Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 371
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
Не съм сигурна точно за квадратите, около 25-26 кв.м мисля, че е. Може би повече заради отворения коридор, от който се влиза. По чертеж беше 22, но избихме стената на кухнята и я вкарахме в детската стая, която намалихме и превърнахме в офис.

# 301
И аз да се включа- страхотно се е получило! Да си го ползвате с наслада😍 в крайна сметка се забравят ядовете, а уюта сте си го създали успешно!

# 302
От къде казахте че са пердетата и лампите?

# 303
Пердетата са от “Дом Хармония”, а лампите - Декор Център на Околовръстното.

# 304
Ех, за съжаление пропуснах снимките, и след толкова положителни отзиви направо ще умра от любопитство Simple Smile!

# 305
  • SF
За този случай наистина си изпуснала.

# 306
  • sofia
Как най-лесно се крият кабели на телевизор, монтиран на стена? Рутерът къде е в такъв случай?

# 307
Кабелите са вкопани в стената и излизат зад телевизора. Рутерът може да бъде където си иска, при мен например е в шкафчетата долу. Случайни имам функционално подобна конфигурация в хола и е решено така, но пък в спалнята нямам рутер, ползвам същия.

# 308
  • sofia
ЧС, благодаря за бързата реакция! 😊
Кабелите са вкопани в стената и излизат зад телевизора. Рутерът може да бъде където си иска, при мен например е в шкафчетата долу. Случайни имам функционално подобна конфигурация в хола и е решено така, но пък в спалнята нямам рутер, ползвам същия.

# 309
  • софия
Вкъщи сме със същата комбинация. По време на ремoнта в стената зад телевизора сложихме тръба и през нея пускаме кабели.

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 20:06 от zvаnchе

# 310
  • Велико Търново
Кабелите са в розетки на стената - Ел, кабелна и Интернет (у нас дори розетки нямаме още)
В шкафа под ТВ, който е осакатени завинаги вече (изрязан му е гърба на 20 места) са рутери, компютър, разклонител и всевъзможни кабели за колоните

Нищо не разбирам от всички тези кабел чета, но не искам да ги виждам да висят от стените или около техниката.
Окабеляването на колоните е скрито в стените и первазите, отново със същата презумпция

# 311
Декоративен кабелен канал, овален примерно, има дори и такива, които се лепят, а не се пробива.
Ето примерно нещо подобно, има картинки как изглежда на стената зад телевизора.

https://www.amazon.de/dp/B003TKD3YS/ref=sspa_dk_detail_0?pd_rd_i … s9dHJ1ZQ&th=1

Ако обаче ТВ-то е на стойка, тогава няма как да не се вижда въобще кабел, защото при въртенето на ТВ-то в различни посоки, има нужда от ход на кабела.

А и аз не знам как изчислявате къде точно да излиза кабелът от стената?!? Това може да се случи, ако имате вече наличен телевизор и сте сигурни къде точно ще е сложен. При всяка смяна на ТВ-то, мястото за пъхане на кабела в него може да е на различно място и пак ще се вижда кабел.

# 312
  • Велико Търново
ММ изчислява и Мери всичко за "безценни те му уреди". Всички колони, колонки и колончета, заедно с ТВ са известни като размер и позиция и той си знае кое къде трябва да стои. Позицията им регулира преди настройване на звука, буквално с милиметри... Но това са маниашки изпълнения.
Мисълта ми е, че при ремонт е ясно къде ще бъде тя, поне в повечето случаи се очаква да е ясно кое къде си представяме и е най добре, всичко да си влезе в стените, за да няма кабелаци и канали. Ако вече са факт, то цветя с красиви листа, в саксии, ги крият много добре Simple Smile

# 313
А и аз не знам как изчислявате къде точно да излиза кабелът от стената?!? Това може да се случи, ако имате вече наличен телевизор и сте сигурни къде точно ще е сложен. При всяка смяна на ТВ-то, мястото за пъхане на кабела в него може да е на различно място и пак ще се вижда кабел.

Кабелът излиза общо взето в средата на телевизора, пък той и да е по-голям какво от това? Захранването и сигналът по правило се пъхат все отзад и така нищо не се вижда, даже и кабелите да имат резерв.

# 314
Здравейте, група !
Имам един казус ...
Става дума за кухнята в новия ни апартамент.
Г-образна е, ще прикача снимка.
Става дума за пространството на срещуположния ъгъл.
Какво да се сложи, че хем да е функционално, хем да не е "постно"?
Мъжът иска само маса с 4 стола, но според мен, имайки предвид огромното заето пространство от кухнята на другия ъгъл, ще седи ужасно празно.
Ъглов диван се събира чудесно, но няма как да се сложи и маса, дори най-малката стига много близо до хладилника .
Той предложи нещо като барплот, който да е успореден на прозореца, но това няма да ми е функционално, да готвя там например - да меся, точа, режа.
Аз имам идея за пейка само от едната страна и срещу нея маса със столо.
Но такава намирам само една единствена в някакъв сайт за мебели и е малко неподходяща .
Е, това е казусът , приемам всякакви идеи 😊

Общи условия

Активация на акаунт