Препарати за съдомиялна - 12

• 60 691
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
Кои са таблетките Феъри и кои капсулите? Не са ли всички с твърда и с гелообразна част или има чисти таблетки?

# 601
Кои са таблетките Феъри и кои капсулите? Не са ли всички с твърда и с гелообразна част или има чисти таблетки?
Аз не съм се интересувала и не знам има ли таблетки Феъри, казвам само, че не ползвам - никакви, а от капсулите и гела - само на Феъри.

# 602
  • На изток от Ада
Няма таблетки Фаъри

# 603

Благодаря, и аз така знам, но все пак да питам, да не би да пропускам нещо 😊

# 604
Сдобихме се със съдомиялна AEG FSB53907Z. Може ли съвет от някой който ползва марката какви препарати да вземем - сол (в София сме, водата е мека), гланц и таблетки или каквото е необходимо за измиването. Досега не сме имали миялна и сме боси в това отношение.

# 605
Сол все тая, най-евтината. Гланц няма нужда, капсули на Феъри.
Иначе четеш темата и си харесваш нещо според коментарите...

# 606
Сол все тая, най-евтината. Гланц няма нужда, капсули на Феъри.
Иначе четеш темата и си харесваш нещо според коментарите...
+ 1 за гланца и капсулите.

# 607
  • Paris, France
За солта си прочетете упътването! Може и никаква сол да не е нужна в София.

Добавям - на Fairy original, тези:

https://www.britishcornershop.co.uk/fairy-all-in-one-dishwasher- … ablets-lemon-29s#

им трябва гланц понякога. В някои миялни, на твърда вода трябва мъничко гланц и на Fairy platinum. Fairy platinum plus нямат нужда от гланц. Препоръчвам platinum plus. Може и платинум.

Разновидностите platinum са доста силни и чистят и филтъра. Съответно не е нужно често почистване със специален препарат. В София веднъж годишно е достатъчно да се чисти ако можете поне веднъж на 7 цикъла с Fairy platinum и FP+.

Всички фейри имат доста силна миризма, която не се харесва на много хора. Помиришете плика в магазина! На това ще мирише миялната след къс цикъл с фейри. Ако не ви харесва, не са за вас.

Fairy не се справят със силно загоряло, дори на интензивна. Всъщност платинум мият по-добре на еко, на по-ниска температура. Ако ще миете почернели тави, то Sun/Svelto expert extra power са най-силните, но миришат много гадно. artemida писа, че таблетките Pril/Somat gold мисли по същия начин, но миришели по-малко.

Djordja, конвертирахме те и тебе 😻 във Fairy.

# 608
За солта си прочетете упътването! Може и никаква сол да не е нужна в София.

Благодаря. Прочетох и пише 1 кг сол и да не е ситна.

А знаете ли алтернатива на Фейри с добър аромат?

# 609
То като се измият чиниите нямат миризма? Таблетките си миришат на химия няква, не съм ги душила специално.

# 610
  • Paris, France
Всеки нос е различен и добър аромат за един е непоносима воня за друг. За мене Fairy platinum и platinum plus миришат невероятно свежо. Platinum plus има по-лека миризма и последните, които купих почти не миришат. Това са love or hate капсули. Харесват се на повечето хора, но за някои са непоносими. Почнете с platinum plus и ако не ви харесат, мислете за смяна!

Фейри не оставят миризма по съдовете, даже и по пластмаса. Миялната леко мирише на свежо, дори напълнена с мръсни съдове. Затова и ги обожавам. Лимонените са хубави.

Тези:

https://www.carrefour.fr/p/tablette-lave-vaisselle-all-in-1-sans … ish-3665468401850

Не миришат на нищо и никаква миризма не оставят в миялната. Не мият, обаче, толкова добре колкото FP и FP+.

# 611
  • София
Сдобихме се със съдомиялна AEG FSB53907Z. Може ли съвет от някой който ползва марката какви препарати да вземем - сол (в София сме, водата е мека), гланц и таблетки или каквото е необходимо за измиването. Досега не сме имали миялна и сме боси в това отношение.
Сол - да е едра, настройка на 1.
Гланц не ползвам и не препоръчвам.
Измивни - капсули и гел на Фейри.
Капсули купувам и трите вида,ползвам си ги според замърсяването на съдовете.

# 612
Djordja, конвертирахме те и тебе 😻 във Fairy.
Криво да стоим - право да съдим. 😜

# 613
Здравейте, имам нужда от съвет Blush
От време на време съдове, които мия в миялната излизат счупени - стъклени купички Luminarc и чаши. Доколкото знам, би трябвало да стават за миене там, къде бъркам? Гледам да не се опират едни в други, мия на стандартна програма 1 час/60°, ползвам таблетки само (пробвала съм с препарат за изплакване, и без - и при двата сценария се е случвало). Миялната ни е Gorenje.

# 614
  • Перник
Здравейте, имам нужда от съвет Blush
От време на време съдове, които мия в миялната излизат счупени - стъклени купички Luminarc и чаши. Доколкото знам, би трябвало да стават за миене там, къде бъркам? Гледам да не се опират едни в други, мия на стандартна програма 1 час/60°, ползвам таблетки само (пробвала съм с препарат за изплакване, и без - и при двата сценария се е случвало). Миялната ни е Gorenje.

Явно не ги подреждате правилно. Аз така в началото унищожих няколко чаши за вино, защото ги слагах в долната кошница.

Общи условия

Активация на акаунт