МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 57 970
  • 839
  •   1
Отговори
# 555
Juyii това е процента ДНК фрагментация на последната ни спермограма. Наистина няма как да кажат какво е състоянието на конкретно ползвания материал за оплождане. Ние също нямахме проблем за самото оплождане, а до достигане на 5 дневен бластоцист. Иначе всичките се оплождаха и до 3 ден бяха идеални.. после се сбози работата докато не приложихме тези методи. Все пак с тези проценти при нас заключението беше 0 шанс за естествена бременност 😕

Iva Kirova последно бяхме с 9% морфология, но много добро количество и заключение тератозооспермия. За тази морфология ни казваха, че няма проблем и нещата би трябвало да се получат естествено… обаче година и нещо/две не се получаваха и то със следене на овулация, после с фоликуметрия, после инсеминации.. стана ясно за мен че някъде другаде има проблем и понеже тук не го търсиха (искаха да продължим с инсеминации без да се търси причината) и се насочихме към Турция. Няколко пъти съм споменавала, че тук андролозите дори физически не прегледаха ММ, д-р Макки заключи, че може да е донор на материал даже 😳 Чак в Турция след първия резултат ни казаха какъв е проблема и в момента в които само визуално прегледаха ММ видяха тежкото варикоцеле..

# 556
Butterfly_Lilly след операцията процента на ДНК фр подобри ли се ?И на вас кой от двата показателя ви беше завишен ,,(защото при нас DFI e26.22% ,а HDS е 29.85%(всъщност то е завишено))

# 557
Juyii това е процента ДНК фрагментация на последната ни спермограма. Наистина няма как да кажат какво е състоянието на конкретно ползвания материал за оплождане. Ние също нямахме проблем за самото оплождане, а до достигане на 5 дневен бластоцист. Иначе всичките се оплождаха и до 3 ден бяха идеални.. после се сбози работата докато не приложихме тези методи. Все пак с тези проценти при нас заключението беше 0 шанс за естествена бременност 😕

Iva Kirova последно бяхме с 9% морфология, но много добро количество и заключение тератозооспермия. За тази морфология ни казваха, че няма проблем и нещата би трябвало да се получат естествено… обаче година и нещо/две не се получаваха и то със следене на овулация, после с фоликуметрия, после инсеминации.. стана ясно за мен че някъде другаде има проблем и понеже тук не го търсиха (искаха да продължим с инсеминации без да се търси причината) и се насочихме към Турция. Няколко пъти съм споменавала, че тук андролозите дори физически не прегледаха ММ, д-р Макки заключи, че може да е донор на материал даже 😳 Чак в Турция след първия резултат ни казаха какъв е проблема и в момента в които само визуално прегледаха ММ видяха тежкото варикоцеле..

При нас всички стигнаха до бластоцист, без 1
. Имах и бременност, но биохимична. Предполага се, че там аз съм била проблемът ( в последствие установиха аморфична матка и сега ми предстои хистероскопия).

# 558
Първото, то е DNA fragmentation index (DFI), а другото е high DNA stainability (HDS). Виждала съм различни референти стойности, но със сигурност над 30% се води low fertilization.

Не сме проследили дали има резултат, защото ни казаха да изчакаме поне 6м и да приема още добавки. Минали са до момента 3м 😊

Butterfly_Lilly след операцията процента на ДНК фр подобри ли се ?И на вас кой от двата показателя ви беше завишен ,,(защото при нас DFI e26.22% ,а HDS е 29.85%(всъщност то е завишено))

# 559
Благодаря ви момичета за отделеното време 🙂 butterfly_lilly може ли да споделяш какви добавки са ви препоръчали.Успех на всички 🌞

# 560
Да, разбира се - Proxeed plus и Витамин Е. Вземаме ги обаче от Турция, защото тук са безумно скъпи. Една кутия Proxeed plus (която стига за половин месец, понеже се пият по две сашета) е около 110лв., а в Турция преди три месеца взехме за 52лв. Ако се решите на тях, съветвам ви да пишете в групата Клиники в Истанбул и да помолите някоя дама да ви донесе, ако нямате път натам.

Благодаря ви момичета за отделеното време 🙂 butterfly_lilly може ли да споделяш какви добавки са ви препоръчали.Успех на всички 🌞

# 561
Скъпи дами в коя болница в турция ходите и как са цените за преглед там . Ще съм благодарна ако ми обясните .

# 562
  • София
В Аджибадем Маслак прегледа на 2-мата партньори струва 250лв. Спермограмата е безплатна .

# 563
Момичета това ми пратиха представителите на професор Търаш в България. Дано ви е полезно :Здравейте,

Изпращаме ви, кратка информация за процедури и цени при проф. Търаш:

по принцип пациентите идват направо за започване на лечението което е възможно на 2. или 3.ден от цикъла
след прегледа професора (Bülent Tıraş) ще може да каже какви са му препоръките, дали веднага може да се започне с лечението или е необходима предварителна подготовка
Стимулацията  продължава 10-12 дни, като за този период 3-4 пъти се идва на контролни прегледи според отговора към лечението на фоликулите, целта е фоликулите да достигнат размер 17-21 мм
След като фоликулите достигнат желания размер се извършва т.нар пункция или събиране на яйцата под обща анестезия
В деня на пункцията се взима материал от мъжа, след което в лабораторни условия се извършва оплождането на яйцеклетките

В деня на пункцията и в деня на първичния преглед се изисква мъжа да има въздържание от 2 до 5 дни за да може да даде материал за оплождане, съответно спермограма

Цените за İVF за 2022 са:

(Долупосочените цени са с 5% отстъпка, при плащане с карта не може да се възползвате от тази отстъпка)

Пакетна цена за инвитро-оплождане 23.150 лири (вкл.кръвните изследвания, контролните прегледи до трансфера, спермограма, пункция и трансфер)

2.Микрочип (за избор на най качествени сперматозоиди при необходимост според резултата от спермограмата) 3500 лири

плазмотерапия при жени с намален яйчников резерв 12.000 лири

Предимство на PRP при лечение на инвитро оплождане (яйцата се подмладяват и подновяват с PRP)

Лечението с богата на тромбоцити плазма (PRP)  дава шансове за бременност на жени, които са загубили надежда да забременнеят поради възрастта си, намален яйчников резерв или диагностицирани с менопауза в ранна възраст
Като се идва за плазмотерапия пациентите трябва да не са яли и пили нищо последните 6 часа, понеже интервенцията се извършва под лека упойка
При плазмотерапия на жени същия ден може да се приберете за страната си, но при плазмотерапия на мъже е хубаво да се остане една вечер в Истанбул

PRP на тестиси: 15.500 лири

Ако се наложи: Цветна снимка (1.150 лири) за да се види състоянието на матката и проходимостта  на тръбите

Осигурен е безплатен транспорт от автогара, летище,хотел до болницата и обратно и преводач по време на посещенията в болницата

Изследванията които трябва да носите при започване на инвитро процедура са:

За жената:
1.Кръвна захарна на гладно
2. Гликирана захар HBA1C
3. FT3
4. FT4
5. TSH
6. HiV
7. Anti-Hcv
8. HbsAg

От мъжа се изискват : Anti-Hcv; HbsAg;  HiV ,LH ,Estradiol E2, testosteron, FSH, prolaktin

Ако се наложи колекциониране на ембриони, т.е няколко стимулации цените са както следва:

Втора стимулация 20.450 лири
ако се извърши и трета стимулация тогава втора и трета стимулация са по 15.100 лири

Цена на втори опит 19.500 лири
Цена на трети опит 17.000 лири

Забележка: Опит е когато се стигне до трансфер

Ако НЕ се извърши свеж трансфер се плаща 5220 лири за размразяване

Ако има останали ембриони се плащат 5220 лири за замразяване на ембрионите

Ако трансфера се извърши една година след стимулацията цената за размразяване е 20.300 лири

Ако се наложи биопсия на ембрионите цената е 3610 лири

Генетика на ембрионите 490 USD + ДДС на ембрион

*За вас проф. Търаш препоръча :

Да продължите с опити за бебе.
Ако до няколко месеца не настъпи бременност може да се пристъпи към инвитро оплождане.

# 564
Благодаря 🥰

# 565
При д-р Емре Тургут (частен кабинет), 150 евро като се приспада от цената на евентуална инвитро процедура (ако решите да продължите с него). Погледнете темата Клиники в Истанбул, има изписани доста неща на тема цени 😎

Скъпи дами в коя болница в турция ходите и как са цените за преглед там . Ще съм благодарна ако ми обясните .

# 566
Здравейте! Съвсем нова съм и във форума и в търсенето на проблема защо бебето не идва. Някъде назад прочетох за несъответсвие между спермограмите на различни клиники и по-точно между Щерев и Надежда. Затова искам да Ви попитам как Ви се струва такава огромна разлика, преди 10 дни е направена първата в Щерев
Втората е от Надежда от понеделник . Диагнозата е normozoospermia. Звучи добре, но бебето не идва може би вече две години. Надявам се да не изглежда смешно че пиша тук, защото имаме вече две деца, но много искаме още едно. Съпругът ми не пуши, пие съвсем малко, няма наднормено тегло, но води заседнал начин на живот и се храни не съвсем здравословно. Между първата и втората спермограма започна да пие някои добавки, но все пак такава разлика за седмица.... Благодаря Ви Simple Smile

# 567
MargaretR, разликата в СГ не е от добавките. За тях е нужно 3 месеца да се пият, за да окажат влияние, ако въобще оказват. Неведнъж е коментирано, че в клиниките резултатите са доста занижени. Иначе тази от Надежда е добра. Ама на кое да се вярва Anguished

# 568
На моя мъж първата спермограма от Щерев беше олигоастенозооспермия с 4% по Крюгер. Месец по- късно от Малинов нормозооспермия с 4,5 % Крюгер. И на нас ни беше нереално. А тук в групата се нагледах на лоши спермограми все от Щерев…

# 569
  • София
такива различни спермограми се получават понякога и при наличие на варикоцеле.
едната идеална, другата трагична.

Общи условия

Активация на акаунт