RYANAIR - 19

• 40 166
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Aз го чета, че за една Фемили плюс резервация , куфарът 20 кг е един а тези по 10 кг са на човек, защото :

Family Plus включва една регистрирана чанта багаж от 20 кг на резервация, така че можете да вземете със себе си всички необходими неща за пътуване, от които Вашето семейство се нуждае за Вашето пътуване!

# 136
  • София
и аз така го разбирам - 1 чекиран багаж 20 кг за групата и всеки си носи малката чанта за в краката.

# 137
Благодаря на всички! 🌷

# 138
  • Sofia
Според мен няма логика да платиш приблизително една и съща сума на човек ( както е описано) и в тази сума веднъж влиза един куфар за всеки, а в другия- за всички. Може би трябва да се прочете информацията на английски, така написано наистина не е много ясно.

# 139
Това е информацията на английски език:

Оставам с впечатление, че е една чанта от 10 кг за всички и ме обърква "and, 2 large bags".

# 140
ами двама човека, 2 large bags
що не пробвате да не купувате тия тарифи, а най-евтината и да добавите колкото багажа ви трябват?

# 141
що не пробвате да не купувате тия тарифи, а най-евтината и да добавите колкото багажа ви трябват?
да, на мен винаги този вариант ми е излизал по-евтин.

Нещо друго да споделя.  Случи се така, че последните седмици имах доста полети с Раян извън България. За изумление и изненада абсолютно никъде не погледнаха размера на багажа (Priority, кабинен + ръчен).  В един момент (заради безмозъчен шопинг) се бордвах с х 4 чанти. Имам чувството, че в България ни дискриминират и това  никога няма да мине на софийското летище 🤨 (Не, че е редно, не ме разбирайте погрешно.)

# 142
Покрай пандемията не са толкова стриктни с багажа.

# 143
Благодаря! Никога не съм пътувала с нискотарифни компании и нямам никкъв опит с тях.

# 144
да, на мен винаги този вариант ми е излизал по-евтин.

Нещо друго да споделя.  Случи се така, че последните седмици имах доста полети с Раян извън България. За изумление и изненада абсолютно никъде не погледнаха размера на багажа (Priority, кабинен + ръчен).  В един момент (заради безмозъчен шопинг) се бордвах с х 4 чанти. Имам чувството, че в България ни дискриминират и това  никога няма да мине на софийското летище 🤨 (Не, че е редно, не ме разбирайте погрешно.)
Мен пък в България винаги са ме пускали да излетя с каквото нося, но са ми правили проблеми на други места. Чист късмет:)

# 145
  • СОФИЯ
По отношение на багажа, при последните резервации ми направи впечатление че в началото дава една цена, напр. приорити с куфарче на борда, за Виена 20 евро в посока. Отхвърлям и преди да приключа резервацията за същото дава 13 евро. След приключване на резервацията, ако решиш да добавиш същия багаж, отново е на 20 евро. Така стана и при резервация за Будапеща.

# 146
При Райън си е така отдавна. Даже миналата седмица за вътрешен полет в Испания разликата беше 6 срещу 22 евро за ръчен багаж. При уиз е малко по-добре. В последни дни преди полет даже се качват цените.

# 147
  • В най - голямото село
Доплатете за приорити.

Доплатих си по 20Евро в посока Sad

# 148
  • София
Доплатете за приорити.
Доплатих си по 20Евро в посока Sad
Късно прочетох за проблема. Ако двете неща заедно (лаптоп и дамска чанта) са в рамките на позволения размер, просто носиш една по-голяма найлонова торба в дамската чанта. Ако някой направи забележка, че чантите са две, веднага стават на една найлонова торба. Wink След проверките отново се разделят. Досега само веднъж се е налагало да го правя. Wink Обикновено никой не ми прави забележка за дамската чанта, която не е от най-големите.

# 149
Здравейте!
Пътувала съм с Райънеър само с билет приорити.  Сега ми се налага да пътувам само с ръчен багаж и искам да питам много ли се заяждат за няколко см  от раницата?
Искам да пътувам с раница на Декатлон, чийто размер е  47 х 24 х 14 см., а размерите дадени за ръчен багаж от Райнеър са 40 х 25 х 20  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт