Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №23

• 22 480
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
Привет! Animal Bee
И аз да се разпиша.
Вчера по социален рейтинг  Чукурова е на първо място.

Лучия, и аз се чудих на същото. Как Фикрет и Мехмет получиха информацията за нападението на Хашмет в Хуулар. Наистина нямаше сцена, в която някой от работниците да дойде при тях, за да им съобщи за случилото се.
Вчерашната серия ми хареса. Изглежда е събудил интереса и на доста зрители, за да се е повишил рейтинга. Браво на целия екип. Играта им беше на ниво.  Hands Clap Жалко за двете Селин Г. и Селин Й. Дано ги видим скоро в други проекти.  Hands Pray

# 556
Якут, попитах защото е важно - как се уговориха да действат заедно. Видяхме Четин като дойде във фабриката, после влезе в офиса и изведнъж и той при колибите, но след Хакан и Фикрет.

Клипче от сета от Мурат С. - "Да плачем само на кино Flowers Four Leaf Clover"

https://www.instagram.com/p/CZRQjf7vSow/

# 557
Привет! Heart Много тежък епизод, едва го изгледах. Не ни спестиха и най малката подробност. Горките Гафур и Четин. Горката Юзюм, впечатлена съм от играта и, много зряло и истинско. Надявам се Гафур да впрегне максимално малкото си мозъчни гънки и да стане истински баща в семейството, а не дете, какъвто беше за Сание. Фикрет и Хакан в екип-жива да не бях! Интересно до кога? Нищо чудно и до края, вече виждам Хакан как действа за да се пречисти в очите на Зюлейха и останалите почтенни хора. Интересно как са го замислили? Но в тази посока върви.

# 558
Привет и от мен! Simple Smile
И аз най си харесах момиченцето, което играе Юзум Hands Clap А Гафур ще се промени, няма друг изход. Даже започна - великият му глад изчезна. Страхотен актьор е този Бюлент Полат, просто е влязъл в образа и от начало до край е в него. Hands Plus1 За драмата хич не ми се и пише, тя се усещаше в музиката още в предходната серия.

# 559
Привет! Animal Beetle
Имаме първи фраг на 122-ри епизод.
З: Престъплението на Акадир няма остане така.
АК: Какво става?
Ф: Отдръпни се!
Х: Първо ще започна с ханъмаа. Така ще я притисна в ъгъла, така че нито онзи русокос Фикрет, нито онзи Мехмет Кара ще могат да я спасят.
Ф: Толкова просто, но точният въпрос за тази вечер е: "Аз убиец ли съм?"

https://www.youtube.com/watch?v=iv0znFeTIGA

# 560
Цитат
Ф: Толкова просто, но точният въпрос за тази вечер е: "Аз убиец ли съм?"
Да се надяваме, че Фикрет няма да стане убиец, въпреки изстрела, който се чува.
Благодаря , Якут. Flowers Hibiscus

# 561
Катя, в този фраг отново началото е срязано. Сякаш има нещо преди това. Какво има придвид, на кого го казва Зюлейха не се разбира. Във филма ще се разбере и точно какво е имала предвид. Предполагах такава бурна реакция от страна на Фикрет. Меко казано за пореден път показва незряло поведение, в момент когато хората в конака - беззащитни възрасни, жени и деца се нуждаят от закрила, да си изпуска така нервите, че и посред нощ да нахлува с гръм и трясък и въоръжен в дома на Акадир . Ясно е, че сега са отредили ролята на защитник на Яман да е Мехмет Кара и по този начин отново ще се опита да е около Зюлейха. По този начин ще стане повторно сближаване между тях. Това е моето предположение. Въпросът е кога и кой ще изкара наяве истинската самоличност на М. Кара. Кой ще бъде по-бърз - Бетюл или заканващия се да отмъсти Хашмет?  У Хашмет няма комбинативност. Има някакви дивашка първичност, жестокост и безкруполност. Малко съмнително да си стиснат ръцете, но да предположим, че Бетюл си предложи услугите на Хашмет. Да се  договори с него да си възвърне позициите. Предвид заявката на Чолак да си върне всичко, което смята, че му се полага, което означава и онова, което Бетюл смята за свое, малко невъзможно ми се струва да постигнат съгласие, но даже и  временно съглашение между двамата е взривоопасна комбинация и страшна заплаха за Чукурова.

# 562
Привет!
Якут, благодаря за фрагмана и превода! Flowers Bouquet

Ето и фрагман 1 за еп. 122, рус. суб.

https://vk.com/turkiee?w=wall-46308288_256145

Ако Фикрет не убие Кадир, ще подпише смъртната си присъда. Не си представям друго - Кадир да избяга от Чукурова или какво? Освен някой друг да го убие. Няма никакви доказателства, за да го предадат на прокурора. Лютвие може да разкаже за телефонното обаждане, но друго няма. Хакан ще мълчи, ясно е.
Фикрет го е проследил,

после го е отвлякъл.

Какво съобщават на Зюлейха

Хакан и Фикрет изглежда са принудили Чолак да възстанови колибите

Новата визия на Селин Генч

# 563
Здравейте🌷,
Благодаря за всичко споделено!🌹
Според мен, Фикрет ще изкопчи някаква информация от АКадир и няма да го убие. А, АКадир няма да посмее да убие Фикрет, защото вече доста хора знаят за смъртта на Фекели. АКадир не би могъл да знае, с кого още е говорил Фикрет (например адвокат, прокурор, и т.н.) и как може да се е застраховал. Нападение срещу Фикрет ще значи потвърждение на казаното за смъртта на Фекели, за което няма улики. Мисля, че за момента няма да има фатален край за един от двамата, но това може да се случи впоследствие и след време. АКадир може да обвини Хакан за смъртта на Фекели. И Фикрет да се насочи съм Кара.
Чолак наистина е примитивно същество, а Вахап до него - психопат. Много опасна комбинация. Хакан познава Вахап, може вече да е разучил за Чолак. Хакан има доста информация, поглед върху доста ситуации и възможност да получава детайлни данни. Той трябва да се задейства.
Да видим.
🍀

# 564
Привет! Purple Heart
И според мен Фикрет няма да убие Акадир. Сценаристите не случайно припомниха случая с отвличането на Демир от Йълмаз чрез разговора на Зюлейха и Фикрет пред болницата.  Но и Акадир ако насочи Фикрет към Мехмет си подписва смъртната присъда. Хакан също няма да стои с вързани ръце. Ако разкрие онова, което знае с Акадир е свършено. Как ще излезнат от тази ситуация е интересно. Да видим какво са ни подготвили с втория фраг.

# 565
Здравейте! Animal Bee
Благодаря за фрагмана и коментарите! Flowers Bouquet

След озвучката – някои размисли за „новото начало“.
За Зюлейха новото начало започва със „странно чувство“. В хотела в Измир Мехмед искаше докрай да „откъсне“ телесно Хакан от себе си, но точно тогава в Зюлейха е оставил телесно усещане: хвата с ръка, с който Мехмед  в деня на сватбата и е напомнил  „Хакан“ от хотела. По същия начин той я хвана за ръка и по пътя за Измир. Преправи си гласа, но друго от Хакан е издало Мехмед. Все още това подсъзнателно усещане е отделно от другите, породени преди в нея: кратки съмнения – кулминацията беше след музикалната пауза, които сега ще се наслагват в Зюлейха като подозрения към Мехмед.

„Имам странно чувство...“ Още докато я държеше за ръката,
Зюлейха погледна стреснато Мехмед, а после изказа това с думи пред Лютвие.

https://twitter.com/i/status/1486769538259722242
В новото начало Зюлейха поема с отношение към Демир, бетонирано през този сезон. Изрази го чрез поредна въпиеща глупост: Демир отмъщава и всички нещастия, които им се случват, са неговото отмъщение. Пред болницата Зюлейха даде модела за подражание на Фикрет: разбира се – чрез идеалния Йълмаз, който не могъл да стане убиец – разбирай, понеже Демир е масов убиец; можеше да разкаже и за себе си, когато пред майка му стреля в Демир, за да го убие...Писна ми вече от този идеален Йълмаз и от глупостите на Зюлейха. Зюлейха дисциплинира чрез Йълмаз Хакан в любовта, а Фикрет - в използването на оръжие. Изходът от фрагмана ще бъде в духа на този разговор: „...защото не съм убиец“, казал Йълмаз, и „Аз убиец ли съм?“, пита Фикрет: отговорът на Фикрет е ясен. Демир беше търпелив на този свят, ще чака своето време и в отвъдното. А Фикрет ще търси друг път за разплата за живота на Фекели, а както по-късно ще разбере – и за живота на Демир. Но първо трябва да възстанови фактите.

Хакан обикаля и иска да разбере причината за отказа на Зюлейха: имал право да знае. А тя няма ли право да знае кой уби мъжа и, кой уби Фекели, кой е този, за когото се омъжва...Хакан обвинява Лютвие и Фикрет, че са объркали мислите на Зюлейха, но всичко, което каза Лютвие, го знае и Хакан; Фикрет в този момент нищо не знаеше. Хакан обаче мълчи по тези въпроси, въпреки въпроса, зададен от Зюлейха към него за смъртта на Фекели; за останалото Хакан можеше да знае, от бившия си съдружник в отмъщението, но в свой интерес Хакан прекъсна съдружието с него и го направи свой враг, затова и нищо не знае. Хакан какво си мисли, че ще убият Фекели и Демир и това ще си остане така в мъгла? Новото начало за Хакан започва със странното усещане на Зюлейха към него, промяна в обстановката около Хакан, в която се разпространяват все по-широко истини за него, но той не знае това. Зюлейха знае вече кой е убил Фекели и се заканва, че, ако Хакан е замесен в това убийство, няма да прости – едва ли ще стане така. Абдулкадир, с когото пътищата им се разделиха и сега Абдулкадир продължава своето отмъщение към Демир и Яман и е враг на Хакан, скри от Хакан една изключителна новина, която няма да позволи на Хакан да изгради правилно отношенията си със Зюлейха оттук нататък. Абдулкадир не му каза, че съществува снимка, която доказва, че Мехмед е Хакан, както и връзката на Хакан с Демир. А Хакан директно му зададе въпроса: дали Зюлейха не е разбрала, че е Х.Г. Зюлейха не е разбрала, но Абдулкадир трябваше да каже на Хакан, че друг знае това и има доказателство. Сега вече това знаят Бетюл, Шермин – тя не разбра, че Бетюл е казала на Абдулкадир за снимката, и Абдулкерим, но не го знае Хакан и ще продължи да заблуждава Зюлейха. (Дали като влезе да си измие уж ръцете, Абдулкадир не влезе, за да потърси снимката в малкия конак? Бетюл може да си говори всичко, но само тази снимка е доказателство. Сигурно Абдулкадир ще иска да е в негови ръце, за да може той да контролира времето, когато тази снимка да се появи. Може да проследи Бетюл, може да коства и живота и. Преди за истината в Испарта, че Мехмед е Хакан, беше убит Фекели; сега Мехмед дори не разбра, че вече в Чукурова се знае, че той е Хакан.) Фикрет потвърди само недоверието си към Хакан, но това стана преди да е чул за убийството на Фекели. Двамата се разбраха с едно кимване с глава и действаха заедно срещу Чолак, но какво ще мисли Фикрет за Хакан след истината за това кой е убил Фекели, още не сме чули.

Красиви рози. Дали са от Испарта?
Не трябваше ли Зюлейха вече да е ходила в родното място на кандидата за съпруг,
да познава поне един негов дори далечен роднина, да знае нещо за Мехмед...

Мехмед иска „да отдели“ от себе си Хакан, а сега и Абдулкерим: и двамата носят информация за Мехмед като водещ в отмъщението към Демир. Сега Мехмед иска да е само Мехмед и да има любовта на Зюлейха, но и Хакан, и Абдулкерим го следват по петите. Групата на отмъстителите, искащи унищожението на Демир, се разпадна на три, а връщането на Чолак от затвора прегрупира участниците в щурма срещу Яман.
Абдулкадир остави без информация Мехмед – това е поведение на враг; вражеско действие срещу Мехмед е купуването на малкия конак, а близостта с Бетюл и Шермин, върнати там, откъдето Зюлейха ги изгони, е вражеско действие срещу Зюлейха. Зюлейха не отговори на Лютвие дали ще върне на работа Бетюл, може би има намерение да я остави в холдинга и това ще съвпадне с искането на самата Бетюл. Но този път ще бъде наблюдавана от Мехмед и няма да може да върши с Абдулкадир нещата, които вършеше преди. Абдулкадир ще продължи да търси начини да ограбва Яман, а може би и Фекели, но след разкритието за убийството на Фекели, не знам как ще прави това, ще търси нови начини, възможно е да мине още по-близо до Чолак и неговите хора. Крайната цел на Абдулкадир е „да размаже“ Хакан, да го унищожи – това каза той пред дамата, която сега виждаме в леглото на Абдулкадир по време на щурма на Фикрет.

Новото начало идва с изцяло нова крайна група около Чолак, позиционирана срещу Яман, но и срещу Абдулкадир. Изминали години, закони, статукво – нищо от това няма значение за Чолак, „което е било мое, пак ще е мое“ и „ще свалим Зюлейха от трона“ – това е заявката. Дошлите преди него „свалиха“ Демир, сега наред е Зюлейха. Съдружници са синът: страхлив, глупав, злобен, продукт на авторитарен и властен баща, който обвинява сина в убийството, но да напуснат местопрестъплението, беше заповед на самия Чолак, а също и Вахап: отломка от старото съдружие около Хакан, готов сега на всичко за Чолак, замисли се дали е готов да убие брат си заради Чолак, но самото замисляне вече говори на какво е готов Вахап, а и как да не се замисли, когато брат му е готов да убие него. Вахап обаче има „любовни“ трепети към Зюлейха и как точно ще воюва с нея, не е ясно, а и не видях да страда от това, че въпреки и случайно, но опасно я простреля и щеше да умре. Новата група посочи за свой враг г-жата на Чукурова, докато Мехмед и Фикрет ще пазят точно нея. Мехмед ще я пази за себе си, докато Фикрет – и от Мехмед.

Излизането на Чолак на свобода разкри още малко от миналото на Чукурова и сега се виждат още по-добре онези в началото, от които тръгват техните линии с деца и дела към днешния ден. Фекели: знаещ какво, но не можещ сам; губи семейството и децата си, но към него непрекъснато се прсъединяват нови синове, духовно свързани с бащата: Йълмаз, Четин – „израснал с разкази за Фекели“, Фикрет, Демир. Тук водещо е не високото образование, а духовното свързване чрез разбиране, доверие и изключителен личен пример.
Аднан Яман: активният човек, двамата братя са създали сами своето богатство, съчетава новаторство с разбирания, които вече са отживели времето си; най-същественото е неговият син, отгледан с любов и грижа, възпитаван отделно, но възпитаван и от майката, и от бащата, получил модерно образование, където не са правени компромиси: лоши оценки – спиране на издръжката, лично общуване и споделяне, личен пример. И бащата, и синът – сред много момичета и жени, търсещи любов, и двамата не могат да живеят без любов. Не само тяхната изключителна енергия, но и тази тяхна страна, е много важно условие, много положително, без него новото в Чукурова, лице на което е Зюлейха, нито щеше да остане в Чукурова, нито да остане в Чукурова с любов. Двете жени на Аднан - две майки на Демир, са основен фактор, за да остане Зюлейха в Чукурова. Така любовта на бащата и любовта на сина са основната енергия, оставила Зюлейха като стопанка на Чукурова и след смъртта на Демир. Сега Яман и Фекели  са заедно и представят най-здравата част от Чукурова, постижението в днешния ден е резултат от взаимодействието между двата рода.
И от трета страна – Чолак, със своя примитивен син и Вахап, той пък – за разлика от Четин, израснал с „геройствата“ на Чолак. Младите възпроизвеждат своите предходници и техните подобни от миналото. Така новото, създадено от Яман и Фекели, е заплашено от една страна, от Мехмед, който защитава  Зюлейха, но чрез нея иска да присвои и постигнатото от героите преди него  като му даде своето име, а от друга, от дивото минало, което иска да разграби постигнатото.

Абдулкадир сега стои отделно с Бетюл и Шермин, но тайната, която Бетюл държи, е известна на Вахап: поне в частта, че Мехмед е Хакан. Мехмед не знае за снимката, но знае какво за него знае Вахап. Сега освен подозрението, че целта на стрелбата, е бил самият той, а  Зюлейха е станала случайна жертва, Мехмед има и втора причина след съюзяването на Вахап с Чолак, за да търси отстраняването на Вахап. Ще видим Мехмед ли ще направи това или ще ни покажат братоубийство: Вахап обърква сметките и на Абдулкерим, който не иска разкриването на Мехмед сега, докато още се надява да може да източва холдинга на Яман чрез Бетюл.
Новото начало Мехмед започва с много повече врагове: освен Фикрет, който към постоянното подозрение сега ще прибави и това за смъртта на Фекели – Мехмед е приятел на Абдулкадир; след последните събития с други очи гледа на него Лютвие, а Зюлейха продължава да живее с нея; още самият Абдулкадир, когото Мехмед изостави; Чолак и Вахап; проучва го прокурорът; някъде е Шади; и се чака разкриването на Мехмед с името Хакан от г-жата в Анкара: дали до нея е стигнала новината за сватба с името Мехмед Кара...Още когато предложи брак на Зюлейха, а Вахап я простреля, стана ясно, че времето работи против Мехмед.  
Колата, с която бяха убити Сание и Гюлтен, ще замине за Малатия – това нареди Чолак: кой ще хване тази следа?

# 566
Здравейте Flowers Hibiscus
Благодаря за коментарите! Flowers Cherry Blossom
Аз лично, не мисля, че Зюлейха идеализира Йълмаз. Още повече, Зюлейха е наясно, че Йълмаз не е бил идеален. Никой не е. Но, човек винаги има свое специално отношение към всеки един от своите близки хора. Един помни с едно, друг - с друго, по една или друга причина; Също така, не мисля, че Зюлейха дава за подражание Йълмаз в любовта, нито дисциплинира чрез него. Но това е мое усещане и ще кажа защо: защото, не Зюлейха повдигна въпроса и темата за Йълмаз. Това направи Хакан/Мехмед. Той попита в колата на път за Измир, Зюлейха за историята им с Йълмаз, която история била като легенда и се разказвала в Чукурова. После в ресторанта, пак я попита за Йълмаз и поиска тя да му разкаже миналото. Аз по-скоро си мисля, че Хакан/Мехмед напълно преднамерено използва името на Йълмаз, за да "прескочи" Демир, сякаш го е нямало. Това беше коменирано вече.
При разговора с Фикрет, разказът за Йълмаз и Демир в онази колиба и пожара сякаш беше провокиран от състоянието на Гюлтен - по същия начин, както чакаха Йълмаз да се събуди; същата стая, интензивно отделение; операция и кома след удар по пътя, следствие на кола. А, защо точно тази случка: мисля, че е за нуждите на СЦ, за да може Фикрет да "използва" подобна схема - колиба, разговор с виновника и т.н. И най-вече: за Зюлейха губенето на любими хора в Чукурова започна с Йълмаз.
Да, възможно е, Зюлейха да разказа именно тази история с Йълмаз и Демир на Фикрет, за да "му подскаже" да не се занимава със саморазправа с убиеца на Фекели или за да предотврати поредно нападение на Фикрет над Хакан. Тя може би иска да предпази Фикрет по този начин, както и Мехмед, в когото е влюбена...но основно Фикрет, след като тя научи, че Фекели е бил убит и знае, че скоро и Фикрет ще разбере някак си. Защото разплата няма да се получи чрез преднамерено убийство - това нито ще съживи Фекели, нито ще помогне емоционално на Фикрет, дори напротив: той ще стане убиец и ще лежи в затвора до живот...обратно на всичко, което би искал Фекели. Истинската разплата би трябвало да бъде друга. И ако това е целта на Зюлейха - тя е права, за мен.
Thinking

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 02:04 от dana78

# 567
Здравейте.
Много тежък и емоционален беше 121 епизод. Толкова много смърт е прекалена за мен. Мислех си, че друг сериал не може да "бие" "Ямата" по смърт на героите, но Чукурова я настига. Надявам се да няма повече смърт. Чолак и синът му са ми отвратителни. За първи път гледам Алтан Г., добър актьор е, но се надявам героят му да не остане дълго. Преди бих казал със сигурност, че Фикрет няма да убие АКадир, но след като направиха от Зюлейха убийца, при това 2 пъти, вече в нищо не съм сигурен.

121 епизод с български субтитри.
https://m.ok.ru/video/3170946779844

# 568
Здравейте! Animal Bee
Прокурорът нареди да изпратят за експертиза филма в министерството в Анкара. Случайно ли беше, че в миналия еп. ни показаха разговора на Мехмед с жената в Анкара. Търговия с оръжия, наркотици...не са ли на едно място. Дали тази история няма да се върне в началото?
Въпросът е кой е получил сигнала от службите и как е бил използван. Мехмед каза на Зюлейха, че сигнал би трябвало да получи собственикът: Зюлейха не е получавала сигнал, за Мехмед не знаем; с това Мехмед искаше да обвини Фикрет в тайни връзки с трафиканти; странно е, че момчето е чуло за нередности с камиони на Яман, а отива да съобщи на Абдулкерим и Фикрет – не е ли логично да отиде първо при Яман, откъде това момче ще се сети точно за такава комбинация; нощната охрана в тази нощ липсваше; специалният монтаж, с който ни показаха историята, в който има две особени телефонни обаждания. Вижда се, че един човек стои зад историята, някой, който знае защо точно на тези адреси и как ще реагират хората там, направил е координацията, разчистил е терена от охрана. Фикрет искаше да обвини Мехмед, но стана така, че Мехмед обвини Фикрет: Фикрет стана смешен в очите на Зюлейха. Историята се развива в контекста на натиска върху Фикрет да се ожени за Бетюл и така да остави Зюлейха сама и свободна. Тази история даде голям принос в две посоки, и двете полезни за Мехмед: Фикрет се отдръпна от Зюлейха и тръгна към брака с Бетюл, а Мехмед използва филма за прекратяване на съдружните отношения с Абдулкадир. Въпросът е дали служебно стигнал до Мехмед  сигнал за наркотрафик не е бил използван за лични цели, което да стане ясно от филма, когато бъде предаден на службите. Мехмед мислеше, че филмът вече не съществува, транфикантът е избягал и историята е прекратена. Сега обаче този филм може да я отвори отново и Мехмед да трябва да обяснява неговото съществуване.
Този филм и историята с наркотиците ще прибавят още съмнения към вече съществуващите в прокурора по отношение на Мехмед.

Сцената пред болницата е по-голяма от само разговора между Зюлейха и Фикрет.
От една страна, Зюлейха и Фикрет: убедена съм, че Фикрет не би стрелял в Абдулкадир и без разказаното от Зюлейха. Причината е, че основният враг на Фикрет не е Абдулкадир, а Мехмед. Ако застреля Абдулкадир, Фикрет ще влезе в затвора и Зюлейха остава сама с Мехмед. Зюлейха в момента е най-важното нещо за него: заради обещанието към Демир, заради своите чувства към нея, заради Фекели, чиято роля играе сега Фикрет като защтитник на всички. Фикрет  направи изводи от поведението си на отмъстител към Демир и е напълно наясно какви са резултатите: той се обвинява както за смъртта на Юмит, така вероятно знае и това, че той я постави между Зюлейха и Демир, а така отвори пътя към смъртта и на Демир. Психологически в този наситен със смърт и трагизъм момент, когато Фикрет е най-силният в малката общност, не мога да повярвам, че е възможно да извърши убийство. Фикрет и Демир си приличат: и двамата говорят и правят това, което им е в сърцето, но и двамата мислят първо за семейството. Точно за това съчетание много ги харесвам. И двамата действат и с разум. Аз виждам разказаната история в малко по-друга светлина. Тя, разбира се, подчертава неизползването на оръжие и така се събира с това, което са вероятно мислите и чувствата на самия Фикрет. Разказът на Зюлейха обаче придава хубаво усещане: грижа за Фикрет, някаква близост от споделянето на нещо, което Йълмаз е разказал на Зюлейха, то поддържа надеждата във Фикрет за Зюлейха и е важно както със съдържанието, така и с емоцията, с която го зарежда. Комбинацията от всички мисли и чувства  ще го кара да бъде още по-внимателен.
Фикрет излетя с пистолет и закани, но това не означава, че ще убива. Представям си някаква сцена с поведение подобно на Фекели, когато се върна от Испарта. Той също говореше с Абдулкадир с пистолет в ръка и го заплашваше, но основното, което го интересуваше, беше информация – зададе много въпроси, на които получи отговори, които ние няма как да преценим дали са верни или не. Сега обаче Абдулкадир е в различна ситуация: сега той е враг на Мехмед, брат му е при Чолак, скрити неща започват да се появяват и е възможно Фикрет да чуе нещо съществено от него, нещо, за което да се хване. Пред тази същата жена, която сега беше в леглото, Абдулкадир каза, че ще убие Мехмед. Абдулкадир е хитър и умен и може да пусне нещо, което да навреди на Мехмед. Може да е такова нещо, което да настрои Фикрет срещу Мехмед... Спомням си, че когато Фекели беше при него, Абдулкадир в началото беше стъписан, но постепенно се съвзе и започва да обмисля ситуацията. Ще видим как ще е сега. Въпросът на Фикрет: „Аз убиец ли съм?“, зададен с театрален жест, ми прозвуча като въпроса, пред който стои принцът на Дания в „Хамлет“: „Да бъдеш или да не бъдеш“, докато се колебае дали да убие чичо си и така да отмъсти за смъртта на баща си.

От друга страна, Мехмед, който наблюдава Зюлейха и Фикрет, но не чува разговора. Ревнува, нещастен е и не знае какво да прави. Интересна ситуация, защото Зюлейха иска да предпази Фикрет от това да стане убиец, а за Мехмед, дори и да чуе за какво говорят, вече е късно – Демир е убит, а неговият убиец – убит  и дълбоко закопан. Зюлейха не може да предпази Мехмед от това, което вече е станало. Интересно как Мехмед ще се приближи отново към Зюлейха: нещо трябва да се случи. Дали тя няма да го потърси за помощ да намерят Фикрет?

# 569
Привет!
Фрагман 2 за еп. 122. Преводи няма, даже още не са го качили във Вк.

https://www.instagram.com/p/CZckLz-ND9W/

https://video.twimg.com/amplify_video/1488588558160044037/vid/12 … wLVgKX.mp4?tag=14

Общи условия

Активация на акаунт