Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За раждането

 • 2 166
 • 13
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3
Здравейте, бременна съм в 19 г.с. Бременноста ми следи доктор Бабаков. Пожелах да обсъдим бъдещото ми раждане и той ми отговори че работи само и единствено с болница Селена. Бихте ли ме посъветвали как се постъпва в такава ситуация след като болница Селена не ми е по "джоба",към друг лекар ли трябва да се насоча или той ще ме препрати. Ще бъда благодарна на всяко мнение и отговор. Благодаря предварително.

# 1
 • Мнения: 1 044
Можеш да отидеш и без избор на екип в местната държавна болница, когато раждането започне. Така ще си при екипа, който е на смяна.
Но ако искаш да раждаш с някой доктор по твой избор, то трябва предварително да се уговорите. За тази услуга обикновено се заплаща, според ценоразписа на болницата.

# 2
 • Мнения: 2 307
Когато наближи терминът, доктора ще ти даде необходимите документи за раждане. Като дойде моментът, отиваш в болницата и те приемат. Ако искаш определен доктор, се уговаряш предварително с него. Ако нямаш уговорка, раждаш при който е на смяна.

# 3
 • Мнения: 3
Благодаря ви, но при мен ще бъде наложително секцио заради проблеми с очите в такъв случай трябва да изчакам раждането да започне или трябва да е планувано

# 4
 • Мнения: 1 267
45 дни преди датата на термина лекаря трябва да ви издаде нужните документи. В държавна болница може да отидете и да планирате дата за операцията, щом имате препоръки за такава.

# 5
 • Мнения: 824
Не се оставяй в ръцете на случайността, колко и да ти струва. Казвам ти го след три раждания. Ти решаваш.

# 6
 • Мнения: 1 289
В Пазарджик има болници с по-ниски цени за раждане и като условия, може и в държавна болница да отидеш. Като цяло за първи път е важно да имаш доверие на лекаря и акушерската също е много важна, на мен много ми помогна втория път.

# 7
 • Мнения: 2 716
Щом Селена ти е скъпо,иди в държавна болница,но с избор на екип.Не се оставяй на случайността.

# 8
 • Мнения: 9
Благодаря ви, но при мен ще бъде наложително секцио заради проблеми с очите в такъв случай трябва да изчакам раждането да започне или трябва да е планувано
Искам да попитам какъв ви е проблема с очите, защото аз раждах на скоро и родих нормално. Бях планувана за секцио, но така се получиха нещата родих нормално. Имам астегматизъм и далекогледство. Говорих с лекар дали са родя нормално или секцио. Детето ми е на 2 месеца а аз съм много добре без никакъв проблем с очите

# 9
 • Мнения: 2 307
В началото на деветия месец отиди в избраната болница и говори с докторите. Те ще ти кажат кога да постъпиш за планово секцио.

# 10
 • Мнения: 3 319
Секциото е планова операция и се насрочва дата предварително. Ако искате да раждате при следящ бременността ви лекар, по-добрия вариант е да смените гонеколога, следящ бременността. По време на бременност можете да го направите веднъж, ползвайки ЗК. Взема се направление от личен лекар за смяна. Моят съвет е да изберете лекар, да разговаряте с него, ако трябва и с няколко, да се преместите при него той да следи бременността до края.
По принцип секцио се насрочва до около седмица преди термин. Вариант е и след като ви издадат документите за раждане, в един прекрасен ден да отидете до болницата, в която сте избрали да раждате, за да ви насрочат дата за секцио. Тогава ще родите при лекарят, който е на смяна. Помислете и решете как ще се чувствате добре.

# 11
 • Мнения: 8 415
Просто избери лекар, който работи с болницата, която можеш да си позволиш. Така той ще те следи и насочва.

# 12
 • Мнения: 2 267
Аз просто отидох да раждам в болницата в която работи моя гинеколог, някак си усещах че ще ми е по- добре там. Родих нормално и бях при този, който е на смяна, но моя лекар минаваше да ме нагледа и честно ви казвам в този момент в който бях толкова уплашена се почувствах много добре да видя познато лице. Така че ако можете отидете при вашия лекар, или просто сменете с друг при който ще може да родите.
Успех!

# 13
 • Пловдив
 • Мнения: 426
Ако все пак имаш възможност да родиш в Селена те съветвам да го направиш, лекарят, който те е следил е там, условията са по-добри, следродилната грижа е добра, отношението към родилката и детето. Всеки знае с какво разполага, разбирам че е скъпо, но понякога си заслужава. И аз знам, че цената е висока, отделно правим и ремонт, който доста пари струва, но не бих искала да се притеснявам и за раждането.

Общи условия

Активация на акаунт