МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 57 992
  • 839
  •   1
Отговори
# 600
Перфектна е!

# 601
Супер е! А какъв е повода да я направите?
Цитат на: EmaE
link=topic=1395173.msg44841222#msg44841222 date=1653999332
Здравейте,

Може ли мнение за резултатите по-долу:

Благодаря!

# 602
Преди 3 години загубихме бременност в 11 г.с. След това ми премахваха киста от единия яйчник. От тогава така и не успявам да забременея. Следя овулация на прегледи, хваща ме я, но няма бременност. Следя си хормони, витамини, в норма са ми. Вече ни насочват към инсеминация,заради дългия период опити. Странното е, че предишното лятото мъжа ми отново си пуска спермограма, но тогава морфологията беше 9%, а критериите бяха "стриктни". Тогава спермограмата беше обикновена.

# 603
Преди да преминете към инсеминация си направете цветна снимка на тръбите.Много често след аборт или някаква манипулация има сраствания.При мен се получи така с лявата.
Преди 3 години загубихме бременност в 11 г.с. След това ми премахваха киста от единия яйчник. От тогава така и не успявам да забременея. Следя овулация на прегледи, хваща ме я, но няма бременност. Следя си хормони, витамини, в норма са ми. Вече ни насочват към инсеминация,заради дългия период опити. Странното е, че предишното лятото мъжа ми отново си пуска спермограма, но тогава морфологията беше 9%, а критериите бяха "стриктни". Тогава спермограмата беше обикновена.

# 604
Здравейте!
Интересува мe възможно ли е при диагноза варикоцеле при мъжа ми (неподвижност на сперматозоидите 97% според спермограмата) да има нормална бременност БЕЗ операция? Диагнозата открихме миналата година, но той още тогава заяви, че не иска да си направи операция. Изписваха му някакви прахчета, пиеше ги, аз не съм се надявала на чудеса...в един момент обаче, се оказах бременна! Но, за съжаление, плодът нямаше сърдечна дейност и в 10 седмица получих спонтанен аборт. Чудя се възможно ли е при следващи опити бременността ми да е нормална, или ще продължавам да помятам, при положение че операцията не бъде направена. Не коментирам ин витро, а по естествен път.

# 605
Съжалявам за загубата! За жалост никой не може да гарантира нищо, можем само да теоритизираме. Може да се случи здрава бременност, а може и да помяташ до безкрай. Операцията също не дава никаква гранация, че нещата ще се оправят. С такава влошена спермограма не можете ли да кандидатствате по фонда?

# 606
Здравейте!
Интересува мe възможно ли е при диагноза варикоцеле при мъжа ми (неподвижност на сперматозоидите 97% според спермограмата) да има нормална бременност БЕЗ операция? Диагнозата открихме миналата година, но той още тогава заяви, че не иска да си направи операция. Изписваха му някакви прахчета, пиеше ги, аз не съм се надявала на чудеса...в един момент обаче, се оказах бременна! Но, за съжаление, плодът нямаше сърдечна дейност и в 10 седмица получих спонтанен аборт. Чудя се възможно ли е при следващи опити бременността ми да е нормална, или ще продължавам да помятам, при положение че операцията не бъде направена. Не коментирам ин витро, а по естествен път.

Съжалявам за загубата. Пускал ли сте други изследвания - микробиология, уреаплазма, микоплазма, за вас пакет за тромобифилия?

# 607
Здравейте ,момичета! Утре сме на контролна спермограма (разширена + фрагментация),но седя и се чудя дали да пуснем и едни антиспермални тела... Ако някой има опит да сподели.Благодаря!

# 608
Здравейте, не зная дали питането ми е за тази тема, но знаете ли каква трябва да е максималната температура на водата в минерален басейн или хидромасажна вана с минерална вода, така че да не се повлияе негативно на качеството на сперматозоидите?

# 609
Ако нормалната телесна температура е 36.6 , то там долу трябва да е 32-33, за да протичат нещата нормално.Та и водата според мен не трябва да е по - гореща.
Цитат на: Tanq79 [b
[/b]link=topic=1395173.msg44849209#msg44849209 date=1654115215]
Здравейте, не зная дали питането ми е за тази тема, но знаете ли каква трябва да е максималната температура на водата в минерален басейн или хидромасажна вана с минерална вода, така че да не се повлияе негативно на качеството на сперматозоидите?

# 610
Здравейте!

Съжалявам за загубата. Пускал ли сте други изследвания - микробиология, уреаплазма, микоплазма, за вас пакет за тромобифилия?

Ами, не знам, знам единствено какво ми казаха лекарите: при положение, че проблемът е в мъжа, а не в жената, не може да се ползва здравна каса. Иначе не знам нищо, може би все пак след време ще опитаме отново по естествен път и ако и тогава не се получи, може би ще помислим за това.

# 611
Някой сблъсквал ли се е с намален афинитет на семчовците към Зона пелуцида. Мъжете ви приемаха ли някакви добавки? Иначе СГ е перфектна и SDI също. Иначе е 4% морфология.

# 612
  • Насам-натам
Някой сблъсквал ли се е с намален афинитет на семчовците към Зона пелуцида. Мъжете ви приемаха ли някакви добавки? Иначе СГ е перфектна и SDI също. Иначе е 4% морфология.

Кактусче, ние сме с подобен случай, само дето 2% морфология. Препоръчаха ни ИКСИ просто, без да споменават за добавки или че нещо може да се направи. Този месец ни предстои втори опит.

# 613
Няма такова нещо, щом проблема е в мъжа, кандидатствате към фонда с мъжки фактор!

# 614
Скъпи дами , знам че не е тук темата , но някой може ли да ми помогне търся йерусалимски свещи .. от далечен малък град съм и нямам възможност да отида до Руската църква в София . Моля някой да ми помогне , много се извинявам , че пиша в тази тема .

Общи условия

Активация на акаунт