Априлски бебчета 2022 - тема 4

• 44 229
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Аз за работата нямам търпение да предам утре на колежката и да не се занимавам повече. Колко нерви изхабих, само аз си знам. Чувам коментари от рода на "Тя си е в къщи, нищо не прави по цял ден!". И това адски ме натоварва. Обещах, че ще поема до края на декември и си изпълнявам ангажимента. С първата бременност работих до преди 45 дневния. Работата ми е хубава, колежките и те, но шефовете 🤪 Още повече като бях и в болница за задържане и после в къщи да пазя дивана. Всяко ставане ме стягаше и всичко ми пречеше.
Сега не искам да мисля повече за работа. Не мисля, че някои заслужава това. Искам да съм егоист и да мисля за себе си и семейството ми.

# 361
Soulmate, моите началници са подобни…аз 5 години преди да изляза в майчинство се смачках от работа. Никога не съм работила само по 8 часа на ден. Все бях там поне 10, а често и повече. Имало е и “екстремни” ситуации, в които тр да замествам мениджърите на други екипи и се е налагало да работя от 9 до 3 през нощта и на следващия ден пак същото. Та, като забременях с първото дете изнемогвах на този график. Ходих повръщах там по тоалетните, обедната почивка си я карах в колата на задната седалка, за да не се налага да говоря с никого. Излязох в болничен от 6ти месец след една доста стресова ситуация и след като разбрах какви неща се говорят за мен. Направо се преродих. Наваксах с приятелки, които не бях виждала сума ти време (но тогава беше лято). По цял ден навън, планирах и покупки за бебе, правихме ремонт, пътувахме и изобщо не съм стояла без работа. Сега сливам майчинствата и да ви кажа… изобщо не ми липсват там от работа. Не искам и да се връщам. Ще гледам след второто майчинство да сменя позицията и фирмата.

Иначе в момента съм си с детето вкъщи. Той не ходи на ясла понеже не е приет и се гледаме двамата. Добре ни е. Не се оплаквам. Само малко ми понатежава вече и труднл смогвам да тичам по него по цял ден, да е изчистено, да има винаги сготвено, та малко съм захвърлила някои неща.

По въпроса с глюкомера да добавя, че моят Freestyle Optium Neo има различни степени на пробождане. Тоест може да се настрои иглата да влиза по-навътре или да боде по-малко. Ако го сложа на по-висока степен и на мен ми излизат свитки от всяко пробождане и после синини имам, но на някоя по-ниска ми е ок.

# 362
Миналата бременност работех до края на седмия месец почти,нищо не ми тежеше,нито пътуванията нито смените.Но и не съм повръщала,спях нормално и въобще беше много лека бременност.Сегашната е коренно различна,отделно и баткото го има не мога да си позволя да работя на смени.Аз смених и работата де,шефовете ми също не бяха особено разбрани,още в третия месец излезнах болничен и си мързелувам вкъщи.Въобще не ми е съветсно,има да работя цял живот.Почивам си и си гледам баткото,домакинската работа съм си я улеснила на макс с всякви джаджи,таткото също помага,при нужда викаме и комшийката дето го гледаше докато работя ако беше болен.Плащаме и сме много доволни от нея.

# 363
Здравейте. Пиша за първи път. Очаквам своето бебче края на м.април. Сега със в 22г.с. Вчера бях на преглед и лекарят ми каза, че имаме промлем с шийката-само 25 мм е. Изписа ми утрогестан ( по две всяка вечер) и магнерот ( 3 х 2). От днес съм вкъщи, само лежа, без да правя каквото и да било. На 03.01 каза да отида пак на преглед и тогава ще се реши дали да правим серклаж или не, тъй като няма много време за действие. Най-късно 26 г.с. Трябвало да се направи. Много съм притеснена. Ще се радвам на всякакви мнения, съвети или каквото и да било по темата. Изобщо с такъв размер реално ли е дори да лежа нон стоп да издържа поне до края на март месец или най-добре е да се пристъпи към серклаж. И възможно ли е при спазване на всички инструкции шийката да се удължи малко или не? Благодаря предварително:)

# 364
Здравейте, мами,
Ще засегна доста срамна за мен тема, но нямам избор, трябва ми мнение от по- опитните..
Та.. Само аз ли страдам, вече месец и нещо, от хемороиди, и то вътрешни? Направих миналия месец един курс с цикатридина, та малко по- намаляха симптомите, но се подуват доста след посещение на тоалетната. Мажа с разни мазила, не използвам тоалетна хартия- дирекно се измивам с бебешки сапун и, по препоръка на 3-ма лекари, си правя вани със смрадлика.  Посетих няколко специалиста, но всички казват, че се възпаляват от притискане заради бебчо и нищо не можем да направим в момента. Може ли някоя мама, която е минала през това да каже какво е ползвала и е имало ефект? Благодаря и се извинявам, ако и преди това е засягана тази тема, аз не открих.

# 365
bebolini, много неприятно и гадно, дано все пак по-бързо мине иле по някакъв начин те облекчи. Нямам опит много, аз в началото от много неприятен запек постоянно имах кървене и имах сходни усещания и притеснения. Не знам при теб как трябва да се действа, слушай лекарите и стискай зъби поне засега.

Christmas2021, добре дошла! Нека другите момичета кажат повече, те със сигурност знаят и имат повече опит от мен в твоя случай, но бъди спокойна и си почивай като най-общ съвет - щом така са ти и казали докторите. Това е най-важното, всичко друго ще е наред, щом отсега си под наблюдение. ❤

Иначе момичета, поствам това тук, защото днес ми взеха като коледен подарък (по моя още отпреди месец молба) курса Докато аз и ти сме едно - с медитации, йога за бременни, лекции за бременността и книга-дневник. Аз отдавна искам този курс и вече няколко приятелки ми го бяха препоръчали, но днес като го пращах на майка ми да ми го купи (модерна Коледа 😂🎅🙈), видях, че е с 50% отстъпка и много се зарадвах. Така че ако някоя от вас също го е искала или чакала, или ще и е интересно - сега е моментът. От 140 на 70 е намален, според мен е супер подарък от нас за нас. Или от някой закъсал какво да ни вземе в последния момент. Сори за рекламната пауза, ама се въодушевих. И реших да споделя.

Иначе днес бях при док, бебчето все така е със седмица напред, вече е 713 грама, мърдаше активно и се прозяваше, беше си сложила ръката пред лицето и не даваше много да я снимаме. 😁 Иначе всичко и изглежда супер, продължавам си с желязото, че само то е малко ниско и ще трябва повече да се движа, най-общо. Захарта и водите са ок, слава Богу. А междувремнно като идея за подарък/изненада за най-близките давам предложение какво може още да добавите към подаръците. Аз направих на мъжа ми, на майка ми и на свекърите. Пришълец е малко 😂🙈, ама мисля, че много ще ги зарадва.

# 366
  • Sofia
Здравейте пак!
Най-накрая и аз да се включа. Извинявам се предварително за романа. Напоследък покрай подготовката за предстоящите празници и дистанционното училище на децата не ми остава много време за писане.

Да дам малко отчет.
Минаха ми ФМ - морфологично всичко е наред с бебка, нямат забележки. Околоплодни води в норма, шийката мерена само с коремен ехограф изглежда добре, кръвотокът е добре.
Но двама АГ ми казаха, че бебето върви с една седмица назад. Засега не било обезпокоително, расте си, но било кльощаво. Но щом кръвотокът е добре, значи няма достатъчно хранителни вещества за него и гладувало 😟! Препоръчаха ми да ям повече месо и да започна прием на протеини за бременни. Някой има ли опит с тези протеини? Как са на вкус? Дали дават някакъв резултат? Говоря пo-специално за Pregnaco.
С месото не знам как ще се разберем, не съм много месоядна. С предишната бременност даже изобщо не ядох месо. Тогава се опитвах да се насилвам да го ям и направо ревах докато се хранех - месото имаше вкус на картон. Естествено не успявах да го изям, дори насила. Хемоглобинът ми беше паднал и вече се виждах как ме приемат в болница, за да ме хранят на системи 😵.
Като цяло предишните ми бебета се родиха под 3кг и АГ ми казаха, че и това няма да е по-голямо.

И на мен ми изписаха Магнерот, защото въпреки приема на Алеракт, корема започна често да ми се втвърдява. Миналата бременност пих Магнезиев Диаспорал и попитах дали не мога пак него да си го пия вместо Магнерота. Добре ми понасяше. Казаха, че не е проблем - та сега добавихме и Магнезиев Диаспорал 400мг 2*1.

На феталната ехокардиография др. Маринов каза, че дупчицата в мембраната на сърчицето почти се е затворила. Вика ме пак в 28гс.

Кръвни не са ми искали от БХС насам! Сега трябва да пусна след Нова Година и ще видим какво е положението.

Мина ми и прегледа при Паскалева. Според изследванията (анти Ха) и мненията на всички АГ (кръвоток) засега трябва да си остана на Фракси 0,3. Паскалева само ми увеличи дозата на Акарда - върна ми го на прием всеки ден, защото Аспи теста не беше ОК.

Иначе, искам не искам, вече няма накъде. За Нова Година сме предвидили да кажем на децата и на близките роднини (родители, братя/сестри). Много ми е притеснено, ама не мога да чакам до раждането все пак. Най-малкото децата вече сами ще се светнат какво става.

Ето и един поздрав от нас двете :
Скрит текст:
С първата бременност имах такова коремче чак в 7-ми месец. А тук съм 21+4.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 11:53 от Brin de muguet

# 367
Брин, аз Прегнако съм го пила покрай стимулацията и пункциите, помага за по-бързо възстановяване на яйчниците. Изобщо не ми харесва на вкус.
Но във форума постоянно чета коментари на момичета, които са започнали да го пият, защото бебето изостава или нисък белтък и определено навсаксват и има резултат.
Колкото до храненето и месото, аз не ям месо от поне 10 години, опитах сега че и на мен ми е притеснено от изоставане, но не ми харесва изобщо и спрях да се насилвам. Но пък се храня много здравословно и разнообразно, често хапвам риба. Тестени и сладки неща избягвам, тези дни само ми се преядоха и си хапнах. Кофти е че последните месеци дърпат яко на килограми и протеини си трябват, аз вървя седмица напред, но все чакам да ми кажат, че вече не е така. Дано не стане де.

bebolini много неприятно, и май често срещано по време на бременност. Май няма много какво да се направи. Не допускай да имаш запек.

Christmas във форума има тема Лежащи мами, там се обсъждат точно такива теми и ще ти бъде полезно.

# 368
Брин, аз първата бременност пих Прегнако с вкус капучино май беше. Ами не е най вкусното нещо на света. Пих го заради нисък белтък и ни се покачи белтъка.
Освен месо, което и на мен не ми се яде може да наблегнеш на бобовите храни, те са пълни с протеини също. Друг заместител с много протеин е изварата. И тя не е най вкусното нещо, но аз я разбърквам с подправки - шарена сол, копър, чесън на прах и става голяма вкусотия. 🤗 А и една седмица не е кой знае какво изоставане, не може всички бебета да са по калъп. Щом първите ти са били по- дребни едва ли това ще е гигант.
Аз от няколко дни тичам за подаръци, нали ви казах. Обаче единия ден се возих при майка ми, съответно без колан, че ми убива ужасно на корема. Разсеях се за секунда, рязко спирачки и се свлякох при стелката. Крака ми се усука ужасно и едвам стъпвам. Корема не го ударих, но определено се стреснах. Не знам как щеше да е по-добре дали с колана или без, но този път се разминах. Отока спада вече, почти не е червен глезена, но си ме наболява и ходя като спънат кон 🤣 та от мен исках да ви кажа да бъдете по-внимателни 🤗
Относно кетоните в урината - фалшива тревога. Пусках отново и нямаше нищо притеснително.
За хемороидите и на мен ми излязоха, мисля че си е хормонално, защото си ходя редовно до тоалетната. И предната бременност така бях, а след раждането вече беше кошмара 🤣

# 369
Brin de muguet, аз никога в живота си не съм яла месо. Разбирам те отлично. Но пък винаги съм имала страхотни резултати по всички показатели. Сега обаче вече бременна в 6-ти месец всичко пада. Ям много здравословно, но месо се насилва поне 1 път в седмицата. Купувам телешко месо, варя го на бавен огън, после в тенджерата с ориз и нещо зелено. Месото става много крехко и го хапвам поне малко. Наблягам на боб и леща, гледам постоянно да си ги правя от тях, както и по 2 яйца всяка сутрин. Това с протеините е много гадно, нищо чудно другия месец да трябва и аз да пия допълнително.
Беболини, аз си правя на блендер сутрин 1 киви, 1 банан и добавям соево мляко. След 5 мин съм в тоалетната.
Някой може ли да даде отзив за ФМ в Щерев. Аз на двете си ФМ ходих в клиника Оскар при д-р Стратиева, доволна съм от нея, но ми е адски далеч и двата пъти чаках по над 2 часа и половина докато вляза за преглед. Не мога да си обесня защо толкова много се чака всеки път. Та си мисля за третата ФМ да ида в Щерев, защото ще е люта зима, а Щерев ми е до вкъщи, по-лесно ще ми е. Някой можете ли да ми препоръчате за там ? Благодаря!

# 370
Аз ходих в Щерев при Чавеева доволна съм само дето ме наплаши че шийката ми е къса но и нищо не ми обесни какво да правя та днес побърках моя доктор та той си ме успокои и ми каза какво да пия

# 371
Tinavasv, все забравям да ти отговоря за изследванията, че глюкозата даже е ниска на 120 мин. и отива на хипогликемия, а инсулинът ти е съвсем добре. Хемоглобинът и RBC-то са тръгнали надолу и вероятно ще ти дадат някакво желязо да пиеш. И на мен ми предстои да правя ОГТТ и се кръстя резултатите да са добри, че само гестационен диабет ми липсва, а аз съм по принцип с диагноза предиабет...
Брин, пия на Прегнако шоколадовия и ваниловия протеин. Има го в аптеки Нове и Ремедиум. Много са вкусни даже. Който не ги харесва явно не е пробвал грахов, соев и лупин да види за какъв гаден вкус става на въпрос. Вецев ми предписа Фрезубин протеин на прах 2 х 2 мерителни лъжички на ден, но е много калоричен, а моето бебе върви сочно, както и аз, няма нужда да се докараме на прасенца. Като ви гледам и двете с твоята госпожица какви сте фини, спокойно може да си пиете протеинови шейкове по 2 на ден без да се охраните. Ако не може месо да хапваш поне телешки бульони си взимай (има на wood foods) или си прави. Извара, яйца, боб...
На последния преглед дори на 2D се видя малкия какъв бузан е в 24 седмица. Върви 1 седмица напред от самото начало (с ранна овулация съм), а терминът ми го смениха няколко пъти вече от 18.04 по ПРМ, на 13.04 по размери и последно на 09.04 по размери от ФМ.
Мария, бързо да ти се възстанови кракът и дано повече не ти се случват такива стресови ситуации, но за мен коланът е задължителен. Гледам да не шофирам вече, че коремът ми е огромен и ми пречи, а и съм станала много агресивна на пътя, но като се возя задължително слагам колан, който първо е закопчан, тогава сядам аз и реално само горната част на колана е прехвърлена през мен. Хоризонталната част на колана, която евентуално би притискала корема, се пада зад гърба ми.
И да измрънкам малко. Поддържам много висок пулс. Днес съм на кардиолог да видим какво ще каже. АГ-то директно каза, че съм за холтер и бета-блокер Anguished. Пуснах щитовидни хормони, защото и те имат отношение към пулса, там пък FT4 е под норма и ще ми изпишат вероятно хормон да пия. Така да мразя лекарства да пия, а тези са сериозни...Disappointed Relieved

# 372
Брин, таман се чудех къде се изгуби и щях да ти пиша. Радвам се че подготвяте за Коледа  с мъниците. Също за протеина не го мисли, двете ми приятелки, които ще еаждат януари и февруари също пият, защото бебчовците са по-малки. Едната каза, че го бърка с банан и мляко и бил ок, ако оскаш мога да ти пратя линк да видиш кой пие.
Christmas лежи повече и ела в темата за лежащите майки, там са малко плашещи, но поне всички сме на едно дередже. И аз си лежа вече 3 седмица, защото в 21г.с. шийката беше 29мм. и моята АГ даде инструктаж за лежане.

Трелони нaправо се чудя и aз дали да не се метна, отдавна я гледам тази Янтра, сега ще изчета по-подробно и довечера на прегледа ще питам АГ, ако тя разреши се мятам Heart Eyes

Гери, заби ме, по собствено желание ли не ядеш месо? Моята щерка от бебе отказва и с уговорки от време на време й пробутваме по някое бутче. Вече е голяма, но като я накараме да яде месо и тя започва да оплаква животното Grin

Теди според мен Чавеева хич не те е наплашила, а е била доста откровена жената.

Vaiza колко висок пулс поддържаш, моя сега през бременността е 85-90, като за мен е висок, но не са ме пращали на кардиолог… да се включиш после с новини!

Последна редакция: пт, 24 дек 2021, 10:00 от Жоржи

# 373
Моят ендокринолог казва, че при всички жени бременни ф4 пада под границата долу, било нормално. Аз приемам хормони стриктно следя показателите на щитовидната всеки месец и въпреки това и при мен е ф4 ниско.
Жоржи, да, от съвсем малка мразя месо. Братята и сестра ми само месо ядат, а аз съм тревопасно. Сестра ми цял живот яде по 3 пъти месо на ден, обаче като забременя имаше желязодефицитна анемия. Оправи я с много червено вино.
И аз се притеснавам за шийката, макар че сега ми е добре, но аз имам конизация правена 6 месеца преди да забременея. Аг ми я мери на всеки 3 седмици с вагинален. Да, може би ще запиша за трета ФМ при Чавеева. Пак казвам, много съм доволна от д-р Стрстиева, но организацията в клиника Оскар е под всякаква критика.

# 374
И при мен бебето върви с една седмица назад, но не било притеснително. Също така си седи седалищно от известно време. Много се надявам да се обърне! Има време, де, до 36-та седмица мисля, че е по-голям шансът да се обърне.
За хемороидите не знам какво може да се направи по време на бременност, но след раждането беше ад първите дни.

Общи условия

Активация на акаунт