Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любов за различните

  • 3 776
  • 48
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 15 367
Аз за съжаление познавам мъж с увреждания, който никога не е имал гадже. На 40+ е.
Кое е правило и кое е изключение - неговия случай или прекрасното семейство - не знам.
А мъжете повече държат на красотата на половинката от жените.

# 46
  • Мнения: 1 561
Ако страда от ниско самочувствие вероятно затова. Има много красиви хора, но като излъчване не са приятни и са сами, така,че важно  е излъчването, не само външния вид.

Нагласата при човек, който е с увреждане, и който за първи път получава е различна, защото здравият го опознаваш като е бил приятен, опознаваш го и като човек, а при тези с неприятен  вид не им се дава шанс за опознаване, трябва повече време и постоянство.

# 47
  • BG
  • Мнения: 319
Авторката така и не ни поясни с какво увреждане е нейния познат. Като правило тези с физическите увреждания  се държат като жертви на системата и изискват по - особено отношение от " обикновените " хора.    Люшкат се от хленчене до проклетия.Опитват се да вменят чувство на вина у другите. Малко хора могат да ги изтърпят.
 Парадигма, терминологията е  " деца с увреждания " и " пълнолетни лица с увреждания ". " Инвалиди " бе премахнато преди няколко години.
Дневните центрове са създадени за улеснение на работещите родители, за да могат такива като мен да отидат спокойно на работа / имам син със синдром на Даун, роден през март 1991 г./ и с цел социализация на потребителите на тази социална услуга.

Авторката, да ми отговориш този твой познат каква връзка може да поддържа с финансовия ресурс от пенсията и финансовата помощ ?! Коя група ТЕЛК е ? Знам до стотинка какви са доходите и на трите групи.

А относно запрещението - някои сме ги поставили под такова , за да можем да ги представляваме пред институциите, а не да им потъпкваме достойнството както се врякаше по социалните мрежи, а и защото сме си скъсали зад........те да има те къде да живеят.

Работила си в системата, но нищо не си разбрала. Още си с розовите очилца. Друго е едно такова да ти е в къщата.
Не си прави труда да ми отговаряш. За повече от 30 години съм видяла и чула достатъчно.

Извинявам се за спама, но не можах да се сдържа, а и не видях да се отговаря на смислените постове на Дренка и Невена. Първата правилно натърти, че от увреждане до увреждане разликата е океан.

Чаках да видя пост под моя, но нямаше, затова и допълвам - такива хора нямат трудови навици, или са ги загубили, социалните им умения куцат, и в някакъв момент започва бавно и необратимо да настъпва регресия.Свикнали са близките им да се въртят като ординарци около тях, особено ако имат живи майки. Човек извън семейството трудно би ги изтърпял. Ако трябва да обобщя - познатият на авторката има много малко опции за нормална връзка. Единствения вариант е да се събере със жена с увреждане, обаче с доход две пенсии не ги виждам как ще издържат финансово.

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 16:07 от Вивиана Енева 634968

# 48
  • Мнения: 5 187
И да, има вселена, в която тези хора живеят нормално, самостоятелно, грижат се за себе си, и не се налага майките им да са до тях до края на живота си, след това да бъдат набутани в институция. Тази вселена е съвсем близо...
Е, добре, де, що не ни осветлиш конкретно къде е таз митична ''вселена'' и обетована земя и как се именува или съществува само в главата ти? Всички чакаме да чуем. Защото в поста ти не видях друго освен разтягане на локуми с до болка втръснали мантри и пожелателно мислене.

Общи условия

Активация на акаунт