RYANAIR - 19

• 40 173
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
Проверката на багажа е в една рамка, т.е. ако раницата е мека и не е пълна, ще се събере и няма да е проблем.

# 151
  • София
Здравейте!
Пътувала съм с Райънеър само с билет приорити.  Сега ми се налага да пътувам само с ръчен багаж и искам да питам много ли се заяждат за няколко см  от раницата?
Искам да пътувам с раница на Декатлон, чийто размер е  47 х 24 х 14 см., а размерите дадени за ръчен багаж от Райнеър са 40 х 25 х 20  Simple Smile

Няма да имаш проблем с раница, не. Без проблем ще напъхаш тези 7 см отгоре в габаритната рамка дори да те накарат.

# 152
Ако не я уплътните с багаж, а има малко празно място, няма никакъв проблем какъв е размерът, важното е да влезе в клетката( в случай, че го искат проверяващите).

# 153
Здравейте!
Пътувала съм с Райънеър само с билет приорити.  Сега ми се налага да пътувам само с ръчен багаж и искам да питам много ли се заяждат за няколко см  от раницата?
Искам да пътувам с раница на Декатлон, чийто размер е  47 х 24 х 14 см., а размерите дадени за ръчен багаж от Райнеър са 40 х 25 х 20  Simple Smile
Не съм виждала да се заяждат, ако не е нещо фрапиращо. Примерно две раници или куфар. Simple Smile
Постоянно виждам хора с по-големи раници, че даже и дамски ранички под палтото на гърба плюс редовна раница.
Не че препоръчвам да се прави това. Simple Smile
Райън са по-небрежни в това отношение, уиз повече се заяждат.
Последно от Бари италианци имаха приорити чанти под формата на 65 см куфари, но това вече е прекалено. Никой нищо не им каза.

# 154
  • София-Младост
daria73
И аз имах такива притеснения мин. година...никой не ми я погледна раницата. Чак съжалих, защото за да достигна техните см не я напълних , за да мога да я сплескам, ако се наложи.
А и аз си представях, че има някакво отделение под седалките и виждаш ли, ако е по-голям багажа няма да влезе...а то просто я слагаш под предната седалка, имаше място и закуфар даже.

# 155
Не съм виждала да се заяждат, ако не е нещо фрапиращо.
Това нищо не значи. Принципно... това, че някой не е виждал нещо, не означава, че не се случва. И аз повечето пъти  не съм виждал да има разправии, но съм присъствал и на страхотни цигании... Особено на летището в Тревизо, на съседната опашка пътуват за Клуж Напока, на нашата.. за София, циркове, слагане в мерилки и теглилки, всеки препълнил.. караха ги да доплащат, бяха големи драми.  И в София също, особено братята правят големи изпълнения.
С две думи... НЕ СИ ПРЕПЪЛВАЙТЕ раницата от Декатлон и няма да се налага да плащате прайорити.
Аз лично - първо гледам какви са размерите, после поръчвам раница/куфар/чанта. Винаги се съобразявам, да стават за ръчен багаж според авиокомпаниите, с които най-често пътувам. Няма как да купя, после да се чудя дали стават или не.
Ако ви е много притеснено, вземете си прайорити и ще си имате и втори багаж,

# 156
Не съм виждала да се заяждат, ако не е нещо фрапиращо.
Това нищо не значи. Принципно... това, че някой не е виждал нещо, не означава, че не се случва. И аз повечето пъти  не съм виждал да има разправии, но съм присъствал и на страхотни цигании... Особено на летището в Тревизо, на съседната опашка пътуват за Клуж Напока, на нашата.. за София, циркове, слагане в мерилки и теглилки, всеки препълнил.. караха ги да доплащат, бяха големи драми.  И в София също, особено братята правят големи изпълнения.
С две думи... НЕ СИ ПРЕПЪЛВАЙТЕ раницата от Декатлон и няма да се налага да плащате прайорити.
Аз лично - първо гледам какви са размерите, после поръчвам раница/куфар/чанта. Винаги се съобразявам, да стават за ръчен багаж според авиокомпаниите, с които най-често пътувам. Няма как да купя, после да се чудя дали стават или не.
Ако ви е много притеснено, вземете си прайорити и ще си имате и втори багаж,

Аз ще бъда за една нощувка в Италия. Въобще няма да ми се налага да препълвам чантата. Затова не ми се налага и приорити, но когато съм летяла за повече дни, задължително съм си взимала приорити.
Цигании и аз съм виждала, но при много фрапантни чанти / куфари.
Просто не знам дали ще се се заядат за тия 7 см, Simple Smile

# 157
Здравейте, по-напред в темата прочетох, че е възможно да избереш цена на полет и по-късно в процеса на резервация да направиш избор на багаж. Досега не съм ползвала Раян, но при Уиз точно така съм процедирала. Разиграх ситуациата, избрах билети Value, следващата стъпка е попълване данни на пътниците. Предполагам, че след това има пак опция да избереш куфар - 10 или 20кг, но  все пак да съм сигурна, реших да попитам тук. С две деца на 10 и 14 прочетох, че родители трябва да изберат място и децата автоматично ще имат седалки до родителя. Това пак в края ли маркирам и закупувам, в случай че не съм избрала Приорити още при първите стъпки на резервацията.
Благодаря предварително!
Хубав ден!

# 158
# 159
Здравейте, по-напред в темата прочетох, че е възможно да избереш цена на полет и по-късно в процеса на резервация да направиш избор на багаж. Досега не съм ползвала Раян, но при Уиз точно така съм процедирала. Разиграх ситуациата, избрах билети Value, следващата стъпка е попълване данни на пътниците. Предполагам, че след това има пак опция да избереш куфар - 10 или 20кг, но  все пак да съм сигурна, реших да попитам тук. С две деца на 10 и 14 прочетох, че родители трябва да изберат място и децата автоматично ще имат седалки до родителя. Това пак в края ли маркирам и закупувам, в случай че не съм избрала Приорити още при първите стъпки на резервацията.
Благодаря предварително!
Хубав ден!

Можеш и по-късно да избереш багаж. Дете на 14 май се водеше възрастен вече, виж там. Гледа се датата на полета.

# 160
  • София
Да, при Раян децата се водят до 12 год. Голямото дете ще бъде разпределено отделно от родителите.

# 161
  • pomorie
Благодаря предварително!
Хубав ден!
Допълнителен багаж можеш да закупиш по всяко време.Преди две години пътувахме до Испания само с ръчен багаж,там решихме,че ще пазаруваме някои неща,закупих чекиран багаж до 10кг за единия пътуващ за обратният полет.Сега ще пътуваме през март и си мислех да действам по същата схема,но моят мъж беше шокиран как така ще пътува само с раница и взех 10кг за двете посоки 😁 моят младеж на 15г си го смятат за възрастен,а малкият на 9г е с безплатно място в самолета.

# 162
  • Пловдив
Хм...нищо интересно и намалено по нашите почивки март Simple Smile

# 163
  • софия
Гледам полет за 20.04.за Белгия, според Вас възможно ли е да падне цената/ да има промоция...или е късмет. Както сега например излезе промоция за полети до края на март.

# 164
Гледам полет за 20.04.за Белгия, според Вас възможно ли е да падне цената/ да има промоция...или е късмет. Както сега например излезе промоция за полети до края на март.
Това няма кой да го прогнозира.
Примерно, купих билети за Рим за по 5 евро за март 30-на дни преди заминаване. След 2-3 дни поискаха да се присъединят хора, но билетите вече бяха по над 90 евро.

Само да кажа, че търсите заминаване и (евентуално) връщане по нашите дълги почивни дни за Великден и при разхлабване на ковид мерките е силно вероятно цените да са все в посока нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт