Препарати за съдомиялна - 12

• 60 667
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Моята миялна е Бош със зеолит(висок клас),на 5год.,ползвам само и единствено интензивна програма(не деля слабо замърсени и силно замърсени съдове,мия всичко заедно),ползвам таблетки Sun expert или Pril gold,сол и гланц на същите марки,почиствам машината на 30-35 цикъла и нямам ядове...

# 661
Аз имам 45 и 60, на еднаква възраст и в един клас са... 45 см мие по-добре от 60 и то очевадно.

# 662
  • Paris, France
А кой е казал ,че ще се ползва Еко програма само и задължително , че постоянно да мие с 6 литра ? Със сигурност има и интензивна , която мие поне с 12-15 литра вода и е на висока температура .
Изобщо не мога да я разбера тая глупост да се пере със студена вода , да се мие на програми с малко вода , да се икономисва препарат / не съм идиотка да тръгна да цепя таблетки с трион , ножица и т.н./ , да се слага 5 мл /изобщо не ми е ясно как се дозират 5 мл , единствено с пипетка е възможно / . Хвърлям една цяла таблетка и пускам на интензивна програма . Ценя си времето , най-вече нервите от занимания с глупости .
Това с мазнината за помпата направо ме довърши ...

Въпросните миялни нямат програма с повече от 7.5 литра вода, съжалявам. Не всичко може да се мие на 60°, 70° о 80°.

Прането със студена вода изобщо не е глупост. Петна като трева, кал, кръв се изчистват само със студена вода, особено с ензимите препарати. Пера най-мръсното и опетнено само със студена вода и после с гореща ако трябва. Чаршафи и хавлии, както и бельо трябва да се изперат на поне 60° за дезинфекция ако не се ползва специален препарат, а той мирише гадно. Хавлиите пера на 95° поне веднъж месечно.

5мл се капват лесно от шишето на Finish 0%. И аз си ценя времето, но не е зле да мислим и за природата, в която живеем и от която зависим. Пестене на 10мл са нищо, но ако 100 милиона домакинства не ги излеят в канализацията ще  спестим енергия за производството им, транспорта им, пречистването им.

Някаква мазнина е нужна в машината и не само за помпата. Нормално гланцът я съдържа, а другата част идва от съдовете. Забелязах, че като ям без мазнина, съдомиялните почват да скърцат, а във всяка храна има някаква, макар и в минимални количества.

# 663
Изобщо не се интересувам от природата , ако е в мой ущерб . Производителят е задал дозировка , която трябва да се спазва . Мия на интензивна програма , ако нещо не издържи - знам къде е боклукът . Не обръщам внимание на картинки по чаши, купи и т.н. - купувам без шарки , старите избелели ги подарих , част от тях хвърлих .
Препарати без ензими почти няма /non-bio/ , не пера със студена вода, не икономисвам вода , не пестя препарат .
Пера на 40/60 градуса всичко , не ползвам еко памук , добавям допълнително изплакване . Пера дрехите след всяко носене .

# 664
  • Варна
Здравейте!
Моята съдомиялна е купена, но още не е инсталирана и не съм я ползвала. Малко хора са с такива мънички миялни и се извинявам предварително, че ще разводня темата.
Как процедирате с препаратите? Чета, че някои таблетки "надрасквали" някои чаши и т.н. Мислех си за гел или прах евентуално, но идея нямам как и колко се сипва. Капсулите също ми се струват ок по това, което чета, обаче за половин съдомиялна цяла капсула? И не може да се отреже като таблетката?
Също чета, че въртите един път с едни таблетки/капсули, друг път с други. Проблем ли е да си кара човек с единия препарат/таблетки/гел и да не го мисли чак толкова?

# 665
  • Paris, France
Честита съдомиялна и със здраве да си я ползвате и дълго да ви служи! 💐 A коя марка и модел е малката съдомиялна и с колко литра на цикъл мие? Не е все едно дали е за 2 комплекта като Bob или е за 6 и дали мие с 5 литра като Кларстейн за 6 комплекта или мие с по 8 литра като Бош и Сименс за 6 комплекта. Също е важно има ли отделение за гланц и отделение за сол. Ако няма, се мие само и единствено с половин или четвърт таблетка 3 в 1, хвърлена на дъното или около четвърт доза гел 3 в 1, който се маже по стена или вътрешността на вратата. 

Капсула е абсурд да се разтвори в миялна за 2 комплекта или 4.

# 666
  • София
Здравейте!
Моята съдомиялна е купена, но още не е инсталирана и не съм я ползвала. Малко хора са с такива мънички миялни и се извинявам предварително, че ще разводня темата.
Как процедирате с препаратите? Чета, че някои таблетки "надрасквали" някои чаши и т.н. Мислех си за гел или прах евентуално, но идея нямам как и колко се сипва. Капсулите също ми се струват ок по това, което чета, обаче за половин съдомиялна цяла капсула? И не може да се отреже като таблетката?
Също чета, че въртите един път с едни таблетки/капсули, друг път с други. Проблем ли е да си кара човек с единия препарат/таблетки/гел и да не го мисли чак толкова?

Дълго време ползвах съдомиялна за 6 комплекта, бях много доволна от нея!
Миех с прах (по него време и голямо разнообразние нямаше, де) на Кауфалнд марката, драска ужасно стъклени изделия, но пък миеше перфентно и нямах проблеми със загорели тави.
Геловете, поне по мое мнение, не са достатъчно силни за силно замърсени, но честно казано нямам и богат опит. При всички положения трябва да пробваш и да видиш при какви състояния каква работа ти върши гелът. Лично аз препоръчвам на Фейри, вече доста често се среща.
Таблетки можеш да режеш за ежедневни посуда - чаши, чинии; или да слагаш цяла таблетка за силно замърсени (тави, тенджери).
Капсула не можеш да делиш.
Аз съм си купила 3 вида капсули на фейри и един гел. Слагам според замърсените съдове и вече не си правя експерименти с таблетки и прочее. Гланц не ползвам от много години. Сол купувам едрата на Сомат, настроена ми е на 1 и даже не помня колко време минава, докато светне лампичката.

Задължително пусни празна миялна с препарат за почистване, след като я инсталирате.

# 667
  • Варна
Nevena Virolan, Dicewithoutnumbers
Съдомиялната е на АЕГ за 6 комплекта.
Програми на съдомиялната: 20 мин. програма парти, 30 min 40°, ЕКО 55°, Чаши 40°, Стандартна 65°, PRO 70°
Идея нямам коя за какво е, ще чета упътването и ще експериментирам.
Вероятно ще ползвам гел за обичайно миене, а за силно загорели и замърсени - нещо друго, неизвестно какво към момента. Но явно ще е въпрос на проба-грешка, докато го нацеля.
Предполагам и че някои съдове ще отидат на боклука Simple Smile
Благодаря за информацията.

# 668
  • Paris, France
Прочети внимателно упътването! Сложи сол и я нагласи правилно според твърдостта на водата! Ако си в София, някои производители, като Бош, не препоръчват да се сипва сол, а само да се нагласи на минималното.

И на мене прах ми е драснал посуда докато не ми казаха да слагам много по-малко количество, та да може да се разтвори.

Благодаря за изреждането на програмите, но трябва да видиш в книжката с колко литра мият. Ако е 5-6, то гел и някакви таблетки, които могат да се чупят. Ако е 8 и повече литра можеш да миеш с всякакви, цели капсули и таблетки.

Ако ще ползваш прах  важно е да заредиш и настроиш и гланц. За гел 3 в 1 не е фатално да не сложиш гланц, но тогава не съхнат добре съдовете.

Да, купи един гел на Fairy за да имаш с какво да започнеш! После виж литрите вода на цикъл и ако мие с над 7-8, Fairy platinum plus за тенджери с обръч, дъга върху инокс. За силно загоряло Somat Gold таблетки. Някъде се казват Pril gold. С леко загоряло FP+ се справят.

Ако мие с 5 или 6 литра, пак Сомат Голд, но трябва да се режат на две, а май са трудни за рязане.

# 669
И аз съм с малка съдомиялна. Предпочитам гел за нормално замърсени съдове, защото по-лесно се дозира. Сипвам там, където се слагат таблетките – има чертичка, която указва милилитрите. Според броя и състоянието на съдовете слагам цяла, половин или четвърт доза. Как да не почна да деля таблетки и да си усложнявам живота.
За по-замърсени и загорели съдове – тенджери, тигани, тави – предпочитам капсулите на Fairy Platinum. Цели ги слагам. Нищо че съдомиялната е малка, мият идеално.
Зареждам редовно сол и гланц – още щом светнат индикаторите. Няма да забогатея от спестяването им, а колкото и да разхищавам, пак излиза по-евтино да се мие със съдомиялна, отколкото на ръка.

# 670
  • София
Аз гланц не ползвам, заради факта, че остава по съдовете, а някак не ми се нрави да го консумирам редовно.

# 671
  • софия
Аз също гланц никога не съм ползвала. Имам едно шише да мажа по хромираните повърхности и огледалата. Четох, че по-малко се задържали капките.

# 672
  • Paris, France
Аз гланц не ползвам, заради факта, че остава по съдовете, а някак не ми се нрави да го консумирам редовно.

Гланцът съдържа алкохол, който се изпарява и спомага водата да се изпари, мазнина като олио, която да направи повърхността на съдовете гладка и лъскава и да отблъсне водата и киселина, която да разтвори остатъка от алкалния препарат. Може и сама да си го направиш с лимонена киселина, олио и етилов алкохол или водка. Слага се точно за да се изплакнат по-добре съдовете и да не консумираш съставките на праха за миене. И аз не слагам гланц 🤩, но ако се дозира правилно, следи не остават.

Няма да забогатея от спестяването им, а колкото и да разхищавам, пак излиза по-евтино да се мие със съдомиялна, отколкото на ръка.

👍👍👍. Точно. А кой модел съдомиялна имаш? Доста приятели накупиха малки за децата си, но не са доволни от това, че или не мият добре с капсули, или се запушват. Тук само моделите на Сименс и Бош за 6 комплекта мият добре с капсули.

# 673
Бош кубче.
Освен че са много подходящи за малки семейства от 2-3 човека, този вид съдомиялни спокойно могат да се сложат върху плота и така са много по-удобни за ползване.  Не се налага човек да се навежда, което е от голямо значение за хора с болни кръстове. Simple Smile

# 674
  • Paris, France
https://www.ubaldi.com/electromenager/lavage/lave-vaisselle/bosc … 2eu--30828646.php

Тази ли е?

Да, много са хубави, много добре мият, в тях влизат чинии до 27см, 30 с клизма. За студент са екстра. Само са много шумни, но мият като пушка.

Общи условия

Активация на акаунт