Августови бебета 2022

• 22 177
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Exsberry На какъв ехограф ви гледаха

# 406
  • Варна
Exsberry На какъв ехограф ви гледаха

И двата вида - на коремен той го видя, но понеже дишах и доста се мърдаше и каза да видим и вагинален, за да може и аз да го видя. Защото иначе не било истинско, ако аз не го видя Simple Smile)

Последна менструация ми е 25.10 иначе, по приложение съм 7 седмица, по ехограф 6.

Иначе от седмица ми е доста кофти през деня и почти нямам апетит до следобяд, което ме измъчва, нооо се надявам да се пооправят нещата.

# 407
Неизвестна , мисля че на всякъде където отидеш на частно ще те прегледат уикенда . Поне за Щерев съм сигурна.

# 408
Да ви споделя какво се установи на прегледа.
Плодният сак е в матката и с размери 0,99см. Обаче вътре в него проблясваше малка точица и то не на всяка позиция.
Докторката сподели, че на този етап би трябвало да е по-голямо, другата седмица задължително пак иска да ме види. Но въпреки това ми каза, че не се притеснява на този етап, просто може да съм била с по-късна овулация.
Назначи ми кръвни изследвания и спомена също така да не стоя дълго права, и да не ходя дълго пеша.
Кръвните изследвания са:
ПКК, Кръвна захар, урина, кръвна група, изработване на еритроантитела, общ белтък, фибриноген, APTT, HIV, Wass,HbsAg, Фолиева к-на, ХДР.

Честно казано малко се притесних. Confused
Успокоявам се с факта че на 1ви и 2я ден от закъснението на цикъла си правих тестове и бяха отрицателни…и реших,  че имам някакъв проблем с цикъла. А положителният ми тест е от 7ми декември, което е 6-7 дена закъснение.  Отделно вчера пак повторих теста и тестовата линия е по-тъмна от контролната и от тази на първия тест.
Ей така…самоуспокоявам се и ми се въртят тези неща в главата. И се надявам всичко да е наред.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 19:16 от NI_CI

# 409
  • Варна
Плодният сак е в матката и с размери 0,99см. Обаче вътре в него проблясваше малка точица и то не на всяка позиция.
Докторката сподели, че на този етап би трябвало да е по-голямо, другата седмица задължително пак иска да ме види. Но въпреки това ми каза, че не се притеснява на този етап, просто може да съм била с по-късна овулация.
Назначи ми кръвни изследвания и спомена също така да не стоя дълго права, и да не ходя дълго пеша.
Кръвните изследвания са:
ПКК, Кръвна захар, урина, кръвна група, изработване на еритроантитела, общ белтък, фибриноген, APTT, HIV, Wass,HbsAg, Фолиева к-на, ХДР.

Успокоявам се с факта че на 1ви и 2я ден от закъснението на цикъла си правих тестове и бяха отрицателни…и реших,  че имам някакъв проблем с цикъла. А положителният ми тест е от 7ми декември, което е 6-7 дена закъснение.  Отделно вчера пак потворих теста и тестовата линия е по-тъмна от контролната и от тази на първия тест.
Ей така…самоуспокоявам се и ми се въртят тези неща в главата. И се надявам всичко да е наред.

Не се паниксьосвай и при мен беше така. Бях убедена, че миналата седмица (уж 6 г.с) трябва да се види, но се оказа, че съм с късна овулация и днес се видя. Аз бях 6 дена супер притеснена, ноооо вярвай, че всичко ще е наред!!

Момичета, имам въпрос - смятате ли, че е ок на Нова година да сме в заведенив, където се пуши. Моя приятелка е в 5 месец и отказа, а аз мисля да отида и се чудя дали е чак такъв проблем.

# 410
Кръвните изследвания са:

Успокоявам се с факта че на 1ви и 2я ден от закъснението на цикъла си правих тестове и бяха отрицателни…и реших,  че имам някакъв проблем с цикъла. А положителният ми тест е от 7ми декември, което е 6-7 дена закъснение.  Отделно вчера пак потворих теста и тестовата линия е по-тъмна от контролната и от тази на първия тест.

Не се паниксьосвай и при мен беше така. Бях убедена, че миналата седмица (уж 6 г.с) трябва да се види, но се оказа, че съм с късна овулация и днес се видя. Аз бях 6 дена супер притеснена, ноооо вярвай, че всичко ще е наред!!

Момичета, имам въпрос - смятате ли, че е ок на Нова година да сме в заведенив, където се пуши. Моя приятелка е в 5 месец и отказа, а аз мисля да отида и се чудя дали е чак такъв проблем.
Според мен недей ходи,щом се пуши.

# 411
  • София
Ni Cl, всичко ще бъде наред. Ей го къде, ще дойде другата седмица. Според мен също може да става въпрос за късна овулация, още повече с тези отрицателни тестове в началото на закъснението.
Exsberry, според мен не е ок. Ние вече отказахме една покана за празнуване в ресторант. Цяла вечер да дишаш цигари си е ужасно, особено на такива поводи пушенето се удвоява.

# 412
  • София
Здравейте, Дами. И аз да се запиша в темата, въпреки че е още рано 😁. На 29г съм, първа бременност. За сега потвърдена само от положителен уринарен тест на 1ви ден от закъснението с наситена втора чертичка и ЧХГ 1058 mIU/ml., направено на 1ви ден от 5та седмица 13.12.21(по мои изчисления). Последната ми редовна менструация беше на 15.11.21. На 24ти ден от цикъла имах леко кафяво зацапване, което ту го имаше, ту го нямаше за 3 дни и после така и не ми дойде. Междувременно пиех антибиотик за бактерия в урината, който прекратих веднага щом видях втората чертичка. Иначе се чувствах добре, само леко ме наболяват гърдите и от време на време почти незабележима болка ниско долу в корема.
Лошото е, че от вчера следобяд съм с хрема, а от днес и с кашлица. Днес хремата стана ужасна, много ми е запушен носа и секретите станаха жълти. Температура си поддържам 37,2 някъде, но четох, че не била опасна такава температура, а и бременните в началото можело да вдигат до 37,4. Личния вчера ми изписа витамини и Авирон Рапид(каза че било ок за бременни) и ако вдигна 38 температура можело парацетамол.
Иначе правя инхалации с лайка, пия чай от мащерка и джинджифил и си загрявам морска сол в торбичка за челото, че тая хрема много ме мъчи. Дано се оправя по-бързо, че постоянно се притеснявам да не стане нещо с бременността.
Пожелавам на всички да си гушкаме пухкавите здрави бебчета август. Дано безпроблемно стигнем до финала. Изпращам ви прегръдки ❣️

# 413
  • Пловдив
Mariela Savova 707772,бързо оздравяване .
NNI_CI,всичко ще бъде наред!Аз със синът ми имах няколко термина заради късна овулация.Една лекарка ми изкара акъла,че изостава в развитието или нещо такова,след това й обясних,че по цикъл ме изкарват един термин,а съм друг.Спокойно,ще дойде другата седмица.Аз сега съм спокойна,може би защото ми е за втори път

# 414
Благодаря ви, момичета!

# 415
Здравейте, Дами. И аз да се запиша в темата, въпреки че е още рано 😁. На 29г съм, първа бременност. За сега потвърдена само от положителен уринарен тест на 1ви ден от закъснението с наситена втора чертичка и ЧХГ 1058 mIU/ml., направено на 1ви ден от 5та седмица 13.12.21(по мои изчисления). Последната ми редовна менструация беше на 15.11.21. На 24ти ден от цикъла имах леко кафяво зацапване, което ту го имаше, ту го нямаше за 3 дни и после така и не ми дойде. Междувременно пиех антибиотик за бактерия в урината, който прекратих веднага щом видях втората чертичка. Иначе се чувствах добре, само леко ме наболяват гърдите и от време на време почти незабележима болка ниско долу в корема.
Лошото е, че от вчера следобяд съм с хрема, а от днес и с кашлица. Днес хремата стана ужасна, много ми е запушен носа и секретите станаха жълти. Температура си поддържам 37,2 някъде, но четох, че не била опасна такава температура, а и бременните в началото можело да вдигат до 37,4. Личния вчера ми изписа витамини и Авирон Рапид(каза че било ок за бременни) и ако вдигна 38 температура можело парацетамол.
Иначе правя инхалации с лайка, пия чай от мащерка и джинджифил и си загрявам морска сол в торбичка за челото, че тая хрема много ме мъчи. Дано се оправя по-бързо, че постоянно се притеснявам да не стане нещо с бременността.
Пожелавам на всички да си гушкаме пухкавите здрави бебчета август. Дано безпроблемно стигнем до финала. Изпращам ви прегръдки ❣️

Всичко ще бъде наред, и аз минах през същото. Бях болна пих антибиотик, рентген правих, после забременях, боледуването продължи - адски сополи, темп продължавам да поддържам, вече по рядко (37.2). Пуснаха ми секрет, излязоха куп бактерии, но днес гинеколог ме посъветва да не почвам антибиотика... Та сега ще стоя и ще се наблюдавам.

# 416
Пожелавам на всички да си гушкаме пухкавите здрави бебчета август. Дано безпроблемно стигнем до финала. Изпращам ви прегръдки ❣

В същата ситуация съм в момента. Хрема, гърло, лека температура. Засега карам на чай и лукчета -да видим ще ме размине ли!
Иначе бях следобед на преглед и най-после в 7 г.с чухме сърчице. 😍 Доктора смънка нещо по повод на това , на коя седмица отговаря ембриона, но после в амб. лист видях, че е записал 7ма.
И тъкмо да се успокоя и се разболях… все да има за какво да се тревожи човек😉

# 417
  • Асеновград
И аз като някои от вас съм с по-дълъг цикъл, на мен положителния ми тест беше 8-9 дни след закъснението с ярка втора черта, а няколко дни по-рано си правих и беше отрицателен на 2-3 дни от закъснението, аз си знам ме съм с по-късна овулация тя и лекарката ми каза като бях на преглед че бях тогава в 5г.с. а не в 6г.с. както ме изчисляваше приложението на телефона. Така че сега в четвъртък трябва да съм в 7г.с.
Последния ми цикъл е на 21.10.
А аз не съм пускала изобщо ЧХГ и не знам как се движи и сега ми е притеснено дали всичко ще е наред...

# 418
Момичета, някоя от вас наясно ли е как стои въпроса с болничните? Какво се случва, ако съм излязла от началото? Понеже помня че имам право на 180дни, какво се прави, ако са повече?

# 419
Момичета,

Замислих се за нещо.. утре съм на първи преглед, а слагам вагинални таблетки прогестерон сутрин и вечер, това дали ще е проблем?

Общи условия

Активация на акаунт