И в слънце, и в студ, априлчетата вън сноват

• 9 218
  • 330
  •   1
Отговори
# 135
Мами, като ви чета и направо се шашкам. Нашето меню е такова:
6.30 АМ - 140гр.
9.30  АМ - 180гр.
12.30 - зеленчуково / месно пюре (цяло бурканче - 190гр.)
16.00-каша - (редувам млечна и безмлечна) около 200 гр.
17.30- 1/2 плодово пюре
19.00- АМ - 180гр.
00.30- 140гр.
03.30- 140гр.

Най- интересното е, че почти винаги аз я спирам да яде, а тя реве за още.

Добре дошла на Мама Сесил и бебе Вяра. Аз отивам да търся рецептите на Мама меца, че не съм чела темите, а определено се нуждая от рецепти.

Хайде дано в близко бъдеще намеря отново време да се включа.

# 136
  • София
Брей пак цял ден не мога да влезна да ви прочета....

Момичета, може ли да са му били бели устничките от залъгалката? В смисъл от цялонощно цокане?  newsm78 Не съм го водила на лекар, мина му от самосебе си.

Като ви чета колко неща сте въвели малко се шашкам, аз май много бавно я карам. Ексчето ми я няма нещо, тя е по-бавна и от мен  Mr. Green

МамаМеца, ти си страхотна домакиня, аз ако експериментирам с просо и тем подобни със сигурност няма да стане вкусно. Обаче утре ще сме на спанак, мммммм, прияде ми се  Mr. Green

Деичка, и ние много трудно заспиваме тези 2 нощи, рев като е гушнат, рев като е на леглото.... къде ми е детенцето, което заспиваше в 20ч...

# 137
  • София
Вени, като гледах репортажа от протеста окото ми хвана Мати, викам си "Яяяяя, това бебе е по-голямо от моя  Mr. Green!"

И Тони на Чаена звезда бе! Гледам го в сп. "Моето бебе и аз", в което между другото има статия за съдържанието на пюретата - модефицирано нишесте, ориз, Е - тата

# 138
  • Boston, MA
Данче, да не си яла ти нещо странно и оттам в кърмата? Радвам се, че се е оправила устичката!

А като казахте за рев - и Дани снощи към 12 се събуди разреван, татко му го гушна да го успокои, но той продължи да реве "амааааа, емеееее" и не спря, докато не го гушнах аз. Мисля, че за първи път прояви предпочитание (а и ми се ще да мисля, че ме "викаше", ама по-вероятно не  Grinning).

# 139
Сега прочетох, че Аги и Тони имат проблеми. Стискам палци, дано всичко се оправи бързо.

Абе, аз ли съм назад с инфото или нещо ме пускат по пързалката. Казаха ми, че били приели от 2007г. майчинството да бъде 300лв. Вярно ли е това?

# 140
В какъв смисъл супа?
Като навършат 7 се дава бульон. Бульонът е течността, в която е вряло месо или зеленчуци - съответно месен и зеленчуков. Преди месно пюре се дава зеленчуков няколко лъжички за "загравяне" на храносмилането, преди зеленчуково пюре - месен.
Това е течността от супата, останалото - т.е. супата трябва да се даде пасирано, което за мен вече не е супа, а пюре.  newsm78 Та в какъв смисъл да почваме супите?!? Супа за мен е когато може да сдъвче парчетата морков, сухар и т.н. Могат ли да дъвчат вече вашите, че супи ще давате? newsm78

# 141
Добро утро!!
Айде аз първа с кафето morning
Честито на месечковците !!!!! И всички които имат повод за празнуване... bouquet

# 142
И аз на кафето!
Как сте тази сутрин?
Какво да кажа...в частната сфера няма болнични, но за 3 години работа казах на Саш, че е крайно време да се вземе в ръце. Днес сме на лекар да му пуска болничен, защото нямате представа след 8 дни антибиотик как го удари - кашлица, хрема, главоболие... Ужас!

# 143
Добро утро!

Честит 7-ми месец на Давид И Деница!  bouquet Heart Eyes Hug

# 144
  • 2 етажа над тавана
Добро утро и от нас! Днес сме наспани, доколкото това е възможно при нощно кърмене Grinning

Честито на месечковците!  bouquet

Аз отивам да сложа кафенце за мен и водичка да преваря за Маги и ще долетя Mr. Green

# 145
Бясна съм!  #Cussing out Мразя да се събуждам бясна и така да ми почва деня!
Не стига, че Кристиан има егати и локаторите - цяла тема пуснах да се оплача как се буди от пукането на става в глезена ми, от преглъщането на водата нощем, като ожаднея, от почесване, от подсмърчане и вече очаквам да почне да чува и всяка моя мисъл, преминала през главата ми! Shocked Close ......... Ами и на всичкото отгоре, мъж ми всяка сутрин като се разпличкосва в тая ми ти баня, че и вентилатора пуска, и тропа там с шампоани падат, самобръсначки - пълна лудница! А вратата на банята е точно срещу вратата на спалнята и то все едно в стаята при нас се къпе! Ужасно ме е яд! И Крис пак мрънка, и на мен ми се спи пак... Баси като е командировка поне спим да му се не види! #2gunfire Сега целия ми ден ще е крив и ще ме цепи глава от недоспиване, щото и с главоболие се събудих и Крисо кисел и въобще... Добре ни подрежда сутрин нашия тати! Twisted Evil

# 146
ООО мила това с разплицкването в банята сутрин не е само при вашия тати Joy и при нас се вилнее точно по същия начин...

# 147
Добро утро и от нас! Hug

Честито на Давид!  bouquet Hug

Добре дошли на Сесил и Вяраbouquet

мама маца, само да ти кажа, че снощи си правих десертчето от елдата - разкош Hug даже половинката о хареса, а зълва ми (ох че грозна дума за толкова добра жена) иска рецептата, благодаря ти!  bouquet

Ивка, аз знам за 170 newsm78 ама ако наистина са 300 - ще те черпя Hug

Смехоранчо, хич не се притеснявай, и ние имаме подобен режим:
около 6-7 - кърма
около 10 - кърма
/следва сън между половин и един час/
около 12-13 - зеленчуково пюре - 180 мл
/ако излезем на разходка заспива в количката, ако не - на цицата/
около 16-17 - малко оризова каша + кърма
около 19 - пак съм биберон и заспива за около половин час
около 22-23 - последно стабилно хранене
+поне 2 пъти за по 2-3 минути през нощта

Дано днес да не вали и маааалко да поизлезем Praynig
лек и усмихнат ден! Grinning  bouquet

# 148
Аз пък се оплаквам също за пукането на ставите, наистина е много досадно, друг е въпроса, че понякога и като се обръщам в нескърцащото си легло пак се размърдва Rolling EyesЗа шумните бащи, и ние сме в отбора, абе явно явленията са едни и същи Confused
Дааам, днес ще е още по-хубав ден, утре също, и добре че е така че иначе...
Нашият режим на хранене е следният:
8часа-200мл АМ
12-зеленчуково/месно пюре 190гр
16-каша с плодово пюре
20-200мл АМ

Последна редакция: вт, 07 ное 2006, 09:11 от Филип@

# 149
не ми говорете за шумни бащи - тази сутрин се върна в спалньята че беше забравил да си извади дрехи икато се почна - риза, връзка, костюм, опа-грешка - друга риза, чорапи  ooooh! ама пък днес детето му се спеше явно, с не я сме се отнесли пак и до 8.30, това от няколко седмици не е било, какъв кеф! също, нощес яде само три пъти, та - да ви черпя едно горещо кафе по случая (гузния ни тати го беше направил и оставил на котлончето на кафе-машината да е горещо като се събудя  hahaha)

Кърмещи мами, пуснах в кърмаческия една тема големите кърмачета как викат на циците, дали са ми и линк към стара тема - абе и за не кърмещите ще е майтап да я прочетат, чак не мога да повярвам какво ни чака след годинката (ако добутаме дотам, дай боже) - кое вика в автобуса "Искам папам цици", кое суче и ги брои "Една,ти,пет, таси, дугата..."  Joy

Режим?  Embarassed Embarassed Embarassed
Нещо такова:
три-четири нощни кърмения според зависи
когато стане - кърма
ако е станала преди 8 - до 9.30 пак е заспала
ако е станала не по-рано от осем - един час след кърмата каша с някакво плодче, изяжда от 30 до 80 гр според както е на кеф
след предиобедния сън - кърма
един час след нея - зел. пюре (което от днес ще е месно!) - 40-50гр
оттам нататък кърмене на два часа средно до лягането вечерта около 9.

Докато вечеряме, ако изведнъж реши че иска да яде а не само да ни прави компания - задушавам и намачквам набързо една ябълка или круша, изяжда към 40гр а другото отделям за кашата на сутринта. Това плодовото пюре вечер, може по-малко от 40гр да изяде - идеята е "вижте ме бе, и аз ям, какво ме пренебрегвате тука" Предполагам че след месец като въведа глутена (и а мисля с Плазмон да е) по-скоро ще джвака бисквита в тоз имомент.

Общи условия

Активация на акаунт