Августови бебета 2022

• 22 132
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Това за безамонячните бои задължително ли е? Тъкмо си записах час за подстригване и боядисване, че и за руси кичури става въпрос Rolling Eyes

# 571
Благодаря за мненията на всички, малко се по успокоих. Ще си взимам безамонячна боя на олиа и дори вкъщи ще се мажа сама,защото цвета е близък до моя. Не ми се иска да се изоставям.... А нещо друго също ме вълнува, дали посещението на козметик примерно за почистване на лице може да е притеснително с нещо?

# 572
Bool, зависи от конкретната процедура. Например за лазерна епилация знам, че не ок, за процедури с игли също, предполагам и за дълбок химичен пилинг. Също, кремове и серуми с ретиноиди са забранени.

# 573
  • Пловдив
Барбалена,аз се боядисвам с амонячни,и с предишната бременност също и съм нямала проблеми.

# 574
  • София
Четох тази статия
https://missionbaby.woman.bg/bremenna-sum/63

Пише, че не е ок до 13г.с бременната да се боядисва, ама не знам. Не вярвам да прониква от корените, та чак до плода. Моите корени са много зле и се налага спешно боядисване. Преди ползвах един шампоан за оцветяване на Леганза, само с масла. Държеше по около месец на косата и може би ще го купя него. Тъкмо е 250мл да ми покрие цялата четина 😁

# 575
Здравейте, момичета!
Записвам се и аз във вашата чудесна темичка. На 39 г. съм, имам едно дете на 4 г.
Диагностицирана съм с базедова болест, тиреотоксикоза на щитовидната жлеза от деветнадесет годишна, като периодично правя рецидиви.
В момента съм на терапия, по една таблетка пропицил на ден, като два месеца преди това ми беше спряна терапията, след година и два месеца лечение. Понеделник ще се видя с ендокринолог, за да видим дали ще продължи терапията, в момента само TSH е малко ниско 0.28 (0.27 - 4.20) Преди да започна да пия пропицил беше паднал на 0.19( 45 дни по една таблетка пропицил)
При предишната ми бременност, хормоните бяха в норма и не се налагаше терапия. Глюкозата също ми е висока 5.61 ( 3.05 - 6.38)
Последна менструация 17.11,
продължителност на месечният цикъл 25 - 27 дни, теста е правен вчера със сутрешна урина

Терминът ми изчислен с калкулатор е 21.08.2022г.
Пожелавам на всички лека и безпроблемна бременност и август месец всички да гушкаме пухкави и здрави бебенца!🍀👶💞

# 576
Добре дошла, Ivka13!
Аз нещо не успявам да се оправя след великото боледуване от 2 месеца... Продължават да ме наболяват дробовете, температурата ми вече е 36.9, но имам треска. Всяка вечер ме втриса 🙄 Обиколих доста лекари, чак се изморих вече. Чудех се дали може да е от бременността това втрисане?

# 577
Добре дошла, Ivka13!
Аз нещо не успявам да се оправя след великото боледуване от 2 месеца... Продължават да ме наболяват дробовете, температурата ми вече е 36.9, но имам треска. Всяка вечер ме втриса 🙄 Обиколих доста лекари, чак се изморих вече. Чудех се дали може да е от бременността това втрисане?
При мен когато започне много да ми се гади и повръща ставам ледено студена и мен започва да ме тресе.. много е неприятно

# 578
Момичета, моля ви помагайте. От три дни ми се гади по цял ден, няма сутрин, няма вечер.. апетит имам, но просто постоянно ми се надига, като се сетя за каквато и да е храна. Корема ми е адски подут и имам постоянно киселини. Дайте ми съвет, как мога да облекча състоянието?

# 579
Привет на новодошлите в темата!
Момичета не знам за бои, маникюр и прически,но аз май ще трябва да ходя на зъболекар ама мен по принцип си ме е страх, а сега съвсем. Ще трябва да запазя спокойствие на стола, а мисля за упойките, които слагат са безвредни по време на бременност.

# 580
Мисля, че се слагат упойки без адреналин

# 581
Привет на новодошлите в темата!
Момичета не знам за бои, маникюр и прически,но аз май ще трябва да ходя на зъболекар ама мен по принцип си ме е страх, а сега съвсем. Ще трябва да запазя спокойствие на стола, а мисля за упойките, които слагат са безвредни по време на бременност.
Безвредни са, работила съм в зъболекарски кабинет, като студентка и имаше доста бременни, които се притесняваха, че дори звъняхме и на АГ, няма проблем, може да се използва упойка.

# 582
  • София
Да, има упойки и за бременни.

Мони, за гаденето пробвала ли си чай от джинджифил или кока кола на малки глътки? На мен и двете ми помагат.

# 583
  • София
Добре дошла Ivka13. Успешна и безпроблемна бременност. Моя термин изчислен с калкулатор(прямо датата на ПРМ) е 22.08. Доста сме близко ❣️

Момичета, на мен настинката ми се оправи, но уви възпалените синуси останаха. Като си правя промивки със солена вода и лайка излизат едни гъсти жълти секрети, от вчера премесени и с кръв. Вероятно са започнали да ми се пукат капилярите. Някоя от вас има ли идея какво мога да направя за тези синуси. Аз съм си предразположена по принцип към възпаление на синусите и обикновено като ми стане жълт и гъст секрета ми изписват антибиотик. Но сега като съм бременна не знам 😕

# 584
С първата ми бременност при силна хрема си изтисквах сок от кромид, който капех с капкомер. Ужасно е, но минава и най-вече е безвредно!
Добре дошла Ivka13. Успешна и безпроблемна бременност. Моя термин изчислен с калкулатор(прямо датата на ПРМ) е 22.08. Доста сме близко ❣️

Момичета, на мен настинката ми се оправи, но уви възпалените синуси останаха. Като си правя промивки със солена вода и лайка излизат едни гъсти жълти секрети, от вчера премесени и с кръв. Вероятно са започнали да ми се пукат капилярите. Някоя от вас има ли идея какво мога да направя за тези синуси. Аз съм си предразположена по принцип към възпаление на синусите и обикновено като ми стане жълт и гъст секрета ми изписват антибиотик. Но сега като съм бременна не знам 😕

Общи условия

Активация на акаунт