ЮНЧЕТО обръща се в захлас-мамо виж порастнах аз

• 10 814
  • 286
  •   1
Отговори
# 150
пак съм аз....бързам да ви кажа,че днес и ние ставаме на 5 месеца!И да ви почерпя някои сега....други утре за закуска.... Popcorn eat cook  food010
 На бебенцата родени на 9 ,честита месечинка! baloni
  Аз освен сока дето и давам по обяд за сега друго не мисля да и давам.Ще си помисля по-нататък.Естествено лъжем педито няма как.... newsm48ама тя ни вярва и само ни хвали колко сме дебелички.Според нея вече трябва да сме яли местни пюрета и вече и жълтък да и давам...
  Сока го правя от моркови и ябълки,като го давам няколко дни и един ден почиваме.Круша също е опитвала в комбинация с моркови и ябълка.Слагам в сока и по малко кърма да и е по -сладко smile3503
  И тя беше хремава,ама преборихме хремата с капки "Мукосептонекс" ,топене на крачетата в топла солена вода и разтривки.
  Дано скоро се оправят болните бебенца,че хремата е лошо нещо и трудно се спи.Аз я слагах на една страна и подпирах гръбчето и за да може да спи спокойно,така нослето не се запушва толкова....
 На мойто бебе също са му изследвали урината,два пъти,когато бях болна от хепатит.Татито и е взел с памуче,което после е изтискал в стерилно контейнерче.Контейнерите ги има в аптеките.Аз си замразявам кърма в такива.Има малки и големи и са удобни за такива неща.
      Лека нощ,а аз оставам с "Ало къщата"  love001 Flowers Four Leaf Clover

# 151
  • Канада
Здравейте и от мен!
Да понапиша нещо,че малкя звяр като се събуди и изпълнявам ролята на люлка,проходилка,играчка и там още каквото се сетите!! Laughing
Tatalina ,мен хич ме няма по съветите относно храненията,но...искам да ти дам моята виртуална подкрепа и да ти пожелая всичко с Ени да е наред!Вярвам в това!Колкото до вида на Ени-детенцето ти изглежда просто страхотно,голяма е симпатяга!Да я нацелуваш от нас с Ванко!  love001
Камбанска,наистина изглеждаш страхотно!Ако не знаех,че си раждала преди 5 месеца нямаше да ти повярвам!Кажи я тази формула за този си вид и ние да се докараме така smile3503
Да ви кажа момичета,тук също докторите не си дават много зор!Даже консултацийте са на 2 месеца!Единственото което е добро-никой не те натиска да го захранваш детето едва ли не още с раждането-дори напротив!Чета тук и понякога даже се притеснявам и срамувам от това колко неща в повече се правят в БГ,а аз дори не знам за какво става въпрос!Ей за този ортопед се шашках,ама тук даже не са и чували че трябва да ни пратят на такъв и колко още такива!Ама то и по време на бремеността беше така!Отиваш-питат те добре ли се чувстваш- "да",ами добре всичко е наред,"довиждане!Ама от една страна така по добре,че пък по малко се притеснявам!
Иначе Ванко продължава да се дере вечер с часове!Все си мисля,че е от зъбите,ама пък няма никакъв признак newsm78Не помага нито говорене,ното люшкане,галене,прегръщане и каквото още се сетите!На моменти се питам дали пък нещо друго не го боли! ThinkingВиждам как му се спи,очичките му се затварят,а не може да заспи!Вече втора седмица заспива към 2-3 часа! #Crazy
И друго нещо аз да попитам!Абе много иска това дете да седи вече!Знам,че е прекалено рано,но пък нали има различни деца-дали не му спирам така развитието(Извинявам се за глупавото запитване Embarassed)А също се чудя за захранването-имаме още месец и половина докато станем на 6 месеца,но....от няколко дена така ме гледа като ям,даже сутрин като си пия чая ми дърпа ръката!Чак ми става съвестно за детето!Иначе определено не е гладен(мама има мляко за сега Grinning),но на няколко места четох че това било признак че бил готов бебо за захранване!Аз определено искам да се кърмим изцяло до 6 ти месец,но.....знам ли?! newsm78
Сега да честитя месечинките на всички бебчовци които пропуснах вчера,днес,а и на тези които има такива утре!Да растът здрави,весели и послушни!!! smile3525
А честито на патерица и на именниците!да им е живо и здраво името smile3521Целувки от нас!

# 152
  • Канада
Яда ви покажа малкия звяр как гледа като е ядосан и как не иска де е полегнал,а се надига да седи!!! Laughing

# 153
Момичета, слагате ли бебетата си облегнати на възглавница на около 45 градуса, че нещо много хора ме съветват да го правя? Така бебетата се подготвяли за сядането след 1 месец?

# 154
Честити месечинки на бебчовците, подени на тази дата   bouquet!
Добре дошла на мама Winnie The Pooh и бебе Николас  smile3525.Хубаво е, че мъжкият отбор се увеличава, че мъжете са ни по-малко, ама пък за това най - готините.
Ние напоследък така крещим, особено вечер. И Боби както си лежи по-корем и вдига ръце и крака и се задържа, прилича ми на самолетче.
Лек и усмихнат ден от нас.

# 155
  • Бургас
Привет и от нас честито на всички месечинки и вчерашни именници - на патерици и нека от всичко хубаво да получават по много.
Таталинка мила не се тревожи аз знам , че е обезпокоително ако бебето не расте на височина , а както си писала сладката Ени си е пораснала, така че всичко ще е ОК.
Dany ip твоят Ванко може да го болят ушенцата и затова да плачка пробвай да натиснеш леко с пръст ушето малко над меката част откъм бузката (ама колко тъпо го обясних дано да ме разбереш) и виж как ще реагира бебчо.
За захранването аз започнах с пюре от моркови и днес ще ни е 3 ден бавно и славно си хапваме по лъжичка две и заникъде не бързаме.
Това е засега от нас гледайте да се възползвате максимално от хубавия ден

Чао и цунки по муцунки

# 156
Здравейте мами
Зори, като казвам стерилна урина имам пред вид следното. Дават ти докторите едно специално шишенце и урината трябва да попадне там без да се е докосвала до нищо друго. Така от марля или гърне тя вече не е стерилна. Просто не знам при бебетата как точно стоят нещата

# 157
Здравейте мами !
Искам да честитя на всички празнуващи бебоци днес и да пожелая да са здрави и много щастливи и спокойни малки човечета!Искам да пожелая специално на Бобко на Нушка да не му стъпва повече крачето в никакви болници! Naughty newsm51  ura  Party Time
Понеже си споделяме опит за захранването - аз днес съм на консултация при педиатърката си и имам да я питам толкова много неща че ....ще взема да забравя половината най-вероятно newsm78
Значи за захранването аз започнах така - първите три дни давах ябълково пюре по лъжица и след това увеличавах до 40мл.
Следващите 6 дни давах ябълка+тиква по 40 мл .Значи ябълката е въвеждана цели 9 дни , а тиквата 6 , така че ако имахме реакция щеше да е ясно. Laughing
После 4 поредни дни давах да опита сини сливи .Количеството на ден не надвишава 50 мл.
От два дни яде круша , пак без да надвишава 50мл.
Круша мисля да и давам още няколко дни.
После ще започнем зеленчуковите пюрета , но ще питам кога и как и по колко се дават и т.н. а после идва ред и на кашите.
Целта на този вид захранване е да не замества кърмене , към което на този момент се стремя.Казвам го , за уточнение , защото може би някой от вас ще се учудят на малките количества храна , който давам. Grinning
Ето тук ви давам една втъзка пише за алергиите.http://www.bg-mamma.com/site/content/view/1039/
по късно ще се включа пак!Целувки от нас!

# 158
Здравейте от мен мили майчета Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Добре дошла на мама Winnie The Pooh и бебе Николас  smile3525
Аз да ви се оплача... Мойта беба вдига температура и вече в продължение на 1 седмица е така... През деня държи 37 и 1, а вечер преди къпане 37и 3, 37 и 4, 37 и 5... Днес се обадих пак на педиатърката и тя ми каза да взема две урини, една стерилна и една не, и да й ги ноя утре сутрин, че можело да има инфекция на пикучните канали... Мног ми е гадно...
Мимик сега да ти кажа за стерилната урина... В аптеката се продават и стерилни пликчета и стерилни шишета за вземане на урина... Вече почти всеки човек си взима такива шишета и ги носи в лаборатория, а не дава урина на място...
Лек ден от мен и бебе Иванна  wavey wavey wavey

# 159
Tatalina, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ДАВАЙ УРИНА ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ ,КОЯТО СИ ИЗЦЕДИЛА ОТ МАРЛЯ ИЛИ ОТ ПАМУК,!!!.Казвам ти това ,защото аз работя точно това/т.е. в лаборатория/и взета по този начин урина винаги има замърсяване-имам предвид бактерии,а когато се изследва под микроскоп се търси освен наличието на албумин и точно наличието на бактерии,които говорят пък за наличието на инфекция,така че на мен ми се е случвало да изследвам бебешка урина ,която бъка от бактерии и аз съм длъжна да напиша в листа,а когато питам майката как е взета урината тя ми казва от гърне,от памук и тем подобни глупости.Ами какво става ако лаборанта не попита и лекаря види на бележката от изследването-паваж от бактерии?,следва изписване на антибиотик,ако лекаря не съобрази да пусне урина за посявка.ТА ,В АПТЕКИТЕ ПРОДАВАТ СПЕЦИАЛНИ СТЕРИЛНИ ТОРБИЧКИ,КОИТО СЕ САМОЗАЛЕПЯТ НА ДУПЕТО НА БЕБЕ,ИМА УКАЗАНИЯ,И СЛЕД КАТО СЕ ИЗПИША БЕБЕТО ТАЗИ ТОРБИЧКА СЕ ЗАНАСЯ НАЙ-КЪСНО ДО ЧАС ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА НАСТЪПВА Т,НАР. БАКТЕРИАЛЕН РАЗПАД НА КЛЕТКИТЕ!Написах това така обстойно защото тепърва ще започваме да изследваме пишото на бебоците и дано съм била полезна на всички ви! Hug

# 160
Tatalina, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ДАВАЙ УРИНА ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ ,КОЯТО СИ ИЗЦЕДИЛА ОТ МАРЛЯ ИЛИ ОТ ПАМУК,!!!.Казвам ти това ,защото аз работя точно това/т.е. в лаборатория/и взета по този начин урина винаги има замърсяване-имам предвид бактерии,а когато се изследва под микроскоп се търси освен наличието на албумин и точно наличието на бактерии,които говорят пък за наличието на инфекция,така че на мен ми се е случвало да изследвам бебешка урина ,която бъка от бактерии и аз съм длъжна да напиша в листа,а когато питам майката как е взета урината тя ми казва от гърне,от памук и тем подобни глупости.Ами какво става ако лаборанта не попита и лекаря види на бележката от изследването-паваж от бактерии?,следва изписване на антибиотик,ако лекаря не съобрази да пусне урина за посявка.ТА ,В АПТЕКИТЕ ПРОДАВАТ СПЕЦИАЛНИ СТЕРИЛНИ ТОРБИЧКИ,КОИТО СЕ САМОЗАЛЕПЯТ НА ДУПЕТО НА БЕБЕ,ИМА УКАЗАНИЯ,И СЛЕД КАТО СЕ ИЗПИША БЕБЕТО ТАЗИ ТОРБИЧКА СЕ ЗАНАСЯ НАЙ-КЪСНО ДО ЧАС ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА НАСТЪПВА Т,НАР. БАКТЕРИАЛЕН РАЗПАД НА КЛЕТКИТЕ!Написах това така обстойно защото тепърва ще започваме да изследваме пишото на бебоците и дано съм била полезна на всички ви! Hug
ninani  newsm10 newsm10 newsm10

# 161
  • Варна
Здравейте и честито на всички празнуващи бебчета днес!   bigdance2

Ninani, страхотно си го написала за урината, Благодаря  smile3525 Аз наистина не бях наясно с тези неща, добре, че ме светна. Хайде, чакам да се обадиш за разходката, че с Крис сме се затъжили за Тея и мама Роси.
Добре дошли на мама Winnie The Pooh и бебе Николас     bouquet  welcome
Селиа, ако хората не са педиатри или нещо такова по-добре не го прави. Ранното натоварване на гръбчето на бебето може да дведе до изкривяване. Препоръчва се облягане, но на стабилна и твърда основа -примерно на  30 или 45 градуса, но  в количката. Моето мнение е по-добре да не избързваш. Целувки на бебка
Ние снощи пак не спахме добре....само рев, цици, гушкане малко сън и отново. Не знам от глад ли е, зъби ли.....абе на път съм да полудея. Важното е, че съм оптимист /или поне се опитвам/ и се надявам да овладея ситуацията скоро.
Чао от нас и целувки на сладките Ви дечица  Heart Eyes

# 162
Анита_ и аз така мисля, не съм го правила това нещо, та затова се допитах до вас.От два - три дни я слагам на 45 градуса в количката за по 10 мин, та да погледа малко навън.

# 163
Анитка,чакам момата да събуди и излизаме,мисля че до час ще сме навън,като излезем ще ти званна на тел. Heart Eyes
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ! Two Hearts newsm59  bigdance2

# 164
Здравейте и от нас със Ивчо!
Да ви каа,че вчера му купих каша и понеже от много време се  вписваме в покозонията за готовност за захранване-му дадох две лъжички,от които той повечето изплю и размаза около устичката,но снощи имаше буен рев и направо си припомних що са това колики8спомням си ги от баткото,че нали с Ивчо ги прескочихме/Днес сутринта беше по-спокоен и го пробвах пак с една-две лъжици наобед,за да видя дали е от кашата....и пак същото....което отлага захранването пак ...ще си чакаме до 6 тия месец....или след няколко дни ще пробвам с зеленчуковж пюре.Сега вече съвсем се обърках,но се надявам да ми се проясни ситуацията....сега го чакам да заспи/че направо се умори от рев горкия/ и да излизаме навън....че времето не е за изпускане.........Довечера ще пиша пак.
Честито на месечничковците и на ninani  bouquet и голямо мерси за обяснението...

Общи условия

Активация на акаунт