МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 17

• 57 975
  • 839
  •   1
Отговори
# 615
Зависи..не винаги може.Трябва поне 2 показателя в сг да са под норма.
Няма такова нещо, щом проблема е в мъжа, кандидатствате към фонда с мъжки фактор!

# 616
Някой сблъсквал ли се е с намален афинитет на семчовците към Зона пелуцида. Мъжете ви приемаха ли някакви добавки? Иначе СГ е перфектна и SDI също. Иначе е 4% морфология.

Кактусче, ние сме с подобен случай, само дето 2% морфология. Препоръчаха ни ИКСИ просто, без да споменават за добавки или че нещо може да се направи. Този месец ни предстои втори опит.
Благодаря ти за отговора 😊 Ние също сме ИКСИ. Успех ти пожелавам! 🍀

# 617
  • Насам-натам
Някой сблъсквал ли се е с намален афинитет на семчовците към Зона пелуцида. Мъжете ви приемаха ли някакви добавки? Иначе СГ е перфектна и SDI също. Иначе е 4% морфология.

Кактусче, ние сме с подобен случай, само дето 2% морфология. Препоръчаха ни ИКСИ просто, без да споменават за добавки или че нещо може да се направи. Този месец ни предстои втори опит.
Благодаря ти за отговора 😊 Ние също сме ИКСИ. Успех ти пожелавам! 🍀

Благодаря, успех и на теб! 🍀🍀🍀

# 618
Здравейте, подарявам половин шише (30-40 капсули) Трибулус терестрис и шише и половин Мака, на една фирма са.

# 619
  • На изток от Ада
Един върос може би не е съвсем за тук , но ..
Пуснах фертилити тест и аз нямам уреаплазма , микопразма и хламидия . Дали мъжа ми дда пусне за тези инфекции ?

# 620
Ако нормалната телесна температура е 36.6 , то там долу трябва да е 32-33, за да протичат нещата нормално.Та и водата според мен не трябва да е по - гореща.
Цитат на: Tanq79 [b
[/b]link=topic=1395173.msg44849209#msg44849209 date=1654115215]
Здравейте, не зная дали питането ми е за тази тема, но знаете ли каква трябва да е максималната температура на водата в минерален басейн или хидромасажна вана с минерална вода, така че да не се повлияе негативно на качеството на сперматозоидите?
Благодаря много!

# 621
Здравейте, писах за добавките (маката и бабините зъби) на първата дама, която ми писа на лични. Подарени са. Извинявам се, че не отговарям на всяка поотделно.
Успех на всички!

# 622
https://fertilaid.bg/%D1%89%D0%BE-%D0%B5-%D1%82%D0%BE-%D1%82%D0% … 0%BC%D0%B8%D1%8F/

Момичета, какво мислите за тази статития? На повечето от резултатите на спермограмите дават че морфологоята трябва да е над 4%. В статията го дават като лош резултат?

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 10:14 от EmaE

# 623
Аз лично не знам, но от обща логика бих казала, че статията цели да продава фертилейд и е нормално да всяват страх и да занижават критерии, за да стимулират продажби. Просто казвам.

# 624
Здравейте момичета Имаме един бърз въпрос ако сте наясно. Понеделник ни престои да пуснем контролна спермограма на обяд, обаче съм подхванала мъжа ми и да пусне и тест за инсулинова резистентност и решихме понеделник сутрин да ги пусне така и така си взема почивен ден, но започнах да се притеснявам това обременяване с глюкозата да не компрометира резултата после от спермограмата. Ще пусне ир във 7 часа, 8 и 9, а спермограната към 1 на обяд. Мислите ли, че може да повлияе по някакъв начин?

# 625
  • Столицата на "Второто българско царство"
Здравейте момичета Имаме един бърз въпрос ако сте наясно. Понеделник ни престои да пуснем контролна спермограма на обяд, обаче съм подхванала мъжа ми и да пусне и тест за инсулинова резистентност и решихме понеделник сутрин да ги пусне така и така си взема почивен ден, но започнах да се притеснявам това обременяване с глюкозата да не компрометира резултата после от спермограмата. Ще пусне ир във 7 часа, 8 и 9, а спермограната към 1 на обяд. Мислите ли, че може да повлияе по някакъв начин?
не би трябвало.... все пак са 2 съвсем различни изследвания

# 626

+1, не би трябвало. Сперматогенезата трае 3 месеца. Каквото и да изпие или изяде на преден или дори същия ден не може да е причина за отклонения, които се формират или влияят в такъв дългосрочен план. Нещо друго, дори и в този конкретен ден захарта му и инсулинът му да изгърмят високо, това не означава, че директно е бил компрометиран за дълъг период назад, за да добиете цялостната картина. Така и така ще дава кръв, съветът ми е да пусне и един гликиран хемоглобин, който показва нещо като средно аритметично на ситуацията за три месеца назад.

# 627
  • София
като ги "надруса" с въглехидрати може да станат много бързи и бързо да окапят.
изобщо като се пуска спермограма е добре нещата да са си като в ежедневието, а не нещо екстремно.

# 628

+1, не би трябвало. Сперматогенезата трае 3 месеца. Каквото и да изпие или изяде на преден или дори същия ден не може да е причина за отклонения, които се формират или влияят в такъв дългосрочен план. Нещо друго, дори и в този конкретен ден захарта му и инсулинът му да изгърмят високо, това не означава, че директно е бил компрометиран за дълъг период назад, за да добиете цялостната картина. Така и така ще дава кръв, съветът ми е да пусне и един гликиран хемоглобин, който показва нещо като средно аритметично на ситуацията за три месеца назад.

Благодаря много, ще пуснем и това което препоръчахте. Тези изследвания са на моя глава малко и всичко, което дадете като съвет, че е добре да пусне го записвам Simple Smile

# 629
като ги "надруса" с въглехидрати може да станат много бързи и бързо да окапят.
изобщо като се пуска спермограма е добре нещата да са си като в ежедневието, а не нещо екстремно.

За съжаление ако това беше истина, нямаше да имаме проблем поне със скоростта. Доказана инсулинова резистентност, пред диабетна захар. Очевидно инсулинът ни не си върши работата и неговите човечета редовно предрусват с неразградените от него въглехидрати, но нито са прекалено бързи, нито с добри форми, нито добра бройка. Ако господинът, който ще си пуска изследванията има един нормално работещ панкреас, който продуцира нужното количество инсулин и добра чувствителност на тъканите към него, при наличие на каквото и да е количество глюкоза, той ще я разгради, щетите върху спермата се случват в много по-дългосрочен план, при отсъствието на горните условия. Ако такова има в дългосрочен план вероятно има и симптоми вече...

Общи условия

Активация на акаунт