ЮНЧЕТО обръща се в захлас-мамо виж порастнах аз

• 10 815
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте мами и бебета
Честито на месечковците.
Таталинка, каква урина трябва да занесеш? Ако не е стерилна защо не опиташ да изпишкаш Ени в гърне? С малко търпение за половин час ще свършите работа. аЗ НЯМАМ С КАКВО ДА СЕ ПОХВАЛЯ ТЪЙ КАТО ДНЕС РАЗХОДКАТА НИ БЕШЕ грозно провалена от един несериозник, който има вземане даване с мъжо. Докато го чакахме да свършат работа, тоест само да се видят вече стана късно и студено и така Йоанка остана без разходка и изпусна този прекрасен ден. Направо съм бясна на такива хора дето ти викат абе идвам ей сега и те връзват да ги чакаш по пет часа #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 136
# 137
Здравейте мами,
Sorry за предното съобщение ама исках само да пробвам нещо и без да искам го побликувах. Приемете го като поздрав от Лери. Hug
Таталинка моля те, не се тормози излишно. Ти имаш с какво да се гордееш - все пак само си кърмила до 5-ти месец което повярвай ми никак не е малко, в моите очи си е направо геройство. Аз също все още се стремя да осигурявам кърма за (в момента) 2 хранения на беба на ден, но само на кърма сме били едва 2 седмици. Ако аз имах твоята вяра сигурно щеше да е много по-дълго. Не се тормози пробвай да му дадеш малко АМ след хранене и така ще разбереш дали е гладно. Само, че от 1-2 пъти може да не стане - т.е. нормално е да не иска, защото е нещо съвсм ново. Ние се захранихме с оризова каша и чак на третия път я яде.

Ще ви пиша пак по-късно, че трябва да се къпем

# 138
Здравейте мами!
Честит имен ден на празнуващите!
Адела много готин Марти аз нали само веднъж съм ви виждала наживо и неможах да киризя много добре  Party
Нашто свеки днес е рд и имаме гости ама аз набързо да ви видя какво сте надраскали Mr. Green
Лека нощ ![/color]

# 139
Благодаря ви момичета  bouquet
kambanska,харесах си подобна люлка като вашата-може би малко по-малка,но като цяло е такава.Дано и на Марти да му хареса.Мерси за инфото,между другото имам ти вече доверие и още утре отивам да му я купя  Hug

# 140
Здравейте отново,

Adella за градинската люлка - Ние имаме такава и съм много доволна. Пише, че може да се ползва до 18 месеца - има легнало положение, но гръбчето може да се изправя за по-голямо и седящо дете. Мойта бебе понякога си заспива в нея, а сутрин щом се нахраним първата ми работа е да я сложа там. Това е ако говорим за тази във Family-bg.com ot 54 лв.

Имам и аз един въпрос и естествено - пак за захранването. Аз захраних преди две седмици с оризова каша - по 1-2 лъжички за около 10 дена и след това от една седмица и давам по 1-2 лъжички картофено пюре, а от утре смятам да и давам по малко разреден сок - мисля първо да и дам от моркови. Пюрето и кашата и ги давам на обедното хранене - пъвро и давам мляко, после твърдата храна и после пак мляко - мръщи се на първата лъжичка, а после всичко си изпапква доброто прасенце. И все си мислех, че по-плавно захранвам, а то май никак не е плавно. От друга страна пък все едно и също ли да и давам. newsm78 Мами които сте захранили - вие как редувате храната?  chef

Поздрави на всички и лека нощ на вас и бебчоците

# 141
Таталина, може да прибавиш към ябълката, тиква. Чувала съм , че няма до сега данни тя да се явява алерген. освен това е хранителна и хлебна най-вече, от рода на банана, но банана не се препоръчва. В този ред на мисли, за да се прибави сладост на картофа, може да се смесва с тиква. Така и пюрето се отнася и към разделното хранене.
Eто снимка от днешната ни разходка и от вечерната баня. Копчетата сякаш ще се пръснат Simple Smile Всъщност ефекта идва от прегънатата поза Simple Smile Иначе не сме чак толкова големи дудунчовци Simple Smile
лека и спокойна вечер и нощ за вас и бебките Simple Smile

# 142
  • Ямбол
Включвам се само да подкрепя Таталина, че днес цял ден сме по разходки и мисля да заспивам.
Таталина, не се притеснявай.Знам, че правиш това, което е най-хубаво за Ени.Та ти толкова четеш и си информирана.За урината-може да сложиш марличка на памперса и след това от нея да вземеш урина/така съм чувала от други мами/.

Лека и спокойна нощ!

# 143
  • София
WinnieThePooh, добре дошли с твоя бебок в нашия отбор! Дано ти е приятно при нас.

Веселушка, от няколко вечери давам на Ени по 60 мл. АМ (взех Милумил, че уж бил най-калоричен, а в нашия случай това е важно). Е, няма да ти казвам как го папа - за нула време го е омела и чак притреперва за още, опитва се да си държи шишето и да си го набута в устата. Чак изревнувах...  Sad Но може би от него й е по-лесно за сучене или наистина си е гладно детето и кърмата не й стига.
Браво на вас, че папате оризовата каша, щото моята мързеланка хич не я хареса. Мен ако питаш, обаче, недей да даваш сокче, по-добре дай плодово или зеленчуково пюре.

Мари-анна, благодаря за съвета, но мисля тиквата да я поотложа. Някъде бях чела, че има хистамин. Пък и за сега ще въвеждам по едно нещо и то бавничко. Абе не ми се струва много разделно смесване на плод със зеленчук - по принцип първо са плодовете, след час поне зеленчуците.  Wink

geri_di, благодаря за съвета за марлята, утре сутрин ще продължа с опитите.
За съжаление четенето не винаги помага, трябва и опит - той е много по-ценен. Ето защо всички вие много ми помагате като споделяте опита си! Благодаря ви!

Гуш за всички и спокойна нощ!

# 144
Таталинка какво да ти кажа - след като детето така настървено смуче от шишето, значи има резон да се мисли, че не му достига.  Радвай се, че иска да яде. А, ти само по 60 мл на ден ли и даваш допълнително? На нашите приятели бебата, която е един месец по-малка от нас също така беше качила много малко третия месец и техния доктор, който доста я насърчаваше за кърменето (за разлика от нашата педка) и между другото е за късното захранване - най-рано от 5-ти месец с каквото и да е (пак за разлика от нашата педка) веднага и каза да  дава по 60 мл. на всяко хранене и след две седмици да отидат на контролен. Не и каза да захранва. За 15 дни детето качи 500 гр. и честно казано изглежда по-добре - преди беше малко бледичко, но също така не се е скъсвало от рев - даже напротив. Явно обаче е било гладно и е имало да си наваксва. Тази твоята лекарка освен да ти говори глупости за сбръчкани бебета (което е пълно безумие) нещо смислено не ти ли каза? Като например какво точно да направиш.
Не се притеснявай - беба ще се оправи. И пак ще си суче от теб. След като 5 месеца е правила само това, мисля, че толкова лесно няма да се откаже.

Хайде да лягаме да спим, че не се знае знае ли се кога ще ставаме, бъпреки, че моята госпожица, да чукна на дърво си спи по цяла нощ.
Лека и спокойна нощ на всички

# 145
Здравейте милички!
Благодаря ви момичета за обясненията за хамомила.... купих си го днес  и като се върнахме от дългата разходка разтворих гранулките, изкъпах бебка , нахраних я и зачаках да минат 15 мин. за да й дам разтвора...... поглеждам .... беба спи като дърво. проплака по едно време , но си заспабързичко. Явно след голямата разходка добре се спинка Rolling Eyes

Таталинка, важно е да си спокойна и бебка да е добре, а щом папка АМ давай му на човечето. Не спирай да си я кърмиш...  просто й вкарай повече калорийки... бананова кашичка( нея няма начин да не я хареса... толкова е вкусна). Целуни сладуранката от нас с Боби...и се надявам скоро да се засечем по разходки.

Лека и спокойна нощ желая на всички мами и беби   bouquet

# 146

Не се притеснявай - беба ще се оправи.

Боже, Таталина как съм го написала като, че ли на твоята беба и има нещо, ама то е от късния час.

А, и исках да питам, защо сокът се дава последен. Аз мислех да и дам от моркови разреден с малко вода

Лека нощ

# 147
здравейте мами !Бързам и аз да се включа на края на деня ....да честитя именните дни и месечинките!Да сте живи и здрави и много усмихнати,мами и бебоци!  bouquet  bouquet  bouquet
 И ние сме на кърма все още основно,но давам и сок-пюре по обяд по 60-70 мл.Папка си го с удоволствие ...
     лека нощ

# 148
  • София
vesseluchka, няма проблем, разбрах те правилно Simple Smile А ето тук пише за соковете: http://karmene.greatnow.com/sokove.html Мен лично ме притеснява това, че могат да провокират колики или подуване на стомахчето.
Иначе засега давам АМ само вечер, защото тогава виждам, че не й стига кърма.

Валкирия, за разходките май ще чакаме пролетта... тоя студ хич не ми харесва. Целувки и за твоята голяма мома!  Simple Smile

# 149
Мимик според теб като се ходи на изследвания каква урина се дава??? Извини ме, но аз мисля, че трябва да е стерилна във всяко положение...  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 09 ное 2006, 00:29 от TABBY

Общи условия

Активация на акаунт