🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 13 (28.11 - 05.12) 🐄

• 73 210
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 330
Аз не мисля, че всичко, което Живка показва е стратегия. Познавам такъв човек, той няма грешен ход, винаги мисли две крачки преди другите, има нюх за това как нещата ще се случат и думите му често звучат пророчески имено поради този факт, че умее да предвиди развитието. Живка не е злобна, не е хитра, не е нагла, не е безчовечна, Живка просто има хъс, нюх и ум.

# 331
На мен ми направи впечатление как Любо обвини Коце че били отпаднали заради него стойностни хора. Всъщност обаче той самият (Любо) провокира нещата да се случат в посоката в която уж не искал...крадеца вика дръжте крадеца май май...

# 332
Живка просто има повече житейски опит.

# 333
На мен ми направи впечатление как Любо обвини Коце че били отпаднали заради него стойностни хора. Всъщност обаче той самият (Любо) провокира нещата да се случат в посоката в която уж не искал...крадеца вика дръжте крадеца май май...
Дааа, уж много го пазеше, пък после виновен, че останал.

# 334
Скрит текст:
Любител психолог съм. Чета много по темата и случаят на Ваня много ме заинтересува.
Казват, че манипулаторите, социопатите и психопатите избират жертвите си на принципа на педофилите. Също така, имат ловен инстинкт, който им помага да изберат жертва, която ще бъде лесна плячка. Макар да се водим разумни същества, животинското в нас си доминира.
Според вас, защо Кирил и Ивайло се нахвърлиха така върху Ваня, та чак загубиха човешкия си облик? Все пак тя е жена и то не доминантна, която не е заплаха за тях.
Скрит текст:
Защо така системно и настървено и се нахвърляха? Не може да не се отбележи, че всичко ескалира след двубоите, които тя спечели. Възможно ли е омразата, която изпитват към цялата друга група да е рефлектирала само върху Ваня или самата Ваня е такава личност, която предполага тормоз? Като се има предвид, че Цвети и Лора също бяха слаба брънка, според вас близостта им до Мартина ли ги спаси?
Много ще ми е интересно да споделите мнение.

Аз имам по-различно виждане. Смятам, че Ваня е доминантна по характер, макар да не й личи на първо четене. Успешно маскира доминантнияя си характер с усмивка и позитивизъм.
Причината точно тя да се превърне в мишена е, че те сбъркаха в преценката си за нея. Ако си спомняте Ваня и Ралица /двете мартеници, както ги наричаха/ вървяха в комплект като събирателен образ, който да обсъждат с присмех.
Точно, защото разбраха колко са сбъркали в преценката си, а тя е винаги по-по-най /според тях/ и защото не могат да я манипулират /както Цвети, Лора, Краси и т.н./ Ваня стана тяхна мишена. Можеше да е Ралица, но нея  не я викнаха на дуел, пак защото по тяхна преценка Ваня е слаба, защото е руса льохманка...  Това ги вбеси, другото за кой-работил, кой-какво умеел са бла-бла, за да облекат с думи чувсвата си на яд и безсилие, че не са прави.
В отбор е много лесно да се надъхват един друг колко са прави и велики. Тяхна е грешката, че не бяха по-самостоятелни играчи /като хартисаните/, които бяха "отбор", защото нямаха отбор.

# 335
Живка просто има повече житейски опит.
От кого? От Лора, а с другите са почти на едни години. Просто Живка има едно качество, от което повечето са лишени - тя е уравновесена. Тя има доверие в себе си и си вярва, което и дава възможността да има спокойна, трезва и от там правилна преценка за повечето неща.

Аз имам по-различно виждане. Смятам, че Ваня е доминантна по характер, макар да не й личи на първо четене. Успешно маскира доминантнияя си характер с усмивка и позитивизъм.
Мда, ето какво написах за Ваня преди доста време
https://m.bg-mamma.com/?topic=1381979.msg43741878#msg43741878

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 15:27 от Анонимен

# 336
Аз нямам предвид, че само е по-възрастна. Това да се метнеш на един ТИР и да хукнеш по пътищата трябва да имаш определени качества и нагласа. Ралица няма как да  го придобие например рисувайки спокойно върху чаши в семейното ателие.

# 337
  • София
Според мен Живка е влязла с цел и не забравя това. Докато готините се впускат в лични отношения, оставят се друг от тяхната групичка да ги манипулира и изиграе. Живка живее с единия крак навън. Това ѝ помага да погледне хората отстрани.

# 338
  • Варна
На Любо "туй муй игрЪта" и идеята от самото начало. Сега само се прави на изненадан.
Пазеше Коце за себе си и май ще си го получи.

# 339
Страхотни коментари на предната страница.
slastna, респект. Отивам да си гледам работата в приповдигнато настроение - добре свършената работа радва.

Стефан е пратил пак Ваня на пангара.
Ееее!

Вече никой няма да ми липсва да го гледам от тази Ферма.

# 340
  • Бургас
Както и преди съм казвала, Ваня е преборила зависимост и това е много важно, за да се разбере нейното поведение.
За мен това е много преувеличено във визитката й. Ваня далеч не е била истински зависима и да е залитнала по нещо е било за кратко. Хората, които са виждали/работили с истински зависими, ще ме разберат какво имам предвид. Много е далеч от психологическия профил на зависимия, пък бил и бивш. Дори не е и особено интересен образ, основно я е грижа за впечатлението, което създава, за книжките си за самопомощ /или каквото там чете да се надъхва/ и за външния си вид.

# 341
Аз нямам предвид, че само е по-възрастна. Това да се метнеш на един ТИР и да хукнеш по пътищата трябва да имаш определени качества и нагласа. Ралица няма как да  го придобие например рисувайки спокойно върху чаши в семейното ателие.
Само дето не кара ТИР, а куриерски камион/че. Явно ТИР им се е видяло по-впечатляващо.

# 342
За протокола - Стефан как се простреля в крака?
Има ли някакви облекчаващи обстоятелства?
С какво обяснение постъпи така с Ваня?
Както се казва, за последно да му дам benefit of the doubt.

# 343
Хахах, ЛюПчо се пробуди.
ДжиФка - прЕятелка на всички.
На ДжорУ му лояса курбанЯ.
КоцЮ - дали прави разлика между монах и м@наф?
СтеФЪн - ше ги обедини, ама друг път.
Ралица се боядисва за 50ти път откак е във Фермата7 - побеле от тях.
Киро си гаднее константно.
Чина МарЧина остана без агитка.
А Ваня упорито се решава в розАво, а то толкоз да не й ходи...Да прочете малко за цветотиповете.

# 344
  • Стара Загора
Много се радвам, че Ивайло отпадна (изключително противен), следващият искам да е Кирил(още един противен човек). Ако Лора победи Мартина ще е идеално!

Общи условия

Активация на акаунт