🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 13 (28.11 - 05.12) 🐄

• 73 209
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 510
Пламен като и каза на Мартина, че се е изложила, тя веднага зае контра, че няма такова нещо, да не признае сакън че е прав. Обаче се усети, че е прав и веднага театрално привика Лора, как гледаше в камерите като и говори, толкова подготвена и беше речта. А пък Лора не я знам тъпа ли е, прави ли се, но само се съгласява.

# 511
Коцето схвана театрото на Жоро, защото докато Ваня му подаваше реплики, Живка и Ралица се хилеха невъздържано на масата, а Коци беше обърнат точно към тях .Laughing А и той е лисица, няма да го преметнат толкова лесно. В пиесата "Мнимият болен" само Ваня прояви артистизъм, Жоро хич, затова ще е провал. Дано Георги не предизвика съдбата и да се натресе на по-неудобен от Коцето. Обаче и той само сееше закани, а накрая се нареди на опашка за най-дефицитната стока -  едно коце. Laughing Но пък и съдбата си знае работата - кръвожадното Коце, което с радост гонеше кокошки и козички, за да им кръцне главите, сега попадна в аналогична ситуация - сите мъже го гонят като козичка, да го "обезглавят" на арената. Laughing

# 512
Wine GlassНа Кустев заканите са толкова нелепи. По принцип мен жестоко ме дразнят всякакви термини от военния и машинен живот, вкарани в такива състезания - "мачкам (танк, валяк?)" "давай, машино", "разбий ги" и подобни. Особено това мачкане вече наистина ме разсмива - голям зор да мачкат нещо. Еми, мачкайте грозде, поне нещо хубаво да излезе! Wine Glass Кустев е разнообразил с терминология от ъндърграунда Laughing - рязане на глави, за да подхожда на манталитета.

А вчера по време на епизода имах прозрение! Осъзнах какво ми липсва в този сезон - липсват ми хумор и забавни моменти. Ама не от тия изкуствено създадени смешки, скечове и циркове. На "Коци" шоу програмите не са ми забавни, забавните обичаи не им се получиха също, защото бяха адски разединени и озлобени един към друг. Липсват ми забавни моменти край огъня, преди да си легнат - тези истински случки и съвпадения. Например тази сцена с петното на леглото на Стефан от кучето на Киро ми беше много забавна, защото не беше изкуствена и нямаше дебелашки хумор.

Хората вътре, които постоянно плямпат за забавление, са Ивайло и МарЧина. Ама какво смешно има в това да вкараш овца в стая? Стресираш животното и е супер дебелашко. МарЧина е ясно, че маниерът й на "забавление" е сходен. Те може би затова се сдушиха тия двамцата. Предполагам от тях, а и от Киро, са очаквали нещо да разведрява обстановката. Но хич не се получи.

А хубавият и стойностен хумор идва от интелигентни хора с обща култура, с широк кръгозор и чувство за самоирония. Такива личности ми липсват вътре.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 11:48 от Mysterious_Former

# 513
Коцан от липса на място седна от страната на Мартина, а на дуела зад Лора. Smile Щвейцарията не харесва Лора, гласува я и така ще не ще застана в скромната агитка на Господарката. Мартина вярно можеше и да се разходи по Арената, така че арогантното ѝ поведение не ме учуди.
Мъжки дуели продукцията няма интерес да се състоят почти до финала, трябват им ръце за физическата работа. Сега, ако отпадне някой кекав, няма да е загуба, но пусто като го пазиха и обгрижваха най-забавният...А тази дъждовна есен, работата им явно съвсем изостава.
Хубав анализ от Кирил на Стефан. Хареса ми и изключително адекватното виждане на Пламен за Живка, направо в десетката, така както я виждат зрителите. Изуми ме. Толкова е трудно да погледнат отвъд  всекидневните близо тримесечни отношения и общата картина. "Може да е много добър манипулатор, а аз да съм много добра жертва".Wink

Коцето според мен не си каза истината.
Коцето отново  се чудеше как да извърти, че да не засегне никой от двата лагера  и въобще да скрие реално какво мисли  - затова едно прощално поощрение за Лора му се сторило удачно.

На него така му се искаше да каже, че той е най-достоен да си спечели неговата Ферма! Що тъй никой от пазителите му не го "номинира"? Smiley

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 12:06 от Cafelate

# 514
Кустев, даже го бях забравила. Сега си го припомних със заканите към Калоян и Петър, които просъществуваха половин секунда преди да се насере брутално от страх и да се присламчи към тяхната група, само за да отпадне безславно.

А и той впрочем е един от тези участници, дето съм сигурна, че изобщо не са се вяснали на кастинг. Обиколи Фермата и всички готварски предавания на БТВ-то. Всеки път като видя неудачници като него, които реанимират на арената, ми е ясно, че на кастинг не са стъпвали, ами моралните стожери Иван и Андрей са ги вкарали с връзка.

# 515
DayInMay
Скрит текст:
SatisfiedScream
Пламен като и каза на Мартина, че се е изложила, тя веднага зае контра, че няма такова нещо, да не признае сакън че е прав. Обаче се усети, че е прав и веднага театрално привика Лора, как гледаше в камерите като и говори, толкова подготвена и беше речта. А пък Лора не я знам тъпа ли е, прави ли се, но само се съгласява.

Много точен анализ и тук за действията на МарЧина. И аз смятам, че "благородната" й постъпка беше вследствие на думите на Пламен. Опита се да го направи деликатно и не съм сигурна, че повечето зрители видяха истинската причина за действията й. Пък и гласът зад кадър нали определи всичко като "благородство" Grinning Kапка синя кръв бликна от МарЧина. Grinning Grinning

https://fermata.btv.bg/jivotat-zad-fermata/zhivotat-zad-fermata- … kazva-koceto.html

Наказах се да изгледам този епизод на "Животът зад Фермата". Коцето се обяснява на Пламен, че не е редно да го съдят за стечението на обстоятелствата. Тъкмо почнах да натрупвам агресия, появи се Лора и заяви:

"Благодаря ви за подкрепата. Надявам се да я опровергая утре." Weary Scream Smile Flushed

Мина ми ядът. Взех да разсъждавам за образователната ни система. Grinning Grinning

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 11:40 от Mysterious_Former

# 516
  • Другата България
Е, все пак от "опровергая" до оправдая има един моден бранд, доста муцки пред и зад камера, няколко околосветски обиколки и мазератито на гаджето, всичкото това след кинтите на тате. Който вместо да влага в предходното, да беше вложил в образованието на дечицата.
Ама - приоритети, сър!
Та не всичко се свежда до образователната ни система.

# 517
Жоро също обърка дума като похвали Ралица 🙂 Не помня вместо поколение/генерация дали разряд или категория използва, но забавно се получи.

# 518
Жоро също обърка дума като похвали Ралица 🙂 Не помня вместо поколение/генерация дали разряд или категория използва, но забавно се получи.

Той нали преди време беше "импрегнирал" нещо? 🤣

# 519
Жорето поне не се прави на много умен, знае си капацитета и си се хили като изтърси нещо такова.

# 520
Теодора на дуела с Деси викаше на козата лама, ама там не съм сигурна грешката от стрес ли беше, недовиждане на картинката или от общата култура 🙂
Да, Жоро има самоирония, а и носи на шеги. Той най-много се смя Пламен като го имитираше в техния скеч.

# 521
Мислите ли че Георги харесва Ралица? Аз с такова впечатление останах вчера как Жоро се изчерви от думите на Ралица към него. Все пак са дружки от ден първи.

# 522
Ахаха, да!😀😀😀
В спор с Иво. Искаше да каже “интерпретирам”, нооооо излезе друго от устата му.😀😀😀

# 523
Аз съм малко смутена от едно все по-видно размиване в половите характеристики на мъжете и жените в нашето общество. Миналата година се напъвах да харесам някой от мъжете, но уви. Не можах и туйто, защото жените бяха по-ярките образи, дори и тези, които не харесвах. Тази година е малко по-добре - много ми допадна Боби, но той отлетя рано-рано като щъркел на юг. Харесвах Виктор с някои забележки, също по някое време, но за малко - Пламен и Стефан. И тази година жените превъзхождат мъжете, а това е доста плашещо. Главатарите на двете групи се оказаха Живка и Мартина. Поведението им е по-мъжко то това на родените като такива. С по-голям самоконтрол са от мъжете, а уж жените били по-емоционални и това им пречело. Чудя се дали и ако ги омешат в битки с мъжете, няма да ги победят. Не е случайно и това, че Живка е шофьор на камион, а Мартина се занимава с женската красота, но прилича малко на кечист. Laughing Мъжете от друга страна ежедневно ги наричаме мишки и това не е случайно. Не знам това за добро или зло е, но на мен ми е объркващо и смущаващо.
Да се допълня, че забравих да спомена и любимата си участничка. Ваня с трите си дуела, които прие съвсем спокойно и с достойнство, се оказа по-безстрашна от всичките мъже накуп.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 13:16 от Mesmunda

# 524
Нищо чудно, че Лора се контузва. То всичко мокро. Пък те имат да се катерят и по греди да ходят.
M? Какво й се случи?
Лора се показа такъв пластилин до предните седмици (физически и психически), че чак беше притеснително.

Ако някой ми се чуди "този пък какво толкова се превзема на тема безопасност", ще споделя накратко.
Преди няколко години в чуждо роботизирано предприятие видях кошмарен инцидент.
Трябваше да посетим едно от халетата, за да се ориентираме как работи производството.
Всички бяхме минали много сериозен инструктаж и тест, мерките за охрана бяха максимално строги. Каски, защитни очила, специални обувки, предпазващи от подхлъзване.
Един от посетителите допусна малка грешка. Докато говореше с други хора в групата, нещо се разсея и пристъпи с около 30-40 см жълтата ограничителна линия на пода. С гръб към техниката.
Стана за 3-4 секунди.

Слагам в скрит текст, защото е доста гадно. Прескочи, ако се разстройваш лесно.

Скрит текст:
Много е неприятно - не бързай да отваряш.
Скрит текст:
Рискът да стане такова нещо изглеждаше много малък, безопасната пътека беше достатъчно широка. Знаехме, че не бива дори да доближаваме линията, която показва къде не може да се ходи.
Обаче бедата стана.
Машините се движат бързо и преди някой да успее да му викне или да го дръпне, една остра повдигаща вила мина, наниза го и го остави без крака.
Директно пред очите на цялата група.
Звукът и гледката бяха точно като от филм на ужасите.
Шок.

От много дребно недоглеждане може да последва смразяваща травма.

В тази светлина, като гледах "фермерите" какви са аматьори и как боравят с инструменти, колко грубо са измислени и сковани уредите за дуелите, започнаха да ми създават напрежение.
С напредването на сезона не можех да се отпусна да се наслаждавам на играта, защото през почти цялото време очаквах някой да се фрасне някъде, да се одере, да падне, да си изкълчи крайник...
Пример: онази игра, в която въртят някакъв тежък чувал и събарят дебели стълбове с табели. Играчите тичат да събират табелите, докато чувалът се люлее над главите им с пълна сила.
Един удар по главата в гръб и може да им счупи врата. Има елементарно решение: да нямат право да събират табелите, докато не спрат висящия чувал в средата. Ама не се прави.

И преди съм споменавал - миналата година се зарибих по предаването, защото нацелих епизода с Даяна и картинките за подреждане. Скачаха в един прозрачен тунел - с каски, с наколенки.
Изглеждаше добре направено, играта беше интересна и вдъхновяваща. Сега е някакъв идиотски експеримент със съдбата. Простотия.

Общи условия

Активация на акаунт