И в слънце, и в студ, априлчетата вън сноват

• 9 204
  • 330
  •   1
Отговори
# 105
енви, аз това не го знаех Blush. Но май не съм го правила, защото на обяд и правя стотина грама пюре и тя го изяжда. А ако остане аз го изяждам.
Елдата купих един пакет от диетичен магазин и си я досготвих в нас. Много е безвкусна, сега ще я сложа в зеленчуковото да пробвам как е Wink

# 106
  • София
А ние сме в краен квартал, около нас са само голи ливади и духа отвратително силно. Лятото ни беше екстра, не ни мореше жегата, ама сега ме е страх да не ми счупи количката; ако вятъра е насрещен, въобще не мога да я мръдна  Cry  Малкият не проявява особен интерес към дъждобрана, но от вятъра напоследък не може да стои в/у количката  ooooh!

Вчера разгледах диетичния рафт в нашия магазин и имам няколко питанки:
-Първата ми е за кафявия ориз; аз не знам що си мислех, че е различен сорт и цвета му е кафяв, а то се оказа, че е просто неполиран обикновен ориз, ако съм в грешка, ме поправете, та кажете ми, каква марка да търся, че да не е пълен с боклуци, че този при нас беше пълен с люспи, камъчета и буболечки, а аз нямам нерви 5 часа да чистя ориз  Praynig
-Овеса може ли да се прави на каши? вие го обсъждахте, ама не помня  Embarassed
-Фруктозата става ли да се слага в плодовите пюрета и сокове; полезна ли е за бебета?  newsm78
- И нещо, което се чудех - в купените каши има много добавки като витамини, желязо, калций и т.н., а в домашните като ги няма тези неща, дали ще са достатъчно полезни и хранителни?

# 107
Ааа, Нуни, как ще е безвкусна елдата - пробвай да направиш за вас като свариш, отцедиш и като е студена я объркаш с малко галета да е по-суха, канела, захар, индийско орехче, стафиди, орехи, бадеми... Мммм! Докато бях бременана а и сега, като чета какво е полезно за бебето първо го готвя за нас - проядохме кафяв ориз, нахут, бакла, елда, просо - беба е малка още за всичките разбира се, но пък експериментирам върху мъжа ми  Joy Само амарант  икиноа още не сме яли, ама и до тях ще стигнем  Wink

Ренка
-овеса може да се свари и пасира, ако вземеш много фини ядки предполагам че скоро ще можем да ги давам е инепасирани
-фруктозата е просто плодова захар, и се съдържа вплодовите пюрета и сокове в естествен вид, така че ебезсмислено да я добавяш
-по принцип в по-малко преработените храни (пр. кафяв ориз срещу бял) има повече витамини и минерали. при полирането на ориза му се губят полезните съставки, пък после в кашите ги добавят. Освен това витамините и минералите от естествени източници се усвояват в много по-висока степен отколкото изкуствено добавените които са синтетични (химия) и организма просто не може да ги усвои пълноценно.

С уговорката че ако бебето има медицински проблем като анемия например, допълнителни вещества са нужни... но и в купешките каши ги няма в такова количество че да решат проблема.

та накратко, единственото (според мен) предимство на готовите каши е че стават бързо (и то не е малко де). Аз давам домашна храна, но държа няколко готови пюрета и една каша също.

Впрочевм кой питаше може ли да се дава каша с пюрето - в домашните може,смесено, напълно спокойно. В готовите пюрета бездруго половината е ориз!

# 108
  • София
Мецанке, мнооого благодаря!   bouquet

# 109
Вижте сега филма по ТВ7 - SOS Бавачки! #Crazy

# 110
Вени видях ви във в-к Труд

# 111
  • София
Здравейте най-накрая и от мен!
Изгубих се 2 седмици, защото се преместихме при моите родители. Вече си пуснах нета и тук и ще съм на линия.
Имам много да се хваля - махнаме ортопедичните каишки на Соня.  newsm44Носи ги точно 3 месеца. Аз съм най-щастлива като я гледам как се врътка на спкойствие.

Хремата също ни мина, но много бавно. Изкара си 2 седмици със запушен нос. Оченцето и сълзя през цялото време. Даже ходихме на очен лекар, че вече си мислех, че е някой конюктивид. Но се оказа от хремата, че се запушва слъзното каналче.

Ще се включа малко по темата за храненето. На обед яде зеленчуково пюре(към 180 гр), а вече от една седмица и давам и месно. Но мисля да и го давам не през ден, а през 2 дена. Следобед яде каша. Останалите 3 хранения са с мляко.
Аз също като Черепахова въведох глутена с топящите се бисквитки на Плазмон. Във вечерното мляко и разтварям по една  бисквитка и тя си го изпива. Но под друга форма още не съм давал глутен.
Енвиа, аз спазвам това да не се дава на другия ден от ядено пюре. Е, случвало ми се е един-два пъти, но съм сигурна че за 24 часа няма да се развали от слюнката.

Хайде доскор, ще пиша пак.

# 112
  • София
Да и мъж ми ми каза, че ни е видял!
Ами аз излизам във всяко време, освен мъгла и силен дъжд и ако температурата е под - 7 някъде!
Мецанке, дай акъл как ги приготвяш тия храни, аз по принцип много си падам по здравословните храни, но такива не съм яла!

# 113
Вени, на опаковките обикновено пише някаква идея за рецепта, но аз правя следното:
-нахут готвя като зрял фасул
-елда и бакла - като леща (елдата става и на хубав десерт - писала съм по-нагоре) баклата е много вкусна между другото, и е най-лесно усвоимото бобово растение.
-просото ми се опря  Embarassed не мога да го сготвя вкусно затова сипвам по малко в постните яхнии и супи вместо ориз или в леща яхния, изобщо гледам да има по малко редовно
От няколко месеца гледам веднъж седмично да готвя някакво вариво, че са доста полезни а и (с изключение на нахута и боба) много мързелешки се готвят.

Кафявия ориз е много, много вкусно нещо. Най-хубаво според мене е със спанак (моя мъж само така яде спанак): вариш отделно ориза и отделно задушаваш спанака за пет минутки(за замразен; за пресен малко повече), да остане зелен и свеж на вид, а не като умряло водорасло, и мяташ при ориза. Получава се нещо свежо и с някаква текстура все пак, точно "ал денте" а не разварено - цял живот много съм мразила разварен ориз и готвен до смърт спанак  Crazy Така си изкарах и бременността между другото с доста добър хемоглобин - елда, спанак с ориз, телешко, рибка, броколи, любимата ми салата от цвекло и кисели краставички и... пак отначало  Wink

Как се отворих на такава тема, ще трябва да си купя спанак и цвекло тези дни че ми се дояде  Joy

Прецака ми се нета докато публикувах и освен че не можах да си прегледам правописа Embarassed (противен е, ужас, ще го оправям сега) не успях да пиша - Рени, много се радвам че Соня е вече добре! Тъкмо днес ви мислех, какво става с вас... Хайде оттук нататък само хубави работи!

Последна редакция: пн, 06 ное 2006, 16:00 от mama meca

# 114
мама мАца, страхотна си - направо си копнах рецептте ти и една по една ще ги пробвам, това с елдата за десерт и за спанака ми се струва най-най-... Hug
renni79, радвамсе за вас  bouquet
нунич, за кабелната - ми хващаме си канал 1, бтв, нова и още 2 варненски - ми стигат ми, песни от РСто, че да не ми липсват музикалните Hug
и ние така се търкаляме по земята - като червейче, много ми е сладък, ама нали е любопитен - тежи не тежи дупето - отива докъдето иска, нали заради него правихме тоз ремонт - да има де да се търкаля на воля Hug

# 115
  • Русе
Хайде и аз да се разпиша в новата темичка... Simple Smile

Чаена, боже, какво ти е на главата  ooooh! Praynig...Седя и ви мисля, защо така..., като си и примерна кърмачка, и не си закъсняла със захранването..., абе то като тръгне на зле... Но, поне от тук нататък само по-добре може да става - да се похвалиш скоро с добри новини! Hug

ТВ-то, и аз отдавна съм го зарязала - то от баткото не мога и да се вредя, ако изобщо имам сили и време, гледам и аз Prison Break, Lost, 4400 и подобни, но на dvd-то, т.е. записани, щото иначе задължително поне едно от лапетата няма да ме остави да гледам, че и в удобно за мен време  Naughty.

Мммммм, mama meca, и аз - голям фен на спанака и цвеклото  Peace, обаче спанака го паса пресен вместо зелена салата, или на супа, а цвеклото - настъргано с моркови, целина, зеле и т.н. вариации...
Зърнените полезности нещо не ги долюбвам, начело с ориза, и всичко наподобяващо тази форма - по тази причина и кус-кус не ям, а иначе обичам всякакъв вид паста...оф, отплеснах се...

Добре завърнала се на мама dibobouquet

# 116
Ето ни и нас, разходени, щастливи Mr. Green

Ей, времето тук е супер, сигурно 14-15 градуса, няма много слънце, но живота се е възродил, улиците са пълни, за разлика от миналите дни, когато бях единствена с малко дете навън Confused

# 117
  • 2 етажа над тавана
Ето ни и нас от разходка.
Мале, какви кулинарни приказки сте спретнали! Толкова неща ми се приядоха, добре че не съм бременна Mr. Green или пък по-добре да бях - веднага щях да строя народа да ми наготви Crazy

Рени, радвам се за малката.
Добре завърнала се, Дибо!

Ох, цял ден забравям - Вени, и аз ви видях - бегло , в късните новини на Канал1, в анонса - с бялото яке Wink

Аз ТВ почти не гледам - новините обикновено,пускам го да ми бърбори понякога като не мога да реша каква музика да си пусна на РС-то, кабелната и ние я спряхме, не ми липсва определено. А и дори да ми се гледа някой филм трудно ме оставя беба на спокойствие да гледам нещо по ТВ от начало до край - в събота например така стана с Кръстника - уж спеше малката и после като почна един рев - половината филм отиде на кино.

Айде да ходя да приготвя гюведжетата, че да се готвят Mr. Green

# 118
И ние мирясахме - разходихме се, Яна поспа навън и сега сме доволни и двете Grinning

А да ви кажа за елдата - на обед й направих смесица - морков, карфиол, броколи и елда и изяде 140 гр. Постижение!!!

# 119
Дибо , добре дошла отново   bouquet

renni79 браво на вас  Hug

Ние се завърнахме от лекар, нищо притеснинелно няма, само където ми казаха, че тази хрема може да трае 2-3 седмици  Confused
Взех капки за нос и едни други, които се капват по завивките и олесняват дишането една приятелка ме 'светна за тях' Wink
Васкината я отложихме за сега, докато оздравее Скарлет.

Дъждобрана бебка няма как да го махне, защото се закрепя доста стабилно, но го пипа.

Не знам за вашите свекита, но моята майка може да ми вдигне кръвното за части от секундата Rage, та сега съм  afwitch

Общи условия

Активация на акаунт