Априлски бебчета 2022 - тема 4

• 44 162
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте , момичета за много години. Живи и здрави да сме и на термин да си гушкаме пухкави бебоци. В 24 седмица съм бебка я усещам много рядко , и взеха да ми се подуват глезените. Вие как сте? Има ли мами които са като мен? Хубава година на всички.

# 451
Честита Нова Година! Много здраве Ви пожелавам на Вас и целите Ви семейства и само хубави емоции през 2022 г. Спаска , а относно глезените…. Аз съм 23 г.с +2 дни  нямам такива проблеми   мисля ,че трябва да си пуснеш изследване за белтък …. , или по- добре питай следящата те АГ какво точно да си пуснеш. Аз моята бебка я усещам постоянно … особено вечер. Иначе днес ходихме с ММ да гледаме за колички , кошари, и всичко необходимо ….. , но аз съм леко суеверна и ми е много рано още да купувам каквото и да е било…. / купих единствено 1 боди много ми хареса 🤣🤣🤣, то май това е първото нещо което взимам /Така бях и със сина ми преди 13 г 🤣, всичко в последният момент, сега само набелязахме по- големите неща …

# 452
Честита 2022 и от мен, момичета!
Нека бъде по-щастлива за всички ви, да има разбирателство и любов в семействата ви, да сте много здрави и да гушнете най-силните и пухкави бебчета Heart

Ние празнувахме с едни съседи - те са с малко детенце, хоум офис, а и нали сме изолирани на село, не се притеснявах да сме с други хора Blush

Аз с килограмите също вървя нагоре (24 седмица - +7 кг), но напоследък хич не се движех. Все ми беше студено навън, мокро... Сега съм се "задължила" да правя по 10 000 крачки и днес като за начало успях, та съм доволна.

Сексът и при нас сега е мираж. След последния път, когато си докарах цистит, доста се притеснихме. Някак се уплашихме и сега не правим, макар че ми се иска да пробваме Blush На следващия преглед ще питам и АГ.

Относно имената ние сме се спрели на две, като едното ни е фаворит и се радвам, че постигнахме съгласие, че... Joy

Вече усещам малката всеки ден и е вълшебно Heart

# 453
Честита нова година и от мен, момичета! Да е здрава, вълнуваща и много хубава годината, бебоците да са здрави и послушни, да си дойдат в точния момент.

Аз също усещам бебето постоянно и супер активно, дори на моменти се стряскам колко силно ме удря 😂 засега в краката нямам подуване, но при мен пък гърбът изнася цялата тежест. Зверски ме боли, ако седя за повече от 40 минути или дори като ходя, вероятно тежестта гърди + корем му идва в повече. Давайте съвети, ако и вие имате сходен казус, какво правите.

Ето и от мен един постпразничен корем-ъпдейт.
25-та седмица и 2 дена. От днес малко започвам по-целесъобразно хранене, че на празниците си беше чудо от тесто, сладко и мазно. 😂

# 454
Честита Нова Година! Нека е здрава и добра за всички ни!
На мен АГ и д-р Стратиева от клиника Оскар ми препоръчаха да си купя колан за бременни. Казаха, че той ще поема тежестта през последните месеци и това ще бъде в полза за мен и тялото ми. Все още не съм купила, но може би ще взема, защото и двете ми казаха, че има полза от тях. И не става въпрос за бременни с болки, а един вид превантивно, за да няма последствия след раждането.
Аз бебето от 31.12 насам го усещаш съвсем леко, а преди това беше нещо страшно. Дали защото спрях шоколадите? Нали правих обременяване и утре ще видим как ще ми разтълкуват резултатите.

# 455
Добро утро на всички!

Вчера щях още нещо да ви казвам, но забравих Joy
Намерих чорапогащник за бременни в Пепко за 6 лева.

# 456
Чорапогащниците и клиновете за бременни са буквално СПАСЕНИЕ. Откакто ползвам, се преродих, а чорапогащниците си и изглеждат нормално, което не знаех, така че - бонус точки. Препоръчвам на всички, ако още не са, да си вземат. На мен новият ми 24/7 стайлинг е клин плюс oversize тениски за вкъщи или клин с рокля за навън.  😂 Друго, и да искам, не мога да облека.

# 457
  • Sofia
Здравейте , момичета за много години. Живи и здрави да сме и на термин да си гушкаме пухкави бебоци. В 24 седмица съм бебка я усещам много рядко , и взеха да ми се подуват глезените. Вие как сте? Има ли мами които са като мен? Хубава година на всички.
Аз съм в 23+3 и до преди около седмица и аз я усещах рядко. Аз съм с предна плацента, рязана два пъти за секцио, а и бебето е малко - върви със седмица назад и е слабичко. Док каза, че още няма силни мускули. Та не знам кое точно беше причината при мен.

Сега е вече по-различно. Вече седмица я усещам всеки ден, понякога даже силничко. Не знам протеините за бременни дали й оказват някакво влияние или просто си расте.

На мен засега глезените не са ми се подували. Но започнах да се задъхвам от най-малкото нещо, ужас много бързо се изморявам. Така беше и с предишните бременности, бях буквално като костенурка. А да, и от време на време ми се връща и ускорения пулс.

На мен АГ ми предписа изследвания за утре (включително и об. урина, там се вижда и дали губиш белтък) . Предполагам, че и на теб скоро ще ти пуснат. Ако няма загуба на белтък, и нямаш други оплаквания (проблеми със зрението, главоболие и др.) най-вероятно АГ ще ти каже просто да си вдигаш краката като седиш, за да не отичат.
И на мен ми се подуваха леко предишните бременности, но това започна около 7-ми месец и то само ако съм принудена да седя с часове на стол.

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 21:35 от Brin de muguet

# 458
В Комсед има новогодишно намаление -25% на всичко.

# 459
В Комсед има новогодишно намаление -25% на всичко.
От утре вечерта започва.

# 460
Да, от 5-ти до 9-ти ще бъде. Мисля да се възползвам най-накрая.

# 461
Честита нова година и от мен! Нека ни донесе здраве, на нас и на дечицата ни! ❤
На мен от няколко дни изведнъж започна да ми става тежко. Не мога да седя дълго права, по-дългото ходене ме изморява, трудно ми е да се изправям от клекнало положение... някак си вече се чувствам на финалната права, а още не съм съвсем 😃 вярно, влязох в третия триместър, но въпреки това имам още бая време...
Много си мечтая да родя вече. Едногодишния вече батко започна да сочи корема, когато го питам "Къде е бебето?" И направо се разтапям. Също така се научи да идва при мен и да гали корема 😍 Нямам търпение да се запознаят с братчето. Пък и искам да си ги гушкам двамата вече 💙💙
Ние не че имаме много за купуване, ама трябва малко да се разбързаме да купим нещата, които ни остават, че нещо много през просото го караме сега с втората бременност, а времето си минава... вие докъде сте с покупките?

# 462
Аз съм с батко на 2 години и не съм си мръднала пръста да разгледам никакви покупки. Абсолютно през просото и ние. Име - нямаме. Не сме и мислили, изобщоооо мн разхайтена работа. Покупки не знам какво ще ми трябва освен някое друго шише и може би някаква дрешка за фасон. То всичко си имаме.

С предната бременност нямах никакво търпение и само броях дни, седмици, месеци… сега изобщо не знам в коя седмица съм. Като ме питат всеки път смятам по календар 😅 съответно сега времето ми минава много бързо и точно днес смятах, че ми остават реално 3 месеца, които ще минат сууупер бързо, но все си мисля “още три месеца сън” “още 3 месеца почивка на обяд” 😀 после с две малки ми се струва, че ще бъде мн трудно.

За глезените - не са ми се подували сега, но с предната бременност - да. По спомен беше от задържането на течности.

# 463
  • Sofia
С покупките сме до никъде. Аз и нямам намерение да купувам нещо преди раждането. Просто не мога да пазарувам за Нероден Петко, некомфортно ми е.
Но вече се ровя из старите дрешки на децата да подбирам, това което ми се струва подходящо.

Иначе като влезна в 9-тия месец смятам да си купя помпа за кърма, защото предишната я изхвърлих след второто бебе. А знам, че ще ми трябва още в болницата.
Докато съм в родилното, ще пратя таткото да купува кошче за кола, за да можем да се приберем. Та сега разглеждам кошчета и си набелязвам какво ми харесва. А при мен изборът е сложен, хем не искам да са безбожно скъпи, хем да са издържали тестове за сигурност.

И аз се учудих, че вече се изморявам и задъхвам. Очаквах това да се случи в третото тримесечие, а не още в 6-ти месец.

Не знам как е при вас, но на мен работата започна да ми додейва. Вече нямам търпение да излизам майчинство и да се отдам на бебешки работи.

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 21:36 от Brin de muguet

# 464
И ние не сме купили нищо още, но имаме всичко от по-голямото дете. Остават разни дребни неща да се заменят и допълнят и сме готови. Даже и дрехи не съм взела. Мисля с наличните да карам в началото.

Миналият път пазарувахме последните няколко месеца и всичко ми беше готово месец преди раждането. И сега мисля така да действам. Към февруари мисля да сме готови с всичко.

Иначе при нас баткото май не разбира още какво се случва и какъв е този корем. Понякога ми сочи пъпа и се смее, но само това. Мисля дали да не купя от книжките за бебетата и как се появяват. Той много харесва книжки, но не знам колко ще разбере. На почти две е вече.

Общи условия

Активация на акаунт