Августови бебета 2022

• 22 137
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
По написаното, което намерих явно няма риск за бебето, ако майката е изкарала варицела. Което ме успокои и мен, защото аз я изкарах преди 4 години някъде и да ми е спокойно.

Бременните жени, които не са прекарали варицела или не са имунизирани срещу нея, трябва да избягват всякакъв контакт с болни от варицела или Херпес Зостер. Ако жената е прекарала варицела преди бременността или е имунизирана, контактът й с болни не крие риск за плода поради факта, че той се протектира от преминалите през плацентата майчини защитни антитела. В случаите, когато няма данни дали бременната жена е прекарала варицела, се назначават серологични изследвания за търсене на специфични антитела срещу Варицела-Зостер вируса. Положителният резултат, т.е. наличието в серума на тези антитела, сочи, че бременната е прекарала варицела, следователно има изграден имунитет срещу заболяването.

За гаденето моята ЛЛ ми изписа Антиметил таблетки за смучене, стават за бременни и при нужда вомитусхил капки, ако започна да повръщам много. Относно шарката съм я карала като дете, но не знам сега дали ще е опасно.

# 541
  • София
Може да си тестваш антитела за варицела.
Аз съм спокойна, карала съм я, а и детето ми беше болно лятото и нищо ми нямаше.

# 542
Ейй такава глупост не ми се беше случвала... Кихнах и ме преряза корема ниско в дясно, след това продължи да ме боли. После се наложи да викна на малкия (от другата стая) и пак така ме прерязва. Какво е това чудо? 🙄

# 543
Аз кихам така и викам даже... Sad
 Така кихах и преди да забременея, а сега се държа за корема...имам чувството, че се къса нещо  ( но така си кихах и преди бременността както писах и бях със същото чувство )

# 544
Аз също единствено си правих тест и съм ходила на 1 преглед. Нямам търпение да дойде 22, защото тогава ми е 2рия преглед.

Честито на новодошлите 🍀Дано да бъдем всички заедно до края 🙏
Чета ви и си мисля, че аз нищо от това не съм правила-не съм правила тестове за овулация, не съм пускала ЧХГ, понеже избягвам да се тикам по лаборатории с тези вируси. Теста за бременност ми беше с една бледа чертичка, не съм правила друг. Мисля, че всичко ще се види с времето си, без да пришпорвам нещата. В 5та седмица видяхме сакче, а на 23ти съм отново.

Не се тревожи, ти просто си от нормалните😂

# 545
  • Пловдив
Днес на прегледа  - жълтъчно мехурче, което пък от своя страна изключва кухото яйце 🥳🥰.Писах на доктора ми, пратих му снимки и звъни 😅 никакви кухи яйца няма да имаш, запиши час за 22-3, че ще съм тогава на работа.Всичко вика си върви точно както трябва, 5та седмица гледаме дали е вътрематочно, 6та гледаме за сърце.Аз се водя 6+1 днес, но съм по-назад.В крайна сметка на 19.11 ми беше пункцията.
Колко малко му трябва на човек за да полети... 🤩

# 546
Здравейте. И аз се записвам в темата. Аз съм в 8г.с+5дена. В Понеделник съм на преглед и се надявам най-накрая да чуем пулса. Иначе и аз по 2 3дена не мога да ходя до тоалетната, корема ми се подува страшно много .. ужасно е, да видим какво ще каже докторката в Понеделник. Пожелавам успех на всички 😇😊

# 547
Здравейте, да се запиша и аз в темата и дано всички имаме прекрасни здрави бебчета. Моя термин предполагаем термин е 28.08.2021Въпросите който се въртят в главата ми са много. Аз имах мисед декември миналата година в 8 г.с след прекаран ковид. Сега пак имам заветните две черти, ваксинирах се на 25.10 с идеята ако забременея пак да не повторя същата грешка. Сега започнах да се притеснявам адски много. Плюс това се очертава да пътувам със самолет на коледа и направо не знам какво да правя. Мисля да се следя в Пловдив при д-р Даскалов

# 548
  • София
Добре дошли на новите мами! Лека бременност и пухкав финал!

# 549
Добре дошли и от мен, момичета!
Елънче, радвам се , отпусни душичката вече Simple Smile
За кихането и стягането на корема - най - вероятно е мускул, и на мен ми се случва.

# 550
  • София
Добре дошли на новите дами. Лека и безпроблемна бременност и пухкави бебчета на финала! ❣️

Да попитам аз тези, които са с кафяво течение и взимат прогестерон. Още ли го има при вас? Колко време продължи? При мен на 16ти вечерта се появи. На 17 още сутринта започнах с дуфастона и лежах цял ден. Още продължавам да лежа, но все така си го има. Вярно, че е много малко, съвсем миниатюрно зацапано петънце, но всеки път когато ходя до тоалетната има по малко новичко. При мен в началото продължи 3 дни по същия начин, но тогава ту го имаше, ту не. Докато сега си е постоянно. 😬😕

# 551
Кафявото е стара кръв. Предполагам, че се изчиства. Важното е да не стане червена, това ще значи нова кръв. ❤🍀

# 552
Добре дошли на всички, много се радвам колко бързо растем! Пожелавам ви късмет момичета и по-малко притеснения!🤗🤗🤗
За кихането и аз съм по същия начин и гледам максимално да кихам през устата, защото така остава по-малко напрежение в тялото и съответно по-малко си стягаш мускулите. Отделно не знам вие как сте, обаче на мен като ми се гади започвам да кашлям и тогава също ме заболява корема.
Елънче, много се радвам за теб, отдъхвай!🤗
Вчера бях на преглед за отлепването и АГ каза, че е много микроскопично и че е на място, където не може да създаде проблем. Така че съм по-спокойна вече с пътуването по празниците. Измери го и е 1.27см, което е 7+3 и той каза че предния път е объркал с 2 дни, което в началния етап е съвсем нормално. Питах го за ФМ, каза че той също прави, но си имам право да отида някъде другаде и ми препоръча д-р Виолета Стратиева и проф. Марков от МЦ Марковс. Мисля да се доверя на него, защото ми е много спокойно с него и много хубаво обяснява. А за БХС каза, че той не се доверява на друг освен Националната генетична лаборатория. Накрая се ядосах, защото си тръгнахме и забравихме да си вземем снимката😢

# 553
  • София
Въпрос към майките с по-голямо дете/деца,
Имате ли разлика във връзката с бебето? Усещам, че сякаш със сина ми бях по-развълнувана от това, че съм бременна, по-окрилена, трудно ми е да го опиша. С тази бременност не се чувствам по-този начин, планирано е, искам го, но сякаш ми е по-трудно да възприема, че се отказвам от сегашния ми живот. Чудя се дали да не звънна на психоложката ми.

# 554
Въпрос към майките с по-голямо дете/деца,
Имате ли разлика във връзката с бебето? Усещам, че сякаш със сина ми бях по-развълнувана от това, че съм бременна, по-окрилена, трудно ми е да го опиша. С тази бременност не се чувствам по-този начин, планирано е, искам го, но сякаш ми е по-трудно да възприема, че се отказвам от сегашния ми живот. Чудя се дали да не звънна на психоложката ми.

Аз имам син на 13,родих го когато бях все още дете на 20. При мен е обратното. Сега на 33 се чувствам по осъзната,по ги изживявам нещата. Може би със сина ми съм нямала притеснения защото е естествено заченат и беше една много спокойна и приятна бременост. Докато сега след две неуспешни бремности ,сега тази третата е след инвитро,само търся симптоми,мислите ми са постоянно в това дали всичко ще е наред,даже вечер понякога сънувам гадни неща. Като цяло вълнението ми е в повече от предната бременост. Гледам да него мисля,но явно е подсъзнателно. При нас ако всичко върви добре,разликата между сина ми и бебето ще е 14 години. Малко така доста се получи разликата,но за съжаление това не е концерт по желание. Няма нищо лошо ако чувстваш че имаш нужда да звъннеш на психолога си. Емоциите при всяка  бременост за различни. Щом е желано бебе явно е моментно състояние ❤

Последна редакция: сб, 18 дек 2021, 13:00 от Милото

Общи условия

Активация на акаунт