Априлски бебчета 2022 - тема 4

• 44 226
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Аз от Чавеева останах много доволна огледа бебка както трябва и всичко ми обесняваше .Но когато ми измери шийката и каза че е къса нищо не ми каза за лежене и да си почивам .Изписа ми Утрогестан 2:2 и доктора да ми я следи .

# 376
Brin de muguet, аз пия Fresubin .. при мен бебчо си върви нормално но на последните изследвания общият белтък ми беше нисък… и понеже и на мен ми е много трудно с месото си взех този протеин. АГ каза, че няма проблем какъвто и да е мога да взема, след като с месото ни е доста трудно… отидох в аптека и попитах за протеин за бременни.. дадоха ми този. Пия по 1 път на ден, понякога пропускам.. мисля че е безвкусен.. но аз го правя с един банан и мляко в блендера или чопъра и става супер следобеден шейк! Вкус не се усеща изобщо..

# 377
  • Пловдив
Аз днес минах преглед при моето АГ. Успокои ме и каза, че всичко е наред. Да не се притеснявам и да съм по спокойна.
Дъщеря ми домъкна някакъв вирус и направи бронхит и аз прихванах от нея. 2 седмици кашлям и имам сополи. През ден ходих при ЛЛ да ме слуша и преглежда. Правих тестове, всичките отрицателни, но бях в тих ужас, че от цялото кашляне и напъване ще скъся я шийка, я контракции ще имам. Та днес дишам една идея по спокойно.
Искам да ви кажа да внимавате и много да се пазите. Аз уж съм със силен имунитет, но ето го тоя сопол 2-ра седмица.
Брин аз също съм пила протеина след пункцията. Лично на мен много добре ми подейства, вкуса му беше шоколад с банан. И според мен беше доста вкусен. Надявам се да ти понесе добре и да навакса бебока. Аз го поръчвах от интернет, че в аптеките беше по скъп.

# 378
Има много рецепти в интернет за протеинови палачинки и банани, преди като тренирах си ги правех редовно и лесно се прекарва протеина и са много вкусни 😊

# 379
По въпроса с месото - също не ми се яде, но св насилвам. Аз съм на обратното дередже - бебето расте с 2 седмици напред и ме плашат с гестационен диабет. Аз самата ограничавам въглехидратите (най-любимото ми 😀) и общо взето наблягам на месо, сирене, извара, яйца и зеленчуци. Нямам апетит за това месо, ама човек свиква да му е безвкусно 🤣 предстои ми обременяване с глюкоза след Нова Година.

Аз пък имам една болежка нова - от около седмица-10дни. Много е странно и се притеснявам. Боли ме в областта на ингвиналната гънка и срамната кост. Понеже съм нон-стоп в движение като се преуморя вечерта даже получавам една подутина от дясната страна и боли като мускулна треска или синина. Ходих онзи ден на преглед и АГ каза, че вс е наред. Опипа ме добре - мислих, че е лимфен възел, но каза, че не е. Гледа шийки и тн и вс е наред. Явно е от претоварване. Синът ми тежи 13кг. Често го нося на ръце+раница+ някоя торба, повечето време съм на крак - готвя, чистя, тичам по детето. Тези дни свекърва ми е на гости уж да помага, ама хич не го умее това помагане - пак аз всичко, че даже имам и задължения към още един човек. Таааа, мрън. Сега след подготовки за Бъдни вечер утре пак ми е подуто и пак ме боли.

Някоя да има подобни болки?

# 380
Аз имам същите болки, предимно вечер. Като цяло си почивам повече, забранено ми е ходене и вдигане на повече от 1,5 - 2,0 кг. Но вечер като седна на дивана усещам болки като от мускулна треска, особено ако съм изкарала цял ден на стола.

По въпроса с месото - също не ми се яде, но св насилвам. Аз съм на обратното дередже - бебето расте с 2 седмици напред и ме плашат с гестационен диабет. Аз самата ограничавам въглехидратите (най-любимото ми 😀) и общо взето наблягам на месо, сирене, извара, яйца и зеленчуци. Нямам апетит за това месо, ама човек свиква да му е безвкусно 🤣 предстои ми обременяване с глюкоза след Нова Година.

Аз пък имам една болежка нова - от около седмица-10дни. Много е странно и се притеснявам. Боли ме в областта на ингвиналната гънка и срамната кост. Понеже съм нон-стоп в движение като се преуморя вечерта даже получавам една подутина от дясната страна и боли като мускулна треска или синина. Ходих онзи ден на преглед и АГ каза, че вс е наред. Опипа ме добре - мислих, че е лимфен възел, но каза, че не е. Гледа шийки и тн и вс е наред. Явно е от претоварване. Синът ми тежи 13кг. Често го нося на ръце+раница+ някоя торба, повечето време съм на крак - готвя, чистя, тичам по детето. Тези дни свекърва ми е на гости уж да помага, ама хич не го умее това помагане - пак аз всичко, че даже имам и задължения към още един човек. Таааа, мрън. Сега след подготовки за Бъдни вечер утре пак ми е подуто и пак ме боли.

Някоя да има подобни болки?

# 381
Tinavasv, все забравям да ти отговоря за изследванията, че глюкозата даже е ниска на 120 мин. и отива на хипогликемия, а инсулинът ти е съвсем добре. Хемоглобинът и RBC-то са тръгнали надолу и вероятно ще ти дадат някакво желязо да пиеш. И на мен ми предстои да правя ОГТТ и се кръстя резултатите да са добри, че само гестационен диабет ми липсва, а аз съм по принцип с диагноза предиабет...
Брин, пия на Прегнако шоколадовия и ваниловия протеин. Има го в аптеки Нове и Ремедиум. Много са вкусни даже. Който не ги харесва явно не е пробвал грахов, соев и лупин да види за какъв гаден вкус става на въпрос. Вецев ми предписа Фрезубин протеин на прах 2 х 2 мерителни лъжички на ден, но е много калоричен, а моето бебе върви сочно, както и аз, няма нужда да се докараме на прасенца. Като ви гледам и двете с твоята госпожица какви сте фини, спокойно може да си пиете протеинови шейкове по 2 на ден без да се охраните. Ако не може месо да хапваш поне телешки бульони си взимай (има на wood foods) или си прави. Извара, яйца, боб...
На последния преглед дори на 2D се видя малкия какъв бузан е в 24 седмица. Върви 1 седмица напред от самото начало (с ранна овулация съм), а терминът ми го смениха няколко пъти вече от 18.04 по ПРМ, на 13.04 по размери и последно на 09.04 по размери от ФМ.
Мария, бързо да ти се възстанови кракът и дано повече не ти се случват такива стресови ситуации, но за мен коланът е задължителен. Гледам да не шофирам вече, че коремът ми е огромен и ми пречи, а и съм станала много агресивна на пътя, но като се возя задължително слагам колан, който първо е закопчан, тогава сядам аз и реално само горната част на колана е прехвърлена през мен. Хоризонталната част на колана, която евентуално би притискала корема, се пада зад гърба ми.
И да измрънкам малко. Поддържам много висок пулс. Днес съм на кардиолог да видим какво ще каже. АГ-то директно каза, че съм за холтер и бета-блокер Anguished. Пуснах щитовидни хормони, защото и те имат отношение към пулса, там пък FT4 е под норма и ще ми изпишат вероятно хормон да пия. Така да мразя лекарства да пия, а тези са сериозни...Disappointed Relieved
Доктора каза друго нищо да не пия и се радвам за което. Биозина, магнезийте и премама дуо, за сега... и даже ми каза може и сладко (а аз си мисля на ум ти, ако знаеш, колко поглъщам на ден). Бях се стреснала много, като ми каза за изследване за захарта, защото не мога без сладко, много ям, а как така са излезнали изследванията не знам...

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 21:04 от Tinavasv

# 382
Забравих да се включа по темата за ФМ в Щерев. Значи ходих с предната бременност там - тогава Стратиева преглеждаше там. 2 пъти бях при нея и веднъж при Чавеева. Сега ходих на БХС отново там при др Калев - той е от учениците на Чавеева и беше мн симпатичен, не се чака, прегледа доста внимателно. Само чееее на феталната сега кто бях в Оскар клиник при Стратиева, тя ми каза, че нещо си там не бил измерил като хората, но не било нещо фрапантно.

При Чавеева преди 2 години кофтито беше, че чаках около час и влязох, но ме прегледа нейната стажантка без самата Чавеева да е в кабинета. Казаха ми, че ако искам да ме види и Чавеева, да чакам още и ме пратиха обратно в чакалнята. Там почаках още около час. Дойде докторката и буквално за една минута ме погледна и каза, че вс е наред. Видимо беше много заета. Все пк това беше преди повече от 2год. Сега може да е различно, но тогава не останах с добро усещане.

# 383
И аз ще си помисля за курса на Янтра, много ти благодаря за информацията Heart

Момичета, аз също не ям месо, гледам да компенсирам с бобови, риба. Засега успявам, дай Боже и занапред Hands Pray
Питах приятелка, която активно спортува, за естествени източници на протеин и ми препоръча точно извара и скир + котидж сирене. От Лидл си взима скир и обезмаслена извара (с повече протеин била) и аз също оттам. Пак там видях едни протеинови кремчета - не съм си купувала, но предполагам, че ще са сладки и вкусни Relaxed Като ѝ бях на гости, беше приготвила много вкусен катък с извара и скир. Не на всеки му допада вкусът на скира, та в катъка добре беше замаскиран.
Ако все пак се наложи, аз мисля да прибягна до телешки бульон, защото с месо не знам как ще се справя Confused Не знам точно на коя марка, но приятелка при нейната бременност си купуваше от пазара на Римската стена в Лозенец - магазин Ливади (нещо такова, голям магазин е, навътре в пазара, имат месо, яйца, млечни от пасищно отглеждани животни).

За хемороидите не мога да дам съвет от практиката, но хапваш ли достатъчно супи? Опитай да ядеш всеки ден супа + хубаво кисело мляко + качествен пробиотик. На мен тези неща ми помагат, стискам палци и при теб да проработят.

И аз малко да измрънкам накрая Joy Пак започнах да сънувам като луда и не мога да спя спокойно. Днес в 4 и половина като се ококорих и дотам... Не се изморявам достатъчно през деня ли..не знам и аз Confused Като се размърдам, бебка също явно се събужда и отнасям по някое ритниче, което ме радва в това безсъние Heart Eyes

Пожелавам ви топло посрещане на Коледа, момичета, и днес спокойни приготовления с повече почивка Heart

bebolini, много неприятно и гадно, дано все пак по-бързо мине иле по някакъв начин те облекчи. Нямам опит много, аз в началото от много неприятен запек постоянно имах кървене и имах сходни усещания и притеснения. Не знам при теб как трябва да се действа, слушай лекарите и стискай зъби поне засега.

Christmas2021, добре дошла! Нека другите момичета кажат повече, те със сигурност знаят и имат повече опит от мен в твоя случай, но бъди спокойна и си почивай като най-общ съвет - щом така са ти и казали докторите. Това е най-важното, всичко друго ще е наред, щом отсега си под наблюдение. ❤

Иначе момичета, поствам това тук, защото днес ми взеха като коледен подарък (по моя още отпреди месец молба) курса Докато аз и ти сме едно - с медитации, йога за бременни, лекции за бременността и книга-дневник. Аз отдавна искам този курс и вече няколко приятелки ми го бяха препоръчали, но днес като го пращах на майка ми да ми го купи (модерна Коледа 😂🎅🙈), видях, че е с 50% отстъпка и много се зарадвах. Така че ако някоя от вас също го е искала или чакала, или ще и е интересно - сега е моментът. От 140 на 70 е намален, според мен е супер подарък от нас за нас. Или от някой закъсал какво да ни вземе в последния момент. Сори за рекламната пауза, ама се въодушевих. И реших да споделя.

Иначе днес бях при док, бебчето все така е със седмица напред, вече е 713 грама, мърдаше активно и се прозяваше, беше си сложила ръката пред лицето и не даваше много да я снимаме. 😁 Иначе всичко и изглежда супер, продължавам си с желязото, че само то е малко ниско и ще трябва повече да се движа, най-общо. Захарта и водите са ок, слава Богу. А междувремнно като идея за подарък/изненада за най-близките давам предложение какво може още да добавите към подаръците. Аз направих на мъжа ми, на майка ми и на свекърите. Пришълец е малко 😂🙈, ама мисля, че много ще ги зарадва.

# 384
ВМR, същите болежки от дясно..при мен по-скоро се усеща като разтегнато сухожилие.. нещо такова.. от началото на Декември съм така. Когато съм в покой няма проблем, но в момента в който се раздвижа и билката почва .. на моменти даже накуцвам.. за седмица увеличих магнезия и мисля, че имаше подобрение.. сега пак намалих дозата и болката на моменти си е доста силна.. предполагам от претоварване.. от приятелка знам, че е нещо обичайно и се случва при доста жени.. тя каза, че само висока доза магнезии е спасил положението при нея. На 29ти съм на преглед и ще говоря с АГ да увеличим магнезия. Определено се чувствам по-добре като приемам по-голяма доза.

# 385
Добро утро и аз да помрънкам малко. Никога дори и сега не съм имала проблем с изхождането, но се сдобих с хемороиди.  Няма болка, нищо , но е доста неприятно.  Свекърва ми прави някакъв мехлем и ще го пробвам. Иначе бебка е добре, ще се окаже доста мързелива, надявам се като се роди пак да е спокойна. Пожелавам на всички ви светли празници.

# 386
Весели празници, момичета. Бъдете здрави и прекрасни моменти с любимите хора ви пожелавам 🎁💫🎄❤🍀

# 387
Честито Рождество, момичета!!! И ако има именици, честит имен ден 🍸🍹🧉! Бъдете здрава и ви пожелавам под елхата да намерите най-исканите и чакани чудеса 🎄🎄🎄

# 388
Весела Коледа, мили мами! Бъдете здрави, щастливи и много обичани! Пожелавам на всички ви лека бременност изпълнена с много емоции и едни здрави и пухкави Априлски бебета! ❄❄❄
Ето как ние решихме да споделим новината със света 🤰

# 389
Честито Рождество Христово, момичета Christmas Tree Да сте много здрави и щастливи и през април всички да гушкаме пухкави и здрави бебчета People Baby Аз минах втората фетална на 23 и съм много щастлива - всичко е наред с бебка, даже върви по-големичка People Angel Усещам ритничета все по-силно и много се вълнувам, нямам търпение да дойде април и да си я гушна Heart Това е най- голямото щастие и най-хубавото коледно чудо Nature Star2 VioletK прекрасна снимка Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт