Домакини 79/ Топли и уютни празници

• 54 326
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Вярно... и баклава. Не може всичко за Коледа.
Баница за Нова година.
Питка с пара за Коледа.
Баклава в сладкарницата. Joy

Харесах си тази рецепта за Коледа: https://www.kulinarno-joana.com/2014/11/pecheno-svinsko-meso-ot- … en-sos-s-madejra/
На тази мацка съм правила няколко рецепти и грешка нямат!

А руската салата къде я забравяте? А? Много я обичам и може да се прежаля да направя за Коледа. То не че тук не може да се купи Stuck Out Tongue Winking Eye, ама моята си е най-Убава. Joy

Боже, вече се търкалям, а не знам за след празниците какво ще правя...

# 376
Питката с пара е за Бъдни вечер, не за Коледа.
Ето моята скромна баклавица. Руската салата при нас обикновено е за Нова година и Василов ден. Друго специално не готвя. Ядки, салата, мезета и питие са ни достатъчни като асортимент.

# 377
Мария, то ние като сме двама, ще има да я дирим тази пара една седмица. Joy
Никога не съм правила, нито съм яла содена питка. Освен за Коледа да направя нормална питка, да й турна една пара и да я ядем после и като хляб (какъвто не трябва да ядем). Или една баница за Нова година с пара и късмети и готово!

Намерих тази рецепта за содена питка:

ама дали ще стане като на снимката....

# 378
Благодаря ви момичета, и снощи не успях, на едни диаграми блокирах и вместо 100%  получих 182%. Сега оправям формулите и сядам отново.

# 379
Смърфи, тази питка изглежда много апетитно. Аз си правя обикновена питка с мая. После се яде като хляб, който не трябва да ям Simple Smile.
Джейми, сипи си, почини си и тогава почни.

# 380
  • при късмета
Добро утро!

Фло, весело изкарване!
За Бъдни вечер изобщо няма да се съобразявам с диетата. Едно, че не ми се прави за мен нещо различно, че и майка ми и свекъра ще са тук, второ, че и без друго не виждам резултати откъм сваляне на тегло, а реален здравословен проблем да не ям такова нещо няма, правя го само за да редуцирам тегло. И при нас паричката е тогава, слагам и други късмети, дрян, копче, клечка и т.н.  За Коледа менюто изобщо не съм измислила, защото още не знам къде и кога ще сме. Пред блока има месарница, винаги е прясно месото, зареждат всеки ден, та не ми е проблем да се запася за всякакви случаи.
Много ми се спи, вчера бяхме на непредвидено гости, позакъсняхме и едва станах да направя на детето храната за у-ще. Трябва и да го измисля и да го сготвя, това ми е най-трудното за днес, особено първото Joy
Хубав ден на всички Hug

# 381
Добро утро! И аз днес искам кофа кафе! Стискам палците на Фло !Супер да си прекарате , цялата банда.
   Записах си рецептата за содената питка,ще я направя.Аз много меся,в повечето случаи са ми глетави,ма асинът така ги харесва и аз заради него....
   Не знам какво ще готвя за Бъдни вечер, ние не спазваме канона, защото си ядем много мръвки  и не постим.Ще направя едни постни сърми с булгур и гъби,всички ги обичаме и сигурно едни чушки с боб за гарнитура.И някакви пържоли,ММ и зет ми и синът ми без месо няма да са съгласни.Салата Оливие , Смърф, моля те, и Снежанка си правя редовно и сега ще направя.Имам идея и за едно предястие - солена палачинкова торта за някой от дните.И тиква с мед и орехи,ама само аз си я ям,но пък много обичам.
   Аз обожавам да готвя  и не ми тежи.Не обичам да ходя да пазарувам.И смятам да се отдам на гледане на Кати през почивните дни.Да си я понагушкам, подържа,защото нямам време през седмицата.Ако ми позволят де.

# 382
Добро утро момичета!
Дългун е в Коледна вакснция и сме се отдали на дълги разходки с мъника Laughing
У дома само мм е изключително месояден, а ние, останалите трима можем и да не се сетим за месо. Обаче всички обожаваме постен боб - аз го правя доста гъст, изсипвам в тава, нареждам отгоре печен пипер и кръгчета кисели краставички и запичам. С топла содена питка - направо си преяждаме и мм не пита за месо Laughing
Та за бъдни вечер ще е този боб, вече мариновах салатата от печен пипер, патладжан и чесън. Обичаме тиквеник и ще направя. Задължително трябва да има пуканки - изобщо неща, които "набъбват" за да е успешна годината. Ушафа ще бъде заменен с компот от череши Laughing Като се добавят плодове и ядки - вечерята става обилна Laughing
За Коледа ще е капама в гювеча, която ще се готви цяла вечер, а десерта ще е тирамису, че ми е най-лесно и бързо.
На Коледа няма да готвя, а ще се отдадем на филми и настолни игри.
За нова година ще е цяло парче свинско печено, руска салата и снежанка /нея я правя в две вариации - с пресни краставици за мм, а за нас с кисели краставички, чесън и орехи Laughing /. Ще има и чийзкейк, за чиято рецепта всяка нова година пожелавам крепко здраве на Смърфи!
После имаме два рожденни и един имен ден LaughingLaughingLaughing
Абе - започвам "сезона" на празничната трапеза LaughingLaughingLaughing

# 383
Лейди, дай рецептата за чийз кейк, моля!И аз имам една без печене,стана хит сред приятелките на щерката.
  И при нас януари съдържа един имен ден, три рождени дни - аз, щеркинса и кучето.
   Така да обичам капама,а никой друг у дома не яде.

# 384
  • Бургас
Аз също ще помоля за рецептата за чийза.
Едно време Марчева даде рецепта и за сефте ми се получи десерта.Занесох го на едно гости  и обрах овациите.
Къде се дяна тази жена?

# 385
Днес мина размяната на подаръци в класа ми, много емоции  имаше. Отделно и осми клас теглиха късметчета, утре продължавам с  пети и седми клас, вече ползвам електронни късметчета.
Едно време Марчева даде рецепта и за сефте ми се получи десерта.Занесох го на едно гости  и обрах овациите.
Къде се дяна тази жена?
среща се в някои кулинарни теми и в Lidl- ската

# 386
Калинка, давай я тази рецепта, че аз я нямам на този лаптоп. То, чийзкейкът като цяло е сравнително лесен десерт. А мм се научи и прави тирамису. Да ви кажа и то хич не е трудно. Имам рецепта с картинки (готвиха онлайн по време на карантината за повдигане на духа), ама е на английски. Ако някой все пак иска, да свирка.

Днес съм като ударен хеликоптер - тялото тръгва напред, главата наляво и надясно... Едни студове настанаха, леле... Усещането е за -17, бррр.

# 387
Къде се дяна тази жена?
Привет,
само си ви чета Simple Smile

Марчева пише в Коледната тема и дава страхотни рецепти и там.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1377718.885

Весели празници, момичета! Здраве и благословия за всички ви!

# 388
  • при късмета
В класа на шефа утре ще разменят подаръци.
Аз до сега чупих орехи, направо ми се .....
С вечерята ще си правя пълен експеримент. Оризовите спагети, които миналия път правих китайски, сега ще ги направя болонезе, да видим какво ще излезе. Имам полуфабрикати пилешки хапки и паниран кашкавал, да спасявам положението, ако не се получи

# 389
За пътеводител в приготвянето на тирамису- вижте в Супичка. Правя го по тази рецепта и е много лесно и вкусно. Препоръчвам.
Ма ко, дано се получи вкусна вечеря.

Общи условия

Активация на акаунт