Твърде млада съм, за да..., твърде стара съм, за да...

• 3 421
  • 31
  •   1
Отговори
  • София
Неделна тема за неделен философски следобед с кафето.
Понякога се хващам, че мисля в тези две категории, когато съм в някаква дилема.
Твърде стара съм, за да....
Твърде млада съм, за да...

За какво сте твърде млади или твърде стари?

# 1
Майка ми едно време разправяше: твърде стара съм да се омъжа, твърде млада съм за да умра. Аз бях малка и не я разбирах какви ги плещи. Трябва да е била може би към 35 годишна, когато ги е говорила такива. Тя е разведена от повече от 40 сет години, може да се каже, че за времето си е била новаторка.
Аз не съм твърде стара за нищо, но съм твърде млада, за да умра.

# 2
Все едно питаш за чашата - наполовина празна или наполовина пълна?! Зависи от ситуацията , всеки я вижда по неговият си начин . Когато си млад искаш да искаш от всичко , по много , сега и веднага , не си правиш сметка какво жертваш. След натрупан житейски стаж вече нямаш желания за някои неща защото преоритетите са други.
Здраве да има , всичко останало може да се подреди, пренареди или да започнем строеж🙂

# 3
  • София
Всичко ми е тамън на мен Laughing

# 4
Твърде стара съм, за да продължавам да съм наивна.
Твърди млада съм, за да спра да съм наивна.

# 5
Твърде стара съм за приключения, наивност и правене на глупави грешки, твърде млада съм, за да умра все още.

# 6
Никога не съм се чувствала твърде млада, или твърде стара за нещо. Не скучая и не влизам в подобни философски размисли, все си намирам нещо, което ми е интересно да направя, да науча.

# 7
Твърде стара съм, за да позволявам на хора да опитват да ме манипулират или да се държат по начин, който според тях е приемлив, но всъщност не е.
Твърде млада съм, за да си поставям граници на това колко мога да постигна и дали “дините” под мишницата са ми много или малко. Често хората, които носят само по една, накрая си остават само с нея.

# 8
Твърде млада съм, за да спра да правя грешки и твърде стара, за да знам как да ги правя качествено Simple Smile

# 9
Никога не съм се чувствала твърде млада, или твърде стара за нещо. Не скучая и не влизам в подобни философски размисли, все си намирам нещо, което ми е интересно да направя, да науча.

И аз така, не ми е присъщо баш такова замисляне. Само напоследък се замислих, че съм твърде млада за да си замина от този свят. Не, че се треса от шубе или мисълта ме преследва непрекъснато, просто във връзка с някои събития си отбелязах, че ми се полагат още поне 20 годинки и ако нещо се случи по-рано ще съм мината  Grinning А и все още много неща са обвързани с мен и ще създам неудобство на доста хора. Иначе не мога да измисля за какво да съм твърде стара.

# 10
  • София
Няма нищо общо с липсата на интересни неща и научаване. Случват се разни събития в живота, възникват някакви въпроси, които предразполагат към размисли и съответно вземане на решения. Предизвикват принципи, желания, откази от желания, разместване на пластовете.
Твърде стара съм, за да правя компромиси. Твърде млада съм, за да се откажа от желанията си.

# 11
  • София
Няма да е лошо да се пишат и годините, че въртя някакви мисли - ми, за нищо не съм твърде стара Rolling Eyes

# 12
Твърде млада съм, за да се чудя за какво съм твърде стара ... Sweat Smile

# 13
  • bulgaria
Твърде стара съм за да си направя косата ярко синя, а съм твърде млада за да не ми се излиза вече по дискотеки и шумни заведения.😄

# 14
Цитат
Твърде стара съм, за да правя компромиси.
А според мен, животът е низ от компромиси и човек трябва добре да преценява кога да ги прави и кога не. Целият ми семеен живот, от самото начало, е изграден на тази база и мога да кажа, че се разбираме много добре с ММ.

Общи условия

Активация на акаунт