Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 378
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
Amelie, убеди го.Страхотно е човек да има камина ако сте в къща.За апартамент сигурно ще е по-сложно.

# 286
Амели, камината е на етанол. Нищо особено. Много фирми ги предлагат, избираш си по размер и се вгражда където решиш.
Нагоре е технически камък, който отделно е монтиран, същия като плота, гърба и бара.

# 287
  • SF
С много вкус е направено всичко. Кой е дизайнерът?

# 288
Не сме ползвали дизайнер, всичко сами си мислихме и избирахме.

# 289
  • SF
Още по-впечатлена съм!
Ако ми се наложи (дано да ми се наложи), ще се консултирам!:)

# 290
  • Велико Търново
Страхотна работа сте свършили, направо ангелско усещане Simple Smile
Браво!!!!
Много елегантно, съвременно и не преходно!

# 291
Благодаря!
ММ е двойна Везна и маниакално ровеше в Пинтерест за идеи и тн..)
В движение решавахме нещата, дивана и фотьойла ги забърсахме на една промоция и после всичко се въртеше около тях, за да пасне цветово.
Търсехме готови и налични неща, не исках по каталог и картинки да чакам с месеци.
В банята имаме дървен плот под мивката - първата оферта беше 1200 лв, после го поръчахме за 600 на едно място. Дойде различен от това, което си представяхме и го върнахме. Накрая ММ се ядоса, поръча на един дърводелец от конкретно дърво в точен размер да му го изреже и после сам го лакира и импрегнира. Излезе 250 лв

# 292
Това е интересно.
Ние с дърводелец също обсъждахме за такъв плот, и той се опита да ни разубеди, че ще излезе много скъпо като цена. А на мен много ми харесва с дебел плот- дървен.
Angel, а с какво обработихте дървото?
По думите на дърводелеца,  ако често се навлажнявало ще подпухне и ще се развали.
Ето, че си имало тайна за обработката на дървото.😀

# 293
Всичко може..)
Масово като не разбират или искат да те откажат или товарят цената в пъти, защото поръчват на други.
Как по хотелите слагат дървени плотове?
С твърдо мебелно масло се маже, съхне 1 ден, после пак и така 3 пъти.
От един склад до Военна рампа го взехме - “АNN” се казва, и маслото и четките от там и добре ни инструктираха..)
Ето го как стана:

# 294
  • София
Angel_wing, просто разкошно се е получило у вас, красота! Жалко, че толкова нерви с майстора, но пък финалният резултат е прекрасен.

# 295
Чудесен е, чудесен е този вариант.
Това три дъски ли са, или цял плот.
С дюбели е закрепен за стената нали?
И последен въпрос,  явно с помощ на " приятели, помагайте с идеи" ще стане ☺, това е рамка отдолу, която поема тежестта? 😀
И ние на няколко места ходихме с тази идея.
Пробвам да я прикача.

# 296
При нас са 3 дъски слепени. Ако е цял ще се изметне, защото е и много тежък. Закачен е с поддържащи г-образни отляти планки,  2 бр., за да държат по 50 кг.
При теб ще е още по-лесно и леко, защото не ти трябва масив, може да е по-тънък, само с рамка.
При нас е отворен от всякъде, няма стени и къде да се захване (стъкло е и от двете страни)

# 297
Понеже сме в темата за интериорния дизайн, се сетих за една варненска фирма, която предлага екзотична дървесина, включително и уникални плотове, дори да не са от екзотична дървесина. Имат и готови изделия, предлагат и обработка на материала, според желанията на клиента.

http://www.tropic-timber.net/bg/home.html

Има и устойчиви на влага дървесини (екзотични), които почти не се влияят от влагата.
Надявам се линкът да е полезен за някого, за маса, декинг или дребен дървен аксесоар.

# 298
това е 2-3 см плот, с чело
ето така се прави

дървени плотове имам в детската баня- силно омаслени с вакса, издържат и на неподредени,цапащи,мокрещи тийнове
но,всепак говорим за плот от слепена дървесина
Скрит текст:

ако беше масив от едно парче дърво- не съм сигурна дали нямаше да се изметне

# 299
Angel wing, просто разкошно, очите ми останаха! Би ли споделила колко кв.м е помещението?

Общи условия

Активация на акаунт