Априлски бебчета 2022 - тема 4

• 44 216
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Браво! Хем лежиш, хем не качваш. Аз имам чувството, че ако лежах, досеганда съм +20 😀😀😀

Аз за сега съм с малко качени килограми 😃 1,59 см. съм висока, 23г.с.+4 дни и съм качила 3,5 килограма, имам и сравнително малко коремче, но растящо всеки ден и една буйна мадама в него.. но аз съм от лежащите мами и с толкова малко движение не мога да ям много...чувствам се, че ще се пръсна ако прекаля 🤣

# 406
Аз пък се притеснявам, че са ми много малко килограмите и с нетърпение чакам да видя, че всичко е наред след празниците с бебето.

Започнах около 49, първия триместър свалих около 3-4, сега съм 49, така че и аз не знам как да определя колко съм качила. Стомахът ми хич не позволява да се натъпча дори, започват се едни киселини, един рефлукс, абе чудо. Поне ми е лекичко и мога да се движа много.

# 407
Ох, вие с малко килограми, а аз съм вече +16кг. в 25 седмица съм и от две седмици нито спя, нито мога 5мин права да стоя, че ме заболяват краката и кръста😒 Познайте кой е дядо Коледа 😅

# 408
Аз съм в 24+3 вече +7 кг. Започнах от 57 кг и съм 1.70. Всичко отива на паласките, корема и дупето. В ръцете останах слаба, чак е смешно.  Първите месеци се наложи да лежа и въпреки, че ми се гадеше, имах огромен апетит. 4 и 5 месец ги изкарах почти само на плодове и риба, и въпреки това килограмите вървяха нагоре. Гледам да се храня здравословно и да се движа, но си дебелея прогресивно 😃

# 409
Аз вече съм +10кг, предната бременност по същото време е било същата работа. Общо качих 18 кг, предполагам този път ще ги закръгля на 20 🤣 не ми е тежко засега, много съм енергична даже, само дето си ме боли между краката. При мен килограмите са се разпределили навсякъде, даже бузки имам, а така повече се харесвам 🤣

# 410
  • София
Момичета, обръщам се към вас с огромна доза срам, но няма откъде да черпя опит и търсенето на информация сама не ми е полезно. Купила съм одеялца за бебето, както и юрганчета, обаче има и пелени? Те за какво се използват, като вид одеялце ли са? От по-възрастните знам, че в миналото пелени са наричали нещата, които са ползвали за памперс и съм объркана... Извинявам се предварително за глупавия въпрос, но ще се радвам да споделите вие с какво сте се подготвили за повиване, спане и т.н като вид одеялца.

# 411
Лина, няма нищо срамно, никой не се е родил научен. А и всяко дете ни учи на различни неща според мен 🤗
С първото дете бях взела памучни тънки пелени. Използвах ги, за да го подсушавам след миене, къпане, защото хавлиите са прекалено груби, а и съхнат по-бавно. Постилах на бебето в началото, за да не се търка по дивана или пък като сменям памперс някъде навън, за да не е на мръсното. Слагах по главичката докато спи, за да не повръща по чаршафите. Вечер взимах пелената, която съм ползвала през деня и хвърлях в коритото, за да не се плъзга. При топло време може да се покрие бебето като завивка лека. Изобщо има много приложения, аз много ги използвах 🤗

# 412
  • Пловдив
Аз с килограмите съм 6-7 кг нагоре. Последния месец много внимавах какво хапвам, за да не качвам, че ми се карат. 74 кг се измерих преди Коледа. Надявам се и следващия месец да кача малко и да задържим. Правя фрешове, смутита, с тях замествам 1-2 яденета. Вечерята ми е оскъдна, че после трудно спя. А на закуска, гледам да са ядки с някой друг плод. Обяд супа и така успявам.
Ние имаме вила в едно родопско селце, качихме се тук за празниците и сме си сами. Но вчера се подхлъзнах на стълбите и паднах на дупе, сега така ме боли опашката 🙄 Хем много внимавах и пак тупнах. Та, пазете се.
Лина да, тези по тънките пелени стават и за завиване, и за постеляне. Аз си уших и тензухени. Слагах ги върху хавлията и като подсушавах малката я попивах с тензуха. Общо взето ги ползвах за всичко.

# 413
Аз тези пеленки за всичко ги ползвах- за постилане в количката като чаршафче, за завивка през лятото, да слагам под главичката, като повръща, абе за какво ли не Simple Smile
Иначе на мен килограмите са ми болна тема. От един месец не съм в България. Тук е студено, не мога да правя дълги разходки, не ходя на работа и в общи линии  храната е единствено забавление и взичко е свързано със седене на едно място и ме е страх какво ще стане с тези килограми. Заминах +4 кг., сега нямам кантар, но като се прибера направо ще ме е страх да се премеря. С предната бременност нещата не бяха добре +16 кг., но тогава много бързи ги свалих.

# 414
Аз тъкмо от тези пеленки си поръчах сега от baby.bg .. в момента са на промоция и постоянно ми излизаха и не се сдържах.. толкова са хубавки цветовете и са 3 за 10 лева на lorelli .. това ми е първата лична покупка за бебчето.. поръчах си и книгата на Монтесори, която също е на промоция.. струва ми се добро четиво.. а и нагледно методите и изглежда работят доста добре .. поне при мои познати

# 415
  • София
Благодаря ви! Освен тензухени и пемучни какви други е добре да поръчам и какви размери? Гледам ги точно в baby.bg Grinning
Иначе и аз смятам да чета някои книги на Монтесори след раждането, а пък сега чета книгата на Хедра за кърма и Най-щастливтото бебе. Препоръчвам ги Simple Smile

# 416
Привет! От около 25 дни взимам магнерот 3 по 2...
Ще правя обременяване с глюкоза скоро.Искам да ви опитам в тези два часа, в които чакаме пред лабораторията в колата примерно, мога ли да отида до някой магазин да пазарувам или да си свърша някаква работа или трябва задължително да съм в пълен покой?
Гери, от магнезия е. Като се замислиш английската сол какво е и ти става ясно - магнезиев сулфат. Магнерот-ът не е сулфат, но на мен също ми действа разхлабващо, а приемам 2 х 1 на ден. Това твоето си е конска доза магнезий. За съжаление след натоварване с глюкоза трябва да се седи в покой за замерванията след 1 и 2 часа, защото при движение глюкозата се изразходва. Аз също ще  правя натоварване тези дни и само при мисълта, че тази глюкоза ще ми циркулира из тялото часове наред, без да мога да я изразходвам с движение ми идва да се гръмна. Като мине изследването вече е важно да има движение и да се пие много вода. За еутирокса в деня на изследването не знам как стои въпросът, но не виждам какво пречи да го пиеш? Той няма отношение към метаболизирането на глюкозата. За стерилизаторите - ползвала съм само такъв за микровълнова, удобство си е, но не става за стъклени шишета и каучукови биберони.
Пелени съм ползвала основно за постилане, преди да сложа бебето някъде - диван, спалня.
С килограмите съм +8 и се следя изкъсо, внимавам и какво ям, заради предиабета, но от тези протеинови шейкове имам чувството, че качвам с дни.
Пулс поддържам 100 - 120 и ми предписаха магнерот и аспирин протект. За щастие бета-блокерът не бил опция по време на бременност, но ще слагам холтер и после ще се прави преоценка на състоянието. Дано не намажа някаква по-сериозна терапия.
С предишната бременност бях изкълвала всички списания и книги за бременност и кърмене на български и английски. Много научих за развитието и отглеждането на детето, но с кърменето нещата се оказаха, поне в моя случай, далеч по-сложни. Със суха теория не стана, с консултант по кърмене също. Еми въпреки цялото ми желание и положени усилия, цедене, наливане с чайове, стимулации с окситоцин и каквото се сетите, през цялото време докато кърмих се дохранвахме с АМ, защото бебето не наддаваше и в 5-я месец приключихме. Този път не смятам да си го причинявам, ако имам кърма ще се кърмим, ако нямам ще сме на АМ.

# 417
Мерси, vaiza. В такъв случай ще стоя два часа в колата пред лабораторията и ще чакам. Тъпото е, че аз сутрин не мога без кафе и като не съм пила кафе ми е много лошо. Но все някак надявам се ще мине без проблем това изследване. Тъкмо си взех от аптеката Глюкоза, казаха ми да си я разтворя във вода на място в лабораторията.
Разхлабването и аз мисля, че е от магнезия, но ще продължа така 3 по 2 и ще видя на 4-ти януари като отида какво ще каже АГ. Не ми се иска да я притеснявам по празниците.
Да се оплача точно до нас имаше Хиполенд и днес като отидох до там да пазарувам беше с табела, че го затварят и местят в друг квартал. Направо се шокирах, наблизко нямам друг магазин, а си мислех, че дори в последните седмици ще си пазарувам спокойно от него, понеже е точно до вкъщи.

# 418
Аз да попитам изследванията за диабета задължителни ли са или са по преценка на доктора, ако има индикации за такъв? Защото до сега на мен не са ми правени, предполагам още е рано..

# 419
Моята АГ казва, че го препоръчва на всичките си бременни, дори без да има причина. При мен няма проблем и кръвната захар е в норма, но въпреки това иска да го направя. Говорих с една приятелка от Германия и тя каза, че при тях е задължително и си спада към ЖК.

Общи условия

Активация на акаунт