Априлски бебчета 2022 - тема 4

• 44 161
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Честита Нова Година и от мен!
За глезените- от време на време се подуват, но за малко.

С покупките сме до никъде. Взели сме само количката, една шапка (бабите ни надуха главите, че трябвало първата покупка да е това)  и аз си изплетох едно меко/ пухкаво одеялце за в количката, ако ни се налага да ползваме нещо по- дебело. Доста от нещата ще ги взема от станаха ми постепенно, защото тя е с 10-месечно.

Преродих се с клиновете от лидл и чорапогащника за бременни. Като походех повече ме наболваха корема и кръста и обнислях покупка на колан, но от както ходя само с тях нямам проблем, на този етап де.

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 22:28 от bebolini99

# 466
  • Sofia
Иначе при нас баткото май не разбира още какво се случва и какъв е този корем. Понякога ми сочи пъпа и се смее, но само това. Мисля дали да не купя от книжките за бебетата и как се появяват. Той много харесва книжки, но не знам колко ще разбере. На почти две е вече.
Нашият батко беше на 2г и 3 месеца, когато се роди сестра му. Изобщо не съм се затормозавяла да му обяснявам каквото и да било. Смятах, че е много малък. А и той не се впечатляваше изобщо от големия ми корем. Просто един ден се прибрах с бебе вкъщи и той го прие като даденост. Питала съм го няколко пъти дали си спомня деня, в който донесохме сестра му и всеки пък казва, че нищо не си спомня.

Сега обаче след като им казах за бебето, им показах и книжка, която показва бебето в корема и изобщо цялото развитие на бременността. Засега им спестих подробна информация за раждането. Но знаят, че ще трябва операция, за да бъде извадено бебето.

# 467
Иначе при нас баткото май не разбира още какво се случва и какъв е този корем. Понякога ми сочи пъпа и се смее, но само това. Мисля дали да не купя от книжките за бебетата и как се появяват. Той много харесва книжки, но не знам колко ще разбере. На почти две е вече.
Нашият батко беше на 2г и 3 месеца, когато се роди сестра му. Изобщо не съм се затормозавяла да му обяснявам каквото и да било. Смятах, че е много малък. А и той не се впечатляваше изобщо от големия ми корем. Просто един ден се прибрах с бебе вкъщи и той го прие като даденост. Питала съм го няколко пъти дали си спомня деня, в който донесохме сестра му и всеки пък казва, че нищо не си спомня.

Сега обаче след като им казах за бебето, им показах и книжка, която показва бебето в корема и изобщо цялото развитие на бременността. Засега им спестих подробна информация за раждането. Но знаят, че ще трябва операция, за да бъде извадено бебето.

А баткото как реагира на сестра си? Имало ли е ревност, удряне на бебето или някакви тръшкания например? Знам, че всяко дете си е различно, но си мисля как да направя така нещата, че появата на бебето да е максимално нестресираща за него и да не ревнува. Даже мислим да направим посрещането от болницата само ние четиримата с таткото и баткото и бебето, за да имаме момент само за нас без сто маймуни наоколо и тълпи от роднини, дошли заради бебето. Да има време на спокойствие сина ми да види сестра си и да свикне с нея. А после след някой друг ден да дойдат и роднини.

# 468
  • Sofia
Нямаше никаква ревност. Никога не я е удрял (е, поне докато беше бебе). Беше много внимателен, даже не даваше на другите деца да се доближават до нея, защото това била неговата сестра.

Дразгите се появиха, когато тя поотрасна и проговори. Тогава вече имаше какво да делят и започнаха да се дразнят взаимно. Много са странни - хем се дразнят, хем се търсят.

Но в бебешкия й период не е имало никакви проблеми.

ПП: с него извадих късмет, че още от малък е много самостоятелен и никога не ми е бил залепен за полата (за разлика от сестра си). Това мисля, че изигра голяма роля.

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 23:14 от Brin de muguet

# 469
И аз напоследък се замислям за това как да интегрираме бебето в семейството по най-безболезненият начин за баткото. Чудя се как ще реагира, какви може да са трудностите. Моят син в момента е на 2г и 2месеца. Имаме книжки за бебетата. Откакто имам корем започна да го търси. Сочи го и казва “мама да покаже бебето”. Застава над корема и с ръка ме хваща и казва “здравеййй, бебе”. Случва се да ми целува корема и да казва “вътре има малко бебче”. Звучи доста идилично, но честно казано съм сигурна, че не осъзнава точно какво се случва и ще бъде трудно.

Лично аз, съдейки по моето дете мисля, че книжките помагат за асимилирането. При нас той сам започна да проявява интерес към корема и от там тръгнаха обяснения и тн.

# 470
  • София
Честита нова година и от мен! Да сте здрави най-вече и много щастливи през новата година! Heartpulse

Ние казахме скоро на мъжът ми на първото дете и на мен ми беше много притеснително как ще реагира, че ще има братче от друга майка, но той толкова се зарадва и само ми целува корема и го гали и пази и помага, а е на 5г. Много сме щастливи от този факт и се надяваме тази радост и грижи да продължат и като бебето се появи Heart Eyes

Момичета, да ви попитам вие към какви помпи за кърма сте се ориентирали? Ръчна или електрическа? Гледам тези в бейби бг, но бих искала да посъбера мнение преди да поръчам:

https://www.baby.bg/product/philips-avent-comfort-143912/

https://www.baby.bg/product/dr-brown-s-bf102-rachna-pompa-za-karma-s-aksesoari/

https://www.baby.bg/product/tommee-tippee-made-for-me/

https://www.baby.bg/product/cangaroo-gentle-touch-xn-d207/

Иска ми се по-бюджетен вариант, защото може и изобщо да не се използва, пък ако се наложи да се ползва много бих била склонна да инвестирам в такава покупка повече. Също какви шишета и биберони препоръчвате?

# 471
Здравейте , момичета за много години. Живи и здрави да сме и на термин да си гушкаме пухкави бебоци. В 24 седмица съм бебка я усещам много рядко , и взеха да ми се подуват глезените. Вие как сте? Има ли мами които са като мен? Хубава година на всички.

Привет! Аз в бързината съм прочела, че много често я усещаш и затова тръгнах да те успокоявам, че и при мен е така. Моя грешка, извинявай.

Иначе на един от последните ми прегледи докторът, като ми обясняваше, че при мен ще е нормално да усещам бебето силно и често от след няколко седмици (заради плацентата), каза, че при всички е различно. Най-вече заради плацентата - имало значение задна или предна, след това заради размера и позицията на бебчето, а също така, естествено, и заради храните и настроенията ни. Така че въобще не се притеснявай, ако я усещаш рядко. Има куп фактори. Аз отнякъде две седмици я усещам по-често и силно реално, преди това също беше само в определени интервали.

А за глезените - днес слушах една лекция точно как се подуват и отичат краката заради допълнителната тежест, която трябва да държат по време на бременността + задържането на вода в тялото.

Препоръчаха да се правят съвсем елементарни и леки загряващи (примерно преди цяла тренировка) упражнения за краката всеки ден за по 5-10 минути - например в седнало положение на пода, с крака изпънати напред - започва се от размърдване на пръстите напред назад (сгъване-разгъване), после кръгови движения от петите, после кръгови с глезените и кръгови от коленете. Може същото и в изправено положение, на един крак (и другият прави упражненията - върти се в кръг и тн). Също и потупващ масаж, който сами да си правим, от глезена до бедрото да се почукваме по тялото  и да мачкаме и разтърсваме кожата - да се движи кръвта. Това помагало. Така че - пробвай, пожелавам успех и по-малко такива неприятни моменти. ❤

# 472
Честита Нова Година и от мен 🥰🥰
Аз мисля да си взема ел. Помпата на Авент. Само се чудя дали да е двойна или единична.
Аз от покупките имам 5легла(ДА 5!) подариха ми 3 😂 и аз си купих две. Двете новите ще ги ползвам за вкъщи, другите две ще ги дам в майка ми(когато и ги оставям) и последното ще замине на село при свекървата, когато си ходим там да има поне едно за в началото. Имам и две люлки/кошари за вкъщи за другия етаж, количка и дрешки, които разбрах, че за никъде не стигат. В нашето АГ искат 2 комплекта на ден на бебе. Живот и здраве всичко да е наред и да стоим само 5 дни са по 10комплекта на бебе. Казаха ми, че там се съсипват заради това с което се мажат пъпчетата.

Аз днес забелязах, че имам няколко капилярчета на кръста, а се мажа всеки ден, но явно 16/17кг си оказват влияние.

Заради напрежение в краката не мога да спя, вие имате ли?

# 473
Честита Нова година, момичета Hug Да ни донесе много здраве и здрави, доносени бебчета ♥️ Много благодаря за инфото за Комсед, аз винаги от вас разбирам за промоциите, а уж следя сайтовете. Ние с първо бебче имаме да купуваме по едни дълги списъци, така че си е важно да има поне 25 % намаление Stuck Out Tongue Winking Eye Краси, за теб да не говорим колко покупки ви чакат, Но пък двойно щастие Heart Eyes
Аз усещам бебка все повече и все по-силно ♥️ Лошото е че имам и втвърдявания на корема, безболезнени, но все пак ще питам АГ  на предстоящия преглед...

# 474
Здравейте, момичета! Не знам дали честитих новата 2022, но все пак, ако не съм, Ви пожелавам само здраве на Вас и Вашите семейства и едни прекрасни бебешочета! 🙏🙏🙏
Аз с покупките съм до никъде, само това което ви споделих, че за Коледа взех за под елхата на бебчо да има подарък, всъщност за нас с таткото това бе най-големият подарък под нея! Мислех да дойде новата година и тъкмо ще влезна живот и здраве в 7 месец в събота.. та чак тогава да почнем по едно, по едно да купуваме, но все пак нали бебо е заченато 2021, трябва да се отбележи! 😁 Купихме 7,8 нещица, повечето ни казват още е рано от суеверна гледна точка, а и аз съм малко от тези, но времето направо лети! За такива като нас, които за пръв път ще си имаме бебе е цяло преживяване в избора на всичко, кое, как и защо трябва или не трябва да се купи! 😁
Другата седмица съм на консултация, за момента всичко е нормално, само имам повече втвърдявания на корема, увеличих магнезия, но той и не е много като количество(на мен са ми предписани сашета на магнезий+б комплекс). Ще видя как е може и тези дни да отида пак до Аг-то, ако са все по-чести,въпреки, че като знам камво ще каже от разтягане на матката е, по-малко движение, повече почивка.. 1ва бременност ми е и не знам до колко е нормално.... Та така от мен +8 кг съм, а със сладкото след обременяването с глюкоза си хапвам все така(той доктора ми каза може по-малко), а аз ям много, не мога да живея без сладко! 🥴 За сега не съм се издула и се надявам скоро да не се, но уви само бебчо да е добре, аз ще търпя! Иначе рита доста, особено вечер след 9 е голям футболист(предполагам, че с краката са тези силни удари) 😃
Някъде четох, че в 7ми месец се прави тест за алергия! Друго този месец май няма да се прави, като изследване иии нямам търпение за следващия път, когато ще видим бебчо!
Лек ден!

# 475
Честита нова 2022 година и от мен! Нека донесе на всички в тази темичка много здраве, пухкави бебоци и безкрайно много усмивки във всички семейства Simple Smile
Ние много пътувахме по празниците и имах повечко втвърдявания, много лесно ми стават като пътуваме по разбитите ни улици, колкото и да внимава ММ. Другият случай е като ми се пишка и ако стискам повече, пак стават контракции, та гледам да не стискам изобщо. Пия си магнезия и вече повече почивка. Иначе много ритка бебка вече Heart Eyes Понякога ми изпъква корема на дадено място и двамата с ММ опипваме и се чудим това коя част на тялото й е Simple Smile
Покупки още не сме правили, но мислим да започнем скоро, че са си бая неща за първо бебче. Благодаря за инфото за Комсед, уж разчитам на фейсбук да ме информира за промоции, ама само безполезни неща ми показва май.
Ако някой го интересува книга за отглеждане на бебето, мога да препоръчам "Книга за бебето" на Уилям Сиърс и Марта Сиърс - много е подробна с много съвети как да се справяме с проблемни ситуации и стила на писане ми допада - без да се изпада в разни крайности.

# 476
С покупките почти съм готова,всичко голямо е купено,останаха някой дрешки и пелени.За помпа и аз се чудех за двойна,но като знам че сама ще съм с него,не виждам как ще станат нещата,докато с единична едната ръка си е винаги свободна.И ние се притесняваме баткото как ще реагира,на почти 4 г. е,в градината няма никакъв проблем с връстниците си,но като му говорим за бебето казва че не иска да е батко и няма да помага и да го учи на нищо.В началото реагира по добре като че ли.Книжки не иска да четем за бебетата,знае само че трябва да внимава да не ми удари корема и че не мога да го дигам.Иначе е добро дете,не е агресивен,обича животните,много рядко посяга като е ядосан към нас и спи много тежко,рядко нещо успява да го събуди.Абе ще се нагодим няма как.

# 477
  • Sofia
Днес ми мина прегледът. Госпожицата в 23+4 вече е 600гр. Но АГ пак си ме предупреди, че и това бебе ще е малко (по някои показатели си върви все така със седмица назад).
Седи си напречно като в люлка, явно така й е удобно, защото и на миналия преглед пак беше така.

Вече започнахме със записите на тоновете. Много ми е странно, защото по мои спомени е доста рано за това. Но въпреки ранната г. с. записът се получи добре.

От изследванията излезе че хемоглобинът ми е паднал, та се налага да включим и желязо. Каза ми че трябва да е на интервал от Магнезия. Вие на какво отстояние пиете желязото от Магнезия?

Също така ми излезнаха някакви бактерии в урината и ще трябва да пусна стерилна урина. Някой знае ли как се пуска това чудо? Има ли някакви специфични условия?

# 478
Днес бях при АГ и всичко е наред, слава Богу с бебето. По изследванията ми заключи, че имам гестационен диабет, макар и много слаб. Каза да се консултирам с ендокринолога си. Някой от вас може ли да ми препоръча диетолог читав за София? Обмислям да посетя такъв евентуално. Намалям магнерота на 3 по 1 таблетка, че много ми е разхлабено от него. Забелязахте ли, че всички болници са вдигнали цените си? Ако не сте - ще забележете сега като отидете. И то цените са много увеличени, поне в моята болница, където ходя.

# 479
  • Sofia
Забелязахте ли, че всички болници са вдигнали цените си? Ако не сте - ще забележете сега като отидете. И то цените са много увеличени, поне в моята болница, където ходя.
Явно поскъпването на тока си казва думата.

Общи условия

Активация на акаунт