Априлски бебчета 2022 - тема 4

• 44 212
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Привет, момичета.
Почерпвам ви виртуално Birthday Champagne днес каката става на 11, нощес си спомнях колко забавно и бързо раждане имах и ми стана едно мило Heart

За обременяване с глюкоза, моята АГ го дава по преценка, така или иначе ако има нещо се дава режим на хранене.

Относно килцата-точно се метнах на кантара и съм +4 … на 170 не ми е толкова трагично, пък и от 1 месец съм плътно на легло, така че нямам драма. Само да добирам до април… а и си признавам, че от 23/12 насам изплюсках всичко, което можеше да се изплюска Joy

Ох, много искам да се похваля за подаръците ми за Коледа, тази година получих уникални неща. ММ е надминал себе си, но едно от нещата е прахосмукачка стик -имам Румба вече и много хубава класическа прахосмукачка, но от 4 г. живеем в къща и стълбите са ми голяма драма. Та със стика е разкошно, за две секунди ги минавам Heart Eyes

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 20:07 от Жоржи

# 421
Здравейте и от мен. При мен възникна един въпрос относно болничният. Имам болничен до 29.12.21,но тъй като АГ то което трябва да ми ги издава не си вдига телефона и има час чак на 17 Януари, не знам какво да правя. Дали ще може да се напише с толкова задна дата и дали ще е проблем? Ако някоя мама е имала подобед проблем,ще се радвам да разбера как са се случили нещата при нея.

# 422
Не се ли разбрахте при предишния преглед как ще го продължите? Може да се издаде с 2-3 дни назад, но не повече. Плюс това на работата също трябва до 2-3 дена да кажеш оставаш в болничен или се връщаш на работа. Реално утре трябва да се върнеш на работа. Потърси пак лекаря си.

# 423
Момичета аз да ви кажа, днес бях на преглед.. бебето е добре, всичко е супер, но АГ ми се скара за килограмите. Каза, че 10 кг за 25та седмица са много! Та, така.. минавам на нисковъглехидратен режим до раждането (по нейна препоръка).. заапочвам и повече разходки и йога и да се надяваме, че ще задържим положението.. въпреки, че ме боли много отдясно между краката, тя каза, че е нормален симптом и не е причина да намалям движението.. добре, че поне нямам никакви хранителни предпочитания и наклонности към момента.. та, това е от мен..

# 424
VioletK, радвам се, че всичко е наред при теб. Да ти кажа аз съм в 25 г.с. и съм точно 9-10кг отгоре. Всеки като ме види и се чуди как съм качила толкова много. На мен обаче ми изглежда нормално - нито ям по много, нито пък съм обездвижена. Не знам защо така се получи, но за сега не се притеснявам. Все още се чувствам добре и доста мобилна.

# 425
И аз бях на преглед, за първи път и мъжът ми влезе, докторът ме предупреди за сладкото и тестените неща и сега само върви след мен и ми брои филиите и ме следи дали ям сладко 🙄
Иначе малкият е вече 850 гр. направо се шокирах, предният път беше някъде 450.

# 426
Привет, момичета!

Аз нарочно не се меря от три месеца някъде, обаче утре, предновогодишно ще се кача на кантара, на който се мерих в трети месец - за сравнение, че ми е любопитно сега, като пишете и вие.

Иначе ми щръкна яко коремът вече, както няколко човека вече ми казаха - изглеждаш си като бременна жена (каквото и да значи това) 😂 И все по-често чувам ЕХА, МНОГО СИ ГОЛЯМА ВЕЧЕ... ❤ Ама не се и крия под дрехите, така че - нека. Засега краката и ръцете са ок, гърди обаче - колкото щеш. 😂 Бузите и те се заформят, ще е забава 7-8-9 месец. Гледам поне през ден да правя упражнения и йога, да се разхождам по 30-40 минути на ден, ама не знам доколко помага. Гърбът си боли редовно.

Иначе да ви питам - вие как ще празнувате нова година - ние с мъжа ми си имаме една много готина компания, но тази година организационно нещо не ни се получи с тях и май всеки ще си е по домовете. Аз се пошегувах да отидем на едно друго парти, на което сме канени, но той в отговор ми върна "Виждала ли си бременна на купон?" 😂 Не знаех какво да му отговоря (поне в последно време не съм) а и ве искам да съм парти пупъра със сигурност и скучния непиещ за хората, които искат да си пият и да не помнят нищо, та... в нас ще сме по диваните и пред ТВ. 😂 Поне няма да се съобразявам, като ме заболи кръстът и искам да си лягам 😂 Честно казано донякъде ми олекна, че стана така. Но пък ми е любопитно, има ли сред вас такива, дето ще си купонясват под една или друга форма?

Ииии малко странен въпрос, вероятно е по-насочен към мамите с опит вече, но понеже днес си говорих с една родила преди 2 месеца и половина приятелка за секса и отношенията с мъжа и - тя каза, че от осми месец вече нищо не се случва. Боли я, кърви, не е в настроение, уморена е или просто не се получава? Така ли е при всички? Или поне при вас след раждането кога и доколко се възвърна желанието за близости? Извинявам се, ако е прекалено личен въпросът, но няма кого да попитам, а е тема, която за нас, дето ще сме за първи път в тая ситуация, също е важна. 😁 🙈

Айде да ни е чудна 2022, много радост и нови емоции да донесе и малките сладури да напълнят домовете с много обич и смях! Хубаво посрещане на всички. И наздраве от моя диван за вашия! 😂❤🙏🎉

# 427
  • София
Здравейте момичета,

Надявам се сте си изкарали страхотно по Коледа 🎄❤

Да ви споделя, че вече съм в 7ми месец и за тези няколко дни , усещам доста промени хах
Излязоха ми хемороиди, нямам сила за дълги разходки, а и най-хубавото - имах първата си контракция .. без болка, но контракция. Корема ми се втвърди и беше много “забавно” за около 10/15 минути.
Предполагам съм се преуморила, понеже имах много обикаляне тези дни.

За килограмите , аз съм качила до момента (27+4) 6кг. Мисля, че не е много, но ще видим на третата ФМ как върви бебчо, беше му по-голямо коремчето последно, намалих някои храни, силно стискам палци да сме в норма.

♥♥♥

# 428
Аз съм два килограма плюс,в началото на 25 седмица съм.Предната бременност качих 17 кг,10 останаха след седмица в болницата малкият се наложи да седи на лампа имаше жълтеница.Никакъв апетит нямам обаче в сравнение с преди,дългите разходки навън и с дребния насам натам си оказват влияние,отделно имаме пътека ходя по няколко километра като се заседя.Знам че някой лежат по препоръка,но моят АГ ме съветва да не се залежавам и застоявам,да почивам като се уморя и така.С предната бременност се разхождах до последно въпреки студената зима,хич не ме свърташе.Кърмих го до годинката,сега ще видим с дребното как ще се получи.Никога не съм си падала по купонджийските купони и посрещания,някъде след тийнството го надживях.Ще сме си вкъщи,нито заря и тъпотии ми трябват,достатъчни са ми моите мъже да са до мен 💙💚.
Със секса не сме спирали,споделяла съм и в предната отчетна,редовно си правехме до деня преди да родя и мисля че това ми помогна за лесното и безпроблемно раждане.20 дена след него ми спряха лохиите и след профилактичен преглед и малко по спокойно и внимателно в началото почнахме.Сега също не сме спирали,когато решим,дребният спи сам от година в неговата стая и нямаме проблем с него в това отношение.

# 429
При нас секса е мираж от юни месец,  първо пункцията за яйцеклетки после уж трансфер, ама то нямаше после пък имаше.... едно дългооо чакане за резултат и после страх да не стане нещо 😒 и накрая тотална забрана 😂 Уж не ми се прави, а пък няколко вечери сънувам подобни и подробни неща, но го отдавам на хормони 🤷

За НГ ще се съберем в майка ми. Моя мъж искаше в нас, но му казах, че аз нито мога да готвя, нито да чистя и оправям, а той няма това време и се съгласи. Поканили сме си приятели пък ще видим накрая колко народ ще сме.

Днес бях на преглед. Моето момченце е 570гр.а момиченцето ми е 600гр. 🥰 АГ каза, че са една седмица назад, но било нормално за близнаци и че не вижда нищо притеснително.

Да ви попитам вие с имена как сте?! Ние много бързо взехме решение за момичето, но мм се дърпа за името на момчето. Баща ми е Петър, неговия Петко и на мен много ми харесва Павел. А той е категоричен че не иска.. не че не му харесва името, а идеята да е кръстен на някого. А честно казано аз други идеи нямам, а и не търся де 😂 аз съм го измислила вече... 😂

# 430
И при нас секса е мираж.. не е като да нямаме желание или време.. просто мен ме боли а ММ ми казва, че всеедно има преграда.. некомфортно е и за двамата.. редовно проверяваме дали нещата са се променили.. 😀 но уви.. до този момент секса е болезнено преживяване и се налага да използваме други методи за извършване на въпросната дейност.. които към момента ни устройват чудесно..

За нова година ММ е на работа.. понеже е управител на хотел и е неизобежно.. аз ще изляза с приятелите ни и съм решила към 23:00 часа да отида при него, за да може да си посрещнем годината заедно.. след това най-вероятно ще се върнем при приятелите ни заедно.. взела съм си рокля, обувки.. всичко е нагласено 😀 тези дни ще ви пусна снимка .. като буренце съм с този корем .. но не ме притеснява особено.. запасила съм се с безалкохолно вино и съм готова! Иначе в нашия край на 1ви Януари има карнавал “Старчевата” с кукери и носии.. аз съм привърженик от малка, цялото ми семейство спазва традицията да  участва в карнавала и съм решила, че тази година няма да е изключение.. онзи ден облякох носия, която ми става.. малко смешно е с изпъкнал корем 😀 но важна е емоцията.. та така.. ще раздрусаме бебо тези дни …

# 431
Ние ще ходим на вила за 3 вечери с други приятелски семейства с малки деца. Честно казано не ми се пътува особено, но се надявам да си изкараме добре.

За килограмите и на мен ми се струват много… аз бях +5кг до 23 декември и изведнъж на 26ти съм +7кг. Още страдам и се меря през няколко часа да видя няма ли разлика, ама не 😀 аз спазвам нисковъглехидратна диета по принцип, ама на празника я наруших и сигурно затова така. Сега само чакам лекарката да ми се скара на следващия преглед.

Сексът с баткото беше малко мираж след като родих. Раждах естествено и имам епизиотомия, която беше много стегната и адски ме болеше. Не можех да сядам на маса в продължение на 20дни. Не можех да нося и бельо. После мина тазо болка, месец след раждането ходих на прегшед и ни дадоха зелена светлина за секс, но при опит изпитвах доста болка. Ползвахме лубриканти, но отново беше ужасно болезнено. За няколко месеца мина и вс си дойде на мястото

# 432
И при нас сексът е мираж, ин витро, трансфери, прокървявания, и това беше.
На НГ сме вкъщи, на мен отдавна ми мина времето за купони 😁 Спокойна вечеря с близките ми е идеално.
За имената, и ние нещо се разминаваме, за момиче бяхме приготвили много, но сега за момче ни е много трудно. Уж  се бяхме спрели на едно, което и на двамата харесва, но се оказа, че аз не мога да свикна. Има още 2 имена, като едното харесва на таткото, другото на мен. И мъжът ми сега го нарича с трите имена 😂

# 433
Привет, ох как се приготвяте на НГ, ние ще сме в нас… с това лежане няма мърдане. Но съм казала на ММ, че догодина ще сме някъде на екзотично място. Искам да ми сервират, а не аз да сервирам Blush за парти винаги съм на линия, а според компанията мога и на бар, и на маса. Само да е забавно Heart

За имената -  не са ми били трудност, обичам да се предават в семейството. Всички сме кръстени на някого, но сме и късметлии, че в семействата ни има хубави имена. Голямата ни дъщеря е Елисавета, на свекърва ми, малката ще е Магдалена, на моята баба и на мъжа ми на бабата. Майка не иска да се казва като нея…При нас проблема беше, че имена имахме, но бебочето ни не се получаваше…

А секса… след предишното раждане ми трябваше малко време за възстановяване, но нямаше някаква голяма драма. Ще видим след това как ще е. За сега и на нас ни е забранен-инвитро, прокървяване, скъсяване на шийката, но пък имаме приоритет Grinning

# 434
За секса - ние след баткото почнахме да правим като минаха 3 седмици, защото бях на преглед и ми казаха, че съм се възстановила и ми е позволено вече 😃
Сега не сме супер редовни, но пък и не е прекалено рядко. Аз просто още кърмя, а от кърменето хормоните никак не предразполагат към интимност, това съм го чела някъде 😃 сега вече съм в 7-мия месец, а при мен и двете бременности третия триместър някак ми се увеличава либидото, та имам малко повече желание.
За имената - ние май го измислихме за втория юнак, мм не е много съгласен защото не знае как ще му викаме на галено, но пък самото име го харесва... засега по-добра идея нямаме 😃
Честно да ви кажа, аз с килограмите много напреднах тая бременност. С баткото качих общо 8 кг, а сега вече съм качила около 10... не ям толкова много, наистина не мога да разбера как ги трупам... Корема ми е много голям (с баткото не се виждаше изобщо до към 7 месец), но отделно от това никъде не ми личи да съм качила, освен може би в бузите 😃 честно казано се депресирах вчера като видях колко съм качила, искам да раждам вече... липсва ми да ми е празен корема 😃 още 2-3 месеца...

Общи условия

Активация на акаунт