Валенсия- 2

 • 35 282
 • 750
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 1 191
Планирам да я посетим 25.09-2.10. Предполагам, че ще става за плаж.
И дано са приключили с ремонтите

# 16
 • Мнения: 514
Планирам да я посетим 25.09-2.10. Предполагам, че ще става за плаж.
И дано са приключили с ремонтите
Стига да няма температурни аномалии поне до средата на октомври е доста топло за плаж (не знам само водата дали ще е топла). Да си призная плажа на Валенсия, мен лично не ме грабна чак толкова...вървиш, вървиш и край няма тази ивица Stuck Out Tongue Но път точно това за други е ужасно привлекателно.
Иначе тази година до Ноември беше топло и подходящо за плаж.

# 17
 • Мнения: 514
Бях втората половина на септември и целият център беше разкопан. Заведенията полупразни, с изкл. на малкото работещи нощни барове, където се влиза много трудно заради ковид ограниченията в капацитета. В магазините, моловете, пазара, по улиците и транспорта си имаше хора, но не е същото каквото беше преди пандемията. Градът на науката също много по-празен. Да, спестяваш тълпите, чудесно. Но се губи от атмосферата. Плажът празен. По същото време в Бенидорм яко туристи и живот, а се водеше крайно слаб сезон. Валенсия ми беше любимия град в Испания, а тази година ми се видя доста по-унила и по-мизерна. Сравнявам с другите градове пак от тази година. Дано поне са приключили с ремонтите  по улиците и Коледният дух е съживил града.
п.п. 25 градуса през ноември е дооооста непривично висока т......някакъв късмет once in a lifetime
Ами не бих казала, в тази част на Испания 25 градуса през Ноември са температурни рекорди, дори и тази година до началото на ноември имаше такива темеператури и ставаше за плаж. Зимата нормално е около 16-18 градуса, като и повече може да достигне.

# 18
 • Mediterraneo
 • Мнения: 38 603
И аз не намирам чак толкова странно 25 градуса през ноември, дори тези дни Т е около 18 градуса, а е вече средата на декември.
Сезонът тази година изобщо не беше слаб сезон. Достигнаха се нива отпреди пандемията. Но това в най- силните месеци, в момента е мъртвило, а нормално не е така.

# 19
 • Мнения: 1 191
Широката плажна ивица ще ме впечатли. Водата не ми е приоритет.
Испания си е дестинация за почивка.
Голяма мечта си имам, която ще ме топли зимата.

# 20
 • Мнения: 367
Валенсия беше последният град в чужбина , който посетихме преди пандемията преди точно 2 години. Много хубави спомени остави у нас. Бяха ме предупредили,че лятото е много душно и затова отидохме през зимата. Бих отишла пак, но  на толкова места ми се ходи. Вече 2 години не ходим никъде извън България. Някак с тези макси , тестове... ми се губи кефа от пътуване. Вероятно никога няма да е както преди. Но дано все пак имаме възможност.Yum

# 21
 • Russe, Ruse, Bulgaria
 • Мнения: 152
Благодаря за новата тема! Ще ви следя, че съм набелязала Валенсия за следваща дестинация.

# 22
 • Мнения: 1 191
От летището на Валенсия има ли възможност да си купим 3дневни карти за транспорт?
Ще ползваме метрото до центъра

# 23
 • Мнения: 1 657
Привет, момичета!
Да вдигна темата малко нагоре.
Изкарахме чудесна седмица по Коледа във Валенсия и Аликанте. Коледно настроение не търсехме, а по-скоро топло време. Много ни хареса. Без да е нещо свръх невероятно, Валенсия ми се стори чудесно, спокойно и подредено място (като на страничен наблюдател) и бих карала някоя зима там. За летата съм чувала какво е положението. Simple Smile
Туристи се появиха чак по Коледа, най-вече в Аликанте. С английския проблеми нямаше. Понеже съм била в Мадрид и близки градчета, знам, че местните хич ги няма с английския, а испански не вдявам грам, та започнах да го уча през едно приложение и няколко пъти попадах в забавни ситуации да говоря със сервитьор на развален испански, а той/тя да ми отговарят на още по-развален английски.
В старата тема бях чела, че във Валенсия карали по-шантаво – хм, зависи с кого се сравнява. Като пешеходци в 100% от случаите бяхме с предимство. В Италия не е така. Simple Smile
А какви велоалеи имат, а паркове, мандарини, море...

Кадри с малко текст:

Валенсия
Градът на науката

Биопаркът
Аликанте

# 24
 • Мнения: 1 191
Розова маслинка, направо ме плени. И още повече засили интереса и любопитството ми да посетя този красив испански град.

# 25
 • Мнения: 2 282
Разкошни снимки! Отново се върна желанието ми за Валенсия, което беше затихнало покрай пандемията.

# 26
 • Мнения: 1 657
Благодаря, момичета! Освен красиво, някак ни беше и спокойно там. Знам, че сравнявам несравними неща, но понеже много ходихме в Италия миналото лято и пътувахме с влак, около всички гари там седяха тумби мигранти. Тук такива неща нямаше. Вероятно си има квартали, където не е ок да се ходи, но не сме попадали там.

# 27
 • В центъра на моретата
 • Мнения: 1 715
Розова маслинка, бързите влакове (тип стрела или експресни) на какви цени са? Чух, че много се вдигнали цените, а аз съм пътувала от Барселона до Жирона с бърз влак, на който цената беше напълно поносима, а билетите ги купихме, докато бяхме на почивка в Барселона (в смисъл пътуването не беше планирано месеци напред).

# 28
 • Мнения: 1 657
Розова маслинка, бързите влакове (тип стрела или експресни) на какви цени са? Чух, че много се вдигнали цените, а аз съм пътувала от Барселона до Жирона с бърз влак, на който цената беше напълно поносима, а билетите ги купихме, докато бяхме на почивка в Барселона (в смисъл пътуването не беше планирано месеци напред).
В сравнение с цените на автобусите си бяха ок цените, но ние пътувахме на 24-26.12., което са си натоварени дати.
Автобусът беше 22€ твърдо, като на връщане билетът за влака беше 19€ и го купихме ден преди заминаване. Автобусът върви с час повече и се съмнявам да е толкова удобно колкото в конкретния ни влак.
Но понеже следях едни цени Севиля-Мадрид за другия месец, там има сериозно покачване. Не е малко разстоянието, има и самолетни билети, но с ходенето център-летище-център, чакането преди полет, доплащането за багаж при нискотарифни упражнението със самолет се обезсмисля. Та взех билети, дано ги осъществим.

Иначе влаковете Авло пускат някакви евтини билети за експресите след 21 февруари.

А цена на билет може да се види, като се зададат спирки горе в сайта на Ренфе.
При някои линии няма промяна в цените за сега и след месец.

# 29
 • София
 • Мнения: 336
Здравейте,

Валенсия отдавна ми е мечта, заради духа и спокойствието.
И съм си навила на пръста да идем през май с децата, за 3-4 дни, с фокус -  био парка и аквариума, плюс спокойни разходки в центъра/паркове/плаж (преди децата беше лудо препускане от забележителност на забележителност) .
Децата са на 4 и 6, дали е подходящо и ще успеем да се насладим или да изчакаме 1-2 години?

Общи условия

Активация на акаунт