила. Simple Smile

Поправям се. В бързина съм направила гаф. Зюлейха каза, че няма информация още по случая, тогава Мехмед даде идея да се провери в сервизите, защото извършителя не може да кара колата в такова състояние. Накрая и аз се вкарах във филм. Моля да бъда извинена. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 545
Имам някакво усещане, че Четин ще научи нещо от някой от работниците. Някой ще каже нещо на тези, които пострадаха от Чолак.
Дали ще има фрагман?
Якут, Flowers Bouquet
Nature Moon

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 02:47 от dana78

# 546
Якут, сега видях превода за колата, пропуснала съм част от редакцията ти.
Дана, като свършат и тези реклами ще видим дали ще се появи надпис за фрагман.

# 547
Извинявам се на групата, но като се опитвам да съм бърза понякога  може да се получи гаф.
Няма има фаг. Долу вдясно изписаха предстоящото предаване на проф. Нихат Хатипоглу. Оставиха ни без фраг.

# 548
yakut, извинявай. След поста си видях, че си написала за Мехмет и сервизите. Simple Smile
Естествено е той да се сети, нали разузнавач го пишат.
Именитите чукуровци вадят пистолети непрекъснато. Институциите им вървят след събитията и разчитат на случайност или донос. Не знам дали в края на 70-те години е било така. Но все още продължавам да се чудя, защо измъкнаха това чудо от началото на миналия век. Чолак стои някак неестествено с претенциите си да връща историята назад.

# 549
Няма фрагман днес Sad
Якут, не се притеснявай! Каквото и да напишеш, ние ти вярваме безрезервно Smile

# 550
Браво на нас, че издържахме безкрайните реклами. Но с тях някак си ми е по-уютно от онези повтаряще се лица.
Благодаря за превода на Якут и за коментарите - на всички! Flowers Bouquet
Епизодът беше интересен и много добре направен.
Дали Фикрет като хукна с пистолета, няма да го спре Мехмед?
Щом няма фрагман -
лека нощ!!!

# 551
И аз ви благодаря момичета за удоволствието да гледаме заедно Чукурова, за споделянето на мнения, коментари и впечатления. Heart
Лека нощ на всички! Nature Moon

Да допълня. Мехмед попита има ли развитие за този, който ги блъсна. После Зюлейха каза, че жандармерията и полицията се е заела с издирването на човека, но няма резултат. Мехмет каза да се проверят сервизите, защото в това състояние няма как извършителя да кара колата си. Тогава Зюлейха каза, кой знае кой ще му поправя колата и че най-вероятно няма да даде я  ремонт в някой сервиз в Чукурова и че извършителя  не е толкова глупав. И Зюлейха е умна. Най-вероятно наистина ще я поправят някъде извън Чукурова. И това със сервиза може да не е следа, която да ги отведе директно към Чолак и сина му. Най-малко случая с пътния инцидент е най- късата отсечка, която ще ги доведе до Чолак, а има още време до развръзката.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 23:51 от yakut

# 552
Между другото само да спомена едно свое впечатление. Фикрет при опасни ситуации реагира точно като Демир. Това особено ме впечатли с вика към Зюлейха на два пъти в последната сцена. Същото "Зюлейхааа". Simple Smile

# 553
Катя, и на мен ми направи впечатление и мисля че това е търсен ефект, един вид да се подчертае връзката между Демир и Фикрет. Нали са братя? И сценаристите чрез импулсивния характер на Фикрет постоянно ни го напомнят.

# 554
Привет!
Не разбрах как Фикрет и Хакан разбраха за разрушените колиби, кой им каза. Докато говориха в двора на фабриката и изведнъж се появиха при колибите, а после двамата на тракторите. Опитах да гледам с озв., увеличих звука докрай и пак не се чува.
Рейтингът и в трите групи нагоре Hands Clap

Зад кадър

https://vk.com/cukurova_mavi?w=wall-135783830_188613

Селин Генч се сбогува с екипа

От Фуркан - "Всичко най-добро, скъпа Селин. Дай Бог да видим още прекрасни проекти."

От Арас - "Първа история, първо пътуване. Колко хубаво... @seliinngenc"

От Хилал - "Нека пътищата ви бъдат отворени.. Заедно изживяхме една много красива история."

От Мурат С. - "Нека вашите пътища са отворени"

Общи условия

Активация на акаунт