🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 13 (28.11 - 05.12) 🐄

• 73 106
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 300
С една реплика можеше да обърне ситуацията срещу Кирил, но не се сети.
Хората се държат с нас така, както им позволим. Ваня трябваше отначало да ги постави на място, а не да им се усмихва докато я обиждат. Дори да ги вбеси до степен да и посегнат - щяха да ги изхвърлят на мига.
Така е. Пак да си задам въпроса защо трябва нещата да са или - или? Или Киро и Ивайло са идиоти, или Ваня не е права. Не може ли и двете условия да са изпълнени? Че те Ивайло и Киро се прибваха срещу всички жени от другия лагер. С Живка бързо им е секнал мерака, с Ралица какво стана - нищо. Мрънкаха, че не я харесват, ама чак отношение като към Ваня няма. Не ги оправдавам, ама на Ваня коучинга хич не и се получава. Признавам си, че като и видя ухилената физиономия да ми дрънка за любов и светлина ми става зле. Представям си какво е вътре.

Коментира се поведението на Ваня, защото смятам, че всички се обединихме срещу поведението на Киро и Ивайло. Там няма какво повече да се каже, всички осъждат държанието им, както и липсата на санкции от продукцията. От друга страна санкции за какво - моля другарко, Кирчо ме обижда? Моля другарко, Ивайло не ме слуша? Това е несериозно. Това са възрастни хора, които би трябвало да могат да се справят с това (особено лайфкоуч). Да не говорим, че те на всички казват я, че ги е страх, я че са пиянки, я друго. Вчера беше първата директна груба дума (патка) към нея. Тонът им излиза извън контрол обикновено. Ако е навън кой ще ви спаси вас от булитата? В работата има някакви фирмени правила, които ако се нарушат следват санкции, така е и във фермата. Знам, че ще бъда разбрана погрешно, затова подесетвам, че осъждам поведението на Киро и Иво. Всеки сам да си намери начина да съществува във Фермата.

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 12:51 от Iseis

# 301
С една реплика можеше да обърне ситуацията срещу Кирил, но не се сети.
Хората се държат с нас така, както им позволим. Ваня трябваше отначало да ги постави на място, а не да им се усмихва докато я обиждат. Дори да ги вбеси до степен да и посегнат - щяха да ги изхвърлят на мига.
Последното въобще не е сигурно - за тях Ваня щеше сама да си е виновна. Отделно, ако тя досега в живота не е срещала такива уроди, нали била живяла под похлупак, е възможно да се стъписа и да не знае как да реагира. Да не мислите, че Лорчето и Цветка биха реагирали по-смело и адекватно? Но понеже си се знаят, от началото се залепиха за по един мъж и в групата на готините, и така нямаше опасност някой да агресира към тях.

# 302
Значи Ваня се справи, защото въпреки провокациите остана спокойна, но всъщност, Ваня не се справи, защото въпреки че остана спокойна, провокациите не спряха - ето това е истината най-просто казано.

# 303
Снощи като чух Стефан да казва на Ваня:”По-добре си замълчи”, по повод поредното заяждане на кирил, тотално ме загуби.
Много мениджърско, няма що!
А може би точно това е целта – да мълчиш и да вярваш на „тоз, що толкоз години ти пее:Търпи, и ще си спасиш душата!”
Да, ама не!

# 304

Коментира се поведението на Ваня, защото смятам, че всички се обединихме срещу поведението на Киро и Ивайло. Там няма какво повече да се каже, всички осъждат държанието им, както и липсата на санкции от продукцията. От друга страна санкции за какво - моля другарко, Кирчо ме обижда? Моля другарко, Ивайло не ме слуша? Това е несериозно. Това са възрастни хора, които би трябвало да могат да се справят с това (особено лайфкоуч). Да не говорим, че те на всички казват я, че ги е страх, я че са пиянки, я друго. Вчера беше първата директна груба дума (патка) към нея. Тонът им излиза извън контрол обикновено. Ако е навън кой ще ви спаси вас от булитата? В работата има някакви фирмени правила, които ако се нарушат следват санкции, така е и във фермата. Знам, че ще бъда разбрана погрешно, затова подесетвам, че осъждам поведението на Киро и Иво. Всеки сам да си намери начина да съществува във Фермата.
Ти сериозно ли се чудиш какво следва, ако някой нарече колежката си "патка" и че ако тя се оплаче, е клюкарене в стил "моля, другарката"?

# 305
Ние имаме много показателни за народопсихологията ни поговорки и една от тях е "Преклонена главица сабя не я сече"... Какво повече да кажа!?
Киро е злобен страхливец, на такъв само, ако му зинеш насреща с неговия тон ще го спре! Да, никой не иска да пада на нивото, което този демонстрира, но има хора, с които не може по друг начин, защото той не достига до техния капацитет.

# 306
Вече като покажат Кирил и неговоте монолози получавам пориви за повръщане.
Това неудовлетворено човече никога няма да е доволно, не завиждам на жена му.
Другия, който ми боде очите е Коце- нагъл п.........ст!

# 307
Ваня се разбра успешно сама с Георги като я беше целунал, докато тя спи, не защото тогава по-различно е подходила, отколкото към Иво и Кирил доста време, а защото той си сложи спирачки. Кирил с пълна газ кара към пропаст.

# 308
  • Варна

Киро е злобен страхливец, на  само, ако му зинеш насреща с неговия тон ще го спре! Да, никой не иска да пада на нивото, което този демонстрира, но има хора, с които не може по друг начин, защото той не достига до техния капацитет.
Не всеки може да падне до такова ниво.А Киро ще бие с опит.

# 309
Относно професията на Ваня, само ще добавя по повод коментара че тя би трябвало да се справи с проблема и т.н. ...не можем да научиш някой който не иска да бъде научен,с други думи на сила хубост не става...това е лично тъй като работата на Теди не се коментира от тях но тази на Ваня,то е видно че Киро и Ивайло каквото и да каже те ще намерят нещо да я обидят или накърнят достойнството й...

# 310
Снощи Стефан започна с една реч, как ще е безпристрастен и справедлив, няма да се води от личното и бам - Ваня в обора. Защо не прати Живка ратай? Хем щеше да избегне скандалите между ратаите, хем Живка ще готви всичко без проблем.
А така с Ваня най-лесно, тя вече е нарочена, а Живка ще му стане враг. Отделно, как и той, и другите от тяхната група, уговаряха Ваня да не отвръща на Киро, за да не се нагнетява напрежението, а никой не каза на Киро да млъкне, защото всички скандали започваха от тяхна страна. Направо от Фермата може да се изучава нагледно Психология на тълпите.

# 311
Аз се чудя Стефан не избра за ратай Киро...а Ваня..

# 312
Ваня се разбра успешно сама с Георги като я беше целунал, докато тя спи, не защото тогава по-различно е подходила, отколкото към Иво и Кирил доста време, а защото той си сложи спирачки. Кирил с пълна газ кара към пропаст.
Тогава тонът на Ваня беше строг, аргументите кратки и ясни и не даде възможност на Георги да се оправдава. Каза каквото трябваше и се врътна, и си тръгна. Затова имаше успех казаното.
За жената на Киро четох... Изобщо не я оправдавам! Ама писала там някакви излияния, роман(с)и, изсмукани от пръстите! Нали и слушах писмото (тогава още гледах). Пълна боза! От усърдие да се направи на извисена, беше сътворила такъв бълвоч от цитати, които се преследваха един друг, че накрая нищо нямаше смисъл! Пък писала била, че я разпознали "мъжа ви да не участва във онова предаване", ах... Е сега съм сигурна, че ще иска никога повече да не я разпознаят! Петимните за слава и внимание си държат профилите във фейса отворени и пишат ли пишат общодостъпни тиради, на които докато стигнеш края, си забравил началото. Тя го търпи тоя галфон, че се и гордееше с него. Да не говорим, че му постилаха, ама той нали е говедо, ри, ри и на гърба си хвърли, та шанс няма, освен с измама да стане победител. Ревал бил, че цветовете му взели! Никой не му ги е взел, ами такава купчина л@йна натвори, че се е зарил в тях и цвят не му е останал.

# 313
Аз се чудя Стефан не избра за ратай Киро...а Ваня..
Той май трябваше жена да посочи, и то без Лора и Мартина.

# 314
  • В тъмната гора.
Любител психолог съм. Чета много по темата и случаят на Ваня много ме заинтересува.
Казват, че манипулаторите, социопатите и психопатите избират жертвите си на принципа на педофилите. Също така, имат ловен инстинкт, който им помага да изберат жертва, която ще бъде лесна плячка. Макар да се водим разумни същества, животинското в нас си доминира.

Според вас, защо Кирил и Ивайло се нахвърлиха така върху Ваня, та чак загубиха човешкия си облик? Все пак тя е жена и то не доминантна, която не е заплаха за тях. Защо така системно и настървено и се нахвърляха? Не може да не се отбележи, че всичко ескалира след двубоите, които тя спечели. Възможно ли е омразата, която изпитват към цялата друга група да е рефлектирала само върху Ваня или самата Ваня е такава личност, която предполага тормоз? Като се има предвид, че Цвети и Лора също бяха слаба брънка, според вас близостта им до Мартина ли ги спаси?
Много ще ми е интересно да споделите мнение.

Общи условия

Активация на акаунт